Met de dichtstbijzijnde niet-menselijke beschaving duizenden lichtjaar ver weg, zijn dit soort taferelen niet erg waarschijnlijk...

Video: interstellair rijk

Naar verluidt zou Alexander de Grote in vertwijfeling zijn uitgebarsten, toen hij hoorde dat hij maar één van de vele werelden had veroverd. Is een interstellair rijk mogelijk?

De enorme afstanden tussen hemellichamen in het zonnestelsel, laat staan tussen sterren, maakt het idee van een interstellair rijk niet erg praktisch. Geen wonder dat zo ongeveer elke science fictionserie waarin interstellaire imperia voorkomen, een methode heeft om sneller dan het licht te reizen. Zelfs voor agressieve Klingons gaat de lol van een interstellaire oorlog met de Federation er snel vanaf, als ze duizenden jaren onderweg zijn voor ze een schot kunnen lossen.

Interstellar Empires

 

Hoe zouden interstellaire imperia er uit zien, als we er van uitgaan dat Einstein het bij het rechte eind had en het onmogelijk is om sneller dan het licht te reizen? In deze video gaat Youtuber Isaac Arthur in op de bijzondere structuur die een dergelijk rijk moet hebben om bij elkaar te blijven…

Met de dichtstbijzijnde niet-menselijke beschaving duizenden lichtjaar ver weg, zijn dit soort taferelen niet erg waarschijnlijk...
Met de dichtstbijzijnde niet-menselijke beschaving duizenden lichtjaar ver weg, zijn dit soort taferelen niet erg waarschijnlijk…

3 gedachten over “Video: interstellair rijk”

  1. Heb zelf echt van deze video genoten, ieder mens moet ook zelf maar zien waarom, of niet. De hele zaak steekt rationeel in elkaar, het is de chaos die daar het gevolg van is, die menig individu van de wijs brengt. Leren, leren, en nog eens leren en doe dat autodidact. Dat doe ik nog steeds, omdat ik dan precies dat kan bestuderen waar in ik interesse heb en dat stimuleert de studieresultaten enorm.

  2. Maar goed, ik geef hierbij de publikatie vrij van een door mij bedachte gravitatie aandrijving:

    In eerdere magnetische experimenten die schakelden met ongeveer 30% van de lichtsnelheid, is aangetoond dat virtuele deeltjes in dit universum visueel zichtbaar worden, zich dus werkelijk manifesteren. Ook werd duidelijk vermeld dat deze deeltjes gedurende een korte tijdspanne massa kunnen ontlenen aan dit universum. Vanaf die tijd ben ik daar al mee bezig geweest, het liet mij nooit echt los. Heb iets bedacht, dat zou kunnen betekenen; dat we mogelijk daaruit kunnen concluderen dat een aandrijving met een speciaal ring stelsel van supergeleide schakel systemen als gravitatie/massa bron, een gravitatie motor hebben ontdekt. Hoe werkt dat:

    Meerdere gestapelde ringen, samengesteld van supergeleidende magneetseries, kunnen waarschijnlijk om en omschakelen zonder verliezen. De een neemt de kunstmatige massa over van de ander. De zich manifesterende virtuele deeltjes en hun massa kan mogelijk van de ene ring geleend worden naar de volgende ring, puur door schakelsystemen met een synchroon ritme.

  3. Wat je dus krijgt is letterlijk dat het ruimteschip zich af zet tegen deze massa. De frequentie bepaalt dan de sneheid, vergelijkbaar met een zeilschip, maar dan in de vorm van een cilinder. Hier op aarde kunje maar beter geen windkracht C hebben, (zou uitzonderlijk spectaculair zijn overigens, grijns grijns….) maar in de ruimte is dat geen probleem.

Laat een reactie achter