Water-aliens mogelijk oplossing Fermi-paradox

Gedurende het grootste deel van haar bestaan was de aarde een oceaanplaneet. Vooral superaardes in de Goldilocks zone zijn vaak oceaanwereld. Zijn water-aliens de regel?

Oceaanwereld langer bewoonbaar

De aarde komt over een kleine miljard jaar aan zijn einde als bewoonbare planeet. De reden: de combinatie van een CO2-hongersnood en de steeds krachtiger schijnende zon. De kansen voor een oceaanwereld om het leven in stand te houden zijn beter. Vooral als die wereld rond een M-klasse rode dwergster draait. Rode dwergen leven tientallen keer langer dan een gele G-ster als de zon. De diepe oceaan beschermt leven onder water tegen de felle zonnevlammen van de rode dwerg. En, vier vijfde deel van alle sterren is een rode dwergster. Dus, waarschijnlijk zijn de meeste planeten met hoger leven bedekt met een enorme zee[1].

Water-aliens, op aarde bestaan ze al

Op aarde bestaan er meerdere soorten die een hoge intelligentie bereiken. Naast de mens, zijn dat andere primaten. Vooral mensapen. En andere dieren, zoals olifanten. Ook vogelsoorten zoals raven en ara’s doen weinig voor apen onder in slimheid. Maar veel andere slimme soorten leven onder water. Cetaceeën, zoals de dolfijn, potvis en vinvis, bijvoorbeeld. En natuurlijk de octopus. Er is zelfs fossiel bewijs van wat het eerste zelfportret ooit kan zijn. Door een octopusachtige uit de tijd van de dinosauriërs. Kortom: we delen deze planeet al met best wel slimme water-aliens.

We delen onze planeet al met behoorlijk slimme water-aliens, zoals deze gewone octopus.
We delen onze planeet al met behoorlijk slimme water-aliens, zoals deze gewone octopus. Door albert kok – Eigen werk, CC BY-SA 3.0

Zitten water-aliens gevangen in de zee?

Zonder metaal en elektriciteit is de moderne techniek ondenkbaar. Om metaal te smelten heb je vuur nodig. En vuur brandt niet erg goed als het nat is. Vraag een kampeerder maar. Laat staan, vuur onder water. Kortom: water-aliens staan op een enorme achterstand. Hoe intelligent ze ook zijn. Immers, met rots, zeewier en koraal, kan je geen ruimteschepen bouwen. Als de zeebodem al binnen bereik is.

Dus wie weet krioelt de kosmos wel degelijk van aliens. Maar wachten ze op ons. Om ze te bevrijden uit hun natte gevangenis. Zie daar, een oplossing van de Fermi-paradox.

Bronnen

  1. Water-worlds are common: Exoplanets may contain vast amounts of water, EurekAlert, 2019 ex. Goldschmidt Conference

1 gedachte over “Water-aliens mogelijk oplossing Fermi-paradox”

Laat een reactie achter