DMT – The Spirit Molecule

Volgens sommige mensen is DMT een sleutel om vanuit het fysieke universum kennis te maken met het spirituele universum. Maar om bij het begin te beginnen hier eerst een stukje wikipedia over DMT.

Dimethyltryptamine, ook bekend als DMT wordt van nature aangemaakt door een breed scala aan organismen, waaronder de mens. De functie van de stof is tot dusver niet duidelijk, al blijkt uit onderzoek dat DMT mogelijk een rol speelt bij schizofrenie, bijna-doodervaringen en visueel dromen. DMT heeft psychoactieve eigenschappen en kan worden gerookt, geïnjecteerd of (gecombineerd met stoffen die orale opname mogelijk maken, zie ayahuasca) oraal toegediend worden. DMT behoort tot de hallucinogene en entheogene (Grieks, de godheid binnenin opwekkende) drugs.

dmtmolecule
Geeft DMT mensen toegang tot een andere dimensie?

In de afgelopen jaren zijn er hevige discussies gaande omtrent de ervaringen van gebruikers van DMT en het toepassen van DMT bij bijvoorbeeld terminale kankerpatienten. Trips worden over het algemeen als spiritueel, openbarend en diep intrigerend ervaren. Bij een correcte dosis maakt een hoog percentage van de gebruikers een “Ego dood” mee. Een staat van bewustzijn waarbij de grenzen tussen de persoon en het universum vervagen; het ego verdwijnt. Deze ervaring wordt door veel mensen als bevrijdend en spiritueel verzadigend ervaren, omdat men het gevoel heeft deel te zijn met de kosmos. Men kan hierdoor het idee van sterven aanvaarden.

In onderstaande documentaire is in een wetenschappelijke setting gekeken naar de effecten van DMT op de mensen die dit kregen toegediend. De verhalen van de mensen die mee hebben gedaan aan dit experiment zijn opzienbarend te noemen.

Klik op het plaatje om naar een online versie van het boek te gaan.

Over dit wetenschappelijke onderzoek is ook een boek geschreven, de bovenstaande documentaire is gebaseerd op dit boek. Hierbij een stukje uit de introductie van het boek:

In 1991 began the first new research in the United States in over twenty years on the effects of psychedelic, or hallucinogenic, drugs on humans. These studies investigated the effects of N,N-dimethyltryptamine, or DMT, an extremely short-acting and powerful psychedelic. During the project’s five years, I administered approximately four hundred doses of DMT to sixty human volunteers. This research took place at the University of New Mexico’s School of Medicine in Albuquerque, where I was tenured Associate Professor of Psychiatry

I was drawn to DMT because of its presence in all of our bodies. I believed the source of this DMT was the mysterious pineal gland, a tiny organ situated in the center of our brains. Modern medicine knows little about this little gland’s role, but it has a rich “metaphysical” history. Descartes, for example, believed the pineal was the “seat of the soul,” and both Western and Eastern mystical traditions place our highest spiritual center within its confines. I therefore wondered if excessive pineal DMT production was involved in naturally occurring “psychedelic” states. These might include birth, death and near-death, psychosis, and mystical experiences. Only later, when the study was well underway, did I also begin considering DMT’s role in the “alien abduction” experience.
Bekijk het hele boek online in PDF formaat

Uit de documentaire en het boek komt duidelijk naar voren dat mensen zeer bijzondere ervaringen kunnen hebben met dank aan DMT. Ervaringen die volgens sommige gebruikers het menselijke bewustzijn overstijgen.

Zou DMT werkelijk een sleutel tot andere universa kunnen zijn? Kan DMT mensen in staat stellen met andere entiteiten te communiceren? Heeft DMT een rol te spelen in de toekomstige evolutie van de mensheid? Speculaties hierover en ervaringen van mensen met DMT zijn van harte welkom.

