De islamieten van Zanzibar houden niet van kerkjes op hun eiland.

Hirsi Ali: christenhaat in islamitische landen snelgroeiend probleem

De zogeheten Arabische Lente blijkt voor christenen heel wat minder florissant uit te pakken. Ook in andere islamitische landen staat het sein op rood voor christenen en andere religieuze minderheden. Is er een toekomst voor religieuze minderheden in islamitische landen?

De islamieten van Zanzibar houden niet van kerkjes op hun eiland.
De islamieten van Zanzibar houden niet van kerkjes op hun eiland.

‘Genocide op christenen’
Voormalig Tweede Kamerlid voor de VVD Ayaan Hirsi Ali, ex-islamiet, windt er op de voor haar kenmerkende manier geen doekjes om. In de islamitische wereld is sprake van een groeiende genocide tegen christenen, zo zei ze in een interview met het linkse Amerikaanse opinieblad Newsweek.

Aan de ‘stille oorlog’tegen de christenen maken volgens Hirsi Ali niet alleen militante islamieten zich schuldig, maar ook islamitische overheden. Kerken worden in brand gestoken, christenen verjaagd uit gebieden waar ze eeuwenlang woonden. Ze worden aangevallen, gevangengezet of vervolgd, maar internationale ophef blijft uit.

‘Islamieten geen slachtoffers, maar daders’
De main stream media portretteren islamieten vaak als slachtoffers van westerse agressie en heldhaftige verzetstrijders tegen brute dictators. Onzin, aldus Hirsi Ali. Agressie tegen islamieten staat in geen verhouding tot islamitische agressie tegen religieuze minderheden in hun landen. Ook is het meeste geweld tegen islamieten afkomstig van andere islamieten.

Religieuze minderheden slachtoffer van islamieten
Als grootste minderheidsgroep in de islamitische wereld moeten vooral de christenen het ontgelden. Ook hindoes in Pakistan, Bangladesh en Indonesië en de boeddhisten in Zuid-Thailand hebben ernstig te lijden onder geweld van islamieten. Bijna elke dag valt er wel een dodelijk slachtoffer in Zuid-Thailand.  Ahmadiyya’s, aanhangers van een islamitische sekte die gelooft dat de uitvinder van de islam, de Mekkaanse koopman Mohammed ibn-Abdullah, niet de laatste zogeheten profeet is, worden in bijna elk islamitisch land vervolgd. Shi’itische minderheden in soennitische landen en vise versa hebben ook de nodige (zij het minder) problemen. Baha’i, een vreedzaam geloof dat alle wereldreligies wil combineren tot één geloof, wordt in land van oorsprong Iran zwaar vervolgd. Vanzelfsprekend zijn ook openlijke atheïsten, om maar te zwijgen over ex-islamieten, hun leven niet zeker in de meeste islamitische landen.

In het interview geeft Hirsi Ali ook aandacht aan de moorden in de Sudanese provincie Zuid-Kordofan en de ernstige onderdrukking van de koptische minderheid in noorderbuur Egypte. Vooral sinds het afzetten van dictator Hosni Mubarak lijkt het jachtseizoen geopend op christenen en het handjevol joden. Het leger schoot met scherp en reed met tanks in op Koptische demonstranten. In de noordelijke staten van Nigeria is een etnische zuivering door islamieten aan de gang. En zo zijn er vele, ook minder bekende, voorvallen.

“Islamofobie”
Opmerkelijk genoeg is er in de media veel meer aandacht voor het al dan niet reële lijden van islamieten, bijvoorbeeld als zij zich beledigd voelen door een bepaalde cartoon over de uitvinder van de islam, dan de in verhouding veel zwaardere, reële vervolging van christenen. De misdaden jegens hindoes en boeddhisten worden al helemaal doodgezwegen. De verklaring, volgens Hirsi Ali: machtige lobbyorganisaties als het Amerikaanse CAIR en de Organisatie van Islamitische Landen beschuldigen nieuwsmedia van “islamofobie”, als zij artikelen of TV-rapportages over geweld van islamieten tegen niet-islamieten publiceren.

Is er nog toekomst voor niet-islamieten in de islamitische wereld?
Hirsi Ali schetst een somber beeld, dat helaas grondig kan worden onderbouwd met feiten. De intolerantie van veel islamieten jegens niet-islamieten neemt inderdaad hand over hand toe.  In Irak is een etnische zuivering van ongekende omvang aan de gang: al meer dan de helft van de christenen is het land ontvlucht. De westerse regeringen en media zwijgen hierover. De machtige, internationaal samenwerkende pressiegroepen van islamieten hebben meer invloed dan de vaak arme, verdeelde en sociaal achtergestelde vertegenwoordigers van religieuze minderheden.

Dit kan zo niet doorgaan. Deze ernstige mensenrechtenschendingen, waar ook veel islamieten problemen mee hebben, zullen aan de kaak moeten worden gesteld. Alleen zo kunnen de islamitische landen zich ontwikkelen tot echte democratieën. Deze intolerantie maakt overigens ook het leven van iedere vrijdenker in de islamitische wereld een hel.

Bronnen
Ayaan Hirsi Ali,The Global War on Christians in the Muslim World, Newsweek, 2012

116 gedachten over “Hirsi Ali: christenhaat in islamitische landen snelgroeiend probleem”

 1. Ik heb in Topkapi palace in Istanboel ooit een brief van Mohammed aan de koptische joden gelezen en dat was toen al op een toontje van bekeer of we komen even langs met de troepen. Op zich lijkt het echter wel een redelijk succesvolle edoch moreel verwerpelijke strategie te zijn, geweld te gebruiken tegen mensen die het niet met je eens zijn. Maar goed wat schiet je er op de lange termijn mee op? Maar jah, de joden waren en zijn al niet vies van geweld gebruiken en de Christenen helaas ook niet als we de geschiedenis bekijken maar ook in het nu.

  Ik stel voor dat alle drie takken van de Abrahamische religies zich laten inspireren door de Dalai Lama en zo kunnen leren in vrede met elkaar en andere religieuze overtuigingen te leven:

  “Whether people are beautiful and friendly or unattractive and disruptive, ultimately they are human beings, just like oneself. Like oneself, they want happiness and do not want suffering. Furthermore, their right to overcome suffering and be happy is equal to one`s own. Now, when you recognize that all beings are equal in both their desire for happiness and their right to obtain it, you automatically feel empathy and closeness for them. Through accustoming your mind to this sense of universal altruism, you develop a feeling of responsibility for others: the wish to help them actively overcome their problems. Nor is this wish selective; it applies equally to all. As long as they are human beings experiencing pleasure and pain just as you do, there is no logical basis to discriminate between them or to alter your concern for them if they behave negatively.”

  Uit Compassion and The Indivudual:
  http://www.dalailama.com/messages/compassion

   1. @Tim,

    al was het waar wat je daar beweert, dan nog heb ik liever te maken met rechtse Zionisten, zoals jij het noemt, dan met islamitische idioten of linkse linkeballen.

    On topic:

    Het is toch werkelijk van de zotte dat wij ons in de westerse wereld ons ook maar iets door moslims laten vertellen?

    Historisch gezien zijn de islamieten altijd onze vijanden geweest, heden ten dage ligt dit ietwat anders, maar desalniettemin zijn religie en godsdienstwaanzin in mijn ogen nog steeds de grootste bedreigen voor de vrije mens die wij trachten te zijn. 

    1. Wat mij betreft wordt ook jouw reactie verwijderd.
     Je stigmatiseert!
     Zie verder mijn reactie op Germen hier onderaan.

 2. @Germen (TS),

  Je raakt mij zo kwijt.
  Je leek me altijd een liberaal iemand.
  Dat kreng van een Hirsi Ali is een lawaai maakster eerste klas en helaas geef jij haar ook weer aandacht. Ze is geen haar beter dan die Wilders of een Verdonk. Ze niet voor niets bij de VVD weggegaan welke toch al een enorme vrijheid hebben voor persoonlijke inbreng. Mevrouw is onder valse voorwendselen die polder binnengekomen.
  Wat betreft de intolerantie tegen Christenen. Zullen wij de doden eens tellen welke onder bijv. Bush zijn gevallen? Deze was toch ook afgezant van God en die u-naai-us-steeds uitverkoren door dit denkbeeldige vriendje.
  De intolerantie is een reactie op de Christelijke onderdrukking.
  Kijk voor de grap eens dit filmpje:
  http://www.youtube.com/watch?v=3ZY3oGRDwcI#t=478s
  Hoe zouden wij dan reageren?
  Precies intolerantie naar de agressor en hun religie.
  Doortastende diplomatie zou de wereld moeten reageren en niet polarisatie zoals in dit artikel.
  Polarisatie Germen en daar doe jij nu aan mee.
  We laten ons allemaal gek maken en dat is nou precies wat de psychopatische elite wil.

  1. @Moerstaal. Je argumentatie deugd niet helemaal. Dit topic gaat over religie c.q. religieuze intolerantie. Dan moet je niet meteen het kapitalisme e.d. erbij halen. Want grootverdieners met hun niet altijd zuivere motieven en strategieën heb je ook onder de islamieten.
   De kwestie is dat Hirsi Ali stelt dat de islam in de praktijk veel minder tolerant blijkt te zijn ten opzichte van andersdenkenden, dan de praktijk van het christendom.
   Dat is de kwestie hier en dat lijkt me toch moeilijk te ontkennen, niet? 

    1. Het filmpje dat je hebt gepost over de oliebelangen van de UK, VS, Netherlands, etc. in Perzië/Iran.

    2. Ah zo, kon even niets beters vinden om te laten zien hoe het zou zijn als de rollen om gedraait zouden zijn. Wellicht slecht voorbeeld idd, filmpje gaat over iets anders maar vond evengoed wel sterk hoe ze de rollen visueel hadden omgedraait.

    3. Ik ken veel Islamieten, o.a. Iran, Irak (heleboel zelfs), Bosnië, Marokko, Afghanistan, etc, etc. Ik ga graag met mensen om en ben niet bang voor een lange baard of een hoofddoekje. Wat mij verbaast is dat de gewone man/vrouw zowel laag als hoog opgeleid weinig opheeft met de fundamentalisten en dan met name de restanten van vroegere machtsblokken. Men wil wel degelijk individuele vrijheden zoals wij in het westen gewend zijn maar dan wel op hun manier en niet opgelegd door machten van buiten.
     Er vindt wel degelijk emancipatie plaats zoals wij die ook in Europa hebben meegemaakt. Echter zie je nu polarisatie (iets waarvan ene Bemoeier mij beticht maar die is hier vast verdwaald). Het beste zie je de emancipatie bij de kinderen en kleinkinderen van… Jammer dat mensen zich blind staren op media met hun machtsgeile praatpalen. Of het nu een Hirsi Ali is, een Lieberman (BZ Israël) of die man met theedoek op joetoeb.

     Het zou fijn zijn als de grote lijnen van het politieke wereldtoneel bij de discussie worden betrokken.
     Want je kan de discussie niet los zien van de graaiers als IMF, Worldbank en de harde hand van de NAVO welke allemaal in dienst staan van de bancaire elite.
     Het gaat deze elite helemaal niet om democratie maar om brandstoffen, macht, goud en centrale bank door de IMF ‘aderlaten’.
     Vandaar ook dat ik de rollen om zou willen draaien.
     Wat gebeurt er als je als cultuur moet bloeden voor een dominante wereldmacht.
     Goed voorbeeld van hypocrisie waarbij “wij” een dictatuur in stand houden en zelfs versterken is Saudi Arabië.
     Deze is grote vriend van de yankees omdat ze braaf naar de pijpen van haar dansen.
     Dit zet allemaal kwaad bloed bij mensen in dat land en andere Islamitische culturen en geeft voedingsbodem voor hardliners en haar politiek. Maar getuige de reacties op diverse forums doet het denken van veel Nederlanders niet onder voor de onderklasse in die u-naai-us-steeds. Het is wij versus hen en aangezien wij goed zijn zullen zij wel slecht zijn.
     Wij vergeten alleen dat wij allen slachtoffer zijn van dit denken en dat polariseren het alleen maar erger maakt. Als de dialoog stokt blijven de wapens over.

  2. Moerstaal,
   ik denk juist dat je als liberaal je moet uitspreken tegen mensenrechtenschendingen en inperkingen van de vrijheid. Door wie die ook gepleegd worden. Het verbaast me dat je dat niet doet.

   Er is een structureel probleem van intolerantie in de islamitische wereld. Ook zie je grappig genoeg dat als de repressie afneemt, in het Irak van na Saddam en in Egypte bijvoorbeeld, de agressie tegen religieuze minderheden en vrijdenkende islamieten veel sterker wordt.

   De elite interesseert maar 1 ding en dat is hun winsten beschermen. En vriendjes blijven met kwaadaardige regimes als dat van Saoedi-Arabië en het wat minder erge (maar nog steeds zeer onangename) regime in Iran als as van het kwaad aanwijzen is de meest winstgevende optie.

   1. Zie mijn reactie op Razor een minuut of wat geleden.
    Volgens mij zeg jij in je laatste alinea hetzelfde als wat ik daar schrijf.
    En schrijf ik tevens daar hetzelfde als wat jij schrijft in je eerste alinea.
    Het verschil is de nuancering. Ik stigmatiseer niet de hele groep maar wijs bij zowel “ons” als “hen” de rotte appels aan en geef context.

 3. goh ………………. wat toevallig

  en bij welke denktank zit mevr. hirsi ali.
  en de belangen ……….

  vervolgens roept mevr  wat ter belang van deze organisatie  …………..

  lijktme deels een logisch gevolg na aanleiding van westerse legers en hun toegepaste slagkracht in het midden oosten.
  Vervolgens er een tweespant onstaat aldaar tussen volksgroepen, deze zie je ook magertje s terug in de nederlandse samenleving.

  Onze legers worden daar gezien als christelijke invasie s  ………

  Mijn tandarts (christen) woonde tot de inval in Iraq prettig daar, tot de vs de boel om zeep  ……….   moest op de vlucht vawege de ontwrichting aldaar.

 4. Het is verbazend om te zien dat dit bericht direct leidt tot wij-zij, links-rechts, en nog meer van dat soort polarisaties. Los van het onrecht dat alle partijen in het verleden, heden en toekomst elkaar aan doen, blijft overeind staan dat minderheden in sterk religieuze samenlevingen het extra zwaar hebben. Dat zijn dus mensen die al eeuwen samen wonen in een land en die nu bedreigd worden enkel en alleen vanwege het feit dat ze een andere religie aanhangen.
  Als religie een minder sterke invloed krijgt dan is er misscien meer ruimte voor verdraagzaamheid. Hou geloof individueel en stop met religie.
   

 5. Met de lezing van het verhaal meescrollend, heb ik behoefte om het volgende op te merken:
  De Arabische lente belooft een christelijke winter te worden, omdat de verhoudingen zich in de komende tijd gaan verharden. (terug te vinden in ons Handboek, afdeling voorzeggingen)
   
  Het christendom (althans de Bijbelgetrouwen daaronder) verwachten de toch best wel spoedige (weder)komst van de Christus, naar Zijn beloften. De Joden verwachten die ook.
  Voordat Christus wederkomt zal zich eerst de antichrist van de wereldmacht meester maken, wat voor de opmerkzamen onder ons nu best hard naar ons aan het toekomen is. Steeds meer factoren in de maatschappij schreeuwen om een sterke leider, welke de boel bij elkaar weet te brengen en te houden; politiek, economisch, financieel, cultureel, religieus, enfin eigenlijk in alles.
   
  De islamieten verwachten de wederkomst van de Mahdi, de 12e imam, welke een wereldkalifaat zal vestigen. Mahmoud Ahmadinejad, van Iran, beweert hem al eens ontmoet te hebben. (visionair?)
  Ik ben echt niet de eerste die vind dat de personen van de christelijke antichrist en de islamitische 12e imam verdacht veel overeen zouden kunnen komen, qua verwachting.
  Ja, dan moeten er nog een hoop christelijke en wellicht andere resten geruimd worden!!
   
  De islam is natuurlijk een godsdienst en ideologie welke in opdracht van hun stichter (zie de brandende kerk) ‘te vuur en te zwaard’ (denk aan de Turkse kromzwaarden waarmee u de kop afgehakt dient te worden als u dwars ligt,) verbreid dient te worden.
   
  Ik meen nog een natuurwetmatigheid waar te nemen: op de compost (rottingsresten) van een vergane cultuur (denk aan de joods-christelijke), zal zich op deze aardkloot wetmatig altijd een nieuwe overheersende willen vestigen.
   
  Inzake ‘islamofobie’ merk ik op dat de waarheid zelden moeilijk te verdedigen valt, doch met stiekeme leugens ligt dat veel moeilijker, zodat de opdracht :’je bek houden!’ wel logisch is.
  We verwachten dan ook een Europese wetgeving aangaande verbod op islamkritiek.
   
  Citaat: ‘Is er nog toekomst voor niet-islamieten in de islamitische wereld?’
  Dhimmies, onderworpen andersgelovigen, zijn meestal redelijk als tweederangs burgers geaccepteerd in de geschiedenis. Het is echter niet slim om eisen te stellen zoals de kopten in Egypte onlangs. Voor de toekomst, zeker als de wereldheerser zal aantreden, ben je kansloos.
  Hij zal volgens onze Bijbel trouwens ook een verzegeling op hand of hoofd eisen als bewijs van onderworpenheid, zonder welke een maatschappelijke en economische deelname absoluut uitgesloten zal zijn. (islam betekent immers ook: onderworpen zijn)
   
  Volgens mij is islamitische  democratie een inwendige tegenstrijdigheid en een niet eerlijke wens.
  Overigens stel ik ook eerlijk dat echte theocratie ook niet democratisch kan zijn; immers of de heft van ons + 1 is de baas, of God is de baas. Als Jezus Christus terug komt als de Leeuw van Juda, lijkt hij niet meer op het ‘Lam ter slachting’ dat der wereld zondenschuld op zich nam, doch zal in het duizendjarig Vrederijk met een ‘ijzeren roede’ over de volken regeren, zegt Gods Woord.
  En daar zullen we verschrikkelijk blij mee zijn, want Hij snapt het helemaal, en onze politici nog maar bar weinig, leerde ik op deze site via “hernationaliseer recht op geldcreatie” (wat ik gelukkig zelf ook al bedacht had J )
  En wat deze column ook weer tot uitdrukking brengt; dat onverstand!
   

   1. ben db bd,
    In Arabische landen hebben in de Arabische lente zich moslimpartijen gevormd. Hierdoor neemt in principe het terrorisme af omdat ze constructief meedoen. Maar de wetten van de Sharia worden er omvangrijker.

    In de VS mochten vroeger geen moslims in de regering, nu wel. http://xandernieuws.punt.nl/?id=623834&r=1&tbl_archief=0& Hierdoor gaan betreffende moslims meer bezig met toekomst in de politiek en denken minder aan plegen van aanslagen; ze zijn geïntergreerd/minder anti-Amerika. Doordat de groei van de moslimbevolking gestaag toeneemt, wordt het hierdoor makkelijker moslimpartijen op te richten, die ook veel stemmen krijgen.

  1. Dank je Ben!
   Ja de Bijbel is interessant maar voor mij histories gezien dan.
   Ik heb vooral een probleem met veel van die volgelingen, de goeden niet te na gelaten. Ik heb geleerd los te laten en kwam mijzelf weer tegen, deze keer aangenaam. Ook zonder boek met ideetjes van anderen (Google: memes) ben je een goed zo niet beter en vooral spontaan en natuurlijk mens!

 6. @Moerstaal

  “Wat mij verbaast is dat de gewone man/vrouw zowel laag als hoog opgeleid weinig opheeft met de fundamentalisten.”

  Dat sprookje is toch wel doorgeprikt nu?

  Uit opiniepeilingen blijkt dat 95% van de Egyptenaren wil dat de Islam een grote rol speelt in de politiek en 82% dat ‘afvalligen’ van de Islam gestenigd worden.

  Dus stemde driekwart van de Egyptenaren fundamentalistisch!

  1. Ja dus……moeten we maar alle moslims in die landen onderdrukt houden door corrupte regimes die het westen en israel steunen. Ja goed idee, dat zal goed vallen onder de moslim bevolking aldaar. Ik denk dat op termijn ze dan minder fundamentalistisch worden, vooral ook als we die bevolking arm weten te houden.  Ja ik herken de lijn van de likud partij hier wel.

   1. Voor een volledig overzicht en de ernst hiervan deze link:
    http://www.franklinterhorst.nl/Christenvervolging%20neemt%20wereldwijd%20toe.htm
    Het zijn de extremisten (RSS in India, Hezbollah in Libanon, Boko Haram in Nigeria) die de gewone, goedwillende, burgers meekrijgen door ze te belonen met geld.
    Ik vraag me af hoe dit te stoppen is. Tot nu toe heeft niks geholpen. De symboliek van kaarsen..
    Melanie verwoordde deze als volgt:

    Zusjes van de zon staken kaarsen aan in de regen
    voedde de wereld van haver en rozijnen
    kaarsen in de regen
    breng het vuur naar de ziel van degene die nooit zijn vrienden kende
    Meher Baba leeft weer
    kaarsen in de regen
    er zijn, is om te onthouden
    dus leg het weer neer, leg neer, leg neer, leg het weer neer
    mannen kunnen leven als broeders
    kaarsen in de regen
    leg het allemaal neer
    laat je witte vogels omhoog glimlachen naar de mensen die staan en fronsen,
    we waren zo dichtbij, er was geen ruimte
    we bloedden binnen elkaars wonden
    we vatten dezelfde ziekte
    en we zongen de liedjes van de vrede
    dus hef de kaarsen hoog
    omdat als je het Niet doet, konden we zwart blijven ten opzichte van de nacht,
    Hef ze weer hoger
    omdat als je dat Doet konden we droog blijven ten opzichte van de regen…

    1. waarom wordt het vuur voor de ziel gemaakt tot een hel waarin men branden mag?

     vraag twee: hoe dit te stoppen? Moet alles van de daders afgepakt? Men leeft niet van brood allèèn. Als je niks hebt is liefde belangrijk en anders dankbaarheid..

    2. Weer een heel mooie clip, Julie. Je hebt zo langzamerhand een reputatie op te houden :)
     Ik hoop het ook, dat haar droom uitkomt. Enfin, de haters vormen maar een minderheid van de mensen, waarom slagen ze er dan in de rest mee te slepen? Ik denk omdat de goeden zwijgen.

   2. Tsja, Tim, heb meer ervaring met geval Israel dan verreweg de meeste mensen. Zowel prive als professioneel. Er is met die zionisten net zo slecht praten als moslim extremisten. Ik ken zat Joden die weg zijn gegaan uit Israel vanwege het gepolariseerde klimaat daar. Ben er zelf ook geweest, heb gewerkt voor een Joodse organisatie. Stel je een PVV voor maar dan extremer met een religieus sausje. Die lui denken echt dat ze uitverkoren zijn. Nou vindt bijna iedereen zijn eigen volk het beste maar dit gaat verder. Waren ook dikke vriendjes van de blanken in Zuid Afrika. Apartheid, iemand?

    1. Nee maar met aantekening dat ik het niet eens ken. Nou moet ik wel zeggen dat zelfs het katholieke geloof een gematigde uitingsvorm heeft in Brazil. De pastoor mag gewoon trouwen.

 7. Hallo allemaal
  Op aanraden van een bekende ben ik hier gekomen.
  Ik heb natuurlijk eerst even het artikel en de reacties erop gelezen.
  En er is mij 1 ding opgevallen. Er is nog steeds strijd binnen het geloof.
  Door de tijd heen is hier al heel wat bloed mee vergoten, nu zijn wij zoveel tijd verder. En dan mag je toch hopen dat mensen hieruit hun leer hebben getrokken.
  Wat betreft Hirsi Ali, was zij voor haar eigen veiligheid al niet gevlucht ?
  Was zij niet de dame die net als Dhr. Wilders zoveel bescherming nodig had ? En misschien nog heeft ?
  Is dit normaal ? Hmm ik denk het van niet.
  Wij kunnen met z’n allen nog zoveel uitlatingen doen, maar of dat altijd zoveel meerwaarde heeft voor een beetje vrede op aarde, ik betwijfel het.
  Ik denk dat het deze mensen zal sieren om even pas op de plaats te doen.
  En is het terecht dat er binnen de culturen zoveel verschillen zijn, even buiten het geloof om ? Ik denk het wel, het probleem ligt hem er denk ik in, het is ons onbekend, en iets wat onbekend is, is eng. En wat eng is, daar willen we van af.
  Maar om nu even gewoon om uitleg te vragen, zodat mensen begrijpen waar het nu precies over gaat, is te moeilijk.
  Mijn gevoel zegt dan ook, er zullen geen veranderingen komen, zolang mensen niet in elkaar willen of kunnen verdiepen. En moet je hier de regeringen de schuld van geven ?
  Ik denk het niet, dit is gewoon een kwestie, van :” heb je naaste lief ”
  PS. Ik ben niet gelovig aan gelegd, zo ook niet opgevoed.
  Maar een beetje mens weet zich te gedragen, lijkt me
  Vr.gr. Morgane

   1. @Tim: Je had zeker de PS van Morgane nog niet gelezen toen je je emotionele reactie neerzette.
     
    Laten we vooral blijven praten met elkaar en misschien nog wel belangrijker luisteren naar elkaar.
     
     

 8. Was het Nietzsche niet die het bericht verspreidde ‘God is dood’ ?
   
  ‘Donders’ (of zo iets) zei Billy Graham ‘dan moet het net gebeurd zijn, want even terug sprak ik Hem nog’
  Samen met Billy Graham en nog een paar miljard anderen spreken wij God dagelijks en krijgen natuurlijk gewoon antwoord van Hem, anders waren we er toch al lang mee gestopt? En Hij doet ons nog oneindig meer goed dan antwoord geven op onze vragen. Elke dag. Is dat nou vreselijk?
   
  Waarom moet jij daar bijkans van schuimbekken Tim? Wat voor kwaad doen wij jou?
  Waarom worden christenen in moslimlanden zo raar vermoord? Wat voor kwaad doen ze die moslims? De christenen in Egypte, de kopten, nemen als dhimmies, minderwaardige burgers dus, de smerigste baantjes op zich. Waarom moet hun kerk verbrand worden? ik snap het helemaal hoor, maar als ik het vertel, dan vliegen straks helemaal de stenen hier over het forum; waarom?
   
  Dit is een forum van redelijk denkende mensen, dacht ik. Dan mogen we toch verwachten dat we ook redelijk denkend discussiëren? Het lijkt mij redelijk dat als er miljoenen lieden hier op het forum UFO’s zouden zeggen te hebben gezien, dat ik toch eens achter m’n oor begon te krabbelen en stopte met zogenaamd ‘wetenschappelijk’ aan te tonen dat die dingen niet kunnen bestaan.
   
  Robert, als ik die ‘deskundigen’ van jou op youtube beluister, dan denk ik: wat lullen jullie nou? Ik ga toch ook niet in de kelder met m’n ogen en oren dicht zitten roepen dat het buiten niet regent, terwijl iedereen die buiten loopt ziet en dus zegt dat het wel regent?
  Die God die niet zou bestaan laat zich gewoon eerbiedig vinden hoor, door wie Hem met een oprecht hart zoekt. Hij laat zich echter niet oproepen als een hondje door arrogantelingen. Daar is Hij net even te groot voor.
   
  Heb jij ook een klok met de god Atlas er op, welke zich bijna staat te vertillen aan de wereldbol op zijn nek? Nou onze God, de echte, staat met heel het heelal(letje) in Zijn hand, vertelt Hij ons zelf in Zijn te Boek gestelde Woord. Verschil moet er zijn hè?
   
  Als iemand van jullie de Schepper van hemel en aarde (met ook alle plantjes en beestjes) zou willen leren kennen, dan heb ik een goeie manier voor hem/haar:
  Kijk ‘ns onder je bed of er spoken zitten. Zie je ze niet? Geeft niks, maar blijf op je knieën zitten. Wacht even tot je innerlijke weerstand om te knielen wegebt. Doe je handen samen en je ogen dicht en wacht even totdat je je niet meer aan je eigen houding rot ergert. Realiseer je dat je het aandurft om het allerhoogste en eeuwige Opperwezen aan te spreken. (Hij heeft jou zo gemaakt dat dit kan werken) Zeg iets eerbiedigs tegen Hem en wacht wat hij in jouw hart (ziel), je geweten, tot je spreekt.
  We horen, zien hier op het forum wel de uitkomst………….
   

 9. @ben db bd
  Is het misschien een rare gedachtegang, als ik zeg, wij komen allemaal van dezelfde bron. (Wat dat ook mag zijn )
  Naar mijn idee heeft de mensheid aan de hand van de bijbel,koran etc. hier zelf een naam aangegeven. Maar volgens mij heeft iedereen het over hetzelfde.
  Het is denk ik maar net, wat voor invulling je daar aan geeft.

  Het verhaal zal vast wel kloppend zijn. Maar hoe wordt het uitgelegd. En hoe wordt het opgevat.
  En wat betreft Tim, het is jammer dat hij mijn PS niet heeft gelezen.
  Vr. gr. Morgane

 10. ja Barry, dat vind ik ook wel een interessant artikel om er bij te slepen. Mag ik er op in gaan?
  De reacties lees ik dan even niet, omdat het totaal dan te veel wordt voor mij om op in te gaan.
   
  De titel reeds komt op mij niet zo bezonken over, zeg ik eerlijk. Vrijheid van meningsuiting is immers een groot goed in de vrije wereld? En voor mij behoort vrije godsdienst onder vrije meningsuiting. In de vrije meningsuiting staan waarheid en leugen altijd tegenover elkaar. Nou zegt mijn Christus van zichzelf dat Hij De Waarheid is. (Hij zegt er ook nog bij dat Hij De Weg naar God is en ook nog Het Leven; eeuwig zalig zelfs, lees ik) Nou heb ik in veel meer dan een halve eeuw daar nooit een beargumenteerd gat in kunnen schieten, weshalve het steeds mooier voor mij wordt. En ach wat kom ik in onze maatschappij een hoop bedonderderijen tegen. (zo heet dat in de bouw)
  [boven de column zie ik reclame van de Evangeliegemeente Rafaël. Durf dáár maar eens naar hun ervaringen te vragen! Bevindingen heten die bij ons, mooi woord vind ik.]
   
  Waar ik uiteraard wel op tegen ben is op uitwassen van godsdienstvrijheid welke anderen kwaad willen berokkenen. Laat ik voor de moslims onder ons maar beginnen met ooit de kruistochten te veroordelen. Vergun mij dan voorts afwijzend te mogen oordelen over het vermoorden van moslims die niet meer mee doen met de islam. En aangaande het stenigen van vrouwen welke zijn aangerand of gewoon te verliefd werden op die andere meneer die niet zo hard sloeg.
   
  Het in de kerk of van mijnpart op straat zingen van: ‘Geloofd zij God met diepst ontzag, Hij overlaadt ons dag aan dag met Zijne gunstbewijzen. Die God is onze zaligheid; wie zou die hoogste Majesteit dan niet met eerbied prijzen?’, en wat daar verder volgt van psalm 68:10, behoort m.i. niet bij het bovenstaande. Vergis ik mij??
   
  Hoewel lid van de ChristenUnie (mag dat nog wel?) was ik straal tegen de halal en kosjere slacht, omdat mevrouw Thieme (ook christelijk trouwens) daar zulke vreselijke dingen over zei en ik zelf ook van die walgelijke slachthuiservaringen heb gehad.
  http://www.kosjerslachten.nl/wp-content/uploads/2011/06/Position-Paper-Kosjer-slachten-2011.pdf
  Echter na het lezen van door iemand bovenaangesleepte link, achtte ik het genoegzaam bewezen dat het eerlijker was om mijn mening te wijzigen, waar die vier minuten stikkend in hun eigen bloed sterven, zoals door Thieme geproclameerd, tot wetenschappelijk aangetoond c.a. twee seconden zijn terug te brengen middels een correct uitgevoerde halssnede. (iets wat ik mij ook wel een beetje wist te herinneren bij een goed aangelegde bloedverwurging bij judo)
  Dan komt kosjer slachten immers dicht in de buurt van het kop afhakken met Turks kromzwaard? En uit de Franse ‘Verlichting’ weten we dat zo’n hoofd amper nog net een afgesproken knipoogje kon geven, toch?
   
  Geen godsdienstvrijheid weg willen doen, zeg ik dus, als die geen kwaad doet!
  (en laat geen letterlijk duivelse haat toe in je hart; zoals de islam vaak bewerkt, dat is heel slecht voor je.)
   
  Ps: wie van jullie is er abosquirybrant? (je weet wel: ‘in een diep en donker bos, achter een eeuwenoude eikenboom, in een heel klein holletje, onder een dik bladerdek, daar ……………. ‘)
  Waarom dan wel atheïst, als God toch ook niet bestaat??

  1. @ Ben bd db,
   Vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst zijn 2 verschillende zaken, als je het commentaar had gelezen wat ik je had aangereikt dan had je begrepen dat elke vorm van godsdienst behoorlijke gevaren met zich meebrengt. van mij mogen mensen geloven in wat ze maar willen zolang ze het maar bij eigen huis en haard houden, dat ze voor mijn part maar allemaal een altaar in hun kledingkast bouwen of kippen offeren en witte stippen op hun lichaam schilderen als ze menen dat ze met bijvoorbeeld voodoo hun leven kunnen verbeteren. Helaas moet ik nu toch weer constateren dat de volgende creationist uitgebreid god aan het propaganderen is terwijl deze site toch echt geen religieuze site is. Als je nu met je meningen over god en de bijbel ook nog iets visionairs te zeggen had, iets wat ik niet al 1000 keer in andere discussies heb gezien, dan verdiende je mijn en waarschijnlijk van elk ander grootst mogelijke respect. Als mens verdien je respect, je denkbeelden verdienen geen respect. het feit dat je het commentaar niet gelezen hebt (of niet wil becommentarieren) typeert je als creationist….jammer.

 11. @ben db bd
  Even een vraagje, u vraagt wie van jullie is ” abosquirybrant”
  Ik kende het hele woord niet, en dacht laat ik eens even gaan googelen, Ik heb  zelfs de grote van Dale erbij gehad. Maar er waren geen resultaten gevonden.
  Misschien is het een buitenlands woord, is het misschien ook in het Nederlands te vertalen ? Dit zou iets meer verheldering geven.
  En misschien dat ik u dan een antwoord op uw vraag kan geven.
  Vr. gr. Morgane

 12. @ Morgane: even niet te lang; ik kom in tijdnood:
   
  Voor m.i. iedereen zichtbaar, zijn er twee strijdige krachten werkzaam op de wereld: een scheppende en een vernietigende. Die scheppende noemen wij God en die de boel naar de donder helpende noemen wij de duivel of de satan, met een hele zwik bijbehorende demonen.
   
  Ik ben het dus helemaal met jou eens dat we allemaal van dezelfde bron komen en vind dat geen rare gedachte.
   
  We hebben het echter niet allemaal over hetzelfde, omdat zowel God als de duivel een zwik aanhangers hebben. Die aanhangers staan als het er op aankomt m.i. eigenlijk ook tegenover elkaar met hun geloof.
  Als mens behoeven ze dat echter niet te doen, want in de bouw, om mijn vak maar als voorbeeld te nemen, maakt het niet uit of je christelijk of islamitisch staat te metselen. Als jij je maar aan het bestek houdt. Onze dochter (ook christen) staat op het lab van de olieboer Mobil met een moslim samen te werken: een ideaal team!! Mijn moslimnicht is ook zo’n schat!!
   
  Over welke uitleg er waar is, kunnen we het nog wel eens over hebben, als dat hier mag.

  1. Beste Ben,

   Goed en slecht zijn psychische realiteiten. Ons universum kent dit niet, buiten je hoofd houdt dit dus op.
   De mens heeft een denkkader nodig om te kunnen functioneren en communiceren en deze doorgaans één dimensionaal en eindig met twee tegenpolen aan de uiteinden. Verder ontplooide geesten zien nuances en nog hogere dat hoe ze kijken en waar ze kijken hun realiteit al veranderd.
   Goed en kwaad bestaan niet. Wel is niets menselijks mij vreemd en het onmenselijke ook niet. Laten we daar eens mee beginnen want alle ellende begint met “wij zijn goed en zij moet dus wel slecht zijn” en het daaruit voortvloeiende “wie niet voor ons is, is tegen ons”.
   De westerse wereld geeft het slechte voorbeeld in deze dus wat wil je nou helemaal verwachten van de andere partij?
   Verder respect dat je zo voor je geloof uitkomt. Wat mij betreft is daar hier op Visionair meer plaats voor dan die verkapte reclame van zo’n fossiel en religieus gedrocht uit het era van de Apartheid als een Lik mijn *oed.
   Ik vind dat mensen zich niet voor organisaties mogen uitgeven en al helemaal niet fundamentalistisch religieus. Doe ik ook niet.
   Germen? Nieuwe huisregel wellicht? Serieus voorstel!

   PS
   Germen, nu ik je toch aanspreek.
   Kan je niet een scriptje er in gooien welke outbound links automatisch in nieuwe venster cq tabblad opent? Ik heb hier ook wel een zelf made scriptje voor je. Zet het erin en verder geen omkijken naar. Is light dus geen processor of geheugen belasting. Komt er ook nog een mooi icoontje achter als je wil.

 13. Nou, ik heb nog even een poosje:
  @ Morgane: bosquirybranten bestaan niet, dus is het onnozel om je voor abosquirybrant uit te geven. Evenzo vind ik – en nog ontelbaar anderen – het raar om je als atheïst uit te geven, als God toch niet bestaat. Wij lezen dat dan ook als een vorm van afzetten tegen een bestaande God.
  Overigens zegt God de Schepper zelf al dat hij iedereen met een ingeboren Godskennis heeft geschapen. Dat hebben we nodig omdat zoals Zijn Woord het uitdrukt: ‘het de mens gesteld is om eenmaal te sterven en daarna het oordeel.’ Het jezelf op onkunde beroepen zal dan ook niet ontvankelijk zijn.
   
  @ Barry, twee postings van jou, mijn reactie:
  Ik heb de eerste link welke jij aangaf keurig gelezen hoor. Ook heb ik daar netjes mijn bemerkingen bij gegeven. Dat ik niet zeg wat jij wil horen, mag je mij niet euvel duiden. Ik ben jij niet.
   
  Voor mij valt vrijheid van godsdienstoefening binnen de kaders van vrijheid van meningsuiting. Als jij vindt dat dit niet waar is, moet je dat weerleggen met argumenten en feiten. Zo is discussie voeren. Het roepen lees dat boek of dat artikel maar eens, helpt daar niet bij. Ik zou trouwens niet weten waar dat artikel mij terugfluit in mijn mening. Geef dat eens aan?!

  Ik weet niet of jij al lang mee doet in discussies, maar ik leerde al een poosje terug dat als jij mij wil weerleggen, jij de argumenten welke hier actueel zijn uit dat stuk, moet benoemen en hier over nemen; citeren dus.
  Gewoon jouw mening tegenover de mijne zetten mag natuurlijk ook hier, maar dat bewijst niks en verandert dus ook mijn mening niet zomaar.
   
  Voorts vind ik het wel bijzonder onnozel om op een draad over christenhaat mij kwalijk te nemen dat ik over God (met een hoofdletter graag) schrijf. Haat jij Hem zo erg?? En zou Hij al helemaal niet de Schepper mogen zijn?? En zou ik vooral geen creationist mogen zijn?? Toe maar…..
   
  Barry, stel dat er iemand een proefschrift heeft geschreven (op zulke dingen kan je echt promoveren hoor) over het al of niet bestaan van jouw moeder en jou dat als zeer geschikte lectuur zou aanbevelen om jou van je waardevolle herinneringen af te helpen, in zijn haat naar het ouwe mensje toe; zou je echt behoefte hebben om het te lezen?? Neem mij dan ook niet kwalijk svp.
   
  @ moerstaal: ik hoop dat je het nog een poosje uit houdt om mij te verdragen. Maar voor mij bestaan goed en kwaad niet voor dieren, doch wel voor mensen. Ook die zijn ingeschapen om ons ooit op af te kunnen rekenen, in een rechtvaardig oordeel; hetzij beloning voor goed, hetzij straf voor kwaad. Er is dus kosmische gerechtigheid in het hiernamaals, waar er hier weinig van te vinden is. Dat gevoel voor goed en kwaad zit in ons geweten, als we dat niet om zeep geholpen hebben. Ze zijn ook vervat in de Noachitische wetten: niet liegen, niet stelen, goed zijn voor je ouders, enz. 7 stuks. Een heel logische vind ik ook dat je van een levend dier geen stuk af mag snijden, een poot bijvoorbeeld, en de rest voor morgen en overmorgen laten hobbelen. Dat gevoel zou een dier niet in zich hebben, maar een normaal mens wel.
   

  1. @ ben db bd,
   In je reactie op mij op 14 februari 13.49 zei je meteen al in je 3e zin :
   De reacties lees ik dan even niet, omdat het totaal dan te veel wordt voor mij om op in te gaan.
   Hiermee zeg je dat je mijn reactie, de link die ik je aangereikt heb, niet gelezen hebt. Het enige wat je in werkelijkheid becommentarieerd hebt is de titel van dat artikel waar de link naar geleid werd.
   Met het uitgebreid prediken van je geloof in je reacties op bovenstaand artikel laat je niet zien dat je bovenstaand artikel begrepen hebt, je laat alleen maar intollerantie zien tegenover mensen die het woordje god niet met een hoofdletter schrijven. Je kan onmogelijk bewijzen dat god ooit bestaan heeft of nu bestaat,je vraag aan mij of ik hem zo erg haat impliceert dat ik zou geloven in een god. Ik kan niks haten waarvan niet eens bewezen kan worden dat het bestaat of ooit bestaan heeft. 1 van de allereerste dingen waarmee mensen geindoctrineerd worden is mensen vertellen dat Allah of God met een hoofdletter geschreven moet worden, hiermee wordt bijvoorbaat respect afgedwongen voor een niet te bewijzen denkbeeld. Het eindresultaat tussen 2 partijen binnen verschillende geloofsgemeenschappen is altijd dat 1 partij beledigd raakt/is/wordt en als de partijen groot genoeg zijn breekt er altijd ruzie uit. Dit alles is het gevolg van het elkaar hardnekkig proberen te indoctrineren.
   Jij kan niet eens bewijzen dat jouw god een man is maar dat je er op staat om die god neer te zetten als man (Hem) typeer je alleen maar de minderwaardige rol van vrouwen,dit is iets wat van oudsher al in bijna alle religies zit ingebakken. Vrouwen horen een boerka te dragen of in de christelijke geloven achter het aanrecht te staan en hun mond dicht te houden als manlief jonge misdienaartjes pakt. We laten maar even buiten kijf wat erger is, misdienaartjes die sexueel misbruikt worden of kinderen die in arabische landen uit naam van goden met bommen opgeblazen worden. Wij zijn zogenaamd geschapen naar het evenbeeld van jouw god, dit betekent dat jouw god geen god van liefde is maar de grootste crimineel, het grootste deel van de complete mensheid heeft namelijk geen god nodig om te begrijpen dat kinderen misbruiken of kinderen opblazen ronduit slecht is. Dit betekent dus ook dat het grootste deel van de mensheid ver boven jouw god staat als het zich gaat om normen en waarden. Alleen primitief volk zoals Soenieten,sjieieten en veel christelijke geloofsgemeenschappen menen dat datgene wat ze doen om hun gelijk te halen te rechtvaardigen is uit naam van hun god.
   Elke uitdraging van elke godsdienst begint met indoctrinatie, dat is ook iets wat in jouw reacties terug te vinden is.

   1. Barry hij heeft de reactie met de link wel gelezen (en gezegd dat hij daar op in wil gaan, en zelfs zijn mening gegeven: geen godsdienstvrijheid weg doen), maar niet de reacties van het artikel uit de link waar je naar verwijst joh. ‘God’ is een naam en hoort daarom met een hoofdletter geschreven, dat we ‘Hem’ zeggen is voor het gemak, het MENSELIJK gedrag bevat een component van vrije wil; naar het evenbeeld van God geschapen betekent iets anders. Veel handelingen zijn voornamelijk cultureel en politiek ingegeven, en kunnen extremistisch zijn, buiten ieder geloof om. 

    1. @ Julie, de link die ik gegeven heb was een reactie op een artikel, hij heeft duidelijk gezegd dat hij de reacties niet wou lezen dus heeft hij mijn reactie ook niet gelezen. Hij heeft voorzover ik weet nergens gezegd dat hij er verder op in wou gaan, je hoeft het als medegelovige niet voor hem op te nemen, als ik zijn woorden verkeerd heb geinterpreteerd dan kan hij dat makkelijk genoeg zelf zeggen. Iemand die mij wil wijzen op “schrijffouten” moet zelf ook op spelling letten, alhoewel ik eigenlijk de laatste ben die gaat zitten zeuren over schrijffouten, dat doe ik nooit dus nu ook niet. Door mij erop te wijzen dat ik god met een hoofdletter moet schrijven wil je mij gewoon opleggen waar ik respect voor moet hebben, dat bepaal ik zelf wel, dat laat ik mij door niemand opleggen. dat jullie gelovigen volgens jou “”Hem”” zeggen is voor het gemak, dat kan ik wel aannemen net zo goed als dat jullie ook voor jullie gemak aannemen dat er een god bestaat, het leven word voor gelovigen opeens een stuk moeilijker als ze voor zichzelf moeten gaan nadenken ipv dat ze zich allerlei onzin laten opleggen door hun voorgangers,dominees enz. Desalnietemin word er in bijna alle religies gesproken over goden die mannen zouden moeten zijn…de grondslag hiervoor is duidelijk, het is niet zonder reden dat voornamelijk mannen wereldwijd de meeste ruzies veroorzaken over het geloof en hun goden. En ja, het menselijk gedrag bevat idd een component van vrije wil, alle componenten die te maken hebben met die vrije wil zijn dan ook gods evenbeeld. En ja, veel handelingen zijn voornamelijk cultureel en politiek ingegeven maar zijn zelden of nooit buiten geloof om. Als mensen namelijk bewijzen hadden dat er een god bestond was er al helemaal geen reden om er oorlog om te voeren of handelingen uit te voeren uit jullie gods naam.

    2. Vrije wil en oorlog bestaat al vanaf het Paradijs met Adam en Eva. Sinds bepaalde termen zijn ingevoerd kun je er ook over praten, wij geven er als het ware woorden aan. Zo ook aan een Godswezen, dat een Hij, Zij of Het kan zijn, maar je hoeft niet iedere keer alle mogelijkheden te noemen. Iedereen weet dat niemand God (in welke hoedanigheid ook) heeft gezien, maar Jezus praat wel over ‘Vader’.  Als wij ergens over praten kan het ook over een onbewezen of onzichtbaar item zijn.
     En net zoals jij zelfzeggenschap hebt hebben wij dat ook. Dus wij bepalen zelf, wanneer en waar wij wat zeggen, natuurlijk kan ben bd db zelf ook reageren. Maar jij kunt mijn reactie niet verbieden.

    3. Barry, lekker scherp, ik moest er zelfs om lachen. Gelukkig ben ik niet de enige die af en toe met de botte bijl zwaait. Sec heb je natuurlijk gelijk. Enfin, je hebt hierin een medestander dus.

    4. @ Moerstaal, dan hier nog een belangrijk punt…
     @ Julie, zolang creationisten -EDIT- van elk ander geloof bezig blijven met het veranderen van andermans woorden, het expres verkeerd interpreteren van zaken die opgeschreven worden puur en alleen uit onmacht omdat -EDIT- ze niet met logica kunnen omgaan zal er geen wereldvrede komen.
     Ik heb bijvoorbeeld niet geprobeerd om je reactie te verbieden..
     Ik heb ook nooit beweerd dat ben db bd geen creationist mag zijn, ik heb ook nooit beweerd dat hij geen schepper mag zijn..
     Dit soort discussietactieken heb ik bij creationisten al tientallen keren op deze site gezien en in mijn leven mischien al duizenden keren. [Creationisten] kunnen gewoon niet met simpele en degelijke logica omgaan en dus beginnen [creationisten] maar onzin uit te kramen of mensen op het verkeerde been te zetten door over zaken te beginnen die nooit zijn gezegd. Het is echt geen wonder dat onze halve aardbol in oorlog is met elkaar en dat christenen in islamitische landen een snelgroeiend probleem is, [creationisten] kunnen het gewoon niet eens worden over allerlei zaken die jullie niet eens en waarschijnlijk nooit zullen kunnen bewijzen.

     /commentaar admin: Barry, graag geen generalisaties, zie huisregels.

    5. @ de Adm, Zowel Julie als Ben db bd zijn beide creationisten, dit is al vanaf het eerste moment dat ze online zijn bij visionair.nl bekend. Ik heb het volste recht om deze twee mensen te generaliseren als het zich gaat om dit topic.
     Als je iemand op de vingers moet tikken dan is het Julie wegens het redactie onwaardig gedrag van haar wegens het onnodig bedreigen met juridische stappen tegen mij. Juridische stappen die ze nooit hard kan maken omdat het haar ontbreekt aan de nodige kennis hiervoor. Vertel mij niet hoe de huisregels in elkaar steken of jullie moeten rigoreus elke overtreder van jullie huisregels ook gaan editten, dat doen jullie niet dus stel je niet hypocriet tegenover mij op.

    6. @ Julie, ik had het volste recht om jullie te generaliseren, zowel jij als ben db bd probeerden beide de lezers woorden in de mond te leggen over zaken die ik niet gezegd heb, ik heb gewoon de waarheid gezegd waarop vervolgens mijn tekst geedit wordt? Ik mag toch hopen dat jij mijn tekst niet geedit hebt anders moet ik weer terugkomen op de link die ik al eerder geplaatst heb waaarin staat dat de kerkelijke gemeenschappen door hogerhand gecensureerd worden en teksten opgelegd worden door hogerhand omdat de bijbel anders verkeerd geinterpreteerd word. Blijkbaar zijn jullie gelovigen erg goed in het verkeerd interpreteren van teksten. Mischien ook machtsmisbruik?

 14. @ben db bd
  Ten eerste heb ik mij bij mijn weten mij nergens neergezet als atheïst.
  Ik geloof dat er meer is tussen hemel en aarde dan wat wij doen vermoeden.
  Daarnaast geloof ik dus dat er een Bron is waar wij met zijn allen, en alles wat niet menselijk is, daaruit zijn ontstaan.
  Deze bron heeft door verschillende culturen een naam gekregen, voor de 1 is het God, en voor de andere is het Allah, en weet ik veel wat voor namen er nog meer aangegeven zijn. Voor mij is het de Bron of de grote energie.
  Zo heeft ieder cultuur ook zijn eigen bijbel, nu weet ik niet veel van de bijbel af, maar ik denk dat het verhaal overal hetzelfde is. Maar ik kan het mis hebben natuurlijk.
  Ook denk ik dat de verhalen wel kloppend zijn. Maar er zit voor mij 1 grote maar aan vast, en dat is. Hoe wordt het verhaal verteld, hoe wordt het verhaal geïnterpreteerd. Ik vergelijk het altijd maar een beetje met Sinterklaas, wie zoet is krijg lekkers wie stout is de roe.
  Zo gaat dat ook met de uitleg van de bijbel. Mensen worden bang gemaakt. En er is een dogma uit ontstaan.
  Dit is mijn mening hierover. 
  Dan even het woord “bosquirybranten”
  Deze vraag heeft u hier zelf neergezet :  Ps: wie van jullie is er abosquirybrant? (je weet wel: ‘in een diep en donker bos, achter een eeuwenoude eikenboom, in een heel klein holletje, onder een dik bladerdek, daar ……………. ‘)
  Ik heb mij er niet voor uit gegeven.
  Ik denk dat het verstandig is, dat u eerst leest wat u zelf heeft geschreven, en wat voor reacties daarop zijn gegeven. En niet zelf met een conclusie gaan komen.
  Volgens u ben ik een atheïst en volgens u heb ik mij hier als abosquirybrant neergezet. Het kan aan mij liggen, maar volgens mij haalt u alles door elkaar.
  Met deze woorden stop ik nu dan ook, want mijn tijd is ook op. Mijn wekkertje gaat morgen weer erg vroeg af.
  Vr. gr. Morgane

   1. @moerstaal
    U vraagt wat voor labeltje ik heb. Nou ik heb toevallig vandaag mijn functioneringsgesprek gehad en volgens mijn leidinggevende ben ik een  einzelganger tenminste zo ervaart hij mij. Dus laten we het hier maar ophouden dan. Ik ben eigenlijk zelf niet zo erg voor labeltjes.

