TED-presentatie: hoe houd je een monogame relatie spannend?

Share Button

Liefjes buiten de deur, partnerruil en andere vernuftigheden. Menig deelnemer aan een monogame relatie maakt rare bokkensprongen om aan het gerief te komen. Andere monogame koppels, al is het een minderheid, blijven verslaafd aan elkaar. Wat is hun geheim?

Evolutiebiologen stellen dat we instinctief elkaar na een paar jaar gaan vervelen, omdat zo de kans groter is dat we met een andere partner kinderen krijgen. Dat spreidt het genetische risico. Als je eerste partner drager is van een erfelijke ziekte, heb je in ieder geval nog een gezond kind met de andere. Allemaal erg leuk voor de zelfzuchtige genen in ons DNA, maar minder leuk voor ons persoonlijk. Een scheiding betekent een persoonlijk drama, ook voor eventuele kinderen. Hoe kunnen we ons genetisch materiaal een loer draaien en toch ons leven lang gelukkig blijven bij dezelfde partner, terwijl in bed de vonken er vanaf vliegen?

Deze jonge man en oudere vrouw maken een lange middelvinger naar de dictaten van het DNA.

Deze jonge man en oudere vrouw maken een lange middelvinger naar de dictaten van het DNA.

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

1 reactie

  1. Ongelovige Thomas schreef:

    Ze moet af en toe d’r haar ’n ander kleurtje verven zodat het lijkt of je met ’n andere vriendin/ vrouw aan het vrijen bent .wat ’t allemaal wat spannender maakt in bed.Ook af en toe ’n ander parfum voor de vrouw/vriendin kopen doet lijken of je ’n andere partner hebt..Jezelf foppen doet wonderen voor de relatie!!.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger