Video: mogelijkheden alternatieve energiebronnen beperkt in Noord-Europa

Natuurkundige David MacKay laat in deze TED-lezing enkele kladblokberekeningen los op verschillende alternatieve energiebronnen. Hij gaat uit van de Britse landoppervlakte, met een gemiddelde bevolkingsdichtheid die in de buurt komt van Nederland, en het Britse energieverbruik van 125 kWh per persoon per dag (rond de vijfduizend watt per Brit).

Hiervan is negentig procent afkomstig van fossiele brandstoffen. De resultaten zijn ontnuchterend.

Overigens is McKay niet volledig. Hij vergeet het potentieel voor het winnen van getijden-energie mee te rekenen. Dit is voor Groot-Brittannië zeer hoog: 25-30 miljard watt (per Brit 500 W, toch nog tien procent van het energieverbruik). Hij onderschat ook het windpotentieel in de zeeën rond de Britse eilanden, rond  33 gigawatt (plm. 0,6 KW per Brit): dat op zich al is groot genoeg om het volledige Britse stroomverbruik te dekken (gesteld dat er een systeem voorhanden is om de pieken en dalen op te vangen). Ook is de benutting van elektriciteit veel hoger dan die van de chemische energie in benzine: rond  de factor drie hoger. De 125 kWh wordt zo behoorlijk veel lager.

De les is niettemin duidelijk. Het slimste is om ons energieverbruik fors te verminderen. Dit kan ook vrij pijnloos. De maximumsnelheid halveren zou het brandstofverbruik al met 75% terugbrengen, bijvoorbeeld.

29 gedachten over “Video: mogelijkheden alternatieve energiebronnen beperkt in Noord-Europa”

 1. Inderdaad, aannamens zijn altijd arbitrair en hij heeft inderdaad niet alle mogelijkheden meegenomen. Maar de video laat goed zien dat hoe moeilijk het is om 100% duurzaam als land te kunnen opereren.
  Voor heel de EU is destijds ook zo’n visieplan adviesdocument ontwikkeld zoals deze meneer het voor engeland heeft gedaan. Opzich levert dat mooie plaatjes op van duurzame energieopwekkinginstallaties door heel europa. Maar laat ook zien hoe ver weg we nog zijn.

 2. Goed en duidelijk verhaal van deze man en zet je weer even met beide benen op de grond en laat je realiseren dat we de handen uit de mouwen moeten steken in Europa. Als we dat ESM fonds nu Europabreed inzetten om hernieuwbare energie te ontwikkelen en infrastructuur om dat binnen Europa te verplaatsen op te zetten inplaats van bankbonussen van bankmedewerkers te verzekeren en toekomstige baantjes van corrupte politici dan komen we nog wel ergens. Maar hoe doen we dat. Europa is momenteel een grote bende om het maar even zo te zeggen, de bankenkartels hebben de politici weten te overtuigen dat er crisis is en niet genoeg geld, sterker nog we gaan op alles bezuinigen en knijpen daarmee de oplossingen waar we aan zouden moeten werken dood… 

  Dit zou daarentegen een briljant idee zijn om juist de werkloosheid in de zuidelijke landen op te lossen. Laat ze er maar massaal zonnecentrales bouwen en infrastructuur. Er zijn arbeiders genoeg in Europa om hiermee aan de gang te gaan.
   

  1. Je Mag die zuidelijke landen Nu Wel Eens Gaan Laten Barsten Hoor! Decennialand hebben ze rooms uit de pot gehad en zijn aan eigen corrupties en hebzucht ondergegaan en een afrikaans kontinent dat in totaal al 1,2 triljoen tezaam kreeg en nog steeds enkel maar weer hoe volken en kinderen aan het huilen te maken is ook Geen Dubbeltjes Waard wat toch in wapens en paleizen gaat zitten. Totaal Verrotte eu fullin en onit meegrvreten en geroofd…trossen Doorhakken en ze Afduwen! Zuidelijke landen Ook…afhakken en opro###en.
    
   Meer van dat soort orgs als vn un …een ban ki moon die alleen al 1 triljoen Euro heeft geroofd van Ons. En DAT IS DÈ mentaliteit DÈ sfeer in AL die orgs en Supposed ubermoraalkastelen. Kunnen Allemaal ZO Weg Gegooid Worden Wegens Bedrog roof Contractbreuk.
    
   Zou Je Het Op Kunnen Brengen Ook Eens Aan Ons Zelf te Gaan Denken?
   Ze hebben net Al ONZE EIGEN Industrie geroofd Werkegelegenheid weggeroofd Toekomst weg geroofd en zeeen problematiek en geweld voor terug geimporteert. Ken je de ECHTE verkrachtings en drogeringsratios Eigenlijk Wel die zorgvuldig door de sc#mregeringen die We hebben onder tafel gehouden worden met die rutte vehagen rosenthal cohen pechtold vóór op?
    
   Weet je Wel hoeveel Hele industrie er weg is gekaapt? Hoeveel Knowhow en Kennis? Visonair staat bol van de Artikelen er om.
    
   We Hebben Ook Nog Kinderen en Familie Die zonder Ons Voorwerk Het niet zullen Redden. En “Onze?” regeringen bestuurders banken en politici doen Niet anders dan…aan zichzefl denken….en Ons tegelijk alle tijd te bezweren dat Wij dát maar vooral niet zouden Mogen! Verraders verkrachters rovers plunderaars en judassen met hun 30 zilverlingen van de bergen des doods.

  2. Dan Nóg. Je bent afgelopen weken gebombardeerd Met Verhaal over een geheel Leeg gezogen Westen en vier booming landen azerbadjan israel turkeye en china ER VAN met even booming banksters en een epidemie  babymultimiljardairs ….en had je nou gedacht er zou wél een Penny voor die zuidelijke landen Laat Staan Ons overblijven dan… dat er mét Zúlke kleefvingers en bedrog ook maar iets Goed Zal Gaan?

  3. Ik vind het niet eens zo’n gek idee van douwe!
   1. Land spanje dokt de kabel naar NL;
   2. Essent/Eneco/Nuon investeren geld in spaanse economie;
   3. EU-ers samen aan het werk;
   4. Overheden blij want EU doelstellingen worden eerder behaald en een extra financiele prikkel voor overheidstekorten en terugdringen werkeloosheid!
   Het zou kunnen douwe!!!:)

   1. Ja al dat geld wat daarvoor nodig is geweest is inmiddels al in de bodemlozeput van het  overeind houden van banken terecht gekomen. IPV Fysieke waarde te creeren in de REAL WORLD.

 3. Als ik het goed begrijp zouden we in nederland dus naast alle daken ook het IJsselmeer vol moeten zetten met zonnecellen, windmolens en batterijen. Op zich lijkt mij dat niet onredelijk.

 4. @ martien: Windmolens zijn eigenlijk best wel achterhaald. Nou oke, ik geef toe: Misschien zit ik ook wel een beetje in een wishfull thinking mood.
  Maar een veel mooiere (en naar m’n mening veelbelovende) oplossing is de Kite Power (een uitvinding van Wubbo Ockels, voorheen ‘laddermolen’ genoemd):
  Slimme vlieger wekt windenergie op voor vijftien huishoudens.
  Doel is om uiteindelijk een grotere vlieger (1 megawatt) te ontwikkelen. Op de TU Delft denkt men hier nog tot 2020 de tijd voor nodig te hebben.
  Filmpje van de huidige Kite Power:
  Kite Power team demonstreert automatische energievlieger 
  Zie ook: Moderne windenergie: 4 veelbelovende ontwerpen

 5. Wat Artikel Betreft…de man is een Oplichter.

  Werkt voor de oilcompagny en hun nuts  om overal de Wind uit  Onze Eigen Zeilen te halen.

  Geeft Alle Data erg laag ten nadele van alternatieven aan. For Example ook op10:15 voor Wind 2,5 Watt per vierkante meter Terwijl Die Dingetjes 40-65 Watt Doen en Zelfs de kleine Scheepskajuitmolentjes al Beachtelijk Meer Geven.
  Hij rekent 125 kWh per persoon per dag. Ik zou 125/24=5,2KW per uur verbruiken?  Dat Zal eerder het Landstotaalgebruik zijn gedeeld door het aantal Inwoners en dan komt die met muurisolatie en fietsen aan.

  Ook Deze goeierik vergeet dat de globalisatie terugdraaien MAJOR Zal Bezuinigen OP ALLES.
   

  En Hier ook weer: hij draait alle problematiek de Burger de bevolking in de Nekken als of  Zij hét probleem zouden zijn Terwijl die vliegtuigen van hun woekerindustrien al +3°C aan alle global warming en Dus energieverbruik bijdragen. De WOEKER en VALSE CONCURRENTIEACCIJNSEN van de Brandstoffen AFHALEN Zal Ook MAJOR in energie en milieu Besparen. Weer Zo een academicus van Niks die met een titel Onwetende Burgertjes intimideerd en saboteerd.

  Heeft Iemand ondertussen Nou Door dat al die schuldaanleggers en vervangers van christendom nieuwe stijl STEEDS VOLKOMEN de globalisaties de vliegtuigen en in de regel GEHEEL de industrie VERGETEN en enkel Ons Ons Huisje én tuutje maar steeds moeten hébben?
  Is Gewoon bankster&oiltuig!

 6. Goed verhaal moet ik zeggen. Ik heb het filmpje eerder vandaag bekeken en het geeft op een zeer heldere manier weer wat de grote uitdagingen zijn. Ook de vergelijking tussen landen onderling was sterk. Een goede grafische weergave.
  Leuk is trouwens ook het stuk over het meten van zijn eigen energieverbruik. Eigenlijk zou iedereen dat eens voor de grap moeten gaan doen. Eens in eigen huis te kijken waar het energie aan wordt verbruikt. Er zijn hier volgens mij ook speciale apparaten voor te koop om je energie verbruik per apparaat te maken. Lijkt me op zichzelf geen verkeerd idee in het bewustwordingsproces om te leren hoeveel energie we eigenlijk wel niet nutteloos verbruiken. Ik denk dat je wel eens zou kunnen schrikken. Het is zo normaal om elektriciteit te gebruiken.    

  1. Daarom helpt zonnepanelen kopen ook zo goed, mensen gaan daardoor vaak veel meer op hun eigen stroomverbruik letten en gaan zo naast de schone energie die ze met de zonnepanelen opwekken ook veel meer besparen dan voor de tijd. :)

   1.  Lijkt me overigens ook logisch wat je zegt. Door je eigen energie op te wekken en afhankelijk te zijn van de zon, ben je er meer actief mee bezig. Overigens kun je ook educatieve pakketten bestellen als je technisch onderlegd bent: http://www.conrad.nl/ce/nl/product/192299/Conrad-Leerpakket-Zonne-energie-Basic/0418047&ref=list
     
    Ook zijn er leuke demopakketten er te koop: http://www.conrad.nl/ce/nl/CategoryProducts.html?categorycode=2420130&page=1
     
    Het grote nadeel van zonne-energie blijft natuurlijk de opslag. Je bent geheel afhankelijk van het weer. Ik heb me er wel een beetje in verdiept en ben geweest bij een demonstratiedag van een leverancier. Het is interessant als je een eigen huis hebt en het als een lange termijninvestering ziet. Ik denk dat het nog wel eens beter kan zijn dan wanneer je het geld op de bank zou zetten en er rente overkrijgt. Dus als je toevallig 10.000 euro hebt om te investeren en je hebt een eigen huis met een groot dakoppervlakte op het zuiden met vrije toegang van zonlicht voor grote delen van de dag en met name tussen 9:00 en 18:00, dan is het heel interessant om hier serieus over na te gaan denken. Zeker als je van plan bent om langdurig er ook te blijven wonen kan het denk ik zeker uit. Zolang het mogelijk blijft om stroom te blijven leveren en terug te voeren op het energienet tijdens de lente- en zomerdag, dan hoef je ook geen opslag te hebben.
     
    Het lijkt me overigens wel goed om dit te hebben een eigen locale opslag bedoel ik. Ik kan me dan ook voorstellen dat je misschien gedeeltelijk je eigen electrische auto zou kunnen opladen op zonne-energie.       

  2. Snap jullie Niet!  Elk Jaar raken weer Miljoenen Mensen in Paniek omdat de stroomrekening komt en jullie zeggen “Mensen moeten op hun verbruik letten””!
    
   Wat DÈNK JE Doen Ze Heel het Jaar NIET ANDERS?
   Terwijl Ze hard werken voor mark rutte de k#perdieven en Kinder p##ierlord die Ze nog eens geeselt met bezuinigingen en fijne hulp aan andere landen….en banken.
    
   Hier Valt Voor jullie Nog Wel Wat te Halen en Wel Zeer Seriouze Besparingen:  c 9 juli 2012 bij 22:56
    
   @   Douwe  10 juli 2012 bij 10:15…..En de nutsbedrijven en overheden Doen niets met Zonnepanelen omdát……?

   1. Omdat zonne-energie mensen onafhankelijk maakt en macht is juist gebaseerd op afhankelijkheid. :-) Je kunt iemand die aan fossiele brandstoffen verslaafd is telkens opnieuw wat verkopen en dus winst maken. Zonnepanelen kun je maar eens in de 30 jaar verkopen. Het verdienmodel van zonnepanelen is dus niet interessant voor de grote bedrijven. Die hebben veel liever afhankelijke mensen. 

    Overheden zouden in mijn opinie enorme voorstanders van zonne-energie moeten zijn aangezien je je land zo onafhankelijker maakt van Rusland en het Midden Oosten. In de praktijk zie je echter dat Shell en de Gasunie in mijn opinie een te dikke vinger in de pap hebben en daarom werkt de politiek helaas vaak in de belangen van deze fossiele energieboeren en werken ze zonne-energie vaak enorm tegen of frustreren het in ieder geval enorm. 

    Maar de verstandige consument koopt morgen zonnepanelen in mijn ogen. Je zou er bijna zelfs een lening voor kunnen aangaan bij de ASN of Triodos bank :-) 

    1. Nou Douwe Je hebt vast de manieren gemist die ze misbruiken Ons ook daadwerkelijk afhankelijk te houden van energiebelasting seriebeschuldigingen geld wegzuigen om Eigen Inzet te voorkomen en van kunstmatig Alternatiefprijzen te hoog houden     (hoeft maar 1 grondstofje of lab – die smerige academicus weer – te zijn zo als de idioot en smeerpijp hierboven in filmpje Duidelijk Ook is Terwijl Ook Engeland op een bel van 160°C Zit)     TOT EN MET met heel veel mediapoeha en stampij een Windmolen van een Burger – HIER in Nederland – dermatig aan te slaan met gemeentebelastingen dat de Zin Van Toekijkend Publiek Waaronder Moah er Wat dan Ook Zélf Mee of Aan te Doen GELIJK de Grond ingeboord werd.
      
     Verders regels en wetgevingen bouwbeleid genoeg om Elk Eigen Iniatief nog honderd jaar tegen te houden van Ons Leeggeroofde Spaarvarken. Simpel de al sinds 1985 plaatsvindende serieterreurbezuinigingen doen de was al. En de honderd miljoen gekliste euros door delta nuts om alternatief brakwaterstroom zal men ook NOOIT Meer van Vernemen.Wat ze NU AL Weten. Vraag ze Eens of ze Mischien “Probleempjes “”Hébben?
     Zie Eerst Maar Eens Die Grootste en Ergste Teerbrokkenrijders en Milieuvervuilers en Genocidenplegende Bomenmoordenaars Maar Eens Van Ons Leven en bestaan Àf te Krijgen met hun Milieumoordende miljarden en weelden!
      
     Áls ZO EEN Overlijdt is het Net Alsof er tien miljoen van Ons Heen Gaan Wat Vervuiling en Schaden en de Mensheid en Planeet betreft. Dan die namaakpolitici Nog….élk Goed voor een eigen radioactief wasteland en doodgewurgde provincie. Laat Staan Alle Tuinhout aan de chroom6 aka wollmanzouten Elke tuin en Woonwijk vergiftigd. De mét vervijfvoudiging van Brandstofkosten al van EVEN Extra vervuilingen Van ELKE Milieuvervuiling voor hun weelden en bankjes en export van Al Onze Eigendommen en Verworvenheden.
     Had Je al meermaals Gezegd dat ALLE burgemeesters en heden nog bankstergespuis en mafiasc#m is. Wat ze verder nog doen laat Ik dan even buiten beschouwing Wegens beperkt incasseringsvermogen van Gemiddeld Bezoeker.
      
     Kom je Niet Ver met een Burger en Zn Zonnecel. Die wordt doodgesaboteerd.  Eens de Schaden van dit Al Vele Decennia Criminele Wanbeleid Gaan Berekenen Zodat ze Aansprakelijk Gesteld Kunnen Worden IS Hoogste Tijd! En HOE LANG houden ze Dán Wel De Aardwarmtebronnen al buiten Beeld? Hoé Lang Hád Het Al Anders gekund?
     Ik Meen de Alles en Iedereen Verradende bestuurders politici en industrielen Stuk Voor Stuk Bij het Internationaal Strafhof Àfrekenen Wel Eerst Zal Moeten Gebeuren! Dus staat Je maar niet blind op alternatieven daar ze ZO uit de hoek kunnen komen met maatregelen dat Je enorme spijt krijgt er ooit aan begonnen te zijn….en dat internationaal.
     Trouwens de Meeste mensen Kunnen Geen eens Zelfs een simpeltse installatie betalen dat Minstens zo maar 700 euro gaat kosten. Woekerhuren woekerkoopprijzen woekernutsbedrijven woekerenergiebelastingen woekergrondprijzen woekerbrandstofkosten  gaan voor….Voedselbank gaat voor…Wánt ZONDER Huis is het al helemaal Niks….Dan als alternatief dikke sokken en een kartonnen doos….en uiteraard elke ochtend “”gratis CO2vrij” Zonneenergie op Je Gezicht in de Steeg.
     De Rouwe onbarmhartige en liederlijke van Elke Luister ontdane Realiteit is Waarschijnlijk Veel erger dan Je Beseft. Als de kelderfritzls en crechemisbruikers regeren wat Blijft er Dán Van Ons?  Er IS Geen Consument er zijn Alleen nog maar schuldenaren….Geestelijk an maatschappelijk decenialang doodgeknuppeld en te Bang gemaakt waar dan ook nog in te trappen.

    2. “”TOT EN MET met heel veel mediapoeha en stampij een Windmolen van een Burger – HIER in Nederland – dermatig aan te slaan met gemeentebelastingen dat de Zin Van Toekijkend Publiek Waaronder Moah er Wat dan Ook Zélf Mee of Aan te Doen GELIJK de Grond ingeboord werd.””
      
     Bedoel met ALLE middelen die hen via mafiapraktijken ten dienste staan behouden ze de monopolies van HUN(geprivatiseerde nutsbedrijven)energieleveranciers en worden miljardairs. Geholpen door ALLE handlangers in gemeenten besturen politiek en regering.

 7. Goeie video.
  Ik zet hem ook op mijn blog.

  Als we nou eens veel minder energie gingen gebruiken. Geen elektrische fietsen, geen roltrappen en liften. Lopend of op de fiets naar je werk en niet met de trein, de metro, de sneltram of de auto.
  We zijn toch zo slim en efficient: dan kunnen we dat toch zo regelen. 

 8. Hij gaat voorbij aan het feit dat hoewel er voor de verschillende opties inderdaad grote oppervlaktes benodigd zijn dit op bestaande bouw mogelijk is.
  Allereerst:
  Energie verbruik voor een gemiddeld gezin bestaat voor 30% uit electriciteit, en voor 70% uit gas voor voornamelijk verwarming.
  Daarnaast hebben zonnepanelen een rendement van hooguit 20% van het zonlicht, tegenover zonneboilers van 60%, of zonne hetelucht verwarming (niet conventioneel, yt canheater) van >90%.
  Nederland heeft
  4134 km2 bebouwing, bedrijf en woon.
  1160 km2 bestrating
  7648 km2 water
  41543 km2 totaal
  33895 km2 land
  1000 watt / m2 zonneenergie

  60% efficientie = 600 watt / m2 x 12 uur licht = 7200 watt per dag per m2
  20% efficientie = 200 watt / m2 x 12 uur licht = 2400 watt per dag per m2
  4134 km2 = 4134000 m2 x 7200 watt = 29.8 GW in geval van alle daken vol zonneboilers
  4134 km2 = 4134000 m2 x 2400 watt = 9.9 GW in geval van alle daken vol zonnepanelen
  1160 km2 = 1160000 m2 x 2400 watt = 2.8 GW in geval van alle wegen met zonnepanelen
  totaal vermogen Nederlandse energiecentrales = 15.7 GW
   
  en daar hoeft dan dus niets voor bij gebouwd worden; slechts op.
   

  1. Dat is een Mooie Lijst Dat De Tegenstellingen even Duidelijk Maakt.
    
   Tegelijk Zitten We Al Duizenden Jaren op Maar Liefst 160°C Onder Onze Reet en Engeland Ook Wat Die academische miskwieber Ook Al vergat te Vertellen en er Simpel is om de Bevolkingen weer een deksel op de Neus een depressie te geven te doen afzien. En zinspeelt op hun kernenergie en ongezegd hun olie.
   https://www.visionair.nl/wetenschap/lost-perslucht-ons-energieprobleem-op/comment-page-1/#comment-30365
    
   Aan Je Lijst te Zien Staat het Heel Wat Beter er Voor Dan Dat academisch bankstertuig Ons wil doen geloven. Zo reisde er ook al een de Wereld rond om overal te stoken over er “zouden” global warmingvluchtelingen komen…om hun Mega internationale Mensenhandel in samenspan met onder anderen misbruik van  de eu te verbloemen en dan hebben We de beruchte al goor nog wat Ook zo een IS. De handelaren van de miljardenindustrie.

   1. Ik was nog vergeten te vermelden dat van de opgewekte energie in Nederland zo’n 15% verloren gaat aan transport. Vandaar dat het persoonlijk opwekken van energie te prevereren valt.
     
    Dat stukje van perslucht is interessant, maar dat gaat over energieopslag, niet over het genereren daarvan. Bovendien zijn er nogal wat haken en ogen aan perslucht (al zijn die dit jaar net overkomen in de vorm van een indische perslucht auto die op het punt staat publiekelijkbeschikbaar te zijn.. daar zin een 10 Kw perslucht tank met motor in . Die kun je zo in je tuin begraven en aan je zonnepanelen koppelen. kost ongeveer 7 duizend euro, maar is veel goedkoper dan de accus die je nu koopt, en je krijgt er een auto bij :) http://www.mcgeeks.com/8k-compressed-air-cars-shipping-in-august-in-india/
    Perslucht heeft echter maar een 30 – 60 % efficientie, dus van alle 100watt die er je er in stopt komt er 30 – 60 watt uit.
    Vliegwielen daarintegen zijn veel eenvoudiger en hebben een efficientie van meer dan 80%. Dat is op dit moment de beste energieopslag mogelijk, alleen niet geschikt voor in je tuin, want dat ding weegt honderden kilos en gaat sneller dan je harddisk, dat moet in beton ingegraven worden want als er stukken afvliegen is dat ‘some serious shit’. Vandaar per wijk een vliegwielhok als gezamelijke energieopslag van de zonnepanelen op ieders dak.
    Die aardenerrgie was laatst een trial mee begonnen, dan word er water naar beneden en naar boven gepompt. het robleem is dat er veel druk nodig is om het rond te pompen, dit kost zoveel energie dat het rendement op dit moment nog zeer laag is.
     

    1. Wil nog wat Tips&Idee kwijt.  Persluchttanks compressor-7000 euro en dan accijns en kosten invoer+wegenbelasting.

     Tegenwoordige carbongastanks zijn op 460 Bar afgeperst wat betekent op 460 Bar getest. 350 Bar Moest dan wel kunnen en zijn mogelijk Spotveel Goedkoper dan zo een tuut. 60 Liter  (5KwH m3 90Bar  = 5Wh 1 liter 90Bar = 300Wh 60 Liter 90Bar = 3,9 KWh 350Bar….3 á 4 Autogastankjes en Je Bent er en Hebt 10-16KWh in Huis. Genoeg voor dagen tot weken. Of het 1 tot 1,6 daggebruik van het door je aangegeven gezin van 3500KWh per jaar. Voordeel van meerdere kleinere tanks is ook de veiligheid met zulke drukken en wegwerkbaarheid.

     Als Compressors kunnen injectorpompen van de sloop  van autos gebruikt worden. Een compressor kan dermatig bedacht en ontworpen worden dat het de cilinders naar tankdrukoploop automatisch serie of parallel schakelt naar hogere of lagere benodigde persdruk. Hoe exact het werkt is wat geleden toen Ik er aan dacht een stationaire savoniusmolen (Geen wingtips Geen geluidsoverlast) slank maar compenserend hoog (50-70cmx5000cm) bij Mijn Huis te plaatsen.

     Gemeentegezemel regels eisen onzekerheden en aangedane Angsten (met hun oil&bankstermafiapropagandamiddel de Tv media) door dreigingen belastingdiensten en gemeentelijke aanslagen ter plunder&parasitismen zag Ik er van af zelfs uiteindelijk ook maar te pogen.

     Zelfs met Zonnecellen kun je er op wachten dat ze een rattestreek zullen uithalen als de verhoudingen er toe doende gaan kenteren ten gunste van alternatief …dit soort gangsterstreken hebben ze in alle 53 jaar dat Ik Leef niet eenmaal nagelaten. Hun vreten hun eigenbelang hun weelden hun oil&bankstermafia gaat voor bij hen op Heel de Bevolking en Hun Kinderen op Alle belang en algemeen belang wat Men ook weer Ziet aan dat ze zeer algemeen weer heel wat van Ons Volk vermoorden in bankster&oilwars voor alweer hun eigen pispot. En Terwijl Onze Mensen nog voor ze sterven zijn ze al een fat oilpijp naar Onze erfvijanden aan het leggen.

     Zelfs “Laat ze Doodvallen&zoeken het maar uit” hebben ze onmogelijk gemaakt. Oa mede omdat ze met hun belasting&geldsysteem ELKE Autonomie onmogelijk hebben gemaakt en in een totalitair regime van hun plunderfascismen hebben ingekapseld incluis de Kinderen via eis dwang en belang en Eigen Stukjes Grond onbetaalbaar hebben gemaakt Autonoom te Bewonen en Leven mede door slavenhandel en grootscheepse import er van ahw elke Grond&Toekomst  onteigent&weggegeven! Ware slavernij in schuld.

     Sja overal hun rascisten&fascisten&parasieten&woeker&Monstervuilnis&kinderporno&misdaad….  Wat de Ophaling van Aardwarmte Betreft is Perslucht een Goed alternatief voor vloeistoffen in open en gesloten circuits en als er een propje zit Doet fracking wel even de probleempjes weg doen.Maar We zitten op Geen 160°C Maar Zelfs 180°C Recht onder Onze Konten. Dit maar laten is NOT DONE! En Ons maar flappentappen die Dat al 40 jaar verzwijgende Oplichters&parasieten terwijl ze Ons heel de weg schuld om vervuiling en energiebelasting toegillen die roofratten&neppriesters van de nieuwe religie.

    2. De berekening is fout en verhaal wordt even anders.Maar toch… 300Wh 60 Liter 90Bar = 3,9 KWh 350Bar  Moet dan zijn:  300Wh 60 Liter 90Bar = 1,16 KWh 350Bar
     Dat wordt minder optimistisch maar dan zijn er al stadsbussen die op gas rijden en dat grotere tanks dan bestaan om dat op te lossen. In elk geval is 1 m3 van deze perslucht met 350 Bar 19,4 KWh als opslag Waard. Niet niets!

 9. De oplossing zoals ik die zie is om iedere wijk van zonnepanelen en een vliegwiel te voorzien dat de overenergie dat overdag word geproduceerd snachts op te slaan (nu gaat dat in wijken met veel zonnepanelen verloren omdat de netwerken op piekmomenten verzadigd zijn) daarnaast zo veel mogelijk zonneboilers, en dan kan de gemiddelde 3500 Kwh dat Nederlandse gezinnen per jaar gebruiken tot 0 terug worden gebracht.
  Daarnaast zouden electrische voertuigen met zonnepanelen op het dak een deel van de energie zelf kunnen genereren. Bovendien, als er gebruik gemaakt wordt van naafmotoren gaat er ook nog eens een boel energie nioet verloren door energie overdracht en differentialen enzo.
   
   

 10. Misschien een beetje off-topic, want niet zozeer energie opwekking, maar meer over energie-efficiënt bouwen, waardoor minder energie nodig is dan met de huidige huizenbouw.
  Docu over Earthships (en helaas ook over juridische strijd over deze huizen).
  Weet niet of het iets zou zijn voor het Noord-Europese klimaat, maar idee is interessant.
  Garbage Warrior
  https://www.youtube.com/watch?v=YrMJwIedrWU
  (Weet niet of de docu al ergens is langs gekomen (kon het met ‘zoeken’ niet vinden) en indien off-topic mag de post gerust verwijderd worden.)

Laat een reactie achter