De toekomst van vrouwen en mannen

Zullen de traditionele seksen blijven bestaan in de toekomst? En hoe veranderen de verhoudingen tussen mannen en vrouwen?

Waarom zijn er twee geslachten?
Veel soorten die alleen uit vrouwtjes bestaan, gedijen prima. Een soort met alleen maar vrouwtjes, zoals de New Mexican Whiptail-hagedis hoeft geen energie te steken in mannetjes en seksuele rituelen. Dat maakt de kans op overleven iets groter. Toch kennen bijna alle meercellige (en het grootste deel van de eencellige) soorten seks en er wordt veel energie gestoken in de voortplanting. De reden hiervoor is parasitisme. Parasieten evolueren om zoveel mogelijk voeding aan de gastheer te kunnen onttrekken. De gastheer evolueert ook, om beter bestand te worden tegen de listen en lagen van de parasiet. Alleen, voor evolutie heb je seks nodig, dus mannen. Kortom: dankzij parasieten zijn er mannen. Of, wat dat betreft, mensen. Dus wees als man maar dankbaar voor die vervelende mug. Zonder haar waren we er waarschijnlijk niet. Overigens vinden veel feministen mannen ook vervelende parasieten, en misschien zijn we dat ook wel, maar dat even terzijde.

Mannen steeds minder nodig
Mannen zijn in enkele dingen gemiddeld beter dan vrouwen. Uiteraard zijn er genoeg vrouwen die de meeste mannen op deze onderwerpen overtreffen, maar hier hebben we het over een gemiddelde trend.theethicsofr

Mannen hebben een grotere lichaamskracht (waarbij vrouwen een groter uithoudingsvermogen hebben), zijn iets beter in logisch-rationele taken dan de gemiddelde vrouw, hebben een groter ruimtelijk inzicht en agressiviteit. Dit was de reden dat vroeger mannen meer werden gewaardeerd dan vrouwen. Mannen waren hard nodig als landarbeiders, beschermers, vechters, vakmensen en geleerden.

Het vervelende, voor mannen althans, is dat ze de afgelopen eeuwen precies datgene hebben uitgevonden om zichzelf overbodig te maken. Denk aan motoren die sterker zijn dan een mens, computers, ontwerpsoftware, drones en dergelijke. Dat, terwijl de vraag naar specifiek vrouwelijke sterke punten, zoals netwerken, verzorgen en praten, gelijk is gebleven. Pas nu komt dat een beetje. Kunstmatige inseminatie is al tientallen jaren een feit, maar kunstbaarmoeders zijn er nog steeds niet. Agressiviteit is niet erg nuttig, tenzij in de politiek.

In de toekomst weer gelijkgetrokken
Toch is er ook goed nieuws voor mannen. Er komen steeds meer en betere seksrobots. De ultieme behoefte van veel mannen, een gewillig jong en soepel vrouwenlichaam dat niet zeurt over hoofdpijn of eerst-een-romantisch-avondje, wordt hierdoor bevredigd. Iets verder in de toekomst, na 2040 schatten we ongeveer, wanneer we een hybride lichaam vormen met nanobots, wordt het mogelijk om van geslacht te veranderen.
Dus kan je als man geen date scoren, of, als vrouw, heb je even genoeg van al die opdringerige heren? Of willen jullie de rollen voor een keer omdraaien? Dan verander je toch gewoon je sekse. Een kwestie van het aanpassen van configuratie van nanobots en de zenuwbanen. Dus in de toekomst zullen er niet echt meer mannen en vrouwen zijn. Geslacht wordt dan een rol. Waarschijnlijk zullen er dan ook allerlei creatieve nieuwe geslachten komen. Slakken zijn ook hermafrodiet. Waarom mensen niet?

 

2 gedachten over “De toekomst van vrouwen en mannen”

 1. M.i. is seksuele voortplanting op basis van een vrouwtje en een mannetje zo stevig verankert in de evolutie dat seksrobots daar weinig invloed op zullen hebben. Hoe geavanceerd robots ook zullen worden. Alhoewel, tegenwoordig lopen mensen elkaar voorbij als levende doden en is het alhaast onmogelijk geworden om nog contact te kunnen maken. Hoe moet het dan met het nageslacht? Ik weiger te geloven dat de rode draad van seksuele voortplanting zomaar doorbroken kan worden, maar mensen hebben een serieus probleem in de sociale sfeer. Misschien dat geavanceerde (seks)robots wel gezien kunnen worden als concurrent van de mens, al valt er voor velen niets boven het traditionele gezin te prefereren.

 2. Anoniet Anonine

  Weet je dan wel wat een symbioot is?

  Ik snap het wel, ik zoek het zelf op natuurlijk. Het valt me alleen zo tegen dat het nog daadwerkelijk te vinden is ook..

  Werk je nog steeds aan je imago?
  En dan natuurlijk niet imago als holle terminologie die synonieme waarde deelt met reputatie..

  Derde stadium vlinderontwikkeling?
  Nee? Schoolslag zeker? Of nog borstcrawlen op het droge? Ach, neem de tijd, je leert vanzelf kruipen als je maar niet stil blijft liggen..

  Vooral blijven wentelen..

  Mwe, ik had nog een vraagje.. hoe vaak heb je ondertussen in dat ideale kledingstuk voor mannen gelopen?
  De rok!?
  Ik hoop regelmatig, getuige je positieve geluid erover in dat andere blog, maar ik durf er maar niks over te vermoeden…

  Beste Gerben,
  Die vier blogs over geslachten, de verschillen in beleving en betekenis, je percepties en projecties door de jaren heen, doen me toch motiveren het volgende dan maar gewoon direct en persoonlijk te vragen:
  Vind je het werkelijk goed nieuws voor mannen dat er steeds meer en betere seksrobots komen?
  Want ik denk dat een positieve bevestiging daarvan een hoop zou verklaren en in het verlengde daarvan ook mij veel duidelijkheid zou verschaffen..

  Geslacht is niet ook wel een rol?
  Gerben, ervaar je je geslacht als script?

  Nu ja, doe ons beide een lol en hou het lekker retorisch, oké?

  De goede groeten!
  Yo!

Laat een reactie achter