Freedom! De PirateBox in actie.

Tijd voor piraten.net

Internet wordt steeds meer aan regels gebonden. Bruut politieoptreden, claims van honderdduizenden euro’s of zelfs executies in dictatoriaal geregeerde landen zijn het gevolg van de steeds sterkere greep van overheden op het internet. Het wordt dus tijd om een nieuw internet op te zetten waar nog wel vrijheid heerst. Als we allen samenwerken, komt dat er ook. Lees hier hoe.

Freedom! De PirateBox in actie.
Freedom! De PirateBox in actie.

Alternatief internet
Sommige mensen streven naar anoniem internet, bijvoorbeeld via Tor onions. Dit heeft als nadeel dat de verbinding tussen de Tor onion en de eindgebruiker nog steeds af te luisteren is: een ketting is zo sterk als de zwakste schakel. We ontkomen dus niet aan een fysiek alternatief, een manier van communiceren die niet via internet loopt.
Er zijn verschillende alternatieven bedacht voor internet. Deze variëren van de vrij simpele internet dead drop, een ingemetselde USB stick, tot het (helaas niet operationele, de bedenker is gelijmd door de telecomindustrie) netwerk Netsukuku. Meer informatie in ons artikel. Een softwaregenie of Steve Jobs ben ik niet en denk de meeste andere mensen ook niet. We moeten daarom een simpel systeem bedenken dat met gemakkelijk verkrijgbare, goedkope technologie te implementeren is.

Machtsmisbruik door overheden en grote mediabedrijven
Tot de meest stuitende voorbeelden van internetbreidel en kapotprocederen van internetgebruikers behoren de volgende.
– De 66 jaar oude grootmoeder Lola Scruse werd in 2006 door de Amerikaanse tak van de copyrightmaffia RIAA aansprakelijk gesteld voor het downloaden van liedjes door haar kleinkinderen. Ze moest zesduizend dollar ophoesten, dit terwijl ze van een klein pensioentje leefde en dure nierdialysebehandelingen onderging.
– Ook een andere grootmoeder, Sarah Ward, werd het slachtoffer van het totaal op hol geslagen Amerikaanse rechtssysteem. Ze werd aangeklaagd voor het downloaden van miljoenen dollars aan muziek, waaronder de rapsongs van zanger Snoop Doggy Dogg. Sarah Ward had, naar bleek, slechts een eenvoudige verouderde Apple computer. De op Windows gebaseerde KaZaa-filesharing software die ze gebruikt zou hebben, werkte hier niet eens op. In totaal zijn in de VS alleen al 35 000 mensen aangeklaagd door de RIAA en soortgelijke afpersers.
– De Afghaanse student journalistiek Sayed Pervez Kambaksh werd door het “democratische” regime-Karzai, u weet wel, dat waar Jaap de Hoop Scheffer en zijn trawanten meer dan twintig jonge Nederlandse jongens en meisjes de dood voor in hebben gejaagd, veroordeeld tot de doodstraf, omdat hij informatie over vrouwenrechten in de islam had geüpload. Het parlement steunde deze doodstraf. Door een hogere rechter werd deze straf verminderd tot twintig jaar. De man is nu in zekere zin veilig, buiten Afghanistan.
– Wat dichter bij huis: de Nederlandse cartoontekenaar met het pseudoniem Gregorius Nekschot werd in het holst van de nacht door een arrestatieteam van de Amsterdamse politie van zijn bed gelicht en moest een nacht in de cel doorbrengen.  Zijn ‘misdaad’: verondersteld beledigende cartoons over de islam. Volgens de bekeerde haatbaard Johannes van der Ven, althans. Uiteindelijk volgde seponering.

 

Pirate Box Plus
De meest veelbelovende kandidaat is, vind ik persoonlijk, de Pirate Box van kunstenaar David Darts uit New York. Dit kastje bestaat uit een wifi router met een Linux servertje, gekoppeld aan een flinke harde schijf. De Pirate Box kan overal neergezet worden en biedt een draadloos communicatiepunt voor iedereen met een laptop met Wifi. Als hieraan een fikse externe harde schijf wordt gekoppeld van bijvoorbeeld een terabyte of twee, kunnen er duizenden programma’s, films en muziekbestanden op worden geplaatst terwijl de copyrightmaffia het nakijken heeft. Aan de Pirate Box ontbreekt helaas nog één onderdeel, en dat is een manier waarop de verschillende Pirate Boxes ook met elkaar kunnen communiceren. Zo kan je ook een eenvoudig berichtensysteem opzetten. Dit moet echter vrij eenvoudig te implementeren zijn. Ook moet de unit worden uitgebreid met een energievoorziening, bijvoorbeeld een zonnepaneel.
Van belang is dat de units niet zijn terug te voeren op een persoon. De units moeten daarom autonoom, op energiebronnen uit de omgeving, kunnen werken.

8 gedachten over “Tijd voor piraten.net”

 1. SSL of te wel HTTPS is het antwoord.
  Maar als je TOR hebt dan is dat toch het geval?
  Simpel gezegd moet je gebruik maken van een “proxy” welke server voor jou de requests (website aanvragen) doet en deze via een https (SSL) doorstuurt. De sleutel (code) voor de beveiligde SSL verbinding wordt maar eenmaal automatisch gegeven dus van meeluisteren kan geen sprake zijn.
  Oh en Bas, ik heb al jaren terug toen ik noch in Nederland woonde voor de gein wat emails verstuurd met woorden als CIA, bomb, dynamite, Bin Laden, attack, terrorist, Allah en meer van die ongein. Nooit iets gemerkt… Maar een beetje terrorist laat zijn berichten op een webmail service na zonder emails daadwerkelijk te versturen. Verbinding alweer via een proxy en SSL verbinding. Je kan natuurlijk ook een open wifi zoeken of zelfs met satelliet iets doen. Er zijn wel handboeken hierover speciaal voor bloggers in dictaturen.
  Dit soort onderdrukkende maatregelen treffen dan ook de gewone burgers en zelden de echt grote vissen maar ach, een beetje geïnformeerde lezer weet dat het daar ook helemaal niet om gaat.

 2. We moeten een manier hebben om deze units lokaal met elkaar te verbinden. De te overbruggen afstand moet groter zijn dan wifi, maar klein genoeg om onder de radar te blijven. Goedkoop genoeg dat iedereen ze kan bouwen. Zo kunnen we lokale deel netwerken opzetten, en als het er genoeg worden delen over grotere afstand.

  Ik zie hier een trend die zich op alle gebieden van onze samenleving voltrekt. “We want our sovereignty back: take the power back!”. Een beweging om de controle uit grote instanties weer terug te brengen naar ons, de gemeenschap.

  We willen zelf weer beslissen bijvoorbeeld via lokale democratie. We willen ons eigen gezond voedsel maken en delen. We willen lokaal geld in eigen beheer. We willen ons eigen vrij internet. We willen zelf onze stroom opwekken. We willen zelf bepalen wat we geloven, vrij van religieuze instanties of goeroes. We accepteren geen autoriteit meer behalve onze gedeelde autoriteit.

  We willen vrij zijn van de controlerende instanties, vrij zijn om een samenleving op te bouwen waar we in geloven, een samenleving die wél overeenkomt met onze waarden.

  1. Ik schreef daarnet de oplossing.
   Men kan onmogelijk heel internet continue in de gaten houden. Dus kan je zeker met een beveiligde verbinding en een proxy altijd veilig surfen. Als je TOR installeert dan heb je alles ineen. En trouwens, in 99,99% van de gevallen is er niks aan de hand. Het gaat pas een probleem worden bij file sharing.
   Overigens raad ik dan soulseek aan.
   Geen screening door die vreselijke stichting Brein aka digitale NSB welke zich in heeft gekocht.
   Wel zitten er wat gemankeerde nerds op dit file sharing programma maar vooral veel goede muziek en chatboxen en dat allemaal zonder reklame of spyware.

 3. Artikel: “Als hieraan een fikse externe harde schijf wordt gekoppeld van bijvoorbeeld een terabyte of twee, kunnen er duizenden programma’s, films en muziekbestanden op worden geplaatst terwijl de copyrightmaffia het nakijken heeft.”

  Knappe jongen als jij dat op 2tb kwijt kunt. Je bedoelt honderden i.p.v duizenden.

 4. Quote van de thrivemovement.com

  “Expand Low Power FM (LPFM) Community Radio
  LPFM stations are community-based stations with a signal range of 2-4 miles. They empower community members to easily broadcast within their neighborhood, bringing more diversity, perspectives, and local coverage to the media. In 2000, the FCC made licenses available for these stations, however, it has been limited to rural areas due to intense lobbying efforts by the National Association of Broadcasters who argued that LPFM signals interfere with their commercial signals in high-density urban spaces where audiences are the largest. Making more licenses available to all communities – and banning large broadcasters from snatching them up – would be a quick way to expand the scope of media. To learn more about this and take action, check out the Prometheus Radio Project.”

 5. Dat gaat alles om acties ter onderdrukking door die elite waar van net in een ander artikel de zegen van gesproken wordt in zake hun succesvolheid. Waar die genen die dat gelag al lang betalen (Weerloos gemaakt Volk)niet aan het Woord Komen. visionair.nl/wetenschap/maatschappij-met-discriminatie-succesvoller-tonen-sociologen-aan/comment-page-1/#comment-14292

  Heel de censuur in media op internet op scholen de leugens en misleidingen de auteurs en softwarerechtenhetsen de Kinder pornohetsen (dat ze zelf produceren en uploaden) de politiek correcthetsen de vernieting met immigraties en massa verkrachtingen de Armoedezaaingen de chronische (meer dan 35 jaar al)bezuinigingsterreur de kunstmatig aangelegde reccesieproducties(staatsboekhoudfraude 2006-2009) de ramp en doemscenarios een na ander – ALLEzzz DIE elite weer.En al eeuwen Galileo Galilei en Ieder Die de brandstapel besteeg Kende ze ook al drommels Goed! visionair.nl/analyses/is-wilders-een-fascist/comment-page-1/#comment-14070

Laat een reactie achter