 15. even een rechtzetting @ Morgane: ik snapte helemaal niks van uw laatste mail.
  maar ja, als u bij ‘je’ uzelf voelt aangesproken, dan is uw reactie terecht.
  als ik er ‘in algemene zin gesproken’ bij gezet zou hebben, zou u zich dan niet persoonlijk aangesproken voelen? Zo bedoelde ik het wel hoor.
  U heeft niet voor het minst de indruk van een atheïst bij mij gewekt! (ik heb het idee dat er hier boven wel een atheïstische uitschieter is gewist, naar de lijst van recente reacties te oordelen) En uw Bron zou best samen kunnen vallen met mijn God hoor. Alleen Christus is uniek in de rij van religies. En ook wel erg bepalend voor ons geloof hoor. Alleen Hij is de Deur naar de Almachtige toe, leert onze Bijbel. Nou, nederig excuus dat ik blijkbaar zo onduidelijk ben geweest. en ook van mijn kant hartelijke groet en welterusten, ben 

  1. Ben, nog steeds respect dat je hier jezelf bent MAAR.
   Had Jezus een mobieltje? NEE dus hoe moesten andere culturen van hem weten?
   Is het aan je verstand te brengen dat andere culturen hun eigen profeten hadden en nog steeds hebben?
   Ik krijg namelijk het idee dat jij je vasthoudt aan een strohalm. Dogma, iemand?
   De discussie wordt volgens mij pas echt interessant als jij een gedachte experiment aandurft. Namelijk om je egocentrische gedachten omtrent een eigen unieke profeet los te laten. Ik van mijn kant durf het gedachte experiment aan dat er buiten ons bewustzijn een groter ZELF bestaat met alle gevolgtrekkingen van dien.

  2. “Alleen Hij is de Deur naar de Almachtige toe”
    
   Ik dacht dat we allemaal ‘Gods kinderen’ waren, wat is dat nu? Laat mijn vader me er pas in als ik doe wat anderen zeggen dat mijn broer wilt?
    
   Of zijn Anne Frank, Copernicus, Osama bin Laden of Shaka Zulu soms geschapen door een andere schepper? Er was toch maar 1 schepper? Als Jahwe ,zoals jullie hem noemen, de enige schepper is, waarom is het dan nodig om onderscheid te maken tussen mensen?
    
   Kom nou toch, is god een racist ofzo? Waarom zou het nodig moeten zijn een sprookjesfiguur te moeten volgen?
    
   Leg mij trouwens eens uit waar die almachtige schepper van jou was vóór de big bang, alles wat er nu is is destijds gecreeerd, dus ook tijd. Als er geen tijd was, dan kon jouw god er dus nieteens zijn.
    
   Daarvan afgezien he, waarom moeten normale mensen (sorry maar ik vind gelovigen abnormaal) zo veel last ondervinden van types als jij en eerder genoemde bin Laden?  Waarom geeft jullie godje de mens niet de kracht zulke zaken te overstijgen?
    
   Omdat het een beproeving is, een test van godje? Welk godje eigenlijk? Er is geen god anders dan het abstracte begrip.
    
   Ik las in een reactie van jou dat godje sprak, nou, ik weet wel hoe dat heet, schizofrenie, of paranoide wanen, of een bi-polaire stoornis met een heeeele lange manische episode, kennenlijk gecombineerd met een disassociatieve stoornis.
    
   Ik kan er niets aan doen, ik heb eigenlijk geen enkel respect meer voor welk geloofsaanhanger dan ook, ergens natuurlijk wel een beetje voor de mens in casu, maar niet het geloof dat hij/zij/het aanhangt.
    
   Jij bent zelf slachtoffer van religie, waarschijnlijk als kind al geïndoctrineerd, dus je kan er niets aan doen, maar weet je Ben de Bouwer buiten dienst? Een ongeboren baby die besmet is met aids of als een prenatale drugsverslaving heeft, dient ook behandelt te worden teneinde genezing te bewerkstelligen. Anders gaat de baby dood… Zo zie je maar dat er geen godje is, een barmhartig godje die het beste met de mensheid voor heeft zou die baby redden en schadeposten als religiefanaten de weg uit ruimen, net als BSE Koeien weetjewel?
    
    

   1. Zeg Niels, zou je dit in het dagelijkse leven tegen Ben willen zeggen alsjeblieft?
    En zou je voortaan altijd eerlijk alles tegen iedereen willen zeggen?

    Ik schrijf online zoals ik praat, tenminste dat probeer ik in een poging een nettiquette te hanteren.
    Iemand die miljarden mensen met een hele lijst DMS4 classificaties gaat bestoken is in de discussie onbetrouwbaar en grof. Sterker nog, je gaat op de man spelen en niet zo’n beetje ook terwijl Ben zich kwetsbaar opstelt. Ik had zo’n grove reactie niet op Visionair verwacht. Dat je scherp bent is dat daaraan toe maar dit is buitensporig.

    Ik verzoek Germen bij deze om jouw reactie te verwijderen.

    @Ben, trek het je niet aan. Wij weten allebei dat deze meneer aardig getraumatiseerd overkomt. En Niels, dit zou ik dus recht in je gezicht zeggen hè.

    1. Sorrie Moerstaal, ik ben het niet met je eens. Hoewel Nils reactie erg fel is, en op de man gespeeld moeten we hier toch tegen kunnen.Ik neem aan dat mr. Ben hier ook wel tegen kan.  Ik zie verder geen beledigingen of wat in zijn reactie.  tja het is wel erg scherp.

    2. Beste Tim,
     ik bedoel helemaal niet dat religieuzen ‘geruimd’ zouden moeten worden, ik neem aan dat je het zo interpreteert, anders zie ik het grove eigenlijk niet van in.
     Wat ik bedoelde is dat wanneer er een opperwezen zou zijn die werkelijk het beste met de mensheid als geheel voor heeft, hij in zou zien dat de mens niet om kan gaan met de verantwoordelijkheid die religie belijden met zich meebrengt en dat het opperwezen er dan voor zou kiezen de mens religie-proof te maken, net als men in black, ff een flits en je weet er nix meer van, en de god-spot zou uit ons brein verwijderd of geblokkeerd moeten worden.
     Dat bedoelde ik met BSE koeien, je haalt het slechte eruit om het grote belang te dienen, geen besmetting meer, geen evangelisatie of kerstening meer.
     Als ik overkwam als een nieuwe Adolf, Stalin of  Mao die wel eventjes een Endlösung voorstelt voor gelovigen, dan spijt mij dat, dat is niet mijn intentie geweest.

    3. Beste Moerstaal,
      
     mijn naam is Nils, niet Niels.
      
      
     Dat ik op de man speel klopt inderdaad, vandaar dat ik Ad Hominem toegevoegd heb aan mijn naam in mijn laatste reactie. Ik weiger onder een andere naam dan mijn eigen te reageren, omdat ik voor mijn éigen(gevormde) mening uit durf te komen en ik graag een reactie ontlok.
      
     Ik begrijp dat jij mijn reactie hard en grof vind, maar eerlijk gezegd kan ik niets anders doen dan jouw reactie ter kennis aan te nemen.
      
     Je mag van mij aannemen dat ik mijn mening aangaande religie reeds een jaar of 16 geleden gevormd heb. Ik spreek zoals ik schrijf, wel stel ik mijn woordkeuze in het kader van de situatie. Ik was toen 14 jaar oud. Mijn streng gelovige R.K. oma werd toen begraven en de pastoor kreeg het voor elkaar een heel andere naam te noemen in een volle kerk, vol religieuze mensen.
      
     De enige die er wat van zei was mijn vader; “Het is Bernardina Peters – van Alen Godverdomme!” zei hij.  Een vertegenwoordiger van de zgn. god waar mijn grootmoeder altijd trouw aan was geweest die zoiets flikt, nee dan kan god echt niet bestaan dacht ik.
      
     Dit is maar een lullig feitje bezien tegen de ellende die religie aanricht. Religie remt de ontwikkeling van ons allemaal, religie beperkt onze vrijheid, religie verdeelt mensen, religie dood mensen, religie schrijft wetten voor, religie verminkt mensen.
      
     Ik heb nog elke dag te maken met religie, je ziet het op tv, je hoort de kerk, je moet je aanpassen, men moet zich verdedigen als men abortus of euthanasie wilt plegen, religieuzen verdraaien de geschiedenis, religie valt me lastig; het leven is doordrenkt met religieuze ellende, 911, Saudi Arabië, Iran, Indonesië, Ierland, David Coresh, etc etc.
      
     En waarom? Omdat men zichzelf en anderen wijs wilt maken dat er een opperwezen is, dat er een hiernamaals is, dat men ‘beoordeelt’ wordt…
      
     Ieder rationeel mens die een meetbaar IQ heeft zou toch moeten weten dat het een uiterst handige doctrine is geweest om het voetvolk te controleren door o.a. angst in te boezemen of gouden bergen te beloven na de dood, bijvoorbeeld met het welbekende aflaat of denk anders eens aan de kruistochten, waaraan men meedeed om maar van hun zonden bevrijd te worden.
      
     Ja er is een zondvloed geweest, alleen had die niets met Noach te maken, het was nieteens in zijn tijd.
      
     Ja er kan een jezus geweest zijn, Robin Hood bestond ook echt, maar daar waren er honderden van, Robin Hood was een synoniem voor struikrover als ik het mij goed herinner.
      
     Ja er zijn dode zee rollen gevonden, alleen dateren die uit een andere periode dan die van Jezus, ik meen zo’n 300 jaar later.
      
     Ja kerst is een gristelijk feest, maar gejat van onze eigen oeroude volkstraditie of noem het voor mijn part ‘oerreligie’
      
     Nee, mensen kunnen niet op vloeibaar water lopen.
      
     Nee, mensen kunnen niet uit de dood herrijzen.
      
     Nee, voor mijn zonden is niemand gestorven.
      
     Nee, mijn moeder komt niet van een mannen rib-been.
      
     Nee, bidden werkt niet. Mobieltjes wel.
      
     ik heb hier een echte bijbel  voor me liggen, ik sla nu willekeurig een pagina open en citeer:
      
     Job 25: Toen nam Bildad weer het woord: God regeert ontzagwekkend, hij handhaaft de vrede in de hoge hemel. hij beschikt over ontelbare troepen.
      
     Inderdaad, 0 (nul) is niets en kun je niet tellen…
      
      
      
     Jeremia 51: Geef de schutters van Babel geen kans… …Ik de almachtige heer en god, ik laat Israel niet in de steek….
      
     ohja en 1936-1945 dan?
      
      
      
     Lucas 17: Er zijn dingen die de mens van het goede afhouden zei jezus tegen zijn leerlingen, dat kan ook niet anders, maar wee degene die de aanstichter is, hij kan beter met een molensteen om zijn nek in de zee gegooid worden.
      
     Ja, jezus is liefde…ahum…
      
     zomaar 3 willekeurig gekozen teksten uit de Groot nieuws bijbel die ik op de middelbare school moést hebben.
      
     Ik ga er vanuit dat je mijn visie nu in ieder geval vanuit mijn standpunt begrijpt, mocht dit niet zo zijn, jammer, maar helaas. Mijn mening is de mijne, mijn woordkeuze ook.
      
     Ik raad je aan je verder te verdiepen in religie.
      
     Wat ik persoonlijk een mooi voorbeeld vind van hoe het ook kan is George Harrison van the Beatles, hij besefte donders goed dat wij leven in een klimaat van dualiteit maar was desalniettemin op zoek naar ‘god’, zonder daarbij enige evangelische trekjes te vertonen. Hij was respectvol, dus heb ik respect voor deze man.
      
     In principe heb ik zonder aanziens des persoons altijd respect voor iemand, ik geef respect op krediet, zoals het m.i. hoort, maar ik ben ook eerlijk en heb geen politiek correct roetfilter op mijn vocabulaire, ik vind mensen als Ben de Bouwer buiten dienst echt abnormaal en ja, ik haal er inderdaad DSM terminologie bij, maar ik geef je op een briefje dat over 200 a 300 jaar niemand meer religieus is en de mensen van dan de mensen van 1 AD tot pak ‘m beet 2150 AD gewoon keihard uitlachen (Anno Domini, jaar des heeres, daar heb je weer zoiets)
      
      

    4. Nils Peters,
     een paar opmerkingen wil ik op in gaan;
     God beschikt echt over troepen, je ziet het alleen niet concreet, maar ze zijn er wel. (zal ik artikel over schrijven, wacht dat even af)
     En ‘een Geest waart over de wateren’, en de aanstichter met een molensteen in het water, betekent dat hij geen zich uitbreidende kringen meer maakt, omdat alle daden net als kringen in het water verreikende gevolgen kunnen hebben.

    5. Beste Nils,
     Ik ben het met je eens!
     Breek me de bek niet open over religie.
     Maar je gaat medemensen hier op Visionair niet met een hele lijst geestesziekten om de oren slaan.
     Ik denk eerlijk gezegd dat je mij niet aan moet spreken maar excusus moet maken aan Ben en allen die hier mee lezen.
     Het zou je goed staan.
     Nogmaals, voor de rest geef ik je helemaal gelijk.

 16. @ moerstaal: ik wil jou helemaal niet plagen met mijn mening hoor, je behoeft van mij ook niet te reageren als je daar geen gein in hebt. Maar het schijnt dat hier niet zoveel christenen op dit forum actief zijn en voor mij is het wel het verschil tussen eeuwig leven en dood. Ook hoor je mij niet zeggen dat ik zo gelovig ben, slechts zeg ik dat ik veel ervaring met God heb, omdat ik mij daarop gericht heb. (dat is Zíjn verdienste)

  Dat richten kunnen we allemaal. Daar kun je vandaag mee beginnen, daarmee begin je dan ook ervaring met de Allerhoogste op te doen. Dat is toch allemaal niet zo moeilijk?
   
  Daarbij houd ik mij naar mijn ervaring niet vast aan een strohalm, maar sta ik op een rots. Ook jij kan die ervaring op doen, weshalve ik het goed vind om jou en andere lezers dat te vertellen, mag dat?
  Ik heb de ervaring dat gras normaliter groen is. Is dat een dogma? Dan geloof ik blijkbaar in dogma’s, maar dat boeit mij niet. Wat is een naam?
   
  Waarom zou ik mijn zekerheden, welke jij ‘egocentrische gedachten’ noem, los moeten laten? Mag in het postmodernisme ook het gras niet meer met zekerheid groen genoemd worden? Ook boeien mij gedachte-experimenten niet zo, wel ervaringen. Dat noemen we toch gewoon praktisch?
   
  Durf jij je ook open te stellen voor een groter Ander?, oneindig veel hoger dan Zelf? Dat moet je dan niet als experiment doen, denk ik, maar als een ontdekkingstocht. Samen met nog een paar miljard anderen heb ik daar razend interessante ervaringen aan over gehouden, waar ik dikke boeken over zou kunnen schrijven. Maar die boeken bestaan al. Reeds van honderden jaren terug tot nu toe en in de toekomst zullen er nog duizenden verschijnen, van net zo enthousiaste mensen.
   
  Overigens is er natuurlijk een boek dat oneindig veel interessanter is dan wat wij kunnen schrijven. Dat Boek komt van de Almachtige Eeuwige God zelf af. De Allerhoogste; daar kan er toch maar één van zijn? Tenminste dat zegt Hij er allemaal zelf van. Bij Hem valt mijn en jouw mening in het niet, logisch toch?
   
  Jouw posting nog even doornemend; Jezus had en heeft geen mobieltje nodig natuurlijk. Hij kan Zijn gedachten en berichten direct in jouw beleving plaatsen; zonder woorden zelfs, dat is uiteraard veel zuiverder, want dan is er geen misverstaan mogelijk. Woorden blijven beperkte middelen. Ook hebben veel mensen Jezus visionair ontmoet. Van moslims hoorde ik dat nogal eens (zij noemen Hem Isa, naar de koran).
   
  Dat andere culturen andere profeten hebben, wist ik al van jongs af aan hoor. Alleen is het de vraag van welke stal ze zijn, dat scheelt nogal een fles op een borrel.
  Dat Jezus Christus, de gekruisigde en opgestane Redder, (als plaatsvervanger voor ons) uniek is, daar kan ik ook niks aan doen hoor. Doe er iets mee, zou ik willen aanbevelen, mag dat hier?

  1. mr Ben ik moet zeggen dat u ook wel erg irritant begint te worden. U luisterd naar niemand en geeft onzinnige antwoorden op sommige stellingen. U kunt niet verder kijken dan uw onbewijsbare onwrikbare geloof dat u blijkbaar heeft opgedaan in uw jeugd/ adolecentie. U herhaalt in iedere reactie dat u vind dat uw geloof het echte geloof is en u bent bijna missionair bezig door keer op keer te herhalen dat wij daar ook eens naar zouden moeten kijken.

 17. @Moerstaal
   
   
   
  ik wou eigenlijk niet happen, maar doe het toch ;)
   
  Ja ik ben getraumatiseerd ja, mijn oma waar ik over vertelde, die heb ik persoonlijk dood gevonden, ik was een onschuldig balletdansertje, en zowel mijn oma, vader, zusje én ik hebben dat niet verdient.
   
