De top drie ergste vakantiebestemmingen ter wereld

Vakantiereizen maken is een ritueel dat eigenlijk pas de laatste honderd jaar populair is geworden. Vakantie is niet voor iedereen even geschikt. Veel mensen zweren erbij, enkelen haten vakantie. Waar ga je heen als je wilt afkicken van de dure en onnodige gewoonte van het op vakantie gaan? Speciaal voor de vakantiehaters onder onze lezers (of zij die geen vakantie kunnen betalen) een arbitraire selectie van de drie ergste vakantiebestemmingen ter wereld.

Principality of Sealand
Pro: uitzicht op zee, echte royals, verdwalen is onmogelijk
Contra: geen attracties, verblijf alleen op uitnodiging, winderig, regenachtig klimaat

Hoe kom je er?
Het voormalige fort Roughs Towers ligt in de Noordzee, enkele kilometers van de Engelse kust. Het prinsdom Sealand, zoals bewoner en stichter Bates het nu noemt, bestaat uit twee betonnen pilaren met hierop een platform van 350 vierkante meter. Het is per boot te bereiken, na toestemming van de autoriteiten van Sealand (i.e. Bates). Sealand bevatte tot voor kort een datacentrum voor elders illegale websites. Deze activiteit is na een grote brand in 2006 stopgezet.
Wat is er te beleven?
Naast een kopje thee met de prinselijke familie, kan het platform worden gebruikt voor zeevissen of urenlang over de golven staren.

De Gazastrook
Pro: zonnig klimaat, lage prijzen, veel avontuur, gastvrije bevolking
Contra: weinig attracties, strenge islamitische wetten, geregeld afgedwaalde katjoesjaraketten en inslaande bommen, vaak gedwongen gastvrijheid

Hoe kom je er?
Gemakkelijk is het niet om de Gazastrook binnen te komen. Relatief het gemakkelijkst gaat het via de Egyptische grenspost Rafah, de meestgebruikte toegang is de Israëlische grenspost Erez. Toestemming krijgen via Erez vergt soms maandenlange bureaucratie. De Gazastrook verlaten is echter nog veel moeilijker, vooral als je een Palestijnse man tussen de 18 en 40 jaar bent.  Zorg in dat geval dat je vijfduizend dollar op zak hebt om de Hamas-grenswachten om te kopen.
Wat is er te beleven?
Sinds de verkiezingsoverwinning van de lokale incarnatie van de Moslimbroederschap, Hamas, is de Gazastrook veranderd in een minuscuul islamitisch republiekje. Op de smalle strook van 360 vierkante kilometer, ongeveer zo groot als Vlieland, zijn maar liefst 1,3 miljoen mensen samengepakt. Gaza Stad kent de zwaar gehavende Grote Moskee (een omgebouwd kruisvaarderskerkje met resten van een hellenistische tempel en een synagoge) en een Turks badhuis, naast de nodige pittoreske Palestijnse vluchtelingenkampen.. Verder is er een luxueuze winkelboulevard. Geniet verder van de strenge implementatie van de islamitische wet, bijvoorbeeld door te kussen met je vriend/vriendin op straat. Als westerse toerist is de kans groot dat je wordt gekidnapt en voor duizenden euro losgeld wordt vrijgelaten. (WikiTravel)

Nova Zembla, Siberië
Pro: stilte, grote ijsberenpopulatie
Contra: poolklimaat, radioactiviteit, militair spergebied, hongerige ijsberenpopulatie

Hoe kom je er?
Ten noorden van Siberië liggen enkele schaarsbewoonde pooleilanden, die alle hun best doen om in aanmerking te komen voor ergste vakantieplaats ter wereld. Hoewel elk eiland zijn sterke en zwakke punten heeft, gaan we toch voor Nova Zembla, al was het maar wegens de dramatische gebeurtenissen van Willem Barentz en de zijnen in het Behouden Huys. Novaya Zemlya is militair gebied en de enige nederzetting, is alleen te bereiken via luchtvaartmaatschappij Nordavia, die vluchten vanuit Archangelsk verzorgt. Althans,verzorgde, want nieuwe regels verbieden sinds zomer 2012 alle burgervluchten naar Belusha Guba.

Wat is er te beleven?
Deze uit twee grote eilanden bestaande archipel kent een nog steeds in gebruik zijnd testgebied voor kernwapens, een bar poolklimaat waarbij het zelfs in de zomer zelden boven de tien graden komt en een Russische militaire basis met naburige nederzetting, Belushya Guba, die ook meteen de enige nederzetting van de Novaya Zemlya archipel vormt. De grote hoeveelheid hongerige ijsberen maakt vooral in de winter, een avondwandeling een hachelijke onderneming.

69 gedachten over “De top drie ergste vakantiebestemmingen ter wereld”

  1. Ik heb mij toevallig een tijdje geleden verdiept in het reizen naar Noord Korea, en er zijn zat travel agencies die het aanbieden. Als toerist is het bizar om daar rond te lopen, maar er is absoluut geen gevaar zolang je de Kimmetjes maar niet beledigd.

 1. Turan Visionair

  Ik heb echt dubbel gelegen om dit artikel. Was echt vermakelijk! Dit artikel moet je insturen bij RTL 4 In Travel. 
  Het zou wel goed zijn om toch eens naar de Gazastrook te gaan als toerist. Als elk jaar een paar miljoen mensen komen kijken en ziet hoe Isreal ”lekker bezig” is. Misschien zal dat helpen om het daar wat menselijker te maken.

  Elke Jood zou daar een verschrikkelijke flashback krijgen.

    1. Kijken naar oorzaak en gevolg schiet niet echt op; ieder wijst de ander aan als veroorzaker en schuldige. Ieder zou gewoon naar zijn eigen gedrag moeten kijken, afgezet tegen wetten, en lokale normen en waarden, en zich hieraan moeten aanpassen onder druk van disciplinaire maatregelen. En aan de andere kant juist aanleren van diplomatie en conflictbeheersing op politiek vlak en wetenschappelijk onderwijs als techniek om culturele invloeden te benaderen. De Palestijnen kennen bovendien een soort van zelfbestuur onder de voorwaarden van het vredesakkoord van Oslo, sinds 1993? 

    2. Als de Palestijnen Israël zouden erkennen, zouden er wellicht minder controleposten (grensposten) nodig zijn, die de bewegingsvrijheid beperken van de Palestijnen binnen bezette Palestijnse gebieden en vanuit en naar Israël, waardoor de toegang bemoeilijkt wordt tot werk, scholing en medische zorg.

    3. Julie, fijn weer wat van je te vernemen, het was wel even stil zonder jouw reakties. Waarom zouden de palestijnen de staat israel moeten erkennen? Ze zijn eigenlijk verdreven van hun land. De britten hebben hierin een aardig handje geholpen om de staat israel te creeren. Ongeacht de redenen om een joodse staat te creeren, heeft men de palestijnen altijd als een achterlijk groep mensen gezien tm heden. Eigenlijk vind ik het wel logisch dat ze in opstand komen. Laat duidelijk zijn dat de palestijnen er ook duidelijk misbruik van maken, maar ja, als je financiele middelen niet hebt zoals de israeliers, dan moet je wel iets. M.i. hadden ze beter moeten nadenken en iets samen moeten stellen, waar beidde groepen samen kunnen leven. Mvg, Paul. http://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Isra%C3%ABl 

    4. Paul,
     De oorlog die volgde op de oprichting van Israël in 1948 en die honderdduizenden Palestijnen dwongen tot vluchten naar buurlanden, was op initiatief van de Palestijnen. Lees eens heeeeel goed, waar de meeste offensieven vandaan komen, de doelstellingen van de Palestijnen, en hun expansieve bevolkingsgroei; misschien dat je dan Israël wil begrijpen..

    5. Absurd dat jij hier woont, in plaats van in het Midden-oosten! Je kunt samen met paul R daar symphatiseren met de opstandige (bevolkings)explosieve bevolking, helaas zal je nooit echt bij hun horen, dat is een illusie.

    6. Dit plaatje maakt volgens mij pijnlijk duidelijk wie oorzaak zijn en wie gevolg. http://fasttimesinpalestine.files.wordpress.com/2009/10/four-panel-map.jpg 

     Ik heb na dat beeld toch echt niet de illusie dat de Palestijnen hier enige schuld aan hebben. De Palestijnen zijn net zo schuldig als de Indianen en de Aboriginals waar gewoon genocide op is gepleegd. Zo gaan de Engelsen blijkbaar standaard te werk als ze en gebied overnemen. 

     Daarbij is de Joodse staat in 1917 al als idee geboren en toegekend door de Engelsen aan de Rothschilds, zie ook de Balfour verklaring. En is het uit Zionisme geboren niet uit het Joodse geloof zelf. Er zit nogal wat verschil tussen de Joodse en de Zionistische denkbeelden.
     http://nl.wikipedia.org/wiki/Balfour-verklaring 

     Oplossingen voor dit conflict iemand?

      

    7. Ik weet niet of een plaatje van 3000 jaar oud een argument is om de overname van grond wat in handen van de Palestijnen was in de afgelopen 60 jaar goed te praten… Volgens die logica mogen we Nederland dan morgen ook spontaan opheffen. En als de Italianen dan morgen het Roomse rijk willen herstellen is dat ook prima?..

     Ik weet het niet, als de Rothschild Zionisten (zie Balfour Declaratie http://nl.wikipedia.org/wiki/Balfour-verklaring) samen met de Engelse overheid dit nooit hadden gestart was er heel wat menselijk leed bespaart gebleven. Van de andere kant had het Westen daar ook een locatie nodig om de oliebelangen een beetje in de gaten te houden. Dus ik denk dat wij in Nederland er over het algemeen wel van geprofiteerd hebben van de oprichting van de Joodse staat maar goed het is altijd een beetje cru om te zien dat de oorspronkelijke bewoners er over het algemeen niet beter van worden.

     Maar goed wellicht is dat de orde van de natuur, het recht van de sterktste…
      

    8. Genocide?
     De feiten. Aantal Palestijnse Arabieren in 1948:  1,2 miljoen. 
     Aantal Palestijnse Arabieren in Israël en de Palestijnse gebieden nu: 5,1 miljoen.
     Aantal Palestijnse Arabieren in de diaspora: 7,2 miljoen.
     Bron 

    9. Jij had het over oorzaak en gevolg, dus ken ook de goede volgorde van feiten. Rome nam in 63. v. Chr. de macht over Palestina in handen. De nieuwe heersers zagen vele Joden als een bedreiging, vooral omdat ze weigerden de Romeinse religie over te nemen.
     De Romeinen geloofden in een grote verscheidenheid aan goden en godinnen, met Jupiter als oppergod. De Romeinse religie omvatte ceremonies waarin offers werden gebracht en dieren werden geslacht. De meeste Romeinse families hadden een heiligdom voor hun eigen huisgoden. De keizers voedden het idee dat ze zelf goddelijk waren, en zij werden vereerd naast Isis en Mithras.
     Joden en christenen geloofden niet in de Romeinse goden.
     Na berechting door de Romeinen werd Jezus Christus (ca. 6 v. Chr.-33 n. Chr.), een profeet uit Galilea, als revolutionair veroordeeld tot de dood door kruisiging. Volgens de bijbel bedroeg het aantal volgelingen, christenen genoemd, op het moment van zijn dood slechts 120. Deze eerste christenen volgden de Joodse wet en de leer van Jezus Christus, en aanvankelijk probeerden ze alleen Joden te bekeren en geen niet-Joden. Uiteindelijk werd het christendom echter de religie van niet-Joden en werd het door orthodoxe Joden verworpen. Na de kruisiging van Jezus, die in Juda was geboren en wiens volgelingen dachten dat hij door God was gestuurd als hun verlosser, verspreidde het christendom zich. De romeinen bestuurden toen een land met twee religies, judaïsme en christendom, die met elkaar in conflict waren.
     Ca. 570 n. Chr. was de geboorte van Mohammed. Begin 6e eeuw werden in Arabië veel goden vereerd. Dit veranderde toen de profeet Mohammed begon te preken dat Allah de enige god was. Hij stichtte in 622 een nieuwe godsdienst, de islam, wat ‘overgave’ betekent. Rond 640 n. Chr. werd Palestina veroverd door Islamitische Arabieren.

     Over respect en tolerantie gesproken; Joden hebben een zeer pijnlijke geschiedenis, zet de omvang eens af tegen Palestijnen. Verder is Israël bereid, altijd geweest, om vluchtelingen toe te laten. Maar laat letterlijk en figuurlijk niet over zich heen lopen. Ze is van goede wil, maar kijk eens naar de doelstelling van Palestijnen.

     Aartsvader Abraham liet aartsvijanden na, vergelijk eens hun offensief karakter en hun belastend verleden, en kom tot andere conclusies.

    10. Van Dale: 
     Genocide: -> volkerenmoord -> het uitmoorden van een volk, ras
     Genocide gaat dus niet over het afpakken van land, maar over het uitmoorden van een volk. 
     Aantal Palestijnse Arabieren in 1948:  1,2 miljoen. 
     Aantal Palestijnse Arabieren in Israël en de Palestijnse gebieden nu: 5,1 miljoen. Met dat uitroeien van de Palestijnen lijkt het dus wel mee te vallen.

    11. @ Germen, oke denk dat je daar idd wel gelijk hebt. Zal het even aanpassen.

     @ Julie

     Ik snap de relevantie van je verhaal niet helemaal voor je argumentatie.

     Volgens mij is het vrij duidelijk dat de Joden gewoon het land overnemen waar eerst de Palestijnen woonden. Dit gebeurt voornamelijk met bulldozers en geweld. Zie http://blog.chron.com/thepeacepastor/files/2011/06/Israel-Palestine_maps.jpg

     En hoe je dat goed wilt praten moet je zelf weten. Ik denk dat Nederland ook behoorlijk voordeel heeft gehad bij dit hele gebeuren maar vanuit moreel standpunt kan ik het moeilijk goedpraten. Buiten dat het Westen het gewoon kon vanwege betere wapens en technologie net zoals ook de VS is overgenomen van de Indianen en Australie van de Aboriginals… 

     Blijkbaar is dat hoe de echte wereld werkt en zijn zaken als rechtvaardigheid en respect voor elkaar holle termen als je naar de praktijk van de wereld kijkt… 

       

    12. De relevantie is de volgorde van gebeurtenissen uit de geschiedenis, het begint niet bij Palestijnen maar bij Romeinen, Joden en Christenen.

    13. Jah, De Rothschilds hebben al lange tijd maar helemaal sinds de Napoleontische oorlog een enorme controle over de Engelse overheid via de Engelse Centrale Bank. De Rothschilds hebben vanuit hun machtspositie en hun eigen zionistische gedachtengoed zo de situatie van de Palestijnen er niet aangenamer op gemaakt. Ik heb welleens gehoord dat er ook plannen waren om de Joodse staat in een gebied in de VS te stichten… Maar goed dan hadden we nu natuurlijk niet zo dicht bij de grootste fossiele energiereserves van de wereld gezeten. 

     Laten we hopen dat we snel met hernieuwbare energie en elektrisch rijden aan de gang kunnen.  

    14. Ik heb het over het hele Midden Oosten Julie niet alleen over Saoedi Arabie. Dus ook het huidige Irak, Koewijt, Iran etc.

     In 1901 werden de eerste contracten door de Engelsen daar al getekend volgens deze bron. http://www.bookrags.com/research/oil-is-discovered-in-the-middle-eas-scit-061/

      In 1901, British businessman William D’Arcy convinced the Persian government to award him a concession for oil exploration, extraction, and sales in exchange for £20,000 and 16% of profits over the next 60 years.

     En zie eventueel ook deze hele serie:
     -) De geschiedenis van olie

    15. En moslims komen ook naar het ‘land van melk en honing’?

     De landen exporteren de olie toch en verdienen hier toch aan?

    16. Het gaat verder om de Rotskoepel op de joodse Tempelberg en de al-Aqsa-moskee in Jeruzalem, eigenlijk willen ze heel Jeruzalem, de bakermat van jodendom en christendom, als hoofdstad van een toekomstige Palestijnse Staat.

    17. Ik snap wederom niet wat je nu eigenlijk wilt zeggen. En hoe de dingen die je noemt relevant zijn voor je argumentatie. 

     Wat ik zeg is dat het Westen er voordeel bij had om de Joodse staat ten koste van de daar toen wonende Palestijnen te stichten omdat het Westen zo dichter bij het belangrijkste oliegebied ter wereld zit. Tot op de dag van vandaag heeft de VS en de UK daar een enorme macht in dat gebied. Dat laten alleen de hoeveelheid militaire basissen van de VS in dat gebied al zien. En de VS is ook altijd de belangrijkste bondgenoot van Israel geweest. We zien verder dat de UK en de zionistische Rothschilds dit al vanaf 1917 officieel gedocumenteerd in de koker hadden zitten. 

     Daarbij denk ik dat wij als Nederland daar ook groot voordeel bij hebben gehad, het is moeilijk voorstelbaar dat wij de huidige levensstandaard hadden kunnen hebben zonder al die olie. 

     Mijn punt is alleen dat dit wel ten koste is gegaan van de mensen die voor de komst van de Joodse staat in die gebieden leefden. Ik denk dat we moeilijk kunnen ontkennen dat de komst van de Joodse staat zeer ongunstig is geweest voor de palestijnen. 

     Maar goed zo loopt de geschiedenis blijkbaar. Ik vind het zelf echter moreel gezien nogal raar om dan de Palestijnen de schuld van dit alles in de schoenen te schuiven, zelfs gedeeltelijk. En zelf kunnen alle drie de abrahmische religies me gestolen worden mede juist omdat je dit soort zaken krijgt, allemaal geloven ze in Abraham, dan geloven er twee ook nog in Jezus en een derde groep zien dan Mohammed als laatste en meest belangrijke profeet en onder die verdeel en heers techniek wordt al een jaar of wat flink wat gemoord.

     De mensheid in optima forma zullen we maar zeggen.  

      

    18. Je wordt opgesloten in een soort openluchtgevangenis en in plaats van, zeg, een Silicon Gazastrook te beginnen voor IT-bedrijven, zodat je de in- en uitvoerbeperkingen omzeilt, voer je een islamistisch schrikbewind in.

     Nog briljanter: je gaat een soort veredelde carbidbussen af zitten vuren waarvan een groot deel op je eigen mensen terecht komt. 

     Heel logisch, en vanzelfsprekend allemaal de schuld van de zionisten.  

    19. @Germen
     “en in plaats van, zeg, een Silicon Gazastrook te beginnen voor IT-bedrijven, zodat je de in- en uitvoerbeperkingen omzeilt,…” ,

     ik vind dit een beetje kort door de bocht, ook al zouden ze hiertoe de financiele middelen gehad hebben, en ook al zouden bedrijven, veelal in bezit van het grootkapitaal, zich hier willen vestigen,   zeg nu zelf eens, denk je nu echt dat de israeliers zoiets zouden toestaan?

     Ik denk het niet.

    20. Met alle respect, een beetje onzin, Tim. Zoveel grootkapitaal is er niet nodig. Met, zeg, tienduizend euro kom je al een heel eind. 
     Wat de internetverbindingen in Gaza betreft: zie hier.  Geen probleem dus.

     Het werkelijke probleem is in Gaza een totaal gebrek aan fantasie en een verstikkend sociaal klimaat, daarom vluchten jonge Gazabewoners massaal in de drugs.

    21. Germen.. Het werkelijke probleem van Gaza is Israel!
     Sorry hoor maar je gaat echt te ver hier en hierboven, walgelijk om te lezen. Wat de nazi’s deden in Warschau doet Israel met Gaza…ze moesten zich schamen. 

     …en dan kom je met zo’n optie?

     Ga er eens heen naar Gaza…of verdiep je, ik had je echt hoog zitten hier op Visionair, maar goed. 

      
      

    22. Ik weet het niet, als mensen mij van het land waar al mijn voorouders vandaan komen mij er met geweld afgooien, me opsluiten in een klein strookje dan zou bij mij het starten van een IT bedrijf geloof ik niet het eerste zijn op mijn prioriteitenlijstje… 

      

    23. Het probleem is dat de afstammelingen van de Palestijnen momenteel ruim vier miljoen bedragen, en zij eisen hun recht op om naar hun vaderland terug te keren. Israël weigert dit, en wijst op het feit dat zij, samen met de Palestijnen die al in Israël wonen, de Joodse bevolking van zo`n 5,4 miljard in aantal zou kunnen overtreffen. Deze kwestie zorgt voor gewelddadige conflicten.

