TEDx professor in psychiatrie en neurowetenschap over paddo’s

Een interessante TEDx Talk van een professor in psychiatrie en neurowetenschappen over de psychoactieve stof in paddo’s. Ze hebben een wetenschappelijke studie gedaan wat deze stoffen met mensen doen in een goed gecontroleerde wetenschappelijke setting. Er kwamen ook voor deze professor bijzonder interessante resultaten uit hun onderzoek.

Roland Griffiths, Ph.D., is Professor in the Departments of Psychiatry and Neurosciences at the Johns Hopkins University School of Medicine. His principal research focus in both clinical and preclinical laboratories has been on the behavioral and subjective effects of mood-altering drugs. He is also currently a member of the Expert Advisory Panel on Drug Dependence for the World Health Organization.

 

Voor de liefhebbers, er is een actieve psychonauten groep die ervaringen en informatie zoals dit soort filmpjes met elkaar uitwisselen op: reddit.com/r/Psychonaut

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Dit is een Trip – informatie over wat je op een trip kunt verwachten
-) Uitjebol – De Nederlandse Drugsbijbel
-) Ayahuasca, slingerplant van de ziel
-) DMT – The Spirit Molecule
-) Inside LSD
-) Terence McKenna over DMT en andere Psychedelica
-) Deus Ex McKenna – Youtube kanaal Terrence Mc Kenna
-) Transpersoonlijke psychologie
-) Stichting Open – Stichting OPEN is een interdisciplinair initiatief dat onderzoek naar alle facetten van de psychedelische ervaring wil stimuleren.

Eh... Delen?

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. peter schreef:

  Ik kan hier alleen maar in toestemmen. Ik heb tot niet lang geleden over de jaren verschillende sessies met paddo’s gedaan en ik blijf het fantastisch vinden wat er dan met je gebeurt. Helaas vind ik paddo’s zo vies dat ik er toch klaar mee ben.
  Ook heeft het paddo verbod helaas tot commercialisering geleid en worden de wel nog toegestane en m.i. geweldige philosophers stones aka truffels tegenwoordig vooral als touristische attractie aangeboden.
  Als iemand een manier weet om psilocybine in te nemen zonder die afgrijselijke paddosmaak, houd ik me zeer aanbevolen!

 2. Juan schreef:

  @ peter. Je kunt er ook thee van maken en er een flinke lading honing bij gooien. Heb zelf sowieso betere ervaring met truffel-thee dan gewoon kauwen. Eerst water koken en daarna laat je de truffels 20 min intrekken.

  Misschien is lsd ook mooi om te proberen mocht je dat nog nooit ervaren hebben. Maar lees je natuurlijk wel eerst goed in.

  • peter schreef:

   Thx Juan, zal het eens proberen. Moet de truffel nog gehakt of zo? En doet de honing de werking niet te niet zoals bijv suiker dat doet?
   Lsd staat trouwens op mijn wensenlijst maar ik zou niet weten hoe ik daar veilig aan moet komen, en daarbij:  begrijp ik dat lsd eigenlijk dezelfde werking heeft als paddo’s?

 3. mister diamond schreef:

  Wat een mooi stukje over paddo`s,ik sluit me hier helemaal bij aan het heeft mij ook veranderd in een positief mens…….ik ben rustiger geworden,ik sta meer open voor dingen dan voorheen en daardoor accepteer ik ook meer,ik neem 1 keer in het half jaar paddo`s met vrienden of alleen in een bos, het zal denk ik per persoon wel verschillen maar je moet vooral sterk in je schoenen staan of je mentaal goed voorbereiden.
  Ik vind het een heel eerlijke stof immers als je je slecht voelt of ergens mee zit dan word dat gevoel tig keer verdubbeld maar het tegenovergesteld is ook mogelijk als je je goed voelt of alles wel best vind dan word dat ook tig keer verdubbeld….gecombineerd met kleuren en hallucinaties is het in mijn ogen een vakantie in je eigen hoofd.
   

 4. Elrandy schreef:

  Hij zal het weten als hij zelf paddoo’s gebruikt onder begeleiding van de juiste sjamaan en de geschikte omgeving. hahahaha da’s ’n goeie trip …. 

Geef een reactie