“DMT is a reliable method for crossing into a dimension that human beings have debated the existence of for 50.000 years. Is there an invisible nearby world inhabited by active intelligences with which human beings can communicate? You bet. And if you don’t think so, then tell me you don’t think so after you’ve smoked 75mg DMT. Otherwise we just don’t have anything to talk about.”

—Terence McKenna

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Dit is een Trip – informatie over wat je op een trip kunt verwachten
-) Uitjebol – De Nederlandse Drugsbijbel
-) Uitjebol over DMT
-) Grenswetenschap – Methodiek om werking DMT te begrijpen
-) Website –  thespiritmolecule.com
-) Documentaire, The making of: The Spirit Molecule
-) De Psychedelische Ervaring
-) Inside LSD
-) Terence McKenna over DMT en andere Psychedelica
-) Deus Ex McKenna – Youtube kanaal Terrence Mc Kenna
-) Transpersoonlijke psychologie
-) Ayahuasca, slingerplant van de ziel
-) Stichting Open -- Stichting OPEN is een interdisciplinair initiatief dat onderzoek naar alle facetten van de psychedelische ervaring wil stimuleren.

-) Eindeloos Bewustzijn
-) De dood, een verkenning
-) Het begin en einde van goed en kwaad
-) Diversiteit, de bouwsteen van het leven
-) In het licht van voortbestaan 

109 gedachten over “DMT – The Spirit Molecule”

 1. DMT is een interessante substantie. Mijn ervaringen met bewustzijns verruimde middelen zijn beperkt, maar ik word er nu wel nieuwsgierig naar gemaakt (deze youtube link geeft een inzicht in het effect). Helaas is DMT illegaal en valt het onder harddrugs, anders kon ik dit goedje meenemen naar een bijeenkomst, en de ervaringen uit eerste hand vernemen.
   

  1. Tui, mocht je interesse hebben dan zou je kunnen kijken of je het in de vorm van Ayahuasca in zou kunnen nemen. Daarin is het namelijk ook de DMT wat het psycho actieve bestandsdeel is. 

   Ayahuasca wordt bereid door de combinatie van de liaan Jagube (Banisteriopsis Caapi) met de bladeren van de struik die bekend staat als ‘Rainha’ (Psychotria Viridis). Beide ingrediënten worden samen gedurende meerdere uren gekookt om hun actieve substanties vrij te geven aan de thee. Terwijl in het blad van de Rainha van nature de psychoactieve substantie DMT (dimethyltriptamine) zit, bevat de liaan van de Jagube zogenaamde MAOI (harmine, harmaline), die samen het bekende spirituele effect produceren.

   In Nederland kunnen mensen onder meer een Ayahuasca ervaring opdoen binnen de Santo Daime kerk en er zijn ook telkens meer centra in Nederland die in een therapeutische vorm met Ayahuasca werken. Een gratis E-boek over dit laatste met de titel De Gewijde Reis is te downloaden van: degewijdereis.nl. 

   In deze kerk mag het wel omdat dit onder godsdienstvrijheid valt. Ik ben zelf ook wel erg nieuwsgierig geworden. Een keer een praatje maken met de Machine Elven is wellicht zeer leerzaam :-)

 2. DMT is de werkzame stof die je chemisch kan bereiden, Ayahuasca is de plantaardige versie, die je kopen op het internet? Ik zie daar op Azarius.nl allemaal verschillende van , welke moet ik dan hebben?

  DMT roken of spuiten? Klinkt beetje junkie. Van ayahuasca kan je thee brouwen? klinkt al gezelliger :). Het schijnt niet verslavend te zijn, dus dat is een drempel minder. 

 3. Op https://www.visionair.nl/wetenschap/ayahuasca-slingerplant-van-de-ziel/ kun je een heel artikel over Ayahuasca vinden en ook wat meer bronnen erover. In de reacties komt ook wel wat naar voren over het hoe en wat van mensen die er persoonlijke ervaring mee hebben.  

  Zelf weet ik er te weinig vanaf om je een zinnig antwoord op je vraag te kunnen geven. Wat ik begrijp echter is dat je bij de Sainto Daime kerk ayahuasca thee kunt drinken in een ceremonie. Legaal. :-) 

  Op http://www.santodaime.nl/bijwonen.html de details hierover. Dit lijkt mij eigenlijk de makkelijkste en meest legale route maar misschien dat anderen hier er mee over weten, en goede tips op dit gebied hebben.  

 4. volgens mij zorgt psilocybine de stof die in paddo`s en truffels zit er ook voor dat er dmt in je brein word losgelaten……..maar ik wil hier wel een kantekenig plaatsen in dit artikel komt het allemaal heel leuk enzo over maar bewustzijnveruimende middelen kunnen je ook een ware hel brengen, ik wil niemand bang maken of er tot aanzetten.

  ik gebruik zelf om het half jaar paddo`s en rook wiet (in het weekend) dit doe ik nu 9 jaar lang,alles waar je mentaal voor vlucht of onderdrukt komt in een trip keihard weer terug voor mij is dit bevredigend maar een ander kan er zich tegen verzetten waardoor het nog erger word………ik zou eerst pure wiet gaan roken en dan kijken hoe je je voelt vind je het fijn dan zou ik alles langzaam opbouwen (wiet,paddo,salvia,dmt)

  Ik denk dat als je gelijk dmt neemt zonder trip ervaring dat je er maar weinig van mee krijgt laat staan dat je er tegen kunt, zelf ik na 9 jaar ervaring ben nog niet begonnnen aan salvia of dmt want dat lijkt mij nog te sterk

 5. Ik was nog niet klaar……..
  Mijn ervaringen met DMT zijn idd mindblowing maar veel weet ik er niet meer van, want ik heb nagenoeg geen korte termijn geheugen en onthoud praktisch niks van de trip. En de ervaringen van mensen op internet kan ik niet delen, want voor mij is het een compleet andere ervaring. Ik heb nog nooit machine elfen gezien. Wel heb ik door mindfields mogen wandelen en die waren zo groot, onvoorstelbaar. Het menselijk bewustzijn is daarbij vergeleken erg klein.
   
   
   

 6. Ik heb eerstepersoons-ervaring met DMT en ik kan jullie vertellen dat dit ver voorbij het ongelooflijke gaat. Je gelooft gewoon niet dat een menselijk bewustzijn zoiets kan meemaken! De wondertjes uit de religieuze geschriften verbleken, dit zijn de echte wonderen.
   
  Het is wel een langetermijn proces, het vergt inzet, geduld (jaren) en lef voordat je tot de diepere lagen van je eigen bewustzijn doordringt! Het is geen kattepis maar de keiharde hier-en-nu waarheid van een super-werkelijkheid waarmee je wordt geconfronteerd. Het verwerkingsproces kan lang duren.
   
  De verhalen over de pijnappelklier, dromen, bijna-dood-ervaringen etc zijn puur speculatief voor zover ik weet.
   
  De beste site voor wie er meer van wil weten:
  https://www.dmt-nexus.me/
   

   1. Eigenlijk niet echt zoals het in de literatuur (McKenna?) wordt beschreven maar ja, het is nou eenmaal onbeschrijflijk. Wel tunnels en 4+dimensionale ruimtes etc etc. De machine elves zijn maar het topje van de ijsberg…
    Maar contact met entiteiten: zeker, en ik neem ze even serieus als de ‘echte’ mensen die ik ken, hoe gek het ook klinkt!
    Ik heb ooit een soort hyper-massage mogen ontvangen van een engelachtig wezen met talloze begeleiders die me stuk voor stuk probeerden gerust te stellen om de ‘behandeling’ met vertrouwen te ondergaan. Ik voelde gewoon de bovenmenselijke compassie die van dat leiderwezen uitging. Met enige moeite lukte het om los te laten, met als gevolg de mooiste ervaring vn m’n leven :)
     
    Er gaan hele nieuwe werelden open als je hiermee serieus aan de slag gaat. Geen speelgoed. Er is geen Undo-knop ;)
     