 2. Veel teveel mensen die de grond claimen. Ondertussen maken ze de grond zo dood en onvruchtbaar met hun doorrijden, dat het beter is als ze allemaal opdonderen van de grond en de grond teruggeven aan de natuur. Als de grond is hersteld door goeie verzorging kunnen enkele mensen er weer wonen zolang ze de grond van God (daarna kwam Allah) niet claimen voor persoonlijk egoïstisch mensen eigendom.  En een dagelijks feestje voor alle bewoners lost het probleem zo op. op op op opaaaa……  Alle kavels inleveren en een mooi wildlife-park maken van de hele Gaza-strip. :)

 3. @Julie: Bedankt voor de tip!
  Ik denk dat het voor iedereen veel beter geweest zou zijn als Israel gesticht zou zijn in bijv. een hoek van Californie. Hoeveel leed op wereldschaal is niet aangericht door dit conflict. En dat allemaal vanwege een emotie (beloofde land e.d.)?
  Mijn emoties geven aan gezond en vreedzaam leven voor de hele wereld een hogere prioriteit.

 4. Beste visionairen, We beginnen met de top 3 ergste vakanties en zie daar we eindigen ver terug in de geschiedenis, mooier kan het niet. Geschiedenis van het verleden is vastgelegd, door feiten en dat zou je dus als rationeel moeten betitelen, maar niets is minder waar als ik de reakties lees, dan praten we over emotie. Als vader Abraham had geweten, dat hij bij zijn 2e vrouw zijn eerste kind kreeg, zoon Ismael en deze beidde de woestijn in stuurde omdat sarah ook plotseling zwanger bleek, zou hij nu terug kijkend dit waarschijnlijk nooit gedaan zou hebben en was er daardoor veel leed voorkomen??  ;-)

  Elk mens heeft bestaansrecht en zeker daar waar zijn roots zijn begonnen.

  De geschiedenis heeft ons geleerd, dat oorlog voeren zo oud is als dat de mens aanwezig is. Dus ook de Hebreeers, zoals ze toen destijds heten. Lees hieromtrent verder op de volgende site: http://nl.wikipedia.org/wiki/Joodse_geschiedenis M.a.w. het jodendom heeft door oorlog voering zijn veroverde land tm heden geclaimd.
  http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/geschiedenis/30609-geschiedenis-jodendom-10-de-theocratische-staat-judea.html

  De ismaelieten, zouden dus ontstaan zijn van de eerste zoon van abraham. Die later in de geschiedenis de moslims werden. Mohammed heeft dat ook bevestigd in zijn gedachten goed. Tevens heeft hij het de joodse God geaccepteerd en tevens hun profeten, daarnaast is de koran een vervanging van de bijbel. De basis die mohammed later heeft samengesteld is tm heden nog steeds in gebruik. Dat gegeven hebben we te respecteren, netzoals andere religies. Veel valt er hier over te schrijven, maar to the point. De moslims zijn altijd weggedrukt en zouden volgens de christelijke leer geen bestaansrecht hebben. Tot slot: De huidige palestijnen hebben net zoveel recht op hun bestaansrecht als wie dan ook. Ze zijn alleen door inmenging van andere naties, op een klein stukje land verdrongen, mede door hun armoede, terwijl de joden rijk waren door hun handel en daardoor nog steeds macht uitoefenen op hun zg recht op het land Palestina, die ze gezien het verleden en het heden, door oorlogvoering hebben verkregen. Mvg, paul.

  1. Als zielepoot en slachtoffer krijg je heel veel voor elkaar. Ik trap er niet meer in. Er is genoeg geld in die olielanden, waar is hun loyaliteit naar elkaar? Hun winst zit in exploratie en dat is ook wat ze doen. Ten goede van het hoogste doel… (?).

    1. Julie, ik denk dat je dat even wat duidelijker moet verwoorden, wat bedoel nu  eigenlijk precies?? Zover ik weet heeft het desbetreffende gebied, praktisch geen olie. Heb zelf via de ZIM lines, altijd olie daar heen gebracht. Mvg, paul.

   1. Julie, kijk gewoon eens wat de VS, de UK en de Rest van West Europa daat allemaal hebben uitgevreten in die regio de laatste 100 jaar om de olie en gas en ik heb het nu over het hele Midden Oosten. Saddam Hoessein is daar door het Westen neergezet en later weer weggehaald. Ze hebben in Iran democratische regiems omver geworpen, Saoudi Arabie een van de meest conservatieve regiems ooit wordt sinds de jaren 70 beveiligd door de VS…

    De meeste dictaturen en besturen zitten daar door directe installatie van het Westen of door goedkeuring en steun van ons. Waarom dacht je dat die mensen zo schijtziek zijn van de VS daar? Het is alsof China hier in Europa al een jaar of 100 de poppetjes bepaald die ons zouden regeren… 

    Bekijk de documentaire van John Pilger The War Against Democracy nog eens of lees het boek van John Perkins eens goed door, of zoek het eens na op de wikipedia.

    Ook je laatste argument vind ik persoonlijk een heel gevaarlijke, wat weet jij eigenlijk echt van die cultuur en hun boek. Heb je de Koran ooit gelezen, heb je ooit gereisd in die regio?  

    Ik vind het prima hoor dat de VS en Europa daar doet wat ze doen, we hebben een boel van onze rijkdom daaraan te danken maar ik vind het nogal minachtend om die mensen vervolgens de schuld in de schoenen te schuiven van die ellende laat staan te zeggen dat zij een bedreiging voor ons vormen…   

     

    1. Een goed artikel over die omverwerping van regiems is http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Covert_United_States_foreign_regime_change_actions&prev=/search%3Fq%3DBrazili%25C3%25AB%2Bwordt%2Bdictatuur%2Bmet%2BCIA%26hl%3Dnl%26qscrl%3D1%26rlz%3D1T4ADSA_nlNL392NL393%26biw%3D1024%26bih%3D563%26prmd%3Dimvns&sa=X&ei=6RhcUKHXHK2a0QXv2IGIBg&sqi=2&ved=0CDcQ7gEwAw
     waarin het allemaal staat uitgelegd. Het is heel veel en ik moet het nog beter bestuderen, maar globaal komt het er op neer dat het gaat om de CIA, die reageert op communistische en andere bedreigingen.

     Verder denk ik dat het normaal is dat wij ook olie nodig hebben, als grondstof voor energie en industriële doeleinden. En zij willen graag olie exporteren, het gaat dus om handel en daarover moet je onderhandelen.
     Dat is wat anders dan veroveren (niet verwerven) van grondgebied voor culturele/financiële/religieuze/politieke doeleinden.

     Ook mensen worden veroverd, en dragen sympathie voor bijv. Hamas. Dat wordt een vreemd verschijnsel genoemd, want waarom niet voor de Taliban, voor Al-Qaeda?

     Douwe als jij de Koran kent, en ook de bijbel, zijn er verschillen. Het NT vanaf Christus zit qua normen en waarden toch anders in elkaar en daar hebben ze ons ook. Bovendien blijft de Islam een besloten club.

     Ze hebben ook wel veel aan ons te danken; wat ik jou al eerder typte in het artikel over Nederland als missieland. Daar komen resultaten van NAVO-inspanningen nog bij. Voordat jij die NAVO gaat aanvallen kijk dan eerst naar de intentie van betrokkenen.

    2.  Goed artikel idd, daar komt mooi naar voren hoe de VS in een boel landen volledig democratische regiems omver werpt als de belangen van dat regiem niet zo zijn als de CIA en vaak de grote bedrijven uit de VS dat willen. 

     Ik denk dat iedereen die dat artikel wat je linkt eens rustig doorleest dan ook met dat in het achterhoofd nog maar eens naar het hele midden oosten moet kijken. 

  1. Vind ik niet zo’n goed idee Roeland, Amerika begint net een beetje te humaniseren onder Obama. Israel verhuizen naar Californie, maakt die staat gegarandeerd tot een republikeins, kapitalistisch, religieus, puriteins, ondemocratische rechtse staat. En waar verdienen die hun geld mee? Met het uitlokken van zoveel mogelijk gewapende conflicten op wereldschaal, ongeacht de plaatselijke politieke idealen, of hun religie. Een oplossing die ik daarvoor bedacht heb, noem ik dereligiëren, om er weer menselijke mensen van te maken, die om mensen geven in plaats van een fantoom dogma.  

 5. nou vooruit, omdat het in de kerken Israëlzondag is vandaag, een paar flodders uit de losse pols:

  (die zijn doorgaans niet dodelijk voor schuimbekkers hoor Leon )
   
  ad.: ’oplossingen voor dit conflict iemand?’ (Douwe 4 okt. 23:30 uur)
  antw.: onze Lieve Heer zelf! zie Apocalyps 19. e.v., in de Bijbel.
   
  ad het plaatje van Julie: (5 okt. 6:51)
  heel goed, dank u wel. De Goddelijke belofte was trouwens vanaf de Eufraat bedoeld hè? Maar daar hebben ze nooit hun ‘voeten op gezet’, zoals de opdracht luidde. Komt straks wel weer, geloof ik uit de profetieën.
   
  ad. ‘en als de Italianen dan morgen het Roomse rijk willen herstellen is dat ook prima?..’ (Douwe op 5 okt. 8:39)
  Een volgens mij en vele anderen volkomen Bijbelse voorzegging, dat herstelde Romeinse rijk.
  En waar ik meen redelijk de Europese politiek te volgen, zijn ze al een heel eind met het verwezenlijken van dat rijk. We hebben nu reeds als Nederland niks meer over onze eigen centen te vertellen met de ESMdrain en zo, zoals u weet. En de god mammon, welke ons nu zo schunnig te pakken heeft, zal toch ook wel uit de Grieks-Romeinse stal komen?
   
  en inzake ‘… de orde van de natuur, het recht van de sterkste…’ zou ik op willen merken dat de God van Israël reeds 4000 jaar aantoont Wie dat is. En de voorbije 64 jaar was dat niet minder tegenover de grote Arabische overmachten, toch?
  En oh! wat gaat Hij dat nog meer bewijzen, tot straf en aansluitend tot groot heil van heel de wereldbevolking!
   
  ad. ‘Genocide? De feiten.’ (Germen 8:59 uur) Met dank!
  Ach ja, dat de mainstreammedia niet objectief zijn en al helemaal niet inzake Israël, dat behoeft m.i. op Visionair niet meer aangetoond te worden.
   
  ad. Douwe 9:10 uur: Als we nou eens even eerlijk zouden willen zijn en erkennen dat de Arabieren gewoon reeds honderden malen zoveel land hebben als de Joden (immers Palestijnen zijn maar een weer ‘archeologisch opgegraven’ naam van de Filistijnen na ’67-’76 om de landclaim te versterken. Yasser Arafat was zelf ook gewoon een ordinaire terroristische Egyptenaar), dan is het toch dom om zo de door God JHWH gegeven landbelofte (zelfs heel actueel binnen de PKN, momenteel!) te willen bestrijden?
   
  ad. tot slot ( ik wil straks naar de kerk) Julie 9:46 uur: eigenlijk vind ik dat de Christus niet als revolutionair is veroordeeld tot de dood aan het kruis, maar als Koning der Joden, (dat stond ook boven Zijn hoofd geschreven) welke ze zelf  afwezen, terwijl Pilatus daar niet het minste gevaar in zag, waar Jezus Zelf betuigde dat dit het Koninkrijk der hemelen betrof. (‘Mijn Koninkrijk is niet van deze aarde’)

  En uh, aangaande die toen nog 120 volgelingen; daar kwamen er 7 weken later al op één dag ruim 3000 bij, weet je nog? En nu zijn het er, ondanks dat we hier in West-Europa gevoeglijk door de moslims overgenomen gaan worden, wereldwijd toch reeds een paar miljard hoor! Alleen niet zo erg veel op Visionair, geloof ik.
   
  Lux eigenlijk, dat we nu nog tegen mógen zijn, waarvan onder de sharia weinig ruimte meer zal bestaan hoor. Ik leerde namelijk dat islam wel onderwerping betekent.

 6. Nu nog even wat losse flodders uit de koran en joodse heilige boontjes teksten, en het is hier weer een complete woordstrijd tussen de kijvende, wedijverende partijen, zoals het altijd al geweest is.

 7. @ Leon: waarom zouden we weg lopen voor de werkelijkheid welke zich duizenden malen openbaart? Eng misschien?
  U zult waarschijnlijk een welbestudeerd man zijn, maar dat is de neurochirurg hier onder ook.

  Hij geloofde niet in BDE’s. ik geloof daar nog niet in. ik geloof zelfs niet in HDE’s. Dat is omdat ik het zeker weet. Lichaam en ziel zijn te scheiden; dat gebeurt te vaak om het te ontkennen of er voor weg te lopen.

  Onder dit topic zou ik de opmerking willen maken: weet je wat de allerbeste ‘vakantie’bestemming is voor de rest van de eeuwigheid?
  Wij weten dat helemaal zeker hoor, samen met ontelbare anderen.
   
  groetjes, ben  

  http://www.cip.nl/artikel/31441/De-hemel-is-echt:-een-neurochirurg-over-zijn-bijna-dood-ervaring

 8. @ Leon: de Lord of the Rings-acteur Elijah Wood, maakte de opmerking
  “Een van de mooiste dingen ter wereld is als je anders durft te zijn dan de massa”, zo las ik ergens.
   
  Dat is toch een uitdaging voor ons allemaal? Durf gewoon!!
   
  Het is hartstikke waar dat er veel te veel onrecht in de wereld is en was.
  Maar nou even gewoon logisch: het is dan toch raar om daaruit dan maar de conclusie te trekken dat God de Schepper niet zou bestaan ?
   
  De eerste vraag welke wij als gelovigen (op dat woord kom ik terug) altijd krijgen is steevast:
  ‘als God bestaat, waarom laat Hij dan al die ellende toe op de wereld?’
  Voor mij heeft dat logischerwijs niks te maken met Zijn al of niet bestaan, maar hooguit met Zijn al of niet goed en lief zijn.
  Zie jij daar ook de logica van in?
  Aangaande jouw buurman hebben we het ook niet over zijn al of niet bestaan op grond van zijn al of niet aardig zijn, toch?
   
  Op het andere topic betreffende de hopeloze situatie in de Gazastrook ga ik even in op de twee tegenovergestelde machten welke er in de geestelijke gewesten bestaan. Die kunnen nooit bij elkaar horen.
  Terecht zei Jezus eens dat een koninkrijk dat tegen zichzelf verdeeld is niet kan bestaan. Wij zullen dus op grond van waarneming moeten leren erkennen dat er twee met elkaar strijdige krachten bestaan.
  Dat heeft nog niks met geloven te maken, vind ik.
   
  Die strijdige krachten kan je zelfs in jezelf waarnemen.
  Een bekend voorbeeld werd eens uitgedrukt door een jongetje dat erkende dat er een witte en een zwarte ‘hond’ binnen in hem vochten om de voorrang. ‘En wie wint het?’ was de vraag.
  ‘Wie ik het meeste eten (voeding) geef’, zei het eerlijke jongetje.
   
  Even on-topic er tussen door; in de Gazastrook zijn die krachten natuurlijk ook zo vreselijk goed zichtbaar, inclusief de bijbehorende gevolgen, toch?
  Ja, logischerwijs komt Gaza dan voor mij in het rijtje van 3 ergste vakantiebestemmingen terecht. (Israël niet dus).
   
  Dan nog even inzake ‘ik zou willen dat het zo zou zijn’. Een eerlijke en goede opmerking, vind ik. Houdt die lekker vast, dat is niet slecht!
  Dan over ‘ik kan (het) niet geloven’. Ook eerlijk en niet zo erg hoor.
  Eigenlijk ben ik ook helemaal niet zo gelovig.

  Heb je wel eens over ‘bevindelijke kringen’ gehoord? Die had je vroeger in wat men noemde loodzware christelijke gemeenschappen. Ze hadden volgens mij geen goede klank; je mocht er bijna niks op zondag en zo.
  Toch zou ik mijzelf op grond van de openingszin hierboven ‘bevindelijk’ willen noemen.
   
  Het voordeel van dat woord is dat ik hier op dit forum ook een ‘spreekrecht’ durf te claimen, als ervaringsdeskundige.
  Als bouwkunde tot de wetenschap gerekend mag worden, heb ik het best ver geschopt in dat vak. Na m’n dubbele hbo heb ik 12-15 jaar een studiefunctie mogen vervullen. Daarin heb ik heel veel proefondervindelijk vast kunnen stellen. Empirisch heet dat in de wetenschap, toch?
  Het voordeel daarvan was dat al die proeven te herhalen zijn met soortgelijke uitkomsten.
   
  Een voorbeeldje: achter m’n bureau had ik een vijver gemaakt van een zwembadfolie (dat was op zich al een kwaliteitsproef) Daar zaten schildpadden in, wat helemaal niks met het vak te maken had, maar gewoon leuk was in de 3 saaie 23 verdiepingen hoge kantoorgebouwen.
  Als wij nou nieuwe materialen aangeboden kregen, waarvan beweerd werd dat ze watervast waren, een verschrikkelijk belangrijke eigenschap voor veel plaatsen in de bouw, (jullie weten ook wel dat de betere multiplex bijv. WBP is) dan gingen die geheid voor bepaalde tijd die vijver in om te beproeven. Zo meet je ook de poreusiteit van steenachtige constructies op grond van de absorptie, het opzuigend vermogen in water. Hardere steen zuigt minder snel en zo. En hoe gedragen zich gecoate staalplaten op de randen t.o.v. de concurrenten? Enz., enz.
   
  Leon, met wat ze ‘geloof’ noemen ga ik niet anders om.
  Als wij in de kerk de psalmregel zingen:
  ‘wie Hem aanroept in de nood, vindt Zijn gunst oneindig groot’,
  nou dan beproef ik dat en bevind de uitkomst dus ook zo.
   
  Het kan mij dus niets schelen wat men hier zeurt aangaande dooie dogma’s in de kerken en zo, ze boeien me niet, maar mijn ervaring en die van de mensen om mij heen met de levende God van hemel en aarde, ja dat maakt het verschil tussen (eeuwig) levend en dood, vind (bevind!) ik.
   
  Dat is dus ook voor jullie herhaalbaar, dus wetenschappelijk aantoonbaar.
   
  Nou, nog even dan een lastige wetmatigheid in de hemelse gewesten (geestenrijk). Het wat jullie geloof noemen, is een gave, een geschenk dus van God, leert ons Zijn Boek.
  Daarom kunnen we dat elkander ook nooit aanpraten.
  Maar daar mag je wel bij Hem om vragen.
  Als je om Zijn Geest vraagt, geeft Hij die altijd, heeft Hij beloofd!!
  Jezus heeft die weg naar de Allerhoogste vrij gemaakt met Zijn eigen leven. Daarop mogen jij en ik altijd pleiten.
  In de voorbije 2000 jaar heeft Hij nog nooit iemand onverrichter zake terug gestuurd, weet ik.
   
  Ach, ach, wat zouden die Gaza-Palestijnen in een oneindig betere situatie terecht komen als zij die Weg ook zouden bewandelen.
  Zullen we dan een permacultuur over de hele boel uitspreiden?
  Dat zou heerlijk worden? Weet dat de schepping alle mogelijkheden kan leveren hoor. Prettige vakantie dan jongens!!
   

 9. http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2012/10/israel_telde_calorieen_voor_pa.html

  Israël zorgde tijdens de blokkade van de Gazastrook dat de Palestijnen net niet ondervoed raakten door het aantal calorieën in de voedselhulp te tellen. Dat blijkt uit een document dat het Israëlische ministerie van defensie heeft moeten vrijgeven op last van de rechter.

  Israël zorgde ervoor dat iedereen 2.279 calorieën per persoon per dag binnen zou krijgen, het minimum van de WHO. Het land hoopte hiermee de regering van Hamas, die in 2007 aan de macht kwamen, te verzwakken.

  Alleen producten die echt noodzakelijk waren mochten de Gaza-strook binnen. Denk hierbij aan zalm en vetvrije yoghurt. Producten als koriander en instantkoffie werden bij de grens tegenhouden. Israel hield een gedetailleerde lijst bij van ‘goede’ en ‘slechte’ voedselwaren.

  Israel heeft altijd ontkent de voedseltoevoer actief te controleren. 

Laat een reactie achter