Video: Khan Academy bij TED

Share Button

Salman Khan, de man achter de hier al meermalen besproken Khan Academy vertelt in 20 minuten bij TED over zijn project, de achtergrond en waar hij naar toe wil. Een ware onderwijsrevolutie is al onderweg.

 

Zelf ben ik bij de Khan Academy begonnen met de lessen over computer programmering die ze aanbieden, momenteel is dat allemaal nog in het Engels, maar dat kan snel veranderen. Khan Academy zoekt op dit moment  namelijk vrijwilligers die onder andere mee kunnen doen met het Nederlands ondertitelen van videoclips. Zo kan iedereen binnenkort meedoen met de revolutie en kan jong en oud via de Khan Academy nieuwe kennis opdoen! Wellicht een idee om eenzelfde platform voor Nederland op te richten?

Lees ook:
-) Khan Academy veroorzaakt onderwijsrevolutie
-) Khan Academy oplossing voor de meeste wiskunde problemen.  
-) How Khan Academy Is Changing the Rules of Education, Wired Magazine
-) Thuisonderwijs: goed idee

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

2 reacties

 1. Daan schreef:

  Deze site is in veel opzichten geniaal. Tijdens mijn studie al vele keren gebruikt.

 2. 4beta schreef:

  Zeker een geweldig idee.
  3 maanden geleden ben ik ook begonnen met een aantal video-lessen op te nemen, en mijn doel is om in ieder geval de hele middelbare-school-stof voor Natuurkunde, Scheikunde en Wiskunde online te krijgen.
  Ik heb er zelfs al gedeeltelijk mijn huidige baan voor opgezegd om dit voor elkaar te krijgen.
  http://www.4beta.nl/wiki voor de eerste 200 video’s, hopelijk lukt het me om in de zomer tot de mijlpaal van de 1000 te komen.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger