Seks met robots? De seksindustrie was al vaker voorloper in technische ontwikkelingen...

De toekomst van seks – zullen we uitsterven?

De mens blijft hetzelfde dus de intermenselijke interactie bij uitstek, seks, zal ook hetzelfde blijven. Zou je op het eerste gezicht zeggen. Echter, ook op dit gebied zal de technologie steeds meer toeslaan. Het condoom en de anticonceptiepil waren nog maar het begin. Hoe zal een potje vrijen er over tien jaar uitzien? Kortom, wat is de toekomst van seks?

De toekomst van seks

In deze video van Bryony Cole uit 2019, van haar toepasselijk genaamde bedrijf The Future of Sex, doet ze een poging om deze vraag te beantwoorden. Zowel seks met robots, als seks met AI en lange afstand seks gaan een ding worden. Het belangrijkste seksuele orgaan blijven nog steeds onze hersenen. Maar het oog, en onze andere zintuigen, willen ook wat. Met steeds betere en snellere dataverbindingen komen er ook steeds meer mogelijkheden. Denk aan griezelig realistische seksfilms. Ook  de eerste robotbordelen zijn nu al een feit.  Daarmee komen er ook ethische kwesties. Wanneer pleeg je overspel, bijvoorbeeld? Waar ligt de steeds vagere grens tussen fantasie en werkelijkheid? Is het seksueel misbruik om seks te hebben met een AI die door de Turing-test heen komt?

Wordt Japan ons voorland?

In Japan staat de seks- en datingscene op een laag peil. Jonge Japanners zoeken hun heil in computergames, manga, seksuele speeltjes en allerlei gespecialiseerde seksdiensten. De term “graseters” is ingevoerd om deze jonge mannen te beschrijven. Overigens zijn ook Japanse jonge vrouwen niet bijster actief qua dating. De Japanse overheid maakt zich zorgen, want de bevolking dreigt catastrofaal in te storten. Nu staat Japan niet echt bekend om de weidse vlakten waar je urenlang kan lopen zonder dat je een mens ziet. Toch is een halvering van de bevolking, waar de Japanse demografen mee rekenen, toch wel wat erg veel van het goede. Want de toekomst van seks, is ook de toekomst van de mens. Misschien zijn kunstmatige baarmoeders de oplossing.

Seks met robots? De seksindustrie was al vaker voorloper in technische ontwikkelingen...
Seks met robots? De seksindustrie was al vaker voorloper in technische ontwikkelingen… Bron

3 gedachten over “De toekomst van seks – zullen we uitsterven?”

  1. Kom niets meer tekort op dat gebied, maar mensen die nog alleen zijn zullen over het algemeen hun fantasieën wel hebben. Hoe dat straks in de praktijk tot uiting gaat komen??? Weet het echt niet, hoop eerlijk gezegd dat ze iemand vinden die bij ze past, wel zo gezellig.

  2. Dit filmpje is evengoed van toepassing voor mensen die niet alleen zijn, zoals ikzelf en naar ik begrijp ook jij. Er zijn denk ik ook intellectuele/wijsgerige redenen om na te denken over de toekomst van seks, omdat seksualiteit een grote drijvende kracht is in het gedrag van de mens en de evolutie van de menselijke soort.

  3. Ik vermoed dat de toegankelijkheid tot het hebben van individueel of gezamenlijk gekozen, werkelijk bevredigende seks ongeacht de vorm; (dit anders dan de natuurlijke; bijvoorbeeld een voor iedereen vrij verkrijgbare psychosomatisch geprogrammeerde droomtablet, of 3D cyberseks in combinatie met robotseks e.d.) zeker gevolgen zal hebben voor het zelfmoord terrorisme, maar ook aan seks gerelateerde depressies. En inderdaad, na zes jaar celibatair te zijn geweest heb ik nu eindelijk weer een lieve gezellin gevonden. Dat wordt een fijne kerst samen. Bij deze hetzelfde voor jou en jouw vriendin, maar ook alle visionair oprecht goed gezinden, een fijne kerst gewenst. ;)

Laat een reactie achter