  Ik ben een aantal uren in shock geweest en ben pas in augustus vorig jaar voor het eerst weer bij mijn oma haar graf geweest. Ik heb gehuild als een klein kind.
   
  Was dit alles maar, ik ben een vrijdenker, een dromer, idealist, heb geschiedenis gestudeerd en wetenschap is mijn 2e passie, ik groeide op met het idee dat het leven mooi was, dat is het ook wel, maar niet zoals het bedoelt is. We zijn slaven, slaven van geld, van vergankelijke status, van machtsverhoudingen. Dit heeft niets met het leven te maken, wij zijn onderdeel van de natuur, maar de natuur maakt geen fouten, de mens wel.
   
  Zijn wij werkelijk vrij?
   
  Ik haalde DSM termen aan, mijn vader (>25 jaar in de zorg waarvan 20 psychiatrisch) is in 2007 gedwongen opgenomen geweest met een bi-polaire stoornis met allerlei wanen, dat is behoorlijk traumatiserend kan ik je vertellen, mijn vader was niet dood, maar míjn vader leefde ook niet meer. Hij is vrijmetselaar en RK gedoopt opgevoed en al, dus ja, ik heb wel het nodige meegemaakt.
   
  Daarnaast ben ik zelf het product van vervlogen dromen, ik ben nu zo’n beetje 41 uur wakker, niet omdat ik dat leuk vind, maar omdat ik mijn ritme verpest heb, door verschillende oorzaken; stress, drugs (op mn 12e aan de ritalin en vanaf mn 17e ook andere stimulantia) ik gebruik eigenlijk al een tijdje niets meer, ware het niet dat vandaag precies 3 weken minus 2,5 uur een kameraad overleden is en we met de vriendengroep weer eens ouderwets ‘forget the world, forget the people’ gedaan hebben in ik 84 uur wakker geweest ben van de pep.
   
  Mijn zusje is in elkaar geslagen door haar ex en ik woon sinds het beëindigen van mijn 5 jarige relatie weer bij mijn vader op zolder… dus ja, lichtelijk getraumatiseerd zal ik wel zijn.
   
  Gelukkig ben ik nog niet verbitterd. Ik schreef donderdagochtend een gedicht, wellicht interessant:
   
  Pecunia potest non in gaudium amore adducam gau.

  Amor est omnibus.
  Dar amore, accipere calor.
  Dei potest non amor homo.
  Hominem te non participes fict amor deus.

  Vivere vitae sapiens.

  Sentire liberum, vivere libert.
  Esse a curans pater.
  Esse a curans mater.
  Amore non esse Addendum.

  Tui mori solum, te faceres dignus gaudium.

  Nihil aliud refert.
   
  Ik heb het net gecopypaste van mn Facebook, vandaar het afwijkende lettertype.
   
  Ik wens jullie allen een hele fijne dag, ik ga slapen, tot de volgende keer maar weer!
   
   

  1. Hallo Nils
   Hoeveel kan een mens hebben ? Deze vraag heb ik mezelf ook al eens gesteld.
   Ook mede omdat ik een behoorlijke rugzak mee te dragen heb. Maar ik probeer het ook positief te bekijken, die rugzak is dus ook gevuld met levenswijsheid/ervaringen. En ervaringen kunnen je ook sterker maken.
   Het is alleen een kunst om dit te gebruiken, en daar verdwaal ik dus dan ook nog wel eens in.
   Dit even als een hart onder de riem.
   Daarnaast heb ik nog even een vraag.
   U heeft hier een gedicht geplaatst, in een taal die ik niet beheers.
   Is er ook een Nederlandse versie ervan ?
   Ik bezit namelijk geen talenknobbel ;-((
   Vr. Gr. Morgane

  2. Beste Nils,

   Door mijn ervaringen in andere landen kijk ik met andere ogen naar Nederland.
   Geloof mij maar als ik zeg dat Strafkamp HOL-land helemaal zo gezond niet is.
   Een mens heeft niet meer nodig dan gezond en vers voedsel, frisse lucht, vers water, voldoende rust en vrije tijd, een hechte familie en ‘noaberschap’ van de familie en buren. Dat is het. Ik zie het aan mijn schoonfamilie. Hebben uiteraard hun eigen problemen. Vaak weer het gevolg van gebrek aan educatie maar met 60 nog nauwelijks grijs, strakke huid, vitaal, gelukkig. Wonen met de hele familie in het zelfde straatje. Nederland is een eng land en was dat altijd al. Komt voornamelijk door die vreselijke religie. Nederlanders zijn over het algemeen kil en grof. Komt natuurlijk ook beetje door het klimaat en nu door het doorgeslagen kapitalisme. Mensen zijn bange slaven welke niet meer leven.
   Ik zie het o zo duidelijk en iedereen die langere tijd in de bush bush heeft door gebracht is het met me eens. Maar ik word om mijn uitspraken verguist door diegene die er middenin zitten en hun iPad belangrijker vinden dan een vriend helpen.

   Nils, blijf van de drugs en pillen af. Hier in de amazone gebruikt niemand die zooi. Geloof me nou maar. Wij zijn het product van 4 miljard evolutie. Er is met bijna niemand echt iets aan de hand. Er is iets mis met het systeem. Van jullie is 50% chronisch ziek en 40% van de Europese bevolking heeft een mentale stoornis. Zelfs jij hoort erbij met je ADHD. Hier zou jij geen ADHD hebben hoor. Hier mogen kindjes lekker rennen en heb je zelfs een voetbal internaat. Is geen grap, is echt waar!
   Ik heb verder weinig meer te melden maar heb het wel te doen met al die gedrogeerde mensen die niet zichzelf mogen zijn en alleen maar mogen ploeteren. Als het niet voor dat denkbeeldige vriendje is dan wel voor de rijke elite. Fuck hun, fuck hun Nils. Wees niet bang om jezelf te zijn. Stop met letten op anderen en op jezelf. Doe maar lekker gek zoals ik en vergeet de nettiquette niet hè ;-)

 18. Wow wat een artikel wel niet los kan maken bij de mens.
  Ik heb even de reacties tot nu toe terug gelezen. En eigenlijk schrik ik er een beetje van. Hoeveel leed er eigenlijk is in de wereld.
  En dat alleen maar om het geloof. En het mooie ervan is, het wordt zegt het al geloof. Mensen weten dus niks zeker. Ik geloof dat er een god is, ik geloof dat er aan allah is. Maar zeker weten doen ze het niet. Niets en niemand heeft het bewijs dat het bestaat. Dus eigenlijk wordt er ruzie gemaakt om iets wat niet zeker is. Raar eigenlijk.  Ik weet wel zeker dat mensen wat aangepraat kunnen worden. En als je er al vroeg genoeg mee begint, dan raakt het vanzelf vastgekoekt. Ik neem deze mensen ook niks kwalijk, want hier ben ik dan wel zeker van, ieder mens heeft iets goeds in zich. Dus de mensen die denken dat god of allah bestaat ook.
  Persoonlijk denk ik, deze mensen die geloven zijn er gewoon. En als ze hier hun leven een richting mee kunnen geven, dan moeten ze daar lekker gebruik van maken. Maar het is de kunst om het bij zichzelf te houden. In onze mooie Hollandse woorden zeggen we, prima dat je gelooft, maar val mij er niet mee lastig. Niet ieder mens heeft de behoefte om hiermee geconfronteerd te worden.
  En wil je er toch mensen mee confronteren, doe het dan op een eerlijke manier.
  Vertel het verhaal van de bijbel dan zoals het bedoeld is. Het is een geschreven verhaal, van eeuwen oud. En door de eeuwen heen, heeft iedereen er een eigen draai aangegeven. En het is uitgemond tot een machtsmiddel, wat ik al eerder heb neergezet. Het is net Sinterklaas. Voor ouders is dit ook een mooi machtsmiddel. Als je lief bent krijg je een cadeau van van Sinterklaas. Maar dan moet je wel lief zijn, want anders ga je mee in de zak van Sinterklaas, of je krijgt met de roe. Dus wees lief dan krijg je een cadeau. En wat doen kinderen ? Ja die zijn dan ineens lief. En doen alles wat papa en mama van ze verlangt.
  Bestaat Sinterklaas? Nee. Heel vroeger is er een man ( een bisschop ) geweest, die de minder bedeelden iets extra’s gaf. Dit uit goedheid. Die man kwam niet eens uit Spanje zoals dat nu wordt verteld. Het was Turkije, hier begint de eerste leugen al. Turkije of Spanje lijkt mij toch een degelijk verschil. Dan de leugen dat, als je lief bent dan krijg je een cadeau. Deze man maakte geen onderscheid, dit zijn wij de mensen gaan doen.
  En zo is dat met de kerk en de bijbel ook. Het verhaal zal vast kloppend zijn.
  Maar wat voor draai heeft de mensheid eraan gegeven.
  En mensen die zich vast blijven klampen dat er een god is. Prima, maar verwacht niet dat iedereen het sprookje gelooft. Dat wij met zijn allen ergens uit zijn ontstaan, dat moet wel. Tenzij wij misschien van een andere planeet zijn afgeschoten. Maar daar is ook geen bewijs voor. En dat er iets is waaruit we zijn ontstaan, is voor iedereen een raadsel. En wil je het tot iets kunnen benoemen, dan kun je het volgens mij beter neutraal houden. Zonder een naam( Labeltje ) aan te geven. 
  Maar goed dat is mijn idee erover. Ik vindt het erg spijtig dat mensen zo moeten lijden voor iets wat niet zeker is.
  Vr. gr. Morgane
   
   

  1. @ Morgane,
   Zoals ik al eerder zei mogen gelovigen van mij geloven wat ze maar willen, voor mijn part geloven ze dat er onder elke regenboog een pot met goud staat, ik zit er niet mee. Waar ik wel heel wat op tegen heb is dat ze hun geloof en religies uitgebreid propaganderen. Hier heb ik zo mijn redenen voor waar ik dalijk op in zal gaan, ik wil hiermee zeggen dat ik compleet achter jouw reactie sta, het grootste deel van de oorlogen en massaslachtingen op onze aardbol worden namelijk uitgevoerd door gelovigen, dus OOK door atheisten, die zoals we nu ondertussen wel weten ook gelovigen zijn.
   In Rusland waar de orthodoxe kerk het staatsgeloof is werden in 1988 voor het laatst hele groeperingen door de orthodoxe kerk afgeslacht puur en alleen omdat ze beweerden dat god niet bestaat. Punt 5 hieronder beschreven is die dissidentengroep bestaande uit atheisten.
   De relaties tussen kerk en staat in de Sovjet-Unie kunnen verdeeld worden in vijf belangrijke periodes:
   1. 1917-1925 Patriarch Tichon probeert om de vrijheid van de kerk te behouden.
   2. 1925-1943 Metropoliet Sergij zoekt een modus vivendi.
   3. 1943-1959 Stalin staat een heropleving van de kerk toe in de jaren na de Tweede Wereldoorlog.
   4. 1959-1964 Chroetsjov herinitieert de vervolgingen.
   5. 1964-1988 Een dissidentenbeweging komt naar voren en wordt verpletterd.
   http://nl.wikipedia.org/wiki/Russisch-orthodoxe_Kerk
   Zowel de christenen als moslims en een hele hoop andersgelovigen vechten allemaal om een plaatsje in de politiek te kunnen krijgen om zoveel mogelijk macht te kunnen verwerven. Deze macht hebben ze nodig om zoveel mogelijk fondsen te kunnen verwerven zodat uiteindelijk de wapenfabrieken ermee gesponsored kunnen worden. Ik heb nu voor het gemak een heleboel tussenstappen weggelaten, vanzelfsprekend zal een gelovige niet meteen geld overstorten naar een wapenfabriek met een briefje erbij dat ze een geweermagazijn met kogels naar het buitenland moeten sturen. Wat feitelijk wel zo is, is dat ze met het propaganderen van hun geloven en religies en financiele steun in de vorm van contributies en vrijwillige gaven de opposites in de regeringen steeds machtiger maken. Vrijwel alle kerken die in nederland staan, hiermee bedoel ik ook moslimtempels en gebouwen van andersgelovigen, worden gesubsidieerd over de rug van de nederlandse belastingbetaler. Zelfs degenen die agnost zijn, niet christelijk of voor mijn part boedist betalen op deze manier mee aan de kerken van de gelovigen. Wij allemaal moeten boeten en meebetalen voor mensen die iets beweren over iets wat ze niet kunnen bewijzen. Als ik persoonlijk een brief naar de nederlandsse regering zou sturen met de mededeling dat ik een nieuwe god heb ontdekt en dat ik subsidie wil om een kerk te bouwen is de kans groot dat ik gewoon in een gekkenhuis opgesloten wordt. Ik persoonlijk hou eenieder die uitgebreid hun god propagandeerd verantwoordelijk en medeverantwoordelijkvoor grootscheepse frauduleuze praktijken en de vele massamoorden wereldwijd. Subsidie vragen EN ontvangen voor een gebouw voor het vereren van iets wat niet aantoonbaar is,is pure fraude en alle regeringen wereldwijd werken mee aan die vorm van fraude terwijl andersdenkenden hiervoor mogen betalen.
   Iemand die zowel de christelijke unie als zowel de evangelie en moslims ondersteund is zoals ik dat zie erg dubieus bezig. Voor elke duit die je in het zakje doet, voor elke keer dat je een niet aan te tonen god propagandeerd ben je gewoon ronduit een medewerker van degenen die macht willen bezitten om andersdenkenden op den duur met die macht aan te kunnen pakken.
   Het redelijke recente voorbeeld van rusland (1988) is gewoon 1 voorbeeldje, ik kan hier talloze voorbeelden neerzetten maar dat ondersteund mijn argumenten verder niet meer. Ik hou het hier even op, ben benieuwd of hier nog een zinnige reactie van iemand op komt.
    
    
    

   1. Barry,
    Terwijl ik druk bezig ben lees ik jouw reactie, en voel ik woede in mij opkomen. Speel het eerlijk, als je serieus bent; ik stel voor dat jij aangifte tegen ons gaat doen, voor vrijheidsberoving, samen met Nils. Voor moord, oplichting, fraude, misdaden tegen de menselijkheid, misschien valsheid in geschrifte? Bij het Hooggerechtshof graag! Ik ga zien hoever jij komt..Ik ga ook aan de slag, met oa. vrijheid van meningsuiting en vrijheid van godsdienst, opzettelijk beledigen, ja haatzaaien..

    1. @ Julie,
     Ik ben van je dreigementen gericht op mij niet onder de indruk, als jij de spaanse inquisitie in je eentje opnieuw wil opstarten dan ga vooral je gang.
     http://nl.wikipedia.org/wiki/Spaanse_Inquisitie
     De bovenstaande link is overigens volledig ontopic, de geestelijken,zogenaamd heiligen en edelen martelden in die tijd iedere andersdenkende en ongelovige en als de slachtoffers pech hadden werden ze daarna op de brandstapel gezet. Sindsdien is er weinig veranderd, alleen de manier waarop er zieltjes gewonnen wordt voor de koninkrijken van de gelovigen is sterk veranderd, evengoed niet ten goede. Op het eind van de spaanse inquisitie draaide het er zich voornamelijk alleen nog maar om om Joden te verdrijven, vermoorden en martelen. Ben ik niet eerlijk? Ik zie toch wel wat overeenkomsten tussen bovenstaand artikel en wat toen gaande was.

    2. Al die problemen en misstanden komen door de vermenging van godsdienst met politiek (Staat). Godsdienst wordt dan gebruikt als een middel om een bepaald politiek doel te bereiken. Dan is de Oosters-Orthodoxe Kerk , samen met de Nestoriaanse Kerk, echt een contrast met andere kerken en instituten. http://nl.wikipedia.org/wiki/Oosters-orthodoxe_Kerken  
     Gelukkig hebben we hier, en nu, een scheiding van kerk en staat, en onze vrije wil waarmee niemand gedwongen wordt en ook niet gedwongen kan worden, maar de grondwet regelt wel grondrechten waardoor verdraagzaamheid mogelijk is als het goed is. Deze hoort dan ook van twee kanten te komen. We dragen door de grote verscheidenheid aan mensen ook samen de lusten en de lasten van de samenleving, daar is belastinggeld ook voor.
     Tenslotte jouw opmerking dat ik in mijn eentje een Spaanse inquisitie zou willen aangaan doet mij denken of jij misschien de God van de waanzin hebt gevonden :)?

 19. @ Tim: dat lijkt mij vrij logisch op een intelligent bedoeld (?) forum, dat als jij steeds zegt dat mijn onwrikbare (hoop ik ook!) geloof  onbewijsbaar is, dat ik jou dan probeer over te halen, daar zelf achter te komen door er aandacht aan te besteden. Al doende leert men, heet dat hier in de polder.
   
  Voor derden (andere lezers dus) toon jij nou precies aan hoe de christenhaat waar dit topic over gaat, in de praktijk werkt. Heel leerzaam voor die anderen hoor!
   
  Tim, ik ben, tot jouw wellicht afgrijselijke irritatie, zoals je zelf uitspreekt, in een christelijk nest geboren, wat ik als een grote zegen beschouw. Maar onze Lieve Heer heeft geen kleinkinderen, zoals dat bij ons heet in de KPN (of zoiets). Daar getuigen ze ook wel van Jehova, welke we Heere (Here of Heer) noemen, hoor Nils. Hoewel we getuigen niet met de klomp tussen de deur. Dat is omdat we wel kunnen ge-tuigen, maar niet over-tuigen; daar is Gods Geest voor nodig, onder Wiens beslag ik jullie graag zou willen brengen voor herstel van je kapotte leven.