 7. Ik vind het jammer dat er steeds meer artikelen verschijnen waarin drugsgebruik wordt gepropageerd. Ook achter het wetenschappelijk karakter van het bovenstaande stel ik mijn vraagtekens en dan druk ik het nog zacht uit.
  Ik wens iedereen succes met de discussie hier maar zelf zal ik hier niet verder aan deelnemen. In het verleden zijn er zowel van mij als anderen kritische bijdragen verschijnen over een en ander, maar dat heeft duidelijk niet geholpen.
  Have fun and enjoy the trip :)     

  1. Roeland, m.i. heb je hier een goed punt. Ik zie het nut ook niet in om die rommel te gebruiken, laat staan dat ik begrijp waarom de mens zo nodig uit zich zelf moet ontstijgen om in de universele roes te moeten komen. Hier zijn vele andere wegen in te bewandelen om dat te kunnen bereiken, dus zonder drugs. Maar dat vergt wilskracht, tijd en geduld. Door drugs te gebruiken, ongeacht wat, is de weg van de minste weerstand. Mvg Paul. ;-)

 8. Beste Tui en anderen. Mocht je Ayahuasca willen gebruiken: doe het dan goed voorbereid! Het is geen plezierdrug. Bij een trip zonder de juiste begeleiding van een sjamaan kan je voor onaangename verrassingen komen te staan. Je zal na de trip anders tegen zaken aan kijken. Het zal je ego stevig “aanpakken” en je zal het contact tijdens je trip even kwijt kunnen zijn. Je lessen die je te leren krijgt kunnen door een veranderd tijdbesef als lang worden ervaren (dagen, weken en soms kan je een time-loop krijgen waarin je gevangen zit tijdens de trip.) Ook na de trip kunnen Ayahuasca-ervaringen steeds weer de kop op steken. Dit kan zelfs de rest van je leven bij je blijven. De planten-entiteit kan je zolang helpen met je zoektocht totdat je het gevonden hebt. Hoe “vreemd”dit ook mag klinken. 

 9. Misschien toch beter om iets te vertellen over mijn eigen ervaringen. Ik ben eenmaal tijdens een hele lange trip “in de wereld van de Ayahuasca” geweest. Ik heb nog nooit zo gevochten met mijn ego. Ik heb mijn geboorte diverse malen beleefd. Ik ging ervaringen steeds herbeleven totdat ik begreep wat ik deed. Ik ben mijn lichaam uitgelopen en ik snapte niet waarom ik er naast stond. De wereld waarin ik toen gleed was verschrikkelijk zwaar De wetmatigheid van “actie-reactie” was overal aanwezig. Niets maar dan ook niets had te maken met plezier en vermaak. Alleen maar leren door te ervaren. Ik kan je verzekeren dat het hier (zonder te trippen) vele malen makkelijker is. Communiceer, maak contact met anderen, eet, drink, vrij en slaap. Dat is wat je moet leren. Ongelooflijk ….maar soms toch echt het allermoeilijkste op deze wereld. Mijn tip: doe dat vooral zonder “hulpmiddelen” zoals trippen en je bent veel rijker! Nou dat wil ik even kwijt…. verder moet je het zelf (gelukkig) beslissen….
   

  1. Aquilar, had jij jezelf goed voorbereid voor deze trip?

   Ik vraag dat vooral omdat mijn psychonauten vrienden altijd zeggen dat je je nooit tegen de ervaringen moet gaan verzetten, dus nooit gaan vechten met je ego of wat ook maar voorbij komt. Aangezien dat het recept is voor een bad trip.

   Zij zeggen dat je je juist, hoe moeilijk dat ook kan zijn, mee moet laten gaan met waar het middel met je naartoe wil in het vertrouwen dat het uiteindelijk levenslessen zijn waar het je doorheen laat gaan en je weet dat na een tijd de trip weer over zal zijn. Daarom is goede begeleiding en een tripsitter ook essentieel net als de set en setting en moet je alleen met dit soort zaken beginnen als het goed voor je voelt. Bij twijfel en of onzekerheid nooit doen. Ik probeer dat de hele tijd in de artikelen al duidelijk te maken maar geestverruimende drugs hebben niets met lol te maken maar juist met persoonlijke groei en het achterhalen van kennis over jezelf en het universum. Totaal iets anders dus dan je bezatten met alcohol.

   Echter weet wel dat als je hiermee om kunt gaan je juist je psychische evolutie en inzichten enorm kunt versnellen. Althans dat is wat mijn psychonauten vrienden zeggen. Je tapt een kennisbron aan waarmee je anders zeer moeilijk mee in contact kunt komen.

   Maar je ziet ook dat in het verleden zelfs in de indianenstammen waar dit al duizenden jaren gebruikt wordt mensen speciaal worden opgeleid om zelf hiermee om te leren gaan en om anderen te kunnen begeleiden. Sjamanen werden en worden nog steeds gezien als de mensen die bruggen kunnen leggen met natuurwezen en andere dimensies om het zo maar te zeggen. :-)

   Maar goed we zijn hier allemaal volwassen en redelijk verstandige mensen dus ik ga er maar even vanuit dat iedereen dus voor zichzelf de afweging kan maken met dit soort middelen aan de slag te gaan of niet.  

    

 10. Hallo Douwe, helemaal mee eens wat je hierboven zegt. Mijn trip was zwaar, maar het is goed voor me geweest. Het begrip ego snap ik nu. Ik heb het idee dat ik het moest voelen in plaats van zo maar “aan te nemen”. Ik heb mijn levenslesje gehad en ik ben er echt elke dag wel een of meerdere momenten mee bezig. Geluiden en geuren kunnen me nu met een vingerknip in “een soort van bewust-zijn” brengen. Meestal gebeurt dit onverwacht. Verder herinner ik me uitspraken en zinnen die ik ook tijdens de trip heb beleefd. Ik herinner ze pas als iemand ze uitspreekt. Als een schok gaat het dan door me heen en beleef het nog een keer.
  Ik heb het idee dat de wereld die ik daar gezien heb eigenlijk nu heel dichtbij me gaat komen. (Of ik naar die wereld) Het is niet beangstigend maar wel nieuw en vreemd. Het prikkelt wel om het toe te laten. Ik ga nooit iemand het advies geven om de bovengenoemde middelen te nemen.  Maar het heeft mij echt de betekenis laten ervaren van de woorden: “IK BEN” Ik heb deze weg eenmaal onderzocht en het goede ervan koester ik nu. Ik voel me rijk en weet dat ik het gebruik niet meer nodig heb.

 11. Drugs van welke aard dan ook lijken mij niet geschikt om toegang te verschaffen tot de spirituele wereld.  Het komt op mij over als het binnenglippen bij een concert zonder te betalen.

   1. Ik heb er een slecht gevoel bij. Zo zit de spirituele wereld niet in elkaar.  De gemakkelijkste weg is niet altijd de beste weg.  En het is geen noodzaak/verplichting om je met spirituele zaken bezig te houden.

    1. Geestverruimende middelen gebruiken is niet echt een gemakkelijke weg… Veel mensen zeggen bijvoorbeeld dat het nemen van Ayahuasca ongeveer gelijk staat aan een paar jaar intensieve pscyhotherapie maar dan in een paar uur. Dat is dus niet gemakkelijk… :-) Wel zie je dat het mensen enorm kan helpen met hun persoonlijke inzicht.  

     Ik krijg hier toch vaak nog het gevoel dat mensen denken dat geestverruimende drugs iets te maken hebben met lol en weglopen voor verantwoordelijkheid. Dat  heeft echt niets te maken met geestverruimende middelen als je daar weloverwogen en op een respectvolle manier mee omgaat. Deze middelen zijn gereedschappen om jezelf en het universum beter te leren kennen. Het is dus een volslagen andere insteek dan hoe veel drugs als alcohol bijv. in onze maatschappij worden gebruikt. 

