Video: Peter Diamandis – The best way to predict the future

Peter Diamandis is een echte visionair. Hij richte de singularity university op en heeft een grote passie om de mensheid de sterren te laten bereiken. Daarbij is het een enthousiast en inspirerend spreker. Hier een lezing van hem over hoe we het beste de toekomst kunnen voorspellen. Namelijk door hem zelf vorm te geven.

 

Eerdere artikelen:
-) De volgende grote stap voor de mensheid
-) Overvloed is onze toekomst
-) Overvloed voor iedereen 

3 gedachten over “Video: Peter Diamandis – The best way to predict the future”

 1. Het was zo’n lange video dat ik hem in 2 dagen, en in stukken per dag, heb moeten bekijken maar wat een inspirerend, positief verhaal !
  Wat een verademing vergeleken bij de dystopische retoriek van de Dames en Heren Nederlandse en Europese politici !!
  Go mister Diamandis !!

 2. Inspirerend artikel moet ik zeggen. Ik ben het dan ook eens met de constatering tussen minuut 19 en 20 dat de psychologische weerstand tegen verandering de grootste drempel die is moet worden overwonnen.De mindset is erg bepalend.
   
  Interessant vind ik ook zijn benadering om prijzen te gebruiken, zoals zijn X Prize. Wat ook logisch is. Je zorgt voor een beloning en voor competitie, maar vooral ook dat je niet teveel focust op je voorkeur. Het kan zeer verrassend wie er wint. 
   
  Ook weer rond tussen minuut 27 en 28 wordt weer de nadruk over gelegd op de mindset. En ook weer rond minuut 35. Het hele stuk tussen minuut 35 en 51 was ook erg interessant.  En rond het volle uur en de minuten erna. En ook rond 1 uur en minuut 12 tot en met 19.
   
  Ik ben gewoon enthousiast over deze video. Wat ik sterk vind is juist de focus op het anders denken en het bewustzijn dat je juist risico’s moet durven te nemen om verder te komen. Om fouten te durven te maken om te leren en innovatief te zijn. Met internet als een grote voorbeeld en mogelijkheid om het menselijk intellectueel kapitaal beter te kunnen benutten. Komt de Kahn Academie ook van deze man?
   
  Ook zijn visie over de ruimtevaart spreekt mij erg aan met de ruimte als grote ontdekkingsgebied, want de Aarde is te klein voor ons als soort om te kunnen overleven.  Ik denk dat hij hier zeker gelijk in heeft. Grondstoffenwinning door zelf asteroiden te slepen naar de Aarde voor kostbare grondstoffen.
   
  Wat mij ook zo aanspreekt aan hem is dat hij medeoprichter is van een stichting die prijzen uitschrijft om innovatie te bevorderen gebruikmakend van sponsoring uit het bedrijfsleven. Juist naar gebieden met interssante exponentieel groeiende technologie aan het begin van de groeicurve en die ook zakelijk interessant zijn. Er slim aangepakt moet ik zeggen. Waarom hebben we dit niet in Nederland? Ook zijn aanpak van de universiteit lijkt me wel aan te spreken.   

  1. Ja helemaal mee eens, zou erg leuk zijn als we hier in Nederland ook een vast x price in zouden voeren voor bijvoorbeeld een energieproducerend huis, een persoonlijk transportmiddel, en misschien ook wel wat met ruimtevaart. 

    

Laat een reactie achter