Video: Khan Academy bij TED

Salman Khan, de man achter de hier al meermalen besproken Khan Academy vertelt in 20 minuten bij TED over zijn project, de achtergrond en waar hij naar toe wil. Een ware onderwijsrevolutie is al onderweg.

 

Zelf ben ik bij de Khan Academy begonnen met de lessen over computer programmering die ze aanbieden, momenteel is dat allemaal nog in het Engels, maar dat kan snel veranderen. Khan Academy zoekt op dit moment  namelijk vrijwilligers die onder andere mee kunnen doen met het Nederlands ondertitelen van videoclips. Zo kan iedereen binnenkort meedoen met de revolutie en kan jong en oud via de Khan Academy nieuwe kennis opdoen! Wellicht een idee om eenzelfde platform voor Nederland op te richten?

Lees ook:
-) Khan Academy veroorzaakt onderwijsrevolutie
-) Khan Academy oplossing voor de meeste wiskunde problemen.  
-) How Khan Academy Is Changing the Rules of Education, Wired Magazine
-) Thuisonderwijs: goed idee

2 gedachten over “Video: Khan Academy bij TED”

  1. Zeker een geweldig idee.
    3 maanden geleden ben ik ook begonnen met een aantal video-lessen op te nemen, en mijn doel is om in ieder geval de hele middelbare-school-stof voor Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde online te krijgen.
    Ik heb er zelfs al gedeeltelijk mijn huidige baan voor opgezegd om dit voor elkaar te krijgen.
    http://www.4beta.nl/wiki voor de eerste 200 video’s, hopelijk lukt het me om in de zomer tot de mijlpaal van de 1000 te komen.

Laat een reactie achter