Video: De top-tien voorspellingen voor 2012 door de World Future Society

De World Future Society doet de volgende tien voorspellingen over de komende jaren. Sommige zijn voor de hand liggend of oubollig, andere verrassend. Check de video.

De voorspellingen in het kort:

1. Het leerproces wordt socialer en spel-gebaseerd, de zogeheten gameificatie. We beschreven al dat dit concept nu al bij werken wordt toegepast. Een vrij veilige voorspelling dus.

2. Commercieel ruimtetoerisme wordt veel populairder de komende tien jaar. Inderdaad zijn de lanceerkosten nu lager dan ooit en komen er steeds meer aanbieders.

3. Nanotechnologie zal bij blinden het zicht kunnen herstellen. Bloemvormige elektrodes met fotodiodes kunnen de staafjes en kegeltjes in een beschadigd netvlies vervangen.

4. Robotwormen zullen door ons afval kronkelen en waardevolle ingrediënten er uit zeven. Wat overblijft kan worden veranderd in hoge kwaliteit grond.

5. Totaal uit de hand lopende bodemerosie als gevolg van overbegrazing en te zware landbouwactiviteiten in Afrika en Azië zal leiden tot de vorming van enorme dust bowls in beide werelddelen,die alles van afgelopen eeuw op dat gebied in de schaduw zullen stellen.

6. Zonnecellen op de maan vormen mogelijk de meest efficiënte oplossing van onze toekomstige energieproblemen. [En de woestijnen dan?]]

7. Machineogen zullen die van de mens overtreffen,waardoor robots uiteindelijk beter kunnen zien dan de mens.

8. Brandstofcellen zullen  het bewonen van de diepzee mogelijk maken. [vervang dit door geothermische energie; er is bijzonder weinig zuurstof in de diepzee].

9. Toekomstige gebouwen zullen op weersveranderingen reageren. [dud: dergelijke gebouwen bestaan al lang]. Zogeheten protocellen produceren biobrandstoffen. [Slimmer idee: goede batterijen ontwikkelen zodat je geen biobrandstof meer nodig hebt].

10. Iedereen zal in de toekomst aan een multi-personality syndroom lijden. Van iedereen zullen er avatars in omloop zijn die kennisintensieve klussen voor ons doen en ons als een soort dienaren vertegenwoordigen. Maar waar stopt ons Zelf en waar begint de avatar? Zullen wij mensen oplossen?

1 gedachte over “Video: De top-tien voorspellingen voor 2012 door de World Future Society”

Laat een reactie achter