Video plus gratis e-book: het zelfvoorzienende huis

Energiekosten vormen een flink hap uit het huishoudelijke budget. Ook is het maar de vraag of de overheid er in zal slagen de leveringszekerheid voor gas, water en elektra te garanderen, nu het toch bergafwaarts gaat met fossiele brandstoffen. Daarom, ook uit milieu-overwegingen, heeft een groep Vlamingen het Autonome Huis ontwikkeld: een concepthuis dat geen aansluiting op gas, lichtnet, waterleiding of riool nodig heeft.

Hier in Nederland (en mogelijk ook Vlaanderen) zijn de overheidsregels wat betreft verplichte aansluiting aan het riool streng. Buiten dit gebied, waar de bevolking minder neurotisch en regelzuchtig is als in Nederland,  is dit huis nochtans erg nuttig. En een echte visionair kan verder kijken dan de grens. Ook zijn bepaalde deelconcepten ook binnen Nederland en Vlaanderen uitstekend bruikbaar.

Lees e-book online
(het e-book is niet te downloaden)

Met dank aan Douwe voor de tip.

Bron:
Het Autonome Huis (hetautonomehuis.be)

1 gedachte over “Video plus gratis e-book: het zelfvoorzienende huis”

  1. Leuk dat boek, ik was toevallig ook al met een aantal concepten bezig zodat ik de plannen klaar had als ik naar een normaal woonhuis ga verhuizen. Ik zal dus even kijken of er iets nieuws en nuttigs tussenzit.

Laat een reactie achter