Waarom zijn huizen tegenwoordig zo duur?

In Nederland en België is een huis bijna zo duur als een kasteel. Aan de overkant van de Noordzee is de situatie al even erg. Dit terwijl de kosten van het bouwen van een huis niet echt omhoog zijn gegaan. In dit Britse filmpje, dat vrij eenvoudig ook op de Nederlandse en Belgische situatie kan worden vertaald, worden harde noten gekraakt.

Het is niet de schuld van ‘de economie’, techniek of graaiende vakbonden dat huizen anno 2o16 zo extreem duur zijn. De oorzaak is, heel simpel, politieke keuzes die ten gunste van huizenbezitters zijn gemaakt. Keuzes, die een eerste levensbehoefte, een betaalbare woonplek, hebben laten  ontaarden in een beleggingsobject.

Sign_of_the_Times-Foreclosure

7 gedachten over “Waarom zijn huizen tegenwoordig zo duur?”

 1. De huizenprijzen hebben niks met huizen te maken maar alles met de financiele verdienmodellen van ;
  -banken
  -makelaars
  -projectontwikkelaars.
  -Staat der Nederlanden
  -gemeenten.

  Bedenk wel dat in ’n echte markt huizen zo goedkoop mogelijk zouden zijn en niet zo duur mogelijk…de huizenmarkt is dus helemaal geen markt.
  Het is met huizen als met medicijnen tegen kanker…je kan niet zonder…en daar wordt door vele parasitaire partijen enorm aan verdiend..woekeren noemen ze dat.. ..
  Gewoon 30 jaar krom liggen met 2 lonen voor ’n hoop stenen die het absoluut niet waard is….laat je lekker voor het karretje spannen v.d. zieke financiele wereld mensen….niet denken maar gewoon die hypotheek afsluiten !!

 2. Religieuze instellingen krijgen in Nederland altijd bouwgrond voor heel lage prijzen. Laat ik stellen voor tien procent van de marktwaarde zoals in mijn vroegere woonplaats Driebergen gebeurde. De godsdienst wordt op allerlei manieren door de overheid als positief beoordeeld en bevoordeeld (waaronder belastingtechnisch). De kracht van de godsdienst is geweld waaronder volledige indoctrinatie. Die vindt haar basis in staatsmacht dan wel grote politieke macht. Anders verliest godsdienst haar invloed en verdwijnt langzamerhand. De godsdienst is het zwaarste wapen van de machtigste veelal met elkaar overleggende klieken. Grondslag voor manipulatie en verdere maatschappelijke indoctrinatie. Meelopers zat, ook niet-gelovigen. [Vindt vanouds haar oorsprong in het Romeinse Rijk.]. Het grote bankwezen is in veel westerse landen voor honderd procent in handen van of anders in ”eeuwig” verbond met de grote bazen in de godsdienst. [zelfs de verkoop van ABN AMRO Bank zou nader moeten worden onderzocht. De aanschaf van Banco Santander en Antonveneta door AAB was immers een inbreuk op de gevestigde orde in Zuid Europa.]. Begin eens met de afbraak van de genoemde voorrechten; pak daarbij de rol van de overheid aan. Ergens moet je beginnen. Nederland wordt inderdaad al sinds heel wat jaren leeggeplunderd. Bedenk wie daar in eerste aanleg de oorzaak zijn.

 3. Boeren die een bestemmings wijziging boven het hoofd hangt sterven nog al vaak van tevoren of komen dermatig opeens met justities en regelgeving in aanraking dat faillisementen executie en dwangverkoop voor de deur staat .. nóg vóór die wijzigingen openbaar worden.

Laat een reactie achter