Video: reis over Mars

Naar Mars in je leunstoel? Deze spectaculaire video-animatie van ruimtevaartorganisatie ESA toont een vlucht over het Marsoppervlak. Neem een duik door de spectaculaire Valles Marineris, die de Grand Canyon verre in de schaduw stelt, of verken het bizarre landschap van Hebes Chasma. Deze terreinen zijn de gebieden waar ESA en andere ruimtevaartorganisaties onderzoek hebben verricht.

Loading…


4 gedachten over “Video: reis over Mars”

    1. Het is een animatiefilmpje Bemoeier, de kleuren en het beeld zijn dan altijd kunstmatig. Verder heeft bij mijn weten, mars geen werkende vulkanen meer. Eventuele vulkanische as is allang verwaaid in de enorme stofstormen, op vaak planetaire schaal. Wel kunnen blootgelegde, verschillende lagen mineralen en ertsen het oppervlak kleuren, zoals bijvoorbeeld ijzererts de planeet rood kleurt.

  1. Inderdaad jammer dat het geluid ontbreekt. Als je deze animatie bekijkt moet ik er altijd aan denken hoe onze aarde eruit begint te zien na de komen 5,5 miljard jaar. Op You Tube zijn vele van deze video in HD animaties te zien. Als je inschrijft kun je ze downloaden. Bemoeier, ondanks dat het op een woestijn lijkt, ziin er op Mars ook nog vele ander elementen te vinden. Mvg Paul.
    http://www.youtube.com/watch?v=5vOU6-1yNZs

Laat een reactie achter