TED Talk: hoe stress je vriend kan worden

Stress doet je hart racen, versnelt je ademhaling en doet je zweten. Stress werd lange tijd gezien als vijand nummer 1, maar nieuw onderzoek toont aan dat stress enkel gevaarlijk is als je denkt dat het gevaarlijk is! Psychologe Kelly McGonigal spoort je aan om stress als iets positiefs te zien en geeft ons een nog niet eerder toegepaste oplossing: zoek contact met anderen.

Contact zoeken met anderen werkt vooral goed voor vrouwen. Voor mannen zijn de voordelen wat minder duidelijk, maar het opzoeken van een vertrouwde omgeving, zoals thuis of een stamkroeg, zal zeker ontspannend werken.

6 gedachten over “TED Talk: hoe stress je vriend kan worden”

  1. Ik was ademloos gefascineerd door de brede, intens inzichtelijke herkenning van de oorzaken, symptomen, en gevolgen die ze beschreef. Wat een geniale diepgang heeft ze, ze is geweldig.

  2. Volgens mij schrijf je alleen de eerste letter van namen met hoofdletters.

    Ze lijken in ieder geval als twee druppels water op elkaar ook qua hoe ze presenteren. Na wat onderzoek blijkt dat het zusjes zijn van elkaar en een eeneiige tweeling is. Slimme tweeling dat ze het beide tot TED hebben weten te schoppen. :D

    Jane McGonigal was brought up in New Jersey by teacher parents who emphasized intellectual attainment; her identical twin, Kelly, is a psychologist and author.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Jane_McGonigal

  3. P.S. Met die hoofdletters bedoelde ik overigens niets kwetsends uit te drukken, maar mijn brein is nou eenmaal beschadigd. Ik kon e.e.a op dat moment door een blokkade, op geen enkele andere grammaticale manier realiseren, dan door hun namen in hoofdletters te schrijven.    

Laat een reactie achter