Gelovigen in een reservaat, dat vrij is van WiFi-straling.

Is WiFi schadelijk voor de gezondheid?

Een onopvallende plattelandsstad in de Amerikaanse staat Virginia is veranderd in een toevluchtsoord voor zelfverklaarde stralingszieken. Praten zij zichzelf stralingsziekte aan, of is er werkelijk wat aan de hand?

In de tegenwoordige klaagcultuur, en miljarden internetgebruikers, is het niet moeilijk om gelijkgestemden te vinden voor je echte of ingebeelde syndroom. Morgellons, trimethylaminourie of een bezetenheid: voor alles is er een groep van medelotgenoten, die een nieuw thuis bieden. Sommigen leiden naar eigen zeggen aan een allergie voor radiostraling.

Rond het stadje Green Bank ligt de National Radio Quiet Zone (NRQZ), vanwege de radiotelescopen in het gebied. De NRQZ is ongeveer zo groot als Nederland. Veel mensen die zeggen te leiden aan een allergie voor radiostraling, electromagnetic hypersensitivity, zijn verhuisd naar de NRQZ om te ontkomen aan radiostraling.

Is dit inbeelding, zoals zo vaak, of is er werkelijk wat aan de hand? Op het eerste gezicht lijkt de gedachte absurd. Immers: ons lichaam bevat geen antennes en kan radiostraling alleen als bron van warmte ervaren. Voor zover onze wetenschappelijke kennis reikt. Er zijn ook geen ondubbelzinnige bewijzen gevonden dat zwakke radiostraling negatieve effecten heeft op het menselijk lichaam. Klinische onderzoeken hebben geen verband gevonden tussen elektromagnetische straling en de genoemde gezondheidseffecten.

Gelovigen in een reservaat, dat vrij is van WiFi-straling.
Gelovigen in een reservaat, dat vrij is van WiFi-straling.

1 gedachte over “Is WiFi schadelijk voor de gezondheid?”

  1. Dan dien je toch eens verder te onderzoeken dan je huidige wetenschappelijke neus langs is… http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/10-shocking-facts-health-dangers-wifi/

    Zelf zit ik ook in de IT op regelmatige basis en ik kan je vertellen dan ik onmiddellijk merk als ik in sterke WiFi signalen zit en ik krijg er hoofdpijn en moeheid van als ik er te lang in zit. In ieder geval is oa. GSM dichtbij het hoofd ook al aangetoond en vele GSM makers hebben al in de handleiding in zeer kleine letter staan dat de GSM toch minstens +1 meter van het hoofd dient te zijn wanneer men er mee belt. Dit zetten ze er niet zomaar in zonder bewijzen en de bewijzen blijven binnensijpelen maar denk er aan dat in dat wereldje ook zovele geld mee gemoeid is en iedereen die gelooft dat er geen spelletjes worden gespeeld door onderzoekers partijdig tem aken op één of andere manier… gelooft nog in sprookjes want het gebeurt meer dan men denkt en onderzoek dit ook maar eens want er komen steeds meer en meer wetenschappers in opspraak

Laat een reactie achter