Wat als er een kernoorlog was uitgebroken?

Share Button

Tijdens de Koude Oorlog tussen  de VS en de Sovjet-Unie heeft het een paar keer weinig gescheeld, of er was een kernoorlog uitgebroken tussen het toenmalige Warschaupact en de NAVO. Wat waren de gevolgen geweest als er honderden kernkoppen waren geëxplodeerd in Europa en de VS? In deze video van Alternative History Hub de gevolgen. De vraag is nu actueler dan ooit, door de opgelopen spanningen tussen kernmachten VS en Rusland.

Enorm nucleair arsenaal

Het totale aantal nucleaire wapens is enorm: 15.375. (bron)

RUSLAND 7,300
USA 6,970
FRANKRIJK 300
CHINA 260
UK 215
PAKISTAN 130
INDIA 120
ISRAEL 80
In totaal vertegenwoordigt dit de explosieve kracht van 6400 megaton TNT, 2000 maal de explosieve kracht van alle tijdens de Tweede Wereldoorlog afgeworpen bommen of per aardbewoner rond de 1000 kg springstof. Voldoende dus om zowel de westerse wereld als Rusland van de aardbodem weg te vagen.
Zoals theoretisch natuurkundige Albert Einstein al terecht zei: Ik weet niet waarmee de Derde Wereldoorlog zal worden uitgevochten,maar de Vierde Wereldoorlog zal met stokken en stenen worden uitgevochten.
HIstorische foto van de atoomexplosie boven Hiroshima. Bron: USAF

HIstorische foto van de atoomexplosie boven Hiroshima. Bron: USAF

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

3 reacties

 1. bemoeier schreef:

  Zit er een video onder die gele balk? Die kan ik niet wegklikken.

  • Razorr schreef:

   Ik vind het vaak ook enorm lastig om video’s te bereiken onder / achter de getoonde advertenties. En ik laat het artikel en achtergrondinformatie dan ook maar vaak voor wat het is en ‘move on’…

 2. Roeland schreef:

  De video is niet zichtbaar.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger