Een zilveren kogel en schild

Eerder kwam Chris Duane hier al voorbij met The Liberty Academy en The Greatest Truth Never Told. Ook verscheen er eerder al een artikel op visionair met de titel Wat als de Euro zou instorten?

Bij een crash van een fiat geldsysteem blijkt uit de historie dat de prijzen van voedsel en energie verreweg het snelste omhoog gaan. Het is dus verstandig om een permacultuur tuin aan te leggen waar je je eigen eten kunt verbouwen, en om je huis energieneutraal of energieproducerend te maken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Wat daarbij ook verstandig kan zijn is het aanleggen van een netwerk via bijvoorbeeld alternatieve lokale economische systemen en/of via lokale transition towns.

Mocht je daarna nog steeds een boel geld overhebben… (ik heb daar zelf bijvoorbeeld geen last van) dan is het interessant om kennis te maken met de visie van Duane in deze materie.

Hieronder de visie van hem wat mensen kunnen doen om hun spaargeld wat ze over hebben veilig te stellen, mochten de fiat geldsystemen omvallen. Uiteraard is het volledig aan mensen zelf om wel of niet wat te doen met deze informatie. Het is niet bedoeld als financieel advies dus mocht zilver net zo een mooie bubbel blijken dan de huizenmarkt… Kom niet klagen. :-)

 

Aanvullingen en opmerkingen op het verhaal van Duane en tips over wat mensen eventueel ook nog met hun spaargeld kunnen doen zijn van harte welkom in de reacties!

Aanverwante artikelen en informatie:
-) The Greatest Truth Never Told
-) The Liberty Academy
-) Silver & Gold – Debt Collapse incl. Nederlandse ondertitels
-) Wat als de Euro zou instorten?
-) Permacultuur in Nederland en omgeving
-) Transition Towns met Rob Hopkins
-) Tegenlicht – Power to the People
-) Goedkoop op wereldreis, 3 strategieën

56 gedachten over “Een zilveren kogel en schild”

  1. Schrijf nou maar gewoon vuurwapens en vooral heel veel munitie. Ik weet van leidinggevenden bij de politie Amsterdam dat enkele van hen ook thuis al een aardig voorraadje hebben. Mag wel niet maar als het gaat om het verdedigen van huid en haard is alles geoorloofd. Vooral veel munitie, denk aan minstens duizenden kogels. Je kon er weleens nooit meer aan kunnen komen omdat er een run op is en de toelevering stopt. Die kogels zijn dan ook weer een ruilmiddel. Verzin ik nu ter plekke. Wees dus creatief. Waar je het kan kopen? Begin eens te snuffelen op de zwarte markt in Beverwijk en ga eens in België shoppen. Komt vanzelf wel goed. In Brazilië koop ik wapens en munitie gewoon bij de politie. Is helaas geen grap. Is vaak in beslag genomen maar evengoed prima spul. Die leidinggevende bij de politie weet hiervan en koopt even hard een gun als ie weer in Rio is.
   Stoppen met naïef zijn en doen wat je moet doen. De sterken overleven straks…

   1. Chris Duane is ook zeker iemand van de wapens. Het heeft niet mijn voorkeur maar ik denk dat je helemaal gelijk hebt. Mochten mensen komen roven moet je iets hebben om jezelf en je gezin mee te beschermen want als het chaos zou worden dan hoeven we niets van de politie te verwachten. 

    In Cuba lieten ze overigens zien dat door gewoon vreedzaam samen te werken in tijden van crisis en goede coordinatie dit enorm veel ellende heeft verkomen en vele levens heeft gered. Ik zou daar dus eerst op inzetten.

    Het blijft een inspirerende film.
    https://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/how-cuba-survived-peak-oil/ 

    1. Ik hoop het van ganser harte. Maar Cuba is een heel andere cultuur. Het is Latijns Amerikaans met Indiaanse en Negroïde invloeden. Noaberschap leeft hier nog. Het klimaat werkt ook mee, men is niet verwend en leunt niet teveel op materiële zaken. Armoe zorgt ook voor sociale cohesie en dat mensen zelfredzaam zijn. Ik houd mijn hart vast voor de oude koloniale machten. Die konden weleens harder in elkaar donderen. Het is er veel te gecentraliseerd ook. Men heeft geen ruggengraat.
     Dank voor de inhoudelijke reacties trouwens.
     Op NuJij “vloeibaar” schijt ik nog weleens iets maar kijk niet eens meer naar de reacties. Die komen toch altijd uit dat gaatje…

 1. Zilver is de achilleshiel van de financiele sector omdat het naast een onmisbare grondstof tevens fungeert als valuta.

  Zilver is de enige grondstof die niet in prijs gestegen is sinds 1980. Dit vanwege de intensieve prijsmanipulatie d.m.v. naked shortselling (derivaten op de Comex)

  We zijn nu op het punt aangekomen dat steeds meer handelaren in futurecontracten fysieke levering eisen ipv hun winst in dollars wensen te verzilveren… Alleen dat zilver is er niet! Elke ounce zilver is 100 maal verkocht op papier. Zodra deze derivatenbom barst vallen tal van systeembanken in de VS om zoals JP Morgan, BOA

  Dankzij de aankomende verkiezingen in de VS wordt zilver extra onder druk gezet zodat de dollar sterk lijkt en Obama nog een kans maakt. Daarna is het of to the races..

  Koop dus altijd fysiek zilver

  1. Wist ik niet specifiek van deze PM maar verbaast mij niets!!!
   Ben jij trouwens de Dave van Biflatie?
   Dat je zilver fysiek moet kopen had ik gelukkig zelf al verzonnen maar peper ze dat maar goed in ja.
   – Keramisch waterfilter
   – Droog en blikvoer
   – Wapens
   – Zilver
   – Survivalboek en wat ze verder nog aanbevelen zoals vitaminen, medicijnen, zaden, brandstof, messen, bijlen, et cetera………..
   Als je het nooit nodig hebt dan eet je het gewoon op of verkoopt het weer of eet je evengoed gezond uit eigen moestuin. Biflatie komt er sowieso dus het is ALTIJD de investering waard !!!
   Als je het wel nodig hebt en je bent niet voorbereid… zucht…

    1. Hoi Dave,

     Geinig te lezen dat 99% van de reacties hier totaal anders zijn dan op andere fora. Net alsof ik op een andere planeet zit. Heerlijk! :-) Blijkbaar is de intellectuele drempel van dit forum te hoog voor wie naar het mentale toilet moet.

    2. De drempel om te willen weten is voor velen nog te hoog. De Nederlandse bevolking is jarenlang gepamperd door een socialistische overheid en de leugen is groot…. heel groot..

    3. Dat is helaas waar Dave. Soms maak ik mij echt kwaad dat ik zolang ben bedrogen. Het heeft mij jaren vrijwel ‘full-time’ de tijd gekost om mij geestelijk en fysiek los te wrikken van die slavernij. Droevig dat als je eenmaal een duidelijke ‘Big Picture’ krijgt de medemens je nog een trap na geeft ook. Maar dat schijnt volgens Douwe ‘cognitieve dissonantie’ te zijn. Heb ik ook last van gehad in het begin, niet zo gek veel volgens mij maar toch. Het is niet makkelijk om begripvol te zijn voor wie nog niet begrijpt en dat waarschijnlijk ook nooit zal doen. Dat heet dan weer het ‘Dunning-Kruger Effect’… Maar goed, dat is een ander onderwerp…

    4. He Moerstaal,

     Ja het blijft moeilijk om anderen te laten zien hoe het zit, maar gelukkig hebben we “visionair” en elkaar!  

    5. Ik ken het gevoel, maar vergeet niet dat niemand een referentiekader heeft omtrent een systeemimplosie. Dring je visie niet op aan vrienden maar laat wel weten hoe je over zaken denkt. Je zult zien dat ze na verloop van tijd naar je toe komen om het verhaal te horen omdat ze voelen dat er iets niet klopt.

     Het wiel draait en is niet meer te stoppen. Een nieuwe tijd komt eraan.