     Dit soort middelen nemen met het idee om er lol aan te beleven is niet alleen heel stom het is ook gevaarlijk. Ze respectvol gebruiken om er persoonlijk mee te kunnen groeien en accepteren dat dat kan inhouden dat je door donkere stukken zult gaan en ook die leert kennen van jezelf en leert accepteren is echt heel wat anders en dan kunnen als ik mijn psychonauten vrienden moet geloven dit soort middelen bijzonder behulpzaam zijn. Je gaat toch ook geen dikke bomen meer met een handzaag omzagen als je een goede kettingzaag tot je beschikking hebt? :-)

     Lees anders de stadia van Dit is een Trip nog eens door: http://ditiseentrip.wordpress.com/

     Tot slot zou ik graag voltaire hier nog eens aanhalen, “Denk zelf na en laat anderen het recht hetzelfde te doen” dat geld ook voor dit soort middelen. Weet goed waar je mee bezig gaat, ken de risico`s maar besef ook dat het heel handige hulpmiddelen kunnen zijn. 

     Deze hele serie heb ik vooral gemaakt omdat we zo eenzijdig over dit soort middelen worden geinformeerd en er nog zoveel misverstanden over zijn. Maar veel van de middelen die voorbij komen worden in traditionele samenlevingen al duizenden jaren gebruikt en wordt er met veel respect mee omgegaan. Ik zou het mooi vinden als we in Nederland ook wat meer die kant op zouden kunnen. 

    2. Via de natuurlijke weg krijg je de spirituele inzichten in je eigen tempo toegediend.  Het is al wat je zelf zegt: via geestverruimende middelen krijg je wel erg veel tegelijk.  Als je dit op je in laat werken, dan moet je begrijpen waarom het niet gezond is.  Het is maar zeer de vraag of een mens dat aankan.
     En de enige manier om er achter te komen is om die middelen te gebruiken.  Gaat het fout, dan zit je met de brokken.  Deze zaken hebben  niets, maar dan ook niets met lol te maken.

     En als meditatie of alfatraining of nog andere methoden je te veel werk en moeite is, begin dan helemaal niet aan dit gebeuren.  Spiritualiteit kan verrijkend werken, maar je moet er wel aan toe zijn.

     Misschien helpt nog een vergelijking.  Als een  jongeling werkt voor zijn brommer, computer of wat dan ook.  Dan zal hij er meer voldoening van hebben dan als hij het zo van zijn ouders krijgt.  Ik denk dat het met spiritualiteit ook zo werkt. De inspanning die je er voor moet leveren maakt het waardevoller.

     Maar ik denk dat velen de verleiding niet kunnen weerstaan om wat middelen  te scoren en ‘iets bijzonders’  mee te maken.  

    3. Ik merk uit je reactie op dat je bezorgd bent voor anderen, dat is natuurijk prima en prijzenswaardig.

     Maar inplaats van angst te kweken voor zoiets door wellicht een eigen gebrek aan kennis (Of heb je zelf ervaringen met dit soort zaken?) kun je volgens mij beter mensen van goede informatie voorzien zodat mensen een eigen weloverwogen beslissing kunnen maken.

     Sjamanisme is al duizenden jaren oud net als het gebruik van bijvoorbeeld Ayahuasca en Peyote.
     Het is ook niet zo zeer of of, veel psychonauten doen en aan meditatie en aan dit soort zaken. Lees anders deze 4 stadia een rustig door en dan zie je dat psychonauten grondig en verantwoordelijk met dit soort middelen omgaan.  

      
     Angst is altijd een slechte raadgever. Begrip en objectieve kennis zoals wetenschappelijk onderzoek naar dit soort middelen is een veel contstructiever pad volgens mij. 
      

     Maar ik ben het ook helemaal met je eens dat het goed kan zijn dat deze route juist helemaal niets is voor een flink aantal mensen. Ondanks dat ik het zeer fascinerend vind heb ik zelf ook nog nooit iets van dit soort middelen gebruikt. Omdat het tot nu toe blijkbaar nooit echt helemaal goed gevoeld heeft. Lucide dromen is voor mij een manier om veel kennis vanuit andere hoeken binnen te krijgen.

 12. “DMT is a reliable method for crossing in to a dimension that human beings have debated the existence of for 50.000 years. Is there an invisible nearby world inhabited by active intelligences with which human beings can communicate? You bet. And if you don’t think so, then tell me you don’t think so after you’ve smoked 75mg DMT. Otherwise we just don’t have anything to talk about.”

  —Terence McKenna

 13. Ik ben in de wereld van DMT gestapt, ongeveer een maand geleden. Ik had er nog nooit van gehoord, maar was al een poosje bezig met psychedelica, ik heb een paar goeie 2-CB trips gedaan, dat zijn inderdaad trips. Een maat van me zei: Heb je al eens DMT geprobeerd? En ik ging op zoek naar info.
  Binnen twee dagen wist ik hoe het te maken en waar de spullen vandaan te halen en ben aan wat praktische scheikunde begonnen, met een bijzonder mooi resultaat. Ik heb speciaal een bong gehaald voor het verdampen van de DMT en heb een beetje zitten klooien, het is even iets dat je door moet hebben, de DMT mag niet verbranden namelijk, dan wordt het echt smerig en voelt je mond aan als dat van een verschrompeld mannetje van 78, zonder kunstklapper in zijn bakkes en je longen zijn er ook niet echt blij mee, alhoewel het niet zoveel schade doet, als ik mij niet vergis.
  Voor mijn eerste gebruik heb ik zoveel info opgezocht, dat ik daardoor ook iets teveel angst heb meegekregen, wat op zich wel gezond is (angst houd je bewust van je aardsheid en je lichaam).
  Ik heb een paar keer 2 hits genomen, dit zorgde voor mooie visuals en af en toe wat gekwebbel van de DMT-entiteiten, of machine-elven, geef ze een naam! Ik begreep inééns wat me uitgelegd werd: ik was op de goede weg met DMT, maar moest leren loslaten en er werd me getoond hoe dat te doen, om een optimale sessie te krijgen (ik noem een reis in de DMTwereld een sessie, geen trip, een trip verandert de werkelijk, met DMT zit je ín een andere werkelijkheid, subtiel verschil).
  Ik lag dubbel van hilariteit, een substantie met zo een effect, met ingebouwde gebruiksaanwijzing, briljant!
  Wat mij de eerste keren ook opviel, was na de eerste hit het gevoel hebben van: shit! Dit had ik beter niet kunnen doen. De tweede hit: WTF!? Wow… en dan genieten van Brain-tv, helder, wakker en beseffen dat wij mensen een verdomd goede videokaart hebben ingebouwd gekregen! ZOnde om dat alleen maar met de twee gewone ogen te gebruiken, hell yeah! Show me!
  Uitendelijk voel je dat het uit begint te werken en in mijn geval moest ik steeds lachen om de vrolijkheid die ik aantrof.
  Toen ik over de “startersangst” heen was, had ik besloten om te gaan voor een break through in ritueelvorm. Van tevoren gedoucht, geschoren, gewassen en daarna rustig gemediteerd en mijn gids om begeleiding gevraagd, de bong had ik reeds geprepareerd.
  Eerste hit: niks. Tweede hit: ok, net zo lijp als de vorige keer en zet de bong weg. Ik bedacht me dat ik de derde hit moest nemen en terwijl ik m’n mond aan de bong zette en de vlam erbij hield, kwam ineens van boven een stralend geel licht. Mijn vlam deed raar, het knetterde en ik trok zo die hit naar binnen en zie mijn bong steeds langer worden, tot een hele lange, groene toeter, dat was al grappig op zich.
  Ik liet me in mijn kussens vallen en de cv sprong aan. Ik wilde deze nog laag draaien, omdat het geluid me irriteerde en kwