Bankiers proberen ons wijs te maken dat ze onmisbaar zijn. De werkelijkheid: we kunnen banken missen als kiespijn.

Hoe slachten we de bankenkip met de windeieren?

Veel banken, vooral de zakenbanken, zijn in feite technisch failliet. Er gaan steeds meer stemmen op om de markt zijn werk te laten doen en deze  parasitaire organisaties te laten imploderen. Hoe zouden de Europese overheden dit het beste kunnen doen?

Toegevoegde waarde financiële sector nul
Een machinefabriek produceert machines, waarmee de productie in andere fabrieken verveelvoudigd kan worden. Een landbouwbedrijf produceert granen en peulvruchten, zonder welke er binnen drie maanden wereldwijde hongersnoden optreden. Een farmaceutische fabriek produceert vaak levensreddende medicijnen. Toch worden de grootste winsten niet gemaakt door fabrikanten of landbouwers. Vlak voordat de financiële crisis begon, waren maar liefst veertig procent van alle Amerikaanse bedrijfswinsten afkomstig van de financiële sector. De invloed van de financiële sector neemt ook sterk toe. Interessant is dat de financiële sector niets produceert. De sector bestaat van wat economen arbitrage noemen: vraag en aanbod bij elkaar brengen. In het geval van de financiële sector: kapitaal, investeringen en leners. De financiële sector slaagt er in zo veertig procent van alle geproduceerde waarde op te slokken.

Bankiers proberen ons wijs te maken dat ze onmisbaar zijn. De werkelijkheid: we kunnen banken missen als kiespijn.
Bankiers proberen ons wijs te maken dat ze onmisbaar zijn. De werkelijkheid: we kunnen banken missen als kiespijn.

Nuttige bedrijven uitgezogen
Dit gaat ten koste van de rest van het bedrijfsleven. Een geliefde truc van hedge funds is bijvoorbeeld een bedrijf op te kopen, althans een meerderheid van de aandelen te verwerven met geleend geld  en dan het bedrijf de rente over het geleende geld te laten betalen. Dit deed het hedge fund Maxeda met de Hema, onderdeel van voorheen Vendex KBB. Het gevolg: dit oergezonde Hollandse bedrijf rapporteerde een verlies, waardoor er personeel ontslagen moest worden. Zo worden productieve bedrijven uitgezogen door deze parasieten. Door sommigen wordt het heffen van rente als slecht gezien. In feite is het de kunstmatig lage rente die het voor deze parasieten mogelijk maakt enorme bedragen te lenen en hun roofkapitalisme mee te financieren. Ook banken doen mee aan het spelletje. Zij vragen aan bedrijven in andere sectoren doorgaans veel hogere rente dan aan hedge funds, omdat hedge funds met miljarden kunnen schuiven en een kleine tot middelgrote fabrikant hooguit tonnen tot miljoenen leent. Omdat de financiële sector via zakenbanken enorme bedragen van de centrale banken kan lenen, wordt de rest van de economie totaal ontwricht en uitgezogen. Werknemers betalen de prijs door slechtere arbeidsvoorwaarden, ondernemers doordat ze later betaald worden (Hema wijzigde de betaaltermijn eenzijdig van 30 naar 60 dagen) en de Europeanen en Amerikanen omdat er geen geld meer is om nieuwe, waardevolle producten te ontwikkelen die bijvoorbeeld ons leven verlengen of het energietekort oplossen. Al dat geld gaat in business class vliegtickets, bonussen en decadente feestjes zitten.

Banken als Axis of Evil
Hedge funds en dergelijke kunnen niet rechtstreeks van de centrale banken lenen. Hiervoor maken ze gebruik van gespecialiseerde zakenbanken en afdelingen zakelijke leningen van ‘gewone’  banken, zoals de Rabobank en de ING bank. Die mogen op hunbeurt wel van de centralebanken lenen. Met de spaarcentjes van de werknemers worden dus de hedge funds gefinancierd die hun bedrijf kaalkluiven en leegroven. Ik denk dat de meeste werknemers dit geen prettige gedachte vinden, maar helaas hebben ze hun ziel aan de duivel verkocht door hun spaargeld op de bank te zetten. Alleen ideële spaarbanken als ASN doen, voorzover schrijver dezes bekend, aan dit soort verwerpelijke praktijken niet mee. Wil je dus als werknemer niet je eigen graf graven, dan kan je het beste je spaargeld bij de ASN onderbrengen. Nog beter is uiteraard: zonnepanelen kopen of een andere vrekkeninvestering.

Hoe rekenen we af met de banken?
Om meerdere redenen hebben baken een monopoliepositie.  Burgers hebben hun spaargeld op de bank staan, maar banken verzorgen ook het betalingsverkeer. Het is zelfs verplicht om een bankrekening te hebben als je loon of factuur uit wordt betaald. Vroeger bestond er het loonzakje, wat weer als nadeel had dat sommige huisvaders hun loon onderweg naar huis verzopen. Maa god,dat kan ook met een pinpas, ook café’s gaan met hun tijd mee. Er moet denk ik naast de private banken een staatsbank komen, de genationaliseerde bank ABN Amro is een uitstekende kandidaat, waar elke Nederlandse ingezetene een bankrekening krijgt. Op het positieve saldo wordt de op dat moment geldende ECB leenrente plus bijvoorbeeld 1% uitgekeerd en hoeft de spaarder geen 1,2% vermogensrendementheffing te betalen, omdat hij de Nederlandse staat steunt met zijn spaargeld. Vervolgens moeten de Nederlandse burgers massaal hun rekeningen overboeken naar de staatsbank. Dit kan aangemoedigd worden, stel dat Nederland alleen nog het geld op de staatsbank onbeperkt garandeert. Ook ondernemers kunnen tegen laag tarief van de staatsbank lenen, op basis van hun (bij de belastingdienst ingediende) balans. Dit voorkomt ook boekhoudfraude. Uiteraard is de staatsbank dan preferente schuldeiser en is online opvraagbaar hoeveel geld de staatsbank de ondernemer heeft geleend. Een soortgelijke regeling geldt voor hypotheeknemers. Zij kunnen bijvoorbeeld hun hypotheek afsluiten bij de staatsbank op basis van een percentage van de WOZ waarde van het huis, zeg zeventig procent, plus vier bijstandsjaaruitkeringen per bewoner. Hiermee zou ook de woningmarkt weer op gang komen. Het gevolg: banken zullen massaal omvallen, zonder dat de Nederlandse burgers en bedrijven daaronder lijden. Zo kunnen we op pijnloze wijze afrekenen met deze parasitaire woekerzwam.

Lees ook
Banken: de verouderde scheepswerven van de 21e eeuw
Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk?

35 gedachten over “Hoe slachten we de bankenkip met de windeieren?”

 1. Ter aanvulling een prachtige documentaire over dit macabere spel waarbij pensioenfondsen via hedgefunds de fabrieken van de werkers die de gelden betalen vernietigen is The Mayfair Set van de briljante documentaire maker Adam Curtis. Op http://topdocumentaryfilms.com/mayfair-set/ kun je deze serie vinden. Ik vrees dat deze mensen inmiddels hun vernietigende praktijken alleen maar verder hebben verspreid. 

  Unreported and almost unseen approach that capital and capital markets have taken since 1945 to gradually take control of the political systems of the USA and the United Kingdom. Adam Curtis outlines several key points and analyses at great length various events and personalities.

  These so called market movers were all members of the Clermont Club in Mayfair, London. What at first seemed to be an audacious and unrealistic strategy to take control of the market economy turned into something almost unstoppable, destructive, cruel and completely bereft of feeling or scruple.

  What is so shocking is that the corruption and immorality did not start as commonly assumed in the 1980′s with the ascent of Reagan and Thatcher to power but with the beginning of the global economy in the late 1950s. There is much material shown here that should be much more discussed and explained because it depicts aptly how moribund and fragile the economies of the developed world have become.

  How they are built up on tenuous and shallow assumptions that market cycles are no longer applicable. The greed and deception of the business elite reaches far further and far wider than beyond anyone’s common knowledge or understanding of politics.

  1. Who Pays Wins – The opening episode, Who Pays Wins, focuses on Colonel David Stirling.

  2. Entrepreneur Spelt S.P.I.V. – The rise of Jim Slater who became famous for writing an investment column in The Sunday Telegraph under the nom de plume of The Capitalist.

  3. Destroy the Technostructure – This episode recounts the story of how James Goldsmith became one of the richest men in the world.

  4. Twilight of the Dogs – By the 80s, the day of the buccaneering tycoons was over. Tiny Rowland, James Goldsmith and Mohammed Al Fayed were the only ones who were not finished. 

  1. Zei Jezus al niet dat hebzucht de wortel is van alle kwaad en dat de mammon (een demon die het grote geld symboliseert) de wereld regeert?
    
   Het is al eerder op dit forum geopperd, en terecht, dat de top van de financiele sector juist die lieden aantrekt die gewetenloos en zonder scrupules zoveel mogelijk macht en rijkdom wensen te vergaren en zoals ware psychopaten betaamt onderweg een spoor van verwoeste levens van medemensen achterlaten. Ik sluit me dan ook aan bij de stelling: opruimen die hap!
    

   1. We wonen ook in het rijk van de farao. De Maatschappijen Beschavingen HELEMAAL WAT Die Piramide AANGAAT BESTUURLIJK EVEN EENS EXACT ZO HIER!
     

    Met de top die ALTIJD Onzichtbaar IS en Dan ook in China wonen en HEEL de Wereld als have en goed hebben. Als provincies de Landen Als slaven en hoeren de Volken!
     

    Bij ERFOPVOLGING NAADLOOS zijn ALLE onze burgemeesters hoge ambtenaaren ministers presidenten en VEEL MEER Bestuurlijks kroost van dezen.
     

    Inderdaad WAREN  Ze Bronpsychopaten hoger Dan psychopaten en psychopaten bestuurden de Volken en Wij ARME WIJ De Slaven en Hoeren Gingen Gebukt werkten Ons Dood langs heel die weg Geschonden verneukt misbruikt en uitgebuit en Leven Dan Ook gemiddeld 20 jaar korter dan zij…..in Armoe Leed en gevoelens van verpletterende schuld en gebrokenn Gezondheid en Ziel aan alles met hun technieken en religien ingegoeten ingegetrapt inverkracht en gemarteld. Geen Weet Zul Je OOIt Hebben Van HOE Dat christendom Ons WERKELIJK tot Lebende Doden op Deze Planeet Bethlehem Geheten maakten ZO ERG. Onez Zielen versplinterd TOT in Het Laatste Atoom De Menselijkheid en Van GOD. De Schepping dood ALle Leven gegaan. DAT IS Wat Gebeurde ECHT IN BETHLEHEM! GOD ging dood!

    Wel Bijgezegd Gelijk Dat Het lijkt Als Of Ze Gestopt Zijn En Vrede Hebben.
    Hun culturele gewoonten ooit eens:  http://www.argusoog.org/alledaagse-wreedheid/comment-page-1/#comment-68956
    Het Was Een Helen in Toestand Van Status Quo Ongemerkt AL 3000  Jaar
     

    Bwt

    De hoogste kring – hun dienaren en nageslacht -WIJ

    bronpsychopaat   -  psychopaat  -  Wij

    superego – ego – es

    Zo Binnen Zo Buiten Zo Buiten Zo Binnen

    Ook IN ONS ALLEN Heel de dynastie De Ziel.

    Al Dit Moest Weer Helen en Samenkomen Tot Het EEN

    Zo Binnen Zo Buiten Zo Buiten Zo Binnen  SAMEN EEN ZELFS HET UNIVERSUM

    Heb Je Al Gemerkt OF het kwaad Van de Dag is Afgenomen?

    Indien ZO Kunnen We Onze Wonden Gaan Likken en Eens Zien Naar Anders HOE in Vriendschap! Dit Artikel Over HOE We Nou Weer Ons Broodje DAN Best  Organiseren IS er Een Begin Een Nieuwe Weg Een Nieuwe Houding VAN! 
     
    En De wortel van ALLE kwaad Was een Ramp EN GEEN Mens GEEN GOD: tinyurl.com/7egjxk2

    1. Ter informatie: op de redactie zijn we zo langzamerhand je misbruik van de Caps Lock toets en ontbreken van zinsbouw totaal zat. Je bent vanaf nu in de moderatie. Alleen leesbare reacties zullen worden geplaatst.

     -Germen

    2. Germen, mag ik verzoeken dat reacties van c op berichten van mij wel geplaatst worden? Tot nu toe kan ik het meeste van hem wel verstaan, en ik zou het jammer vinden voor c als hij niet meer kan reageren op mijn berichten.

     Bij voorbaat dank :)

    3. Jammer. Ik zal zijn of haar waardevolle visionaire bijdragen missen. C was toch een vruchtbaar schrijver of schrijfster.  
      
      

    4. Ben kleine c, grote C is iemand anders hier wiens werken ik niet zo acht als van waarheid en pracht. Een leugen soms en niet waar werkt voor de keizer maar!
      
     Kunstjes der associatieve besmeuring en Leugen ook!
     CIA tricks

    5. Rara wie is de president….rara wie wil alle macht en alle banaantjes en kutjes ook…( EU of ESM Als eerste roepen is niet verplicht)

     “”De Psychopathologie Checklist
     Psycholoog Robert D. Hare publiceerde een lijst met twintig kenmerken van psychopaten. Hieronder volgen deze in het Nederlands vertaald. Scores per item zijn nul (niet), 1 (soms, misschien) en 2 (beslist). Niet-criminelen scoren gemiddeld rond de vijf. Niet-psychopate criminelen rond de twintig punten, terwijl de diagnose “psychopaat” doorgaans gesteld bij een score hoger dan dertig.
     1    Welbespraaktheid en oppervlakkige charme
     2    Overdreven gevoel van eigenwaarde (egocentrisme)
     3    Prikkelhongerig/neiging tot verveling
     4    Pathologisch liegen
     5    Sluw en manipulatief
     6    Gebrek aan berouw of schuldgevoel
     7    Oppervlakkig affect (oppervlakkige emotionele ontvankelijkheid)
     8    Ongevoelig en ontbrekende empathie
     9    Parasitaire levensstijl
     10    Zwakke controle van het gedrag
     11    Willekeurig seksueel gedrag
     12    Gedragsproblemen in de vroege jeugd
     13    Ontbrekende realistische doelen op lange termijn
     14    Impulsief
     15    Onverantwoord gedrag
     16    Niet in staat om verantwoordelijkheden voor eigen daden te nemen
     17    Huwelijken/samenleven van korte duur
     18    Jeugddelinquentie
     19    Schending van voorwaardelijke invrijheidsstelling
     20    Crimineel veelzijdig
     Hare probeert nu psychopathie opgenomen te krijgen in de bijbel voor psychiatrie, DSM-V. Bij de VN-gezondheidsorganisatie WHO is psychopathie reeds erkend.””
      
     visionair.nl/ideeen/mensheid/psychopaten-en-hun-invloed-op-de-maatschappij/
      
      
     “”Burgers van een land reageren over het algemeen woedend als onschuldige mensen het slachtoffer worden van terreur. De populariteit van de zittende regering schiet omhoog en deze krijgt de vrije hand om het leger en de geheime diensten hard op te laten treden. De reden dat sommige regimes
     In bepaalde gevallen werkt terrorisme echter wel. Er moet dan sprake zijn van een controversieel beleid, waar maar weinig mensen achter staan. Zo slaagde Al Qaeda er in het resultaat van de Spaanse verkiezingen te beïnvloeden (en zo Spanje zich terug te laten trekken uit Irak) door vlak voor de verkiezingen een metro in Madrid op te blazen. Terrorisme is het meest effectief als hiermee de sociale splijtingslijnen in een land worden vergroot en versterkt. De reden dat extremistische soennieten in Irak sji’ieten vermoorden in de hoop dat deze wraak nemen op soennieten. ……..””
      
     …..Syrie Libie Afghanistan Egyte Irak Iran Somalie Nigeria Jemen ….enzzzzzz
     Kruistochten en strooptochten van de farao…Ons al zelf millenia gekend als onze goede kruistochten….Onze religie ….Onze maatschappijen…Onze politiek en regeringen ook!….En kijk in de spiegel en U vindt de slaaf, de hoer van de farao ook!  Moet ten slotte iemand de piramiden bouwen ook toch?     visionair.nl/politiek-en-maatschappij/geopolitiek/terroristen-weinig-creatief/
     Terrorismen
     visionair.nl/ideeen/filosofie/waarom-hebben-laagopgeleiden-vaak-gelijk/comment-page-1/#comment-27055
      
      
      
      
      

    6. Exacter wat bedoeld
      
     Terrorisme….Ehhhh mafious staatsbeleid …. OF EU beleid …. is het meest effectief als hiermee de sociale splijtingslijnen in een land worden vergroot en versterkt. 

     …..Syrie Libie Afghanistan Egyte Irak Iran Somalie Nigeria Jemen ….enzzzzzz

 2. Ik krijg een beetje een calimero gevoel van dit verhaal. Het systeem is als een pyramide, en als je je best doet kan je hoger klimmen. Banken maakt de markt liquide en investeringen mogelijk. De moderne communicatie die we nu hebben, worden mogelijk gemaakt door de zeepbellen die we maken.

  1. “”Banken maakt de markt liquide en investeringen mogelijk.””
    
   NEE HOOR  WANT IMMERS ZELF zeggen ze Toch dat banken werken MET GELD VAN DE KLANT?
    
   ZELF NIETS HEBBEN ……BEHALVE MYSTERIOUS PUISANT ALLERLIEDERLIJKST RIJK ZIJN?
    
   TRILJARDEN (PER GEZINNETJE) HEBBEN     DOCH     VAN OND HERKAPITALISATIE  BEHOEVEN?
    
   Just Culturevultures!

 3. Denk Dat de Waarde Van Geld OVERRR ALL AAN Te Koppelen IS.

  NEEM  NU de geroofde 2,1 triljoen Van Obama en Hilary Clinton.

  Dat hebben NU de lijkenpikkers met hun GMmotors en Zulks en Via HUN verzekeringen geroofd en opgevreten snel veilig naar israel gestuurd.

  ALLE 20.000.000 Dakloos gemaakten NOG op Straat.

  Alle Zieken NOG EEN ZORG ER BIJ!

  WAT NU ALS DAT Geld AAN DIE MENSEN ZELF Was Gegeven?

  De Doktor Betalen WANNEER ZIJ DAT NODIG HEBBEN EN WANNEER EN WAAR EN HOE!   ZONDER TUSSENHANDEL

  EN De Werklozen Daklozen Een HUIS Hadden Kunnen Kopen Of Huren en Investeringen Aankopen Benodigheden WANNEER WAT EN WAAR EN HOE  BIJ WIE ZIJ ZELF DAT NODIG HADDEN! ZONDER TUSSENHANDEL

  WAT VAN Een Jeugd zorg Dat 8,5Miljard PER JAAR KOST.

  Armoede maakt krankzinnig van Pijn en Angt. Kinderen Die Zich al prostitueren Soms Vanzelf OP Eigen iniatief als Reddinggsmiddel Voor Zich en Hun Geliefden NEDERLAND  2012  

  HOEVEEL KINDEREN MOEDERS EN GEZINNEN ZOUDEN EEN BREDE SMILE HEBBEN GEHAD ALS DIE ZELFDE 8,5 Miljard HUN Inkomen ZOU ZIJN GEWEEST?   ZONDER TUSSENHANDEL Jeugd zorg TUSSENHANDEL politiediensten   ZONDER TUSSENHANDEL JUSTITIE   POLITIEK TUSSENHANDEL WETGEVER TUSSENHANDEL  EN   SMERIGSTE  Kinder pooiers ALLEN TESAAM!

  De banken de basis van   Beschavingen OF DE MENS DE BEVOLKING ZELF? WAARBIJ Zij OOK BEVOLKING  ZIJN.

  DAT NOG GEEN EENS MET WERK OF EEN INSPANNING OF SCHULD MAAR ALS BASIS EN FUNDAMENT VAN EEN HEEL GEZONDE EN HEEL NUTTIGE DOOR REEELE BENODIGDHEDEN GESTUURDE BEDRIJFLEVENS! DAT KAPITAAL ROLT DAN VANZELF WEL DE JUISTE WEGEN.

  GELD VAN WAAR DAN OOK GESTART ROLT  IMMERS TOCH EEN CIRKELTJE! IETS VAN DAT DOORGEVEN VAN EMMERS BIJ EENB RANDEND HUIS!

  In  Principe kunnen banken ONS NIETS MAKEN ELITE OOK NIET. Immers in WERKELIJKHEID HEBBEN ZIJ SCHULDEN AAN ONS Dat AL hun bezit kapitaal en Waarden ONMETELIJK OVERSTIJGT EN DE EERSTE RENTEBETALING  OF AFBETALING DAARVAN MOET  HEDEN NOG BINNENKOMEN!

  KIJK Hier Eens NAAR Warmte Zachtheid Vrede Liefde En OH ZO MENSELIJK EN VRIENDELIJK ONS AANGEBOREN EN WE Hebben HET NIET MEER wegens die bank die farao  de bronpsychopaat  van eeuwen al:  http://www.argusoog.org/alledaagse-wreedheid/

  EENS WAS HEEL De Mensheid ZO! Zonder school Zonder kerk Zonder religie (dwangincubators)Zonder staat (onderdrukking terrorismen) OF koninghuis WAT Van Origine NIETS Meer IS Dan een veredeld Kinder pooier van de bezetter die Ons Kleine 13.000 Jaar al haald even als de kerken dat waren en ZIJN EN SCHOLEN OOK! Het IS Niet om Niks dat de heiden heathen hitieten verguisd in deze cultuur MAAR Laatste Volk Waren Dat Met GOD Bestond!  ALLES Van GOD En Alle Menselijke en GOEDE vernietigd in slavernij!

  De  Bitterheid de haat de schuld Angst en ziekten druipen van de Daken. En 99% Van Al Ons Bestaan en Inspannigen bestaat uit Angst en haat. Geen Vrucht te Bespeuren!

  Het IS AF Bouwen van Deze wereld EN BOUWEN VAN EEN NIEUW  VOOR ALLEN DAN EN MIJN KIND OOK!

  1. Denk Dat Dit Topic om Hebben van Ideeen en Tips en Denkbeelden Die een Oplossing een Uitweg uit de Miseré  Vraagt Appélleerd.
    
   DUS Wat Vind u er Van…Inhoudelijk en GEEN gejammer Graag?
    
   Of Bent u ZO een hoogopgeleidde met tanden Vol van de eigen klaag Geen Weet Hebben Van Goed en kwaad Heel Graag Zodat hun kwaad verscholen achter banken  en scholen de winsten draagt?  Dat is een oplossing voor een MAAR ALLEN NIET!

   1. Een beetje rondgekeken op de reacties van c en zie het al. Het heeft geen zin om te vragen abn te gebruiken bij deze c. Jammer dat dit soort forums af en toe verwarde ‘leunstoelfilosofen’ aantrekt die hun geraaskal aan de wereld willen tonen. Beter negeren…

 4. SYSTEMEN

  banken-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  verzekeringen-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  doktor-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  sociale-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  scholing-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  industrie-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  partijen-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  regering-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  wetenschapen-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  corps-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  jeugdzorg-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  justitie-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  wetgevers-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  vaccins-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  schulden-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  leningen-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  immigraties-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  oorlogen-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  gastarbeid-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  derdewereldhulp-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  hulpacties-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  rechtenorgs-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  rascisme&discriminatieorgs-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  rechtshulp-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  stockmarkets-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  derivaten-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  investeringen-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  winst-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  rente-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in

  Vul Maar Aan…Ben Moe…En bang HOE seer Ik niet zonder ze kan(hmmmHmm echt whoear hoeur)

  SYSTEMEN AFPERS SYSTEMEN GIJZEL SYSTEMEN

 5. pensioen-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  premies-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  bolusjes-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  handshagkes-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  winstaandeel-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  aandeel-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  derivaaten-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  toekomst-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  vliegverkeer-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  geubalisatie-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  nwo-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  eu-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  natonavounvn-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  derdewereld-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  tweedewereld-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  eerstewereld-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  religie-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  EigenWereld-eigen schuld….Heeeuhhh?
  ruttedoehetbeterdanooitecht-udoorberoven-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
   
  import-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  export-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  creche-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  geleerdheid-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  hoeren-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  tabak-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  alcohol-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  heroineinjebaby-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  hondekennel-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  rennen-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  jagen-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  vallen-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  nooit weer opstaan-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
  sleepwellspuit-als Je ons niet betaald stort het hele systeem in
   
  WIST JE Dat er AAN VREEMDE CRIMINEELSTE  mafia importreligien kleine 100.000 SUBSIDIES verstrekt worden?
  Aan mafiaschandknaapjes cq vrindjes van politici ook kleine 100.000 subsidies?

 6. Een staatsbank? De overheid is nou juist de kern van het probleem! Staatsbanken functioneren alleen in de fantasie van communisten en socialisten. Wat we nodig hebben is juist een vrije geldmarkt zonder overheidsbemoeienis. Dat betekent dus ook de afschaffing van het concept ‘wettig betaalmiddel’. Mensen bepalen dan zelf welke munteenheid ze gebruiken om producten en diensten te verhandelen.

  1. Je hebt dan minimaal een overheid nodig om het wisselen van de verschillende munteenheden te regelen.
   Anders ben je als mens totaal afhankelijk van degene die jou betaalt en degene die deze munt acepteert.
   Dit werd in de 19e eeuw veel gedaan door werkgevers die in een eigen munt het personeel uitbetaalde en vervolgens de enige waren die deze munt in de fabriekswinkel accepteerde met aangepaste prijzen natuurlijk.
   Er zijn nu ik er aan denk nog steeds enkele werkgevers (boeren) die dit systeem in Nederland proberen te hanteren.
   Laatst is er in Vught nog een boer voor veroordeeld.
    

   1. Je hebt geen overheid nodig. Sterker nog, het is onwenselijk. Regelen kost alleen maar extra geld. Daar heb je namelijk ambtenaren voor nodig en die voegen per definitie geen waarde toe. Kortom, geldverspilling. Iedereen bepaalt gewoon zelf welke munten hij of zij accepteert. Een werkgever kan dus niet eenzijdig beslissen om werknemers uit te betalen in een andere munt, tenzij dit vooraf is overeengekomen.

    1. Natuurlijk kan een werkgever dit wel eenzijdig beslissen, vooral als er geen toezicht / arbitrage (overheid) is. Als werknemer kun je dan alleen maar accepteren of weggaan.
     Een samenleving zonder overheid is alleen mogelijk als iedereen 100% zelfvoorzienend is, op dit moment in de tijd zijn alleen de laatste stammen in bijvoorbeeld het amazone woud en in Nieuw-Guinea daartoe in staat.

      

   1. Hmm rotschild kocht zich in voor 6% twee jaar geleden en moodys verlaagde de a status van rabo kortgelee?   Hmmmm……Ze Hadden De Hoogste Status. Hmmm…
    Iets Met voorbedachte rade Mischien. Al Vast naar binnen sluipen voor de zwakke plek komt?

 7. Als ik bedenk dat we een al topzware maatschappij hebben. Waar het inkomen van een ander komt ipv product, zou ik zo denken: kan de rest dan niet ook zomaar geld krijgen? Uitgeven doen we zelf wel, en niemand merkt het verschil. Alles draait er hetzelfde op door.
   
  * Als ik zo mijn bericht boven teruglees: is alles ingericht op ondergang en de versnelling hiervan!

  1. Sja topzwaar!
   En ook dat nog…
   Wist je dat er aan vreemde crimineelste  mafia importreligien kleine 100.000 SUBSIDIES verstrekt worden? Aan mafiaschandknaapjes cq vrindjes van politici ook kleine 100.000 subsidies?
    
   Ken er trouwens 1 evers rabijn evers  die al goed was voor miljoenen subsidiefraudes. De 9000 islamitische imams krijgen dan ook die subsidies. Hoe en wie die mosketen met hun minarretjes werkelijk betaald….

 8. Moet zo al een bouwsel zijn waar ieders vrede, veiligheid, boterhammetje en geluk van geboorte af gewaarborgt is. Een sterke factor is angst, onzekerheid of om buiten de boot te vallen. Armoede kinderen zonder kleren aan de rand of zelfs midden in al de criminaliteit geboren, van al zijnde armoeden.
   
  Wat dus per saldo enorm duur is. Heel de overheid parasiteert er op, dus dubbelduur. En een jeugd kuch zorg 8,5mljd tripleduur…aanhangsel justitie 2000 ovjs 6 miljard per jaar….1600 rechters blingbling $$$?… Hebben we nog een kudden volks kuchkuch vertegenwoordigers 12.000 euro per maand, van de firma
   
  nooitgenoegenwewillenmeerwantwezijnbelangrijk…Zeehondjes knuppelen…op de Wadden….zeker?
   
  Kunnen we mooi ook op bezuinigen, gewoon alle problemen wegbezuinigen…..ontslaan wegens verraad en beroving!
   
  Wat de een de inkomen status vette reuzel en pensioen is, is des anders het leed, ondergang en vergaan, gebukt gaan, en chronische stress, en armoeden en gijzeling. Op eigenlijk al babies en kinderen per saldo parasiteren. Parasiteren er op, dat het leed blijven kan.
   
  Dan is wet is wet. Gillen ook nog een mooi snabbeltje al bij, 3KM….wet als terreurwapen en staatsterrorismen. Parasitisme en crimineel misbruik!
  Staat ook bol van de kinder knijpers!
   
  Kunnen we nog zo mooie dingen bedenken met zulk een vergiet van scharensliepen!
   
  Moesten we onze nieuwe bank maar beter in het buitenland bouwen misschien?
   
  IJsland ofzo?  Dan die bankvergunning, krijgen we na het verraad van de banken vast gratis daar.  Al was het maar om ze te treiteren?

  1. Denk dat ik eens ga kijken of IJsland misschien een bank voor me heeft.
   Ze willen ook al speer van de wereld zijn of worden, wat betreft de staatsterreur van de overheden inzake het internet met eigen burgervriendelijke servers.
   Klokkenluideronline.nl zit daar tegenwoordig. Zegt wel wat. Kan grutte niet bij, met z`n erg smerige machinaties.
    
   Daar zullen de banken tenminste voorlopig niet omvallen  Dat volk heeft geleerd.

 9. “”Dan is wet is wet. Gillen ook nog een mooi snabbeltje al bij, 3KM….wet als terreurwapen en staatsterrorismen. Parasitisme en crimineel misbruik!””
   
  In bovenstaande o Harelijst  Symptomatologie psychopatie is “”wet is wet “”, gillen een zuiver syptoom van onmenselijke psychopatie.
   
  Een totaal ontkennen van enormste leed, gebrek en massaalste misdrijven en misbruiken in en via besturen, religien, instanties, politiek, verzekeringen, medische wereld, wetennschappen, scholen, academien, en misbruik en bedrog aan vertrouwen (kiezers) is dat ook!
   
  Ziet u dat in bovenstaande o Harelijst zelf maar na!
   
  Sorry voor het geweld der waarheid maar even leren wat lelijkheid is helpt ons schoonheid weer terug te vinden en zien.

 10. Ik vind dit helemaal niet erg, want het Is en Was gewoon weer onze eigen dommigheid, of liever gezegd bekrompenheid. Veel te goe van vertrouwen en ja dan blijft ’t berouwen!

 11. Raymond Westerling

  Voor elke 1 euro die je bij ASN brengt resulteert dat de moederbedrijf euro 12,5 aan hypotheken kan uitzetten .

  En als het moederbedrijf slim/sluw was, securituseert deze waardoor het moederbedrijf weer euro 1250 aan hypotheken weer kan uitzetten. Etc. etc …

  Als je de naam ASN verwisseld voor Nationale Bank Nederland en het moederbederijf voor SPV-vehicel in diverse financiële off-shor centre …. dan kan het grapje weer worden uitgehaald.

 12. Germen schreef:
  ==
  Een geliefde truc van hedge funds is bijvoorbeeld een bedrijf op te kopen, althans een meerderheid van de aandelen te verwerven met geleend geld  en dan het bedrijf de rente over het geleende geld te laten betalen. 
  == 

  Dat is niet logisch. Hoe doen ze dat dan? Het hedge fund koopt de aandelen, dus leent daarvoor het geld. Dan betaalt het hedgefonds de rente, niet het gekochte bedrijf.

  Dus: het gebeurt misschien wel maar het zit dan waarschijnlijk anders in elkaar. Hoe? 

  1. OM precies te zijn werkt het als volgt.
   – Hedge fund leent geld van de bank.
   – Hedge fund koopt met geleend geld een bedrijf X op.
   – Bedrijf X leent tegen woekerrente geldvan het hedge fund, dat dit geld tegen en veel lagere rente van de bank leent. Rentevergoedingen zijn onbelast, waardoor het hedge fund bedrijf X belastingvrij kan leegtrekken.

Laat een reactie achter