    6. Hier zijn de 5 Stages of Awakening vanuit The Liberty Academy. Dit heeft mij wel sterk geholpen om vooral zelf ook wat houvast te vinden hoe je kunt omgaan met een paradigma verandering. 

     http://www.youtube.com/watch?v=3vxY3ljK4ow&feature=share&list=PLCB6DFEAE049977B5 

     Of het helemaal accuraat is weet ik niet maar het geeft wel een beetje inzicht in wat andere mensen emotioneel ook door maken en dat kan een boel verklaren. Vooral stadia 3 vond ik erg interessant :-)

    7. En toch, ondanks alles wat ik weet, bekruipt mij af en toe het gevoel van… het zal wel loslopen allemaal..

     en dan zie je dat er niets veranderd, dat machthebbers tot het uiterste toe door gaan om maar de macht te behouden.

    8. Willem Middelkoop zei, het voordeel is dat iedereen wereldwijd in dezelfde ellende zit.

     Een jubeljaar is in principe gewoon mogelijk. Dat is een hele vreedzame manier om de hele schuldenbult wereldwijd te resetten. Maar goed dan moeten we daarna ook echt het hele systeem omgooien, zolang overheden nog hun volk en milieu in de verkoop gooien en je op zo een markt moet concurreren tussen landen is het eigenlijk onmogelijk om een eerlijker systeem te bouwen wat zowel de natuurlijke grenzen van de aarde als de mensenrechten respecteerd.  

     En persoonlijk geloof ik nog steeds sterk in een soort volledig decentraal peer to peer vertrouwens netwerk via het internet voor de nieuwe economie.

      En wie weet wordt de Resource Based Economy wel gewoon realiteit. :-)

    9. Decentraliseren is het devies lijkt mij. Een vrije markt op basis van vrijwilligheid. Samenwerken..

     Geluk zit niet in een nieuwe i-pad

    10. Dave, ik schreef net dit op Biflatie:
     http://biflatie.nl/artikelen/58-crisis/44168-griekenland-is-nu-echt-een-nachtmerrie#comment-13822

     De matrix krijgt nog steeds meer vat op de aarde…
     Ik zie al jaar in en jaar uit niets anders gebeuren…
     Het kan de ene kant opgaan dat het systeem dermate crasht dat er een andere meer menselijke en duurzame samenleving ontstaat. Maar de laatste jaren zie ik echter hele andere krachten de boventoon voeren. De militaire macht van de elite breidt zich steeds verder uit. Zowel qua data registratie en datamining als technologische vooruitgang als strategische positie en slagkracht. Sorry, ik wil niet pessimistisch zijn maar volg veel nieuwskanalen en zie als realist de NWO agenda gestalte krijgen. De krachten op hoog niveau zijn gewoonweg te groot…

 2. Heel veel wijn kopen. Wordt meer waard naarmate de tijd verstrijkt, kan makkelijk worden gebruikt voor de ruilhandel en als echt alles in elkaar stort heb je in ieder geval nog een vrolijke laatste avond :)
   

    1. http://preppers.nl/ idd een hele nuttige site, dankjewel voor de tip!

     Wat is een prepper?

     Een Prepper is iemand die zich actief voorbereid (van “prepare” in het Engels) op mogelijke verstoringen in sociale, financiële, politieke en/of ecologische zin. Preppers streven een zo groot mogelijke zelfvoorzienendheid na – met voedselvoorraden, ruilmiddelen, gereedschappen en (medische) hulpmiddelen – om zo min mogelijk afhankelijk te zijn van de staat of gevestigde orde als een crisis zich voordoet. Het fenomeen preppers is opgekomen in 2008, als gevolg van de wereldwijde financiële banken crisis.

     Voorbereid op crisis

     Een type crisis waar een prepper zich op voorbereid kan o.a. zijn:

     • Financiële crisis
     • Politieke crisis
     • Natuurrampen

     Meer weten over de definitie van een prepper? Zie de post ‘Wat is een prepper nu eigenlijk?‘  

    2. Graag gedaan!
     Ik heb ook nog een boekentip hierbij: Het sas survival handboek van John “Lofty” Wiseman, ook in een miniversie verkrijgbaar, voor in de rugzak. 

   1. And things just get better..


    Classified Report: Germany Withdrew 1000 Tons of Gold from London in 2000-01

    Finally, the $1 Trillion question- how much longer until the Bundesbank requests the repatriation of its remaining 2200 tons of gold supposedly held at the NY Federal Reserve, and in doing so takes down the entire global banking system?
    http://www.silverdoctors.com/classified-report-germany-withdrew-1000-tons-of-gold-from-london-in-2000-01/#more-16025

 3. Het lijkt hier zo wel op een site voor Doomsday preppers, maar men vergeet één ding:

  In tijden van nood wordt hamsteren wettelijk strafbaar, wanneer dat ten koste gaat van de gemeenschap. Magere en goed doorvoedde mensen onderscheiden zich uiterlijk in dit schrille contrast. Zichtbare verschillen maken een mens dan tot mikpunt van de hele lijdende gemeenschap, wat je duur zal komen te staan. In de anarchie die voorspelbaar zal optreden, is het ieder voor zich. Het leger beschikt over wapens waar de preppers zich nooit tegen kunnen verdedigen, zal die ook inzetten waar dat nodig wordt geacht, en vinden zullen ze je altijd.
  Het is mij allemaal te negatief; samen uit samen thuis, samen eten en drinken of niet, is mijn devies. 

   1. Heerlijk een ouderwetse Nederlander van mijn generatie schat ik zo in. Alleen ben ik nog iets Indo maar verder lijk ik wel ietsje op hem, qua denkwijze en praten dan. Als ik ze soms tegenkom dan leef ik helemaal op. Met deze fantastische mensen groeide ik in de sixties en seventies op. Hij heeft helemaal gelijk. Een ouderwets nuchtere man die 1 + 1 = 2 nog snapt. Kijk maar hoe hij praat, eruit ziet en huis heeft ingericht. Rust in zichzelf en alles keurig op een rijtje, geen waan van de dag en andere polonaise voor deze man. Ik ga de link gelijk op http://www.biflatie.nl posten. NuJij kan er naar fluiten, die schapen kunnen de klere krijgen hihihi

 4. Dank antares, ik deel je mening. Dat hele prepper gedoe is gewoon triest.
  Daar zit je dan, met een volle buik enorm bang en eenzaam te zijn. Ik heb zelf ooit gekozen voor het sociale model, en steek liever daar al mijn geld en liefde in. Als het echt misgaat in de wereld heb je meer aan een breed netwerk dan aan een heftig wapenarsenaal.

  1. Dus jij vindt mensen die willen overleven en voor hun familie willen zorgen triest? Verwacht je dat anderen voor je zullen zorgen? Dat systeem is nu net de oorzaak cvan deze ellende geweest waardoor overheden exessief zijn gaan lenen.

   Doe jezelf en je naasten een plezier en zorg voor ze.

   1. Better safe then sorry zou ik zeggen. Laten we hopen dat het niet mis gaat, maar dat lijkt me eigenlijk onmogelijk. We zullen op 1 of andere manier het systeem moeten resetten als het naar zijn wiskundig onmogelijk te vermijden einde toegaat. En dat zal altijd tot enige schokken en consternatie leiden. 

    Laten we dan hopen dat ze net als in Cuba de boel gewoon goed in de hand houden en iedereen vreedzaam en begripvol samenwerkt om samen door eventuele moeilijke punten heen te werken.

    Maar wees gewoon niet naief en onvoorbereid als het wel misgaat. Er is niemand die het zo goed voor heeft met jezelf en je familie dan jezelf dus neem daar dan ook de verantwoordelijkheid voor. Je kunt beter wat maatregelen te veel dan te weinig getroffen hebben me dunkt. 

     

  2. Klinkt als een persoonlijke discrepantie tussen het ideaal en de werkelijkheid. Ik snap heel goed waar je naartoe wilt maar probeer zelf ook de reden van de emotie in jouw eigen reactie te doorzien. De geschiedenis en dan met name de statistieken laten namelijk iets anders zien dan waar jij op doelt. In Latijns Amerika zie ik jouw ideaalbeeld nog wel opgaan. Maar daar is er ook de structuur voor. In dat HOL-land zijn al die sociale systemen stelselmatig afgebroken. Wijlen Pim Fortuyn schreef hier over. Terug naar de menselijke maat was zijn credo.

 5. Je kunt pas anderen helpen als je jezelf geholpen hebt. En natuurlijk helpen we elkaar. Vergeet niet dat uit een crisis ook hele mooie dingen voort kunnen komen. Samen in het zelfde schuitje..

  1. In een systeem welke zéér afhankelijk is van niet hernieuwbare energie welke ook nog eens zeer centraal wordt gedistribueerd vanuit een ver buitenland, hou ik zeer mijn hart vast of de persoonlijke intentie überhaupt nog van enige waarde is. Hoezeer ik ook ooit een PPR stemmer was, zo realistisch en wat ouder en naar ik hoop wijzer ben ik nu.

    1. Bij een echte systeem collapse of een WO3 welke wordt ontstoken in Iran hebben we niets aan die olie want die komt niet meer naar die polder toe…
     Misschien dat jullie dan nog iets hebben aan dat aardgas of die steenkolen in Limburg… Dat weer wel…

  1. Dat is aardig in eengesloten socialistische omgeving waar je mensen je geld nog op kunt dringen maar spaarders zullen hun vermogen liever in goud omzetten dan in het volgende piramidespel.

   Als goud in het systeem komt dan is rente geen probleem meer. Schulden staan in euro’s en bezit in goudgrammen dus schulden wegstrepen omdat de geldhoeveelheid te groot is gemakkelijk en heeft geen effekt op de koopkracht van de spaarder,

 6. Onderstaand een artikel dat ik tegenkwam op http://www.zilverpaul.nl

  Het laat op een duidelijke manier zien hoe de prijs van edelmetalen tot stand komt.

  Normaal gesproken wordt de prijs van een goed bepaald door vraag en aanbod. Bij goud en zilver werkt dit echter anders, omdat de prijs voor beide edelmetalen een graadmeter is voor het vertrouwen in hun tegenstrevers, nl. de verschillende soorten ongedekt papieren geld. Hoewel, eigenlijk is het ook geen papieren geld, maar elektronische bliepjes die als getallen in uw rekeningafschrift verschijnen. Hoe dan ook, vanwege deze  vertrouwensfunctie is het de uitgevers van het elektronische geld alles aan gelegen de prijsstijging van beide edelmetalen zo gecontroleerd mogelijk te laten verlopen.  Men moet daarbij opboksen tegen een steeds toenemende vraag naar beide edelmetalen, wat  normaliter dus allang tot een veel grotere prijsstijging had geleid dan tot nu toe het geval is geweest.
  Men kan de prijs van bijvoorbeeld zilver onderdrukken door bijvoorbeeld de shortposities in zilver te vergroten. Op de markt wordt dan door enkele grote banken papieren contracten gekocht, waarop staat dat men op een bepaald later tijdstip zilver zal leveren tegen een bepaalde ( lagere)  prijs. In feite is dit een vorm van aanbod, en u weet, stijgt het aanbod, daalt de prijs.Door heel veel van die shortposities te kopen kan men dus de prijs van zilver onderdrukken.
  Daalt de prijs van zilver dan, worden andere marktpartijen ook nerveus en gaan hun  zilver verkopen, omdat men bang is voor een verdergaande daling van de zilverprijs. Dit wordt dan op die lage niveaus opgekocht door de grootbanken, die daarmee hun shortposities kunnen sluiten, met een beetje mazzel nog wat winst hebben behaald en bovendien de zilverprijs naar beneden hebben gewerkt.
  En nu komen we aan bij het hier-en-nu. In de afgelopen twee weken is vanwege dit short-handelen de zilverprijs zo’n $4 gedaald. De shortpositie is hierbij fors opgelopen tot boven de 140.000 contracten Je zou dan ook mogen verwachten dat na zo’n daling deze shortpositie al fors is afgebouwd. Niets is echter meer waar; slechts 3 % van de shortposities bleek afgelopen dagen te zijn gesloten, wat de banken kwetsbaar maakt mocht de zilverprijs niet verder gaan duikelen.  Immers, blijkt de vraag naar echt zilver zo groot dat bijna niemand zijn long-positie wil sluiten, blijven de banken zitten met hun shortposities. Stijgt de zilverprijs dan weer, gaat de bank enorm veel geld verliezen op hun shortposities die immers steeds duurder worden als men ze weer wil sluiten.
  Het wordt dus spannend de komende week.  Vergroot men hun toch al grote shortpositie om een verdere daling van de zilverprijs te bewerkstelligen, of is men gedwongen bakzeil te halen en moet men in een stijgende markt als een haas hun positie sluiten? We gaan het zien, in de wetenschap dat op wat langere termijn de fundamentele krachten van vraag en aanbod altijd zullen overwinnen op het korte -termijn gemanipuleer.

   1. Tja, er wordt gezegd dat we in een kapitalistische samenleving wonen maar er is werkelijk geen vrije markt meer te bekennen. Overheid en banken hebben werkelijk overal een dikke vinger in.

    Rentestanden worden gemanipuleerd, beurskoersen worden kunstmatig hoog gehouden, junkobligaties worden opgekocht en fysiek goud en zilver laag gehouden door naked shortselling.

    Kortom, een compleet kunstmatig geconstrueerde samenleving waar werkelijk niets echts aan is.

    Onderstaand nog een artikel dat op een makkelijke manier uitlegt wat er gebeurt, hoe het gekomen is en waar het naartoe gaat. (zeker ook een aanrader voor heer Harmsen)
    .
    http://nikolaos196.blogspot.nl/2012/10/de-grootste-bubbel-aller-tijden-deel-2.html

    Anyway, die zonnepanelen van je zijn een zeer goede investering want energie gaat duur worden… heel duur.

    1. Op zich is het onderdrukken van de zilverprijs goed voor ons toch zodat mensen zich daar nu op in kunnen kopen. :-) 

     Ja idd, een energieneutraal huis en een eetbaar ecosysteem daaromheen met permacultuur zijn volgens mij altijd een goed idee.

     Op http://permacultuurnederland.org/index.php?id=23 kunnen mensen documenten voor beide downloaden. Wellicht is het nog eens leuk om open source energieneutrale huizen ontwerpen te gaan delen en wellicht cooperatief bouwen. :-) 

    2. Uiteraard is dit gunstig voor mensen die dit weten, echter 99,9% is er nog totaal onbekend mee en zijn nog compleet gefocussed op papieren welvaart.

     Valt het kweken van wiet ook onder permacultuur?  :)

    3. Permacultuur is vooral een ontwerpsysteem om een ecosysteem met nuttige planten om mensen heen te ontwerpen. Als de ontwerpen gelooft dat Wiet daar een onderdeel van is, dan is dat prima in te passen. 

     Ik vind dat plaatje van de reeele wereld met aan de top goud wat de bodem is voor de virtuele geldwereld uit het artikel zeer interessant en nuttig. Grappig is ook dat de opbouw van het geld volgens mij helemaal overeen komt met The Ascend Of Money Documentaires.

     Wel een praktische vraag, Goud zit 0% belasting op maar zilver is wel 21% belast, maakt dat het niet heel nadelig of zijn er manieren om daarom heen te komen? 

 7. Dat plaatje is Exter’s piramyde

  http://en.wikipedia.org/wiki/John_Exter#Exter.27s_Pyramid

  Duitsland heft maar 7% BTW en je kunt gewoon per ounce online bestellen. Heb ik zelf goede ervaringen mee.

  Bijgaand ook een chart van het trendkanaal waarin zilver zit.

  http://www.tfmetalsreport.com/comment/227321#comment-227321

  Binnen de uptrend schommelt de koers en zoals je ziet zit zilver nu op de bodem. Dit is belangrijk om je koopmoment te bepalen.

Laat een reactie achter