  Ach wat zou ik Nils – zie zijn diep trieste verhaal van diep in de nacht (van zijn leven) – graag helpen door hem bij de zo dicht bij zijnde Grote Heelmeester te brengen! Wat zal hij eeuwig diep gelukkig zijn, als hij stopt met zijn haat en vijandschap naar zijn Schepper toe, maar heerlijk uit gratis vrije genade in de Here Jezus Christus leerde leven!! Het verschil tussen hel en hemel!
   
  Binnen het kader van deze draad ben ik zo ook lid van ‘Evangelie & moslims’ te Amersfoort   Zie http://www.evangelie-moslims.nl
   
  Tot slot nog even @ Morgane: geloof heeft in onze volksmond en in uw denken zie ik, door de tijd heen een veel te zwakke lading gekregen; zoiets als: het zou misschien wel eens een beetje waar kunnen zijn. Maar de Bijbel zegt: ‘het geloof nu is de vaste grond (denk aan rots i.p.v. strohalm) der dingen die men hoopt en een bewijs (het toont áán, dus!) der zaken die men niet ziet.’ (SV)
  Mijn ervaring en van al die anderen is niet anders!

  1. Ja maar nu ermee kappen, want deze site is niet bedoeld om mensen te bekeren. U heeft nu een groot aantal reacties geplaatst, waarin overigens iedere keer hetzelfde herhaald wordt dus nu weten we het wel. U vindt uw geloof geweldig en dat moet iedereen weten
   OK got the message. nu opzouten

 20. @ Morgane,

  In de tijd van Sint Nicolaas was er geen sprake van een Turkije, zelfs nog niet eens van een Ottomaans rijk.
  De stad Mira, waar de bischop Nicolaas resideerde, was een stad binnen het Byzantijnse rijk, het Oost-Roomse rijk dus.
  Na de verovering van grote delen Grieks grondgebied door de islamitische Celcukken werd Mira ingelijfd tot het Ottomaanse rijk.
  Sint Nicolaas was dus in feite een Griek.
  ( voor zover ik het mij goed kan herinneren van geschiedenisles )

 21. @Frank
  Hallo Frank
  Ik sta ervoor open, om het allemaal zomaar aan te nemen. Want mijn geschiedenis hierin ging niet verder dan Turkije.
  Daarnaast wil ik even laten weten, dat de discussie wat betreft geloof voor mij een gesloten hoofdstuk is geworden.
  Ik heb mijn zegje hierover mogen en kunnen doen.
  Er zijn voor mij ook nog andere onderwerpen waarover gediscussieerd kan worden. En over het geloof raak je toch niet uitgesproken.
  Tot een ander topic ;-))

 22. @ Lammy,

  Goed idee. Ik ben juist op deze site terechtgekomen om vooruit te kijken naar wat er na deze economische crisis en de polarisatie komt……verhitte discussiesites over immigratie, politiek en geloof ben ik gaan mijden uit lijfsbehoud ( erg slecht voor je bloeddruk, hahaha ) en bovendien schiet je er niks mee op.

 23. Het gaat hier om 160.000 cristen die vermoord worden per jaar,  puur om het cristen zijn en ook deze cristenen hebben het recht veilig te leven en hun geloof te mogen beleven. Of je nou eens bent die geloof of niet. Het zijn mensen en vreemd vind ik wel dat men libieen binnen viel om een paar doden ( al is iedere dode 1 te veel ) en deze doden geen waarde hebben omdat ze cristenen zijn.

  Maar vergeet ook niet de 400.000 doden niet op de indonezie eilandland niet, die eigenlijk recht hebben op een eigen staat.
  Daar word nog steeds gemarteld

  1. Het gaat heus niet alleen om christenen. Want nu maak je de fout dat wij zelf beter zouden zijn en zij dus slecht. Het is religie zelf die niet deugd. Christenen zijn in de vorm van zogenaamde bevrijdingslegers nog veel gevaarlijker. Het zijn de christenen die momenteel miljoenen doden op hun geweten hebben; Alleen al in het afgelopen decennium! De religieuze kliek in die u-naai-us-steeds is zeer intolerant. Ik heb er gewerkt dus breek me de bek niet open. Ze zijn geen haar beter dan moslim extremisten hooguit is het wat moderner en humaner in het publieke domein. Propaganda! Dat maakt het christendom zelfs gevaarlijker. Aan moslim extremisten weet je tenminste nog wat je hebt. Hoewel, de ergste christenen in die “US-of-north-A” zeggen in wezen het zelfde namelijk een dikke nucleaire bom erop! Oh ja, en vergeet die zionisten niet natuurlijk. Twee handen op een buik met die christenen.
   Nee, dymph, sorry, ik zeg nee!

 24. Je gaat hier ‘enigszins’ te ‘kort door de bocht’, moerstaal, maar dat is voor eigen rekening natuurlijk …

  Teveel (WASP)-Protestanten gezien / ontmoet vermoedelijk …

  Dat zijn namelijk vaak (onbewust) Zio-programmed ‘useful idiots’…

  Wellicht omdat Calvijn er ‘één’ was, en Luther door ‘hen’ (zwaar) geboost werd ?

  O ja, er zijn wereldwijd zo’n 1.200 (afgesplitste !) Gristelijke Kerk-gemeenschappen…

  Rest de vraag : Afgesplitst waarvan / hun (initiële) bestaansreden ontlenend aan ..?

  Voilà votre réponse … si longuement (re)cherchée …

  Et unum sint !  

 25. @moertaal  Wat de usa doet gebeurt niet onder de naam cristenen. Die lui gaan voor de olie en het geld en gebruiken hun  soldaten daarvoor om hun geld binnen te slepen en heeft niks met het geloof te maken en dat isook wagelijk dat staat buiten dit gebeuren en dat weet jij heel goed en dat is geen exuees om het cristen vervolging goed te praten.
  Meer van hunnie dan die mogen dat wel !

  Beide is fout en dat wil niet zeggen dat deze cristen omdat de usa en het westen dit flikken een paar onschuldige mensen in egypte of zuid soedan die daar niks me van doen hebben koppie kleiner te mogen elders, omdat ze cristenen zijn.

  Bizare kronkel  heb je dan als je dit normaal vind.
  maar ik ga je het uitleggen dat dit echt niet kan in eenmakkelijkere verwoording

  Is het zelfde als jouw neef jat dat ik dan mag inbreken bij jouw ! 

  1. Dymph,

   Je hebt weinig van mijn reactie begrepen en je gaat dan nog op de man spelen ook.
   Je verdraait op bijzonder onaangename wijze mijn woorden welke helemaal niets met mijn persoon of betoog te maken hebben. Op “NuJijTokkie” zie je nog veel van dit soort gedrag maar hier komt het harder aan omdat ik het hier niet verwacht.

   Als je nou gewoon jouw mening geeft of vraagt om uitleg dan geef ik je die.
   Bij deze heb jij je wat mij betreft gediskwalificeerd als gesprekspartner.
   Ik moet helaas toegeven dat dit nog niet veel is gebeurt op Visionair. Doorgaans is de intellectuele drempel dermate hoog dat mensen die op de man spelen wegblijven.
   Niet arrogant bedoelt, is gewoon zo. Voor onderbuik gevoelens en goedkoop op de man spelen kan je prima terecht op geenstijl of FOK.

   1. @ Moerstaal,
    Je hebt nu de reactie van gelovigen gezien waarvan Julie het klassieke schoolvoorbeeld was. Het begint met meerdere stadia,het laatste stadium is het uitvoeren van dreigementen.
    Onmacht,
    Wanhoop,
    Woede,
    Bij gebrek aan redelijke verdediging van een mening verdriet
    Daarna komt op de man man spelen
    Dreigementen
    Het uitvoeren van dreigementen.
    In de tussentijd worden met allerlei woordspelletjes je woorden verdraait en bij anderen woorden in de mond gelegd over zaken die je nooit gezegd hebt. Ik wil niet zeggen dat alle gelovigen zo zijn maar bij de gelovigen die uitgebreid hun geloof propaganderen zie je dit vaak wel terug. Natuurlijk draait het zich hier niet om het soort van geloof, dit gebeurt bij allerlei religies met alle gevolgen van dien. Je kan niet verwachten dat gelovigen die niet eerlijk met zichzelf omgaan ook eerlijk met andermans mening of zelfs keiharde feiten kunnen omgaan.

    1. Beste Barry,

     Dank je voor je steun.
     Het is wellicht off topic maar wat je nu beschrijft is een van de redenen dat ik de kerk de rug heb toegekeerd. Niet dat ik nou zo gelovig ben maar ik verdiende er zelfs aan omdat ik de IT deed van een grote christelijke organisatie alsmede voor een Joodse organisatie (was voor Brazil) . Dus je krijgt er wel een tik van mee en hangt er zo’n beetje bij. Misschien zelfs iets om mij achteraf voor te schamen. Wist ik veel toen ik voor het eerst hier kwam? De kerk is heel progressief hier, muziek, eten, voetbal kijken, pastoor gewoon getrouwd. Mensen staan huilend op podium toe te geven dat ze vreemd zijn gegaan. Het had wel wat toen ik uit die koude polder kwam. Weggaan uit de kerk is zeker in Brazilië niet makkelijk. De hele gemeenschap knikkert je eruit. Terwijl als ze normaal zouden doen ik best wel eens langs zou willen komen. Het kerkbezoek is in Brazilië een sociaal gebeuren, je komt er nauwelijks onderuit. De buurt waar ik woon heeft in elk huizenblok wel een kerk en een kroeg. Na kerkbezoek gaat men uiteraard zuipen. Zowel de kerk als kroeg zijn er vanuit winstbejag. Het is van God los hahaha :-p In een enkel geval doen ze echt iets terug voor de buurt zoals aanleg wegen, et cetera.
     Dit is een van de dingen die mij nog weleens dit land uit zou kunnen jagen en ook een van de dingen die de toekomst tegenhoudt; gebrek aan educatie en gebrek aan eigen verantwoordelijkheid!
     Dit nog los van psychologische conditioneringen als gebrek aan eerlijkheid en gebrek aan spontaniteit. De mens wordt geboren met fantastische kwaliteiten zoals empathie maar die worden rigoureus om zeep geholpen in zo’n instituut. Ze kweken echt monsters van mensen, namelijk de fanatiekelingen die beter wat therapie zouden kunnen gebruiken ipv andere levens verwoesten.

     Cheers

 26. Wat leuk dat deze draad zo’n lang leven beschoren is!!
  Hij zou ook niet onbelangrijk moeten zijn…
   
  in algemene zin gesproken neig ik er naar om te zeggen dat het persoonlijk aanspreken op dit forum nou niet bepaald tot het sluiten van vriendschappen leidt tussen tegenstanders. Ik verwonder mij over de haat welke geuit wordt. Uiteraard is het vooral de christenhaat, waar dit topic over gaat, welke tot uitdrukking komt en welke voor mij – laten jullie je vooral niet daardoor beïnvloeden als je dat niet wilt – weer zo onomstotelijk bewijs is van die twee koninkrijken; die van het Licht en van de duisternis, die tegenover elkaar staan.
  Wat zouden er weer een hoop straatstenen rondvliegen over en over, (dat is toch even anders als over en weer, daar kom ik op) als deze ‘discussie’ buiten gevoerd zou worden, i.p.v. achter de computer, ver van elkaar.
   
  Maar het punt wat ik dus maken wil, gaat over de walgelijke verslaglegging door de slaven van het rijk der duisternis, waarvan we weten dat de overste daarvan de vader der leugen (van den beginne!) wordt genoemd door mijn Christus, welke zichzelf met recht De Waarheid en Het Leven noemt. Die waarheid maakt Hem veelvuldig aangetoond betrouwbaar en dat leven wijst er op dat er geen andere bron van leven te vinden is. Jammer voor de evolutionisten onder u. (blijf gerust zoeken)
   
  Die walgelijke verslaglegging, welke reeds bij de NOS en zo is waar te nemen aangaande het onderwerp van deze draad, meldt dan dat de Christenen in Egypte of in Indonesië e.d. slaags zijn geraakt met de moslims.
  Nou zijn er rare lieden actief op dit forum en ik zal daar ook wel een van zijn, getuigende het feit dat ik hier mee delibereer, maar op straat zou ik echt geen gevecht met jullie beginnen hoor, inmiddels jullie numerieke overmacht ruw indachtig geworden zijnde.
   
  Zo is het ook in Egypte of in Indonesië e.d. uiteraard. De christenen zijn daar zo’n numerieke minderheid, dat ze überhaupt kansloos zijn in een gevecht, áls dat al binnen hun cultuur zou passen. Niemand behoeft over jullie intellectualiteit (ik lees hier als bouwvakker de moeilijkste moeilijke woorden) te beschikken om te snappen dat de christenen welke onder die uitslaande christenhaat lijden, gewoon in de pan gehakt worden onder hun ‘ergerlijke’ Psalmgezang tot eer van de God van hemel en aarde en Jezus de Heiland (= redder); laf koud gemaakt.
  En moeilijker is het immers niet?
   
  En dan wil ik nog een aspect met jullie delen: dat is dat de eerlijkheid mij gebiedt te erkennen dat de drijfveer van christenen (kinderen van het Licht) geen haat, maar het tegenovergestelde is: liefde. Een liefde welke door een der columnisten hier op het forum reeds het doel van het leven is genoemd. (iets wat ik overigens niet helemaal met hem eens was; m.i. is het meer het middel om tot het doel te geraken)
  En gunnende liefde wil de ander niet vernietigen, maar redden!!
   
  Mocht ik zelf nou een klein beetje over die liefde beschikken, dan zou ik jullie hebben willen wijzen op het feit dat God (die van Israël en van hemel en aarde), van Zichzelf zegt in Zijn Woord (dat te Boek gesteld is) dat hij Liefde is. Zulk een liefde voor de wereld, zo groot dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft (Hem aanneemt) niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft!!

  Over een week of zeven houden wij aan dat aantoonbare feit nog een gezellige vrije dag over, zie ik op de kalender. Een reden om er eens gerust over na te durven denken misschien??
   
  Vergun mij tot slot toch nog wat te zeggen – het zal de christenhaat zeker weer aanwakkeren, vrees ik – over dat ‘wie zoet is krijgt lekkers; wie stout is de roe’, van hen welke van de Almachtige, de Allerhoogste een soort goedkope Sinterklaasfiguur willen maken op deze draad.
  De achterkant van het bovengenoemde gelijk is zeker wel (dat hebben ze wel dondersgoed begrepen!) dat de Eeuwige ook een verterend vuur is voor wie Hem haten en Zijn duurgekochte genade in Christus spottend verachten.
  Daar zou ik bijgeval vannacht reeds maar eens alvast een stief uurtje wakker van gaan blijven liggen, is mijn welgemeende advies!

  Gelukkig noemt de Here Jezus Zichzelf niet alleen de Waarheid en het Leven, maar ook De Weg.  Dat is de (enige, en een andere is er niet, zegt Hij) Weg tot God, Die verlorenen zoekt.
   

 27. Nou zeg, krijg het nu helemaal heen en weer, Wat een belachelijke zelfingenomen en haatzaaiende reactie van Ben. Je hebt zelfs het gore lef om ons ( niet gelovigen ) te beschuldigen van haat zaaien en geweld. Getuige het straatstenen gooien, zoiets kan ook alleen maar uit het brein van een streng gelovige vandaan komen.
  Ik heb in geen enkele reactie van Moerstaal of Barry ook maar iets gelezen wat lijkt op haat integendeel.  Dat sleept Ben erweer bij aan de haren.
  @ barry en Moerstaal, ik denk dat we maar niet moeten reageren op zulke reacties, want dergelijke lieden genieten er blijkbaar van om ons woorden in de mond te leggen en eerdere reacties en uitleg over evolutie gemakshalve maar helemaal te vergeten.

  1. Beste Tim alsook Barry en anderen,

   Ik denk dat het verstandig is om de discussie van onze -atheïstische of hoe je het wilt noemen- kant te beëindigen.
   Het doet me denken aan de film Holy Smoke oftewel hoe moeilijk het is om gehersenspoelde mensen weer gedeprogrammeerd te krijgen. Zowaar een gebed zonder end! Aanrader trouwens die film!

 28. Beste Mensen, met verbazing heb ik al het hierboven geschrevene gelezen. Er kwamen direkt 2 punten in mijn denken naar boven nl de kwetsbaarheid en geen dialoog maar een discussie zonder eind. Een ieder heeft het recht om zijn denken te vertolken, maar ik denk dat als je dat doet je eerst een moment moet nemen om het onderwerp te laten bezinken en dan te reageren. Maar laat duidelijk zijn dat dat een ieder zijn eigen keuze is. Nu ben ik nog maar zeer kort bij visioner, maar dit is toch denk ik niet de bedoeling van visioner om met een gekwetste ziel te reageren op elkaar, waar is dan eigenlijk het dialoog gebleven? In mijn optiek is dualisme een afspiegeling van het naar het ander, dat is een wetgeving van het systeem, anders zou er bv geen visuele waarneming zijn. Daarom vind ik zelf dat de geschiedenis van het verleden, de antwoorden zijn van het heden en in de toekomst. Ik denk dat je hier heel duidelijk de stelling zou kunnen nemen van onderwerp- anti onderwerp. Ook dat is een ieder zijn enof haar keuze en goed recht. Als je in de geschiedenis teruggaat dan zie je ook dat alle religies oorlog gevoerd hebben om hun religie te profileren, niet een uitgezonderd. Terwijl, als je hun geschriften er op na leest, ze allemaal over de naaste liefde spreken. zo paradoxaal is dat gegeven dus in mijn optiek. De verscheidenheid van de mens enof individu is groot, dus ook zijn denken. M.a.w. is de kunst van het leven om elkaar te respecteren, al ben je anders denkend. Probeer samen een leidraad te vinden en geef bv de wapenindustrie niet de ruimte om dat negatieve denken om te zetten in oorlog.
  Tot sluit uit oogpunt gezien van de geschiedenis zijn ismalieten afstammelingen van de zoon van vader abraham- dus ismael, die de woestijn in gejaagd werd. Eigenlijk zijn deze mensen vanaf hun bestaan tm het heden opgejaagd geweest. Dus dat ze eindelijk eens opstaan is wel logisch. Alleen gebruik daar dan geen wapens voor om dat te bewerkstelligen. Maar ja vele religies doen dat uiteindelijk. Het heeft ook met een vorm van macht te maken, dus de kwetsbaarheid van de desbetreffende groep, wordt vaak misbruikt door een handje vol mensen die macht willen. Ga in vrede, dan kan ik nog even bij visioner blijven. Mvg, Paul.R

 29. Islam is het tegen over gestelde van het Jodendom en Christendom ~
  als je de Quran en sahih bukhari , en dat vergelijkt met de Bijbel kom je er achter dat de God van Islam in werkelijk Satan zelf is , Mohammed was een dief een moordenaar en een Kinder Verkrachter , Zijn Levens wijze staat Beshreven in The Sahih Bukhari ook wel Sunna,s of hadith Genoemd , Als je dat leest en rustig de Quran gaat Lezen , Zie je heel duidelijk dat hij een Kind van de Duivel was ,
  want jesus zegt in De Bijbel een dief kokmt alleen maar om te doden en te stelen zie ik heb u Gewaarshuwd Pas op voor Valse Profeten , en Mohammed was een van de eerste , Jesus noemt dit soort mensen adder gebroed ook wel Kind van de duivel genoed want een adder is een slang en wie word de slang genoemd in de Bijbel Satan , Hij gaat rond om te kijken wie die kan verslinden

  en ja hoor de God van islam allah is Satan , Hier is het levendxe bewijs

  Sura 47:4 , Sura 8:12 , Surah 5:72 ,  dit zegt dat van de gene de Mushkarin ( ongelovigen ) ook wel Kaffars Kuffars genoemd  Nassara , en Jahoud   

  ( Christen en Joden ) de Hoofden afgehakt moeten worden 

  ook zegt de Quran in  Sura 9:29 , vecht tegen de mensen van het boek
  ( Christen en Joden ) , en in Sura 9:5 word er gezegt leg een Valstrik voor hun

  Mijn Bijbel zegt Dat Dit Satan is die dit wil hij is onze Vervolger

  King James versie , Revelation 12:13 , And when the Dragon ( Satan ) saw that he was cast unto the earth he Persecuted the Woman ( Church of Christ  ) which  brought forth the man Child ( Mary mother  of Jesus )

  Revelation 12:17 , And the Dragon ( Satan ) was wroth with the woman
  ( Church of Christ ) , and went to make war with the remnant of her seed
  ( Christians and jews ) , which keep the Commandments of God and have the Testimony of jesus Christ ,

  So yes Islam is of Satan . Muslims zijn niet het Probleem  hun Boek De Quran is het probleem dat oproept om Christen en Joden te vermoorden , Mohammed was het probleem een Slacht Offer van Satan hem zelf ,  Haat ik Muslims nee ik hou van ze want dat is wat mijn verlosser Jesus Zegt ` Heb je Naaste lief gelijke je zelf ,  Want jesus houd zoveel van ons daarom heeft hij zijn leven gegeven voor ons hij was de enige die zonder zonden leefde en gaf zijn leven op voor ons uit liefde , want de reden waarom de zoon van God in de wereld kwam was om de bol werken van de duivel te verslaan
  God is liefde mensen en houd van ieder mens maar haat de zonden daar voor was jesus aan het kruis gegaan zodat wij weer terug konden komen bij hem zodat wij zijn liefde mogen ervaren zoals God werkelijk is ,

  Dus wat is Islam het is Antichrist tegen Jesus Christus en wie is er Tegen Jesus Satan hem zelf dus ja Islam is niet van God het is Antichrist  ,
  Quran   Sura 19:88:92 ,  Gij die zeggen dat allah een zoon heeft spreken een monster achtig iets van hun lippen laat allah,s vloek met hun zijn   , 
  Bijbel , King james version . 1 John 2:22 , Who is the liar but he that denieth that Jesus is the Christ He is Antichrist , that denieth the father and the son  

  Dit betekent dus dat de Profeet van Islam ( Mohammed ) , een Valse Profeet was een Antichrist Christ die de geest van Satan bij zich had hangen moeilijk om te begrijpen maar door te gaan Studeren wat Mohammed allemaal zij , Bijvoorbeeld

  Sahih bukhari , Volume 4 , boek 52 , Nummer 176 , ( Mohammed zei ) ,
  de laaste ure zal niet komen tenzij  de moslims vechten tegen de Joden en de moslims zouden hen vermoorden …… ENZ ,  Voor mij zijn dit Gruwelijke Woorden van een duivels persoon die een duivelse uitspraak maakt , want de Quran zelf noemt Joden Apen en Varkens , ook wel genaamd , Jews are Dogs (  Jahoud Declab )  Arabish voor joden zijn vieze honden , Sura 5:60 , …. Dit is een Echo Naar  Sura 7:166 , En 2:65 ,

  Dus wie was de Profeet Mohammed die zowel Christen als Joden haate
  Sura 98:6 ,   
  Wat Voor een Uitspraken Zijn dat voor een Profeet , Jesus Noemt gewoon zo iemand

  een Valse Profeet ,  het is gewoon de Harde kern dat Mohammed dat was en heb bets wel met zo iemand te doen want Jesus wist al van af het begin wat er stond te gebeuren ,

  The Second Epistle of John , Verse 7 , For many Deceivers are entered into the world who confess not that jesus christ come in the flesh ( god in the flesh concieved in the whom of mary ) . is a deceiver and a antichrist ,

  While the Quran even says That Jesus Isa was Conceived in the whom of mary by The Spirit of God , Sura 3:39:48  , and teaches Jesus the words ( verse 48 , of Surah 3:39:48

  zo ja de geest van God leefde in jesus God in het Vlees ” wat houd dit in Dat Mohammed een Leugenaar was en alle woorden wat hij heeft gezegt en Toen hij dood Ging zijn mede mensen Familie of wie dan ook de Quran toen heeft Geshreven en de Hadith
  ( sahih Bukhari ) , ( Sunna,s ) .   voor mij is het duidelijk
  dat Mohammed een Duivels Persoon was een Sluwe Vos !  Die Slim was en Zeer subtiel te werk ging in zijn verlangen wat hij had daarom zag Satan een Grote Prooi in hem , en Verdraaide het woord van God , 
  Ezekiel 28:17 , Thine heart was Lifted up because of thy beauty thou hast corrupted thy wisdom by reason of thy brightness ,  i will cast thee to the ground , i will la6y thee before kings ( Rulers ) that they may behold thee

  Isaiah 14:12:14 , How art thou fallen from heaven oh lucifer son of the morning how art thou cut down to the ground which didst weaken the nations , for thou hast said in thine heart I will ascend into heaven I will exalt my throne above the stars ( angels ) of God I will sit also on the mounth of the congregation in the sides of the north , I will ascend above the heights of the clouds , I will be like the most high 

  2 Corinthians 11:14 , And no marvel for satan himself is transformed into an angel of light

  And what had Mohammed had seen and waht had he Claimed That a Bright angel Gibril
  ( Gabriel brought the words of The Quran to him )  , so Yes Mohammed was Deceived because Allah in The Quran is Called , A Kahyrul Makireen ,  Allah is The Greatest of All Deceivers , Sura 3:54 , But The Bible says God dont can Lie ,
  Hebrews 6:18 , That by Two immutable things in which it was impossible for God to lie , we might have a strong Consolation , who have fled for refuge to lay hold upon the hope before us ,

  Dus waarom is De God van De Quran allah een Leugenaar een Bedrieger ,

  Jesus Zegt Satan de duivel is een moordenaar en de Lust van hem je vader de duivel zal je doen

  John 8:44 , Ye are of Your Father The Devil and the lust of your father ye will do , He was a murderer from the beginning and abode not in the truth because there is no truth in him , when he speaketh a lie he speaketh of his own for he is a liar , and the father of it

  Dus De God allah ( God ) is infeite Satan de duivel waarom om dat allah zegt

  Vecht in mijn naam of word Gedood ook al vind je het niet leuk maar allah weet beter 
  Surah 2:116 , Sura 9:111 ,

  De Bijbel beshrijft dit heel duidelijk dat het Satan is
  1 Peter 5:8 , Be sober be vigilant because your adversary the devil , as a roaring lion walketh about seeking whom he may devour ,

  Dus Ja de God van De Quran is de Duivel hem zelf

  maar de God van de Bijbel houd van mensen en wil zijn liefde Tonen daar voor heeft hij zijn zoon naar de aarde Gestuurt , John 3:16 , For God So loved The World that he gave his only begotten Son , that whom soever believeth in him should not perish but have everlasting life , 1 John 3:7:9 , Beloved let us love one another ; for love is of god and evry one that loveth is born of god and knoweth god , he that loveth not knoweth not god for god is love in this was manifested the love of god toward us because that god sent his only begotten son that we may live through him

  Dus ja Islam is van de Duivel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,  
  Quran , Sura 9:5 ,  Bijbel , 1 Peter 5:8 

   1. Tim, hoe denk jij dat het probleem in bovenstaand artikel is op te lossen?
    Heeft het probleem ook niet te maken met natuurlijke selectie (survival of the fittest) en genetische overleving? (vergeet God.)

 30. @Tom  Waar denk je dat jij momenteel rondloopt?  dit is de hel sufferd.

  Jij bent hier omdat je nog steeds iets moet leren over wat je naaste liefhebben werkelijk betekend, dat betekend los laten, onvoorwaardelijke liefde, begrijpen dat niet iedereen het zelfde denkt. Als je het geloof van iemand anders tot van de duivel maakt loopt je hier nog wel een paar leventje rond denk ik.

 31. Beste Tom, als ik jouw verhaal lees, dan lopen bij mij de koude rillingen over mijn rug. De taal die je gebruikt is jouw keuze, maar de inhoud kan ik niet bewonderen. Het respect is van verre te zoeken, maar ook dat is jouw keuze. Wat is nu eigenlijk de daadwerkelijke redenen van jou om dit alles, voor mij althans, op een zeer negatieve manier te verwoorden? Zou je indien je dat wilt, kunnen motiveren.
  Eric-jan, hier kan ik me beter in vinden, Mvg, Paul.R

  1. De inhoud is gewoon een weergave van een naslagwerk, ook op Internet. Een volledige tekst van de Koran (met Surah) is geselecteerd op bijv. interpretatie, onrecht, tegenstrijdigheden, absurditeiten, wreedheid en geweld, onverdraagzaamheid, family values, seks, vrouwen, taal, wetenschap en geschiedenis, en ook ‘good stuff’: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=nl&prev=/search%3Fq%3Dkoran%2Bsurah:18%26hl%3Dnl%26qscrl%3D1%26nord%3D1%26rlz%3D1T4ADSA_nlNL392NL393%26biw%3D1024%26bih%3D540%26site%3Dwebhp%26prmd%3Dimvns&rurl=translate.google.nl&sl=en&u=http://skepticsannotatedbible.com/quran/1/index.htm&usg=ALkJrhjb5_ZBb9sNdftGMzkHeFS9CgT6Sg

   Verder ken je Fitna (film) -Wikipedia wel en begrijp je de nieuwsberichten over dat Al Qaeda van Irak naar Syrië, Libië of Egypte of naar een ander gebied gaat waar het bewind geen controle meer heeft; door verdeeldheid en etnische conflicten. Je ziet dat het geweld hier zich ook tegen moslims zelf keert.
   Het erge is ook dat moslims die afvallig zijn met de dood worden bedreigd wat pas nog in het nieuws was, toegelicht in een debat met een Imam. Sommige dissidenten vluchten naar het buitenland en doen van daaruit verslag. Sommige hoogopgeleiden worden geaccepteerd in hun neutraliteit.

 32. Beste Mensen, gisteren stond er een stukje in de Leeuwarder courant over de Baha’í’s, die vervold werden tot na de dood. Nu had ik zelf nog nooits iets geweten over deze groep, maar ja zo blijf je leren. Voor sommigen zal dit artikel koren op de molen zijn, maar ik wil het toch plaatsen. Op deze manier zal de wereldvrede van verre blijven denk ik. Mvg, Paul.R
  http://home.lijbrandt.nl/prdekloe/LC-03-03-2012-vervolgd-tot-na-de-dood.pdf

 33. Turkse migratie naar Nederland en stemadvies!
   

  Veel Turken in Nederland zijn opgeleid door Diyanet, een directoraat-generaal dat direct valt onder de verantwoordelijkheid van de Turkse premier. Van Diyanet moeten ze nu infiltreren in de linkse en Rechtse partijen, terwijl ze niets moeten hebben van linkse, Joodse en Christelijke ideeën. Zij zijn hier om te infiltreren en moskeen te bouwen. De boodschap die zij in de moskeeën verkondigen,is een giftig mengsel van nationaal-socialisme en politiek islam, een dodelijk gevaar voor onze democratie en cultuur. Zie maar ook hoe Turkse moskeeën in Nederland allemaal door de Turkse staat gestuurde imams hebben. De Turkse staat behandelt de Turkse moslim in Nederland als een kolonist die onderworpen blijft aan het moederland.
  Honderden duizenden Turken in Nederland worden kunstmatig in Turkije gehouden, Eigenlijk zijn ze gewoon niet in Nederland. Ze kopen hun groenten in de Turkse winkel, nemen rijles bij een Turkse instructeur en gaan naar de Turkse moskee. Via schotels kijken ze alleen naar hun eigen TV programma’s, uitsluitend in eigen taal. Invloeden van de Nederlandse samenleving dringen nauwelijks door. Dus weten ze minder over de Nederlandse politieke partijen. Daar is een woord voor:desintegratie en stemadvies, kledingadvies, eetadvies, religieadvies, taaladvies, voortplantingadvies, oorlogadvies enz. enz vanuit Moslimlanden! De dimensies van het probleem liggen ten grondslag aan de aanpassingniveau van de grote massa die minder scoort dan veel dieren die beter kunnen beseffen dat ze van grondgebied veranderd zijn! Omdat de politiek islam gebaseerd is op het analfabetisme en culturele achterlijkheid is het gebruiken van gesloten enclaves via overmatige expansie blijft een strategisch doel, namelijk de islamisering en de vestiging van een Turkse parallelsamenleving. Door de transparantie van de geld- stromen ligt oncontroleerbare belangenverstrengeling op de loer. Wel koestert men de wens de invloed van de Turkse staat in Nederland en andere landen te vergroten en de expansie van ‘Turksheid’ tot stand te brengen. Assimilatie en ‘vernederlandsing’ moeten dus tot elke prijs voorkomen worden. Moslims die geen waarde hechten aan hun Turkse of Arabische achtergrond, valt minachting ten deel. Zoals aangegeven wordt de band met het vaderland op allerlei manieren nauw gehouden en wordt dit in aanzienlijke mate vanuit Moslimlanden georkestreerd en hun macht binnen de PVDA, CDA, GL en D66 wordt groter.
  Verwar deze dubieuze constructie echter niet met de voor een democratie cruciaal fenomeen als de buiten-parlementaire beweging. Deze gigantische omwenteling werd en wordt door de PVDA, CDA, GL, D66  politici gesteund en richt zich fundamenteel tegen de belangen en behoeftes van de burgers.
  De Turkse politieke elite gelooft in een keiharde machtspolitiek. Tot 1683 heeft Europa zich alleen maar verdedigd tegen hordes hormoongedreven moslims die niks anders brachten dan massamoord, verkrachting, roof, marteling en in slavernij degenen wegvoerden die ze te bruikbaar en seksueel te aantrekkelijk vonden om te vermoorden. Nu zitten ze met een vijfde colonne hier. De Turkse staat kan haar mensen zo mobiliseren. Noord-Cyprus is bezet dankzij 65 000 immigranten,in Nederland zijn ze met de illegalen samen ca. 730 000 geworden.

  Turken en Marokkanen die in Nederland wonen slepen miljarden Euro naar hun corrupt en doortrapt landen waar ze niet willen wonen! Miljarden via non-stop uitkeringen (bijstand en kinderbijslag) aan niet in Nederland wonende massa die steeds groter wordt, daar boven op komt nog ca. 3 miljard per jaar om Turkije rijp te maken voor de EU lidmaatschappij. Sociale Verzekeringsbank wist jaren dat de Marokkaanse en Turkse gezinnen gebruikmaken van dubbele kinderbijslag voor kinderen die in het land van herkomst wonen. Uit een steekproef van bleek dat er 73 procent van de Marokkaanse, Somalische en Turkse gezinnen frauderen. Het is toch niet te geloven dat van onze zuur en duur verdiende belastinggeld moslimlanden worden onderhouden! Ze krijgen gewoon geld cadeau! Ook al wordt de boel aantoonbaar opgelicht.
  Nederland bevindt zich in de grootste demografische omwenteling van zijn historie, waarbij vooral niet_Europese bevolkingsgroepen de oorspronkelijke bewoners heel snel aan het vervangen zijn. Straat voor straat, wijk voor wijk is er een etnische verandering aan de gang. In Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht wordt de meerderheid van de kinderen tot achttien jaar gevormd door niet-westerse allochtonen. In 2015 zal de grote meerderheid van de hele bevolking van de Randstad bestaan uit niet-westerse allochtonen.
  De meerderheid van de inwoners van Amsterdam is allochtoon. Sinds 1974 is de autochtone bevolking in de hoofdstad meer dan gehalveerd. Men vertrok omdat niet-westerse allochtonen via “positief discriminatie” voorrang kregen bij de toewijzing van woningen, onderwijs en werk! Amsterdam Zuidoost bestaat 82% van de bevolking uit niet-westerse immigranten. De 18% inheemse Nederlanders bestaat voornamelijk uit 50-plussers. De kolonisatie van Amsterdam-Zuidoost door niet-westerse immigranten is niet alleen het gevolg van een hoog geboortecijfer onder niet-westerse allochtonen. Een andere voorbeeld daarvan is de situatie in Amsterdam-West. In dit stadsdeel wonen ca. 220.000 mensen. Daarvan is 13 % Nederlanders. Deze staatsdeel is nu totaal onleefbaar geworden. Een directe gevolg was dat een oorlogsmonument heeft plaats moeten maken voor de bouw van een moskee. Het is veel meer een gevolg van de aanhoudende immigratiestromen en het gerichte voorkeursbeleid van de almachtige PvdA, CDA, D66 en Groenlinks die het aantal inheemse inwoners willen minimaliseren. Groei van anti-Nederlandse “immigranten” colonne is van groot belang voor de PVDA, CDA, GL en D66.
  Cijfers van het Centrum voor Onderzoek en Statistiek van de gemeente Rotterdam wijzen uit dat momenteel meerderheid van de stad allochtoon is. 30 jaar geleden de scholen uit overwegend Nederlandse leerlingen, inmiddels bestaat de leerlingenpopulatie voor 90% uit allochtonen met als overgrote meerderheid Turkse en Marokkaanse leerlingen. R. Plasterk (PVDA) wilt betere onderwijs en nog meer innovatie. Plasterk ziet zich echter geconfronteerd met de eisen van de arbeidsmarkt die zich richt op technologische kennis en innovatie. Daarvoor zijn goed opgeleide mensen nodig op middelbaar en hoger beroepsniveau. Maar de niveau van onderwijs is juist door de bewuste politieke keuze van PVDA enorm gedaald.
  De problematiek binnen het onderwijs is een politiek probleem:Tot 2011 groeit het aantal niet-westerlingen in ons land met bijna 490.000 mensen, terwijl de totale bevolking in dezelfde periode groeit met 570.000 mensen. Dat houdt in dat de allochtonen driekwart van de bevolkingsgroei voor hun rekening neemt. Laten we beginnen met de feiten; de meerderheid van de schoolgaande jeugd in het basisonderwijs is van allochtone afkomst. Bijna de helft van deze leerlingen komt uit landen als Suriname, Marokko en Turkije en heeft ouders met een lage schoolopleiding. Van de 201 basisscholen in Amsterdam hebben 127 scholen meer dan 50 procent leerlingen van laag opgeleide ouders van niet-westerse afkomst. 102 basisscholen hebben zelfs een concentratie van 70 procent. 54 basisscholen hebben op schoolniveau geen of weinig contactmogelijkheden tussen de  achterstandsleerlingen en andere groepen leerlingen omdat de ‘andere’ groep simpelweg ontbreekt. Grote steden hebben nu een lagere onderwijs niveau dan die van Turkije en Marokko.
  Den Haag telt voor het eerst in de geschiedenis meer allochtonen dan autochtonen. Het aantal inwoners van Nederlandse afkomst is dit jaar tot onder de 50% gezakt. En ziet Den Haag er net zo uit als veel andere steden waar de islam de dienst uit maakt: gebouwen met TV schotels, met daartussen mannen met baarden en vrouwen/meisjes die schichtig in een uniform over straat lopen.

  Ook Utrecht lijkt ten prooi te vallen aan Moslims; in de studie van de gemeente Utrecht wordt een allochtoon gedefinieerd als een persoon die in het buitenland is geboren, of van wie de ouders in het buitenland zijn geboren. Met deze manipulatie willen de niet gekozen burgemeesters van tijd winnen. Zo worden er in de moskeen in Utrecht twee gemeentelijke loketten geplaatst, één voor de vrouwen en één voor de mannen. Moslimlanden verbonden infrastructuur gesteund door de niet gekozen bureaucratische kaste is een sterke voedingsbodem voor de verraderlijke politieke partijen. Dankzij deze partijen zijn er tienduizenden kunstmatige ambtenaren actief bij de overheid.

  Huwelijksmigratie zgn. gezinshereniging van de Moslims is het grootste kwaad omdat via nicht en neef huwelijken sprake is van een constante instroom. Kunstmatige vergroting van de parallelle maatschappij wordt onvermijdelijk genoemd, ze werd als moreel juist omdat het geboortecijfer te laag was. Lage geboortecijfers zijn juist te danken aan de niet naturelle Moslim voortplanting. Marokkaanse tienervrouwen met 3 kinderwagen, analfabete mannen met 7 vrouwen en 25 kinderen die hele straat onleefbaar maken, verstoren normale naturelle ontwikkeling. Heel veel vrouwen willen geen kinderen krijgen. Met de huidige grootte van de moslimbevolking is het zo goed als zeker dat er de komende 25 jaar onvoldoende voedsel en energie zal zijn. De situatie is dramatisch. Iedereen had dit kunnen zien aankomen: als in 2032 weer 25 jaar verstreken zijn, zullen het er bij beide groepen ca  5.3 – 6.8  miljoen zijn. Het aantal Somaliërs  enz. zal dan net zo groot zijn als nu het aantal Marokkanen en Turken. Dat is door de opeenvolgende regeringen vakkundig verziekt. Er zijn zomaar de meest ongepaste vreemdelingen van de aarde naar Nederland getrokken. Die zijn door huwelijken met de bevolking daar geheel op ingegaan. Moslims mogen alleen met moslims trouwen. Kolonisatie via de baarmoeder heet dat. U kunt gerust zeggen dat de toestand in alle grote steden is ronduit vreselijk en vaak ook gevaarlijk. Vrouwen worden door de onontwikkelde massa, “hoer”, mannen “zieke homo” genoemd en bespuugd. Grote steden hebben geen tranen meer om te huilen.Ze zijn al lang verloren, verkocht en verraden.
  Als gevolg van de Moslimimmigratie bestaan er in Nederland enclaves, waar bijvoorbeeld Turken leven als waren zij nog in Turkije – met Turkse winkels, Turkse bedrijven, Turkse verengingen, en Turkse moskeeën. Dat is niet toelaatbaar: een assimilatiebeleid moet ervoor zorgen, dat zulke enclaves zo snel mogelijk verdwijnen.
  SP, PvdA, D’66, GL, CDA zijn niet bereid fundamentele hervormingen door te voeren. Van de lentecoalitie hebben Nederlanders geen profijt. De lentecoalitie heeft duidelijk zelfde koers gekozen. Bezuinigd wordt er nauwelijks, lastenverzwaringen des te meer. ‘Hervormingen’ is inderdaad een term die iedereen persoonlijk opvat. De in ons ogen ideale hervorming van Nederland die rechtvaardigheid, compassie, flexibilisering, lastenverlichting en een kleinere overheid combineert is nog nauwelijks in zicht. Onder druk van Brussel hebben ze verdere lastenverzwaring in overbelast Nederland voorgesteld en weigeren om echte bezuinigingen door te voeren waar draagvlak voor is. SP, PvdA, D’66, GL, CDA willen dat Nederland doorgaat met het onderhouden van de explosief groeiende Moslims. Dit omvat niet alleen uitkeringen (WW, WAO, Bijstand, AOW, kinderbijslag, plus de sociale lasten, plus vrijstelling van plaatselijke belastingen, maar ook huisvesting, scholing, gezondheidszorg, subsidies en niet te vergeten de kosten van het hele begeleidende apparaat van sociale diensten, justitie en advocaten, Hadj, de bedevaart naar Mekka (€25.000.- per persoon), militaire diensten in Turkije (€10.000.- per persoon) voor de honderden duizenden uitkeringstrekkers.
  Eerste Kamer werkt alleen voor de Moslims. Dankzij corrupte politici  hebben de mohammedanen steeds meer macht overgenomen. Export uitkeringen naar Turkije en Marokko, bloedige rituele slacht(offerfeest genoemd!), burka/hoofddoek, dubbele passpoort, moskee als symbool van overwinning, uithuwelijk, rituele erewraak enz.. enz.. dit allemaal wordt als multicultuur opgedrongen en gelegaliseerd. Dankzij corrupte rechters en politici hebben de mohammedanen het rituele erewraak en slachten (nu nog van dieren, en straks van niet-moslims!) weer veiliggesteld. De meer dan twee miljoen mohammedanen in Nederland (2,3 miljoen) kunnen de komende jaren onbelemmerd doorgaan op Nederlandse bodem met het doorsnijden/doorzagen met een mes van de kelen van hun onverdoofde slachtdieren-vrouwen en ze vervolgens dood laten bloeden.
  De gruwelijk wrede manier van slachten van dieren (en mensen) door mohammedanen staat in schrille tegenstelling tot de naturelle cultuur. Ten diepste zien we de wrede Islam tegenover de humane overtuiging van de natuur zelf…veel politici en ambtenaren zijn nu onderworpen aan deze gruwelijkheid. De stemmen van de kiesgerechtigde mohammedanen zijn momenteel goed voor aantal zetels in de Tweede-Kamer en komende jaren worden de miljoen minderjarige moslims kiesgerechtigd.
  Veel politici, rechters en ambtenaren blijven beweren dat de Moslims bijdrage leveren aan de multiculturele maatschappij. De gruwelijk wrede manier van slachten van dieren en barbaarse rituele erewraak door mohammedanen is geen multiculturele fenomeen maar een collectieve waanzin. Niet alleen dieren maar ook vele vrouwen en meisjes zijn vermoord omdat ze zich aan het agressieve gezag van hun maatschappij, vaders en broers proberen te onttrekken. Met een IQ van ca. 82 is het moeilijk te onderscheiden wat goed of kwaad is, laat staan bijdrage leveren aan een nieuwe culturele ontwikkeling. Het ‘verwestersen’ als motief, is cruciaal in de motivering van deze slachtingen. De vermoorde vrouwen zijn in tegenstelling tot de vermoorde journalisten en wetenschappers meestal naamloos, maar het is typerend voor de manier hoe de islam zich al eeuwen handhaaft door het elimineren van critici en afvalligen.

  De ‘elite’ heeft bijna onomkeerbare situatie geschapen, welbewust. Iedereen kan zien dat de Eerste kamer, de rechters en ambtenaren meedoen aan deze mohammedaanse collectieve waanzin. De duisterheid van hun motieven is voor een gewoon mens nauwelijks te lezen of te vermoeden, maar willens en wetens hebben de bureaucraten het land kapot gemaakt,want dat is gebeurd:de grote steden zijn de machtscentra,die stuk voor stuk (snel volgen A’dam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Utrecht, Eindhoven,Tilburg enz)in handen komen van fanatieke, onverschillige islam georiënteerde uitstoot. Over maximaal 10 jaar dicteert m.i. de islam de landelijke verkiezingen. Dan is het over en uit. Als men realistisch bekijkt wonen onze kinderen en kleinkinderen straks tussen 7 miljoen niet westerse allochtonen en Nederland is dan (over 20 jaar) volledig overgenomen. Wanneer de immigratie niet drastisch afneemt, zullen steeds meer van onze kinderen op het oorlogspad gestuurd worden om aan meer voedsel en energie te komen. Onze geschiedenis kan in de vuilnisbak of heeft een geweldige wending genomen, Nederland de vergaarbak van de wereld zal dit in de toekomst niet meer kunnen opbrengen, geen geld en geen kennis meer, verval verzakking verrotting afbraak en sloop zijn het gevolg.
  Bureaucratische kaste heeft het volk in deze zaak niet om toestemming gevraagd. Op geen enkele moment, is deze moslimmigratie ooit aan de bevolking voorgelegd. Politici en ambtenaren die betrokken zijn bij deze proces zijn zelf ziek, slap en bedrieglijk.
   
   
  Met Vriendelijke Groeten,
   
   
  Anti crisis comité 
   
  Tessa S., Adriana T.,  W. Brassy
   
   

 34. Florac Bosch (@FloracBosch)

  Verblijfsvergunningen, huizen, stemrechten en gratis uitkeringen lokken nog meer Moslims richting Europa!

  Moslims migreren niet naar een andere Islamitische land, niet naar een rijke moslimland, ze kiezen niet voor een land die zelfde taal religie en cultuur heeft, ze gaan niet naar de rijke golfstaten! Moslims, gaan niet naar rijkere Moslimlanden, ze willen liever naar Europa! Prooi is in zicht!
  Moslims weten nu eenmaal dat Europa hun prooi geworden is! Het is puur instinctief…
  Miljoenen Moslims die Europa binnen stromen haten van Europese volkeren! Ze haten van Westerlingen al in hun eigen land. Ze haten onderweg en komen ze ook hatend binnen… Ze krijgen huizen en gratis uitkeringen in Europa, en na 50 jaar nog steeds haten ze van alles die Europeaan is!

  Deze Moslims die massaal Europa binnenlopen, noemen Europa een “Kafir land” of “kafier” (vijand) en delen met elkaar hun afschuw voor de Europese cultuur. Islamieten kiezen dus een “vijandland” als hun nieuwe broedplaats!
  Er wordt beweert dat moslims hoofdzakelijk voor vrijheid naar Europa komen! In praktijk is er een andere beeld te zien : ze komen massaal met hun hoofddoeken binnen.
  Veel vrouwen zonder hoofddoek worden al onderweg onderdrukt! Zelfs mensen met een andere religie worden naar zee gegooid!
  Demonstratief komen ze met de islamitische propaganda binnen.. Ze dragen hun islamitische uniformen en willen ze laten zien dat ze voor altijd in oorlog zijn met de ongelovigen of andersdenkenden.. Deze islamitische migratie heeft nu alleen in vorm verandert!

  de Turken en Marokkanen (zogenaamde gasten..!!!) hebben in Europa een Islamitische infrastructuur opgebouwd.
  Dit was een begin. 5e colonne is verbonden aan grote Moslimlanden.. Turken en Arabieren hebben nu 3e á 4e generaties islamieten binnen Europa die hele constructie verder uitbreiden en stelselmatig versterken. het is enorm gegroeid..
  3e en 4e generaties Moslims vormen nu een grote gevaar! Omdat ze nog een grotere afkeer hebben dan de 1e en 2e generaties. Laatste generaties Moslims vormen de basis van hele Jihadistische beweging in Europa…!

  Huidige moslim migratie, onder de naam “vluchtelingen, asiel” is niet beter dan de Turken en Arabieren migratie onder de naam “gast arbeider, gezinsvormer etc..”!
  iemand die door de Islamitische sekte oorlog op de vlucht is, gaat niet in zijn nieuwe gastland moskee bouwen, boerka propageren, islamschool starten!
  Moskee, islamschool etc.. hebben ze daar al genoeg gehad en die zijn juist de oorzaak van de ellende… Waarom zijn ze gevlucht? Om nieuwe Moskeen bouwen die hen gaat controleren, onderdrukken in de enclaves van Parijs, Berlijn, Londen, Amsterdam…??

  Europa! De poorten zijn uiteindelijk fataal afgebroken…

  OVERBEVOLKING!

  Huidige machthebbers hebben de Jihadisten hangjongeren genoemd!! Dit zijn geen hang jongeren…Het gaat nu over de honderden miljoenen moslims, die Europa als prooi ziet! Niet alleen 190 Miljoen Moslims van Pakistan, maar ook 169.772.364 moslims van Bangladesh, 80 Miljoen Turken, 90 Miljoen Iraniërs, 110 Miljoen Egyptenaren..!
  Met de religieuze doekjes gemaskerde Moslimmannen fokken lekker door: niet alleen Pakistan, Egypte en Turkije, ook Bangladesh is hopeloos overbevolkt. Onder de islamitische volkeren heerst een grote overbevolking probleem.. De overbevolking drijft de mensen intussen ook zonder natuurcatastrofes tot migratie en de migratie leidt tot bloedige botsingen…

  Nog meer islam -> nog meer overbevolking

  Nog meer genocide op minderheden (christenen , ongelovigen, boeddhistische minderheden in Bangladesh)
  Als het overschot jonge mannen de 30 % overstijgt dan kan het vormen van een veroveringsleger gaan beginnen en zal binnen korte tijd een niet islamitisch buurland worden overvallen zo is het altijd gedaan en zo zal het gaan daar is de overbevolking ook voor bedoeld het fokken van strijders om de wereld te veroveren.

  Anti Europese EU beleid veroorzaakt nog grotere migratiegolven! Islamitische massa die Europa binnenloopt haat het Westen…
  Zwakke EU leiders met hun verraderlijke bevolkingsbeleid lokken nog meer Moslims en stellen eigen bevolking ten prooi aan de Islamitische massa die binnenstroomt…

  Nu wilt Turkije eenmaal de grenzen van Europa oversteken! Het gaat om een politieke doel! Voor de Turken is EU lidmaatschap een middel voor de heilige massa immigratie naar zwakke Europa en dit is niet anders dan, toen ze aan de grenzen van het grote Byzantijnse rijk (grootste Europese rijk van 1000 jaar geleden, vergelijkbaar met huidige EU) stonden.

Laat een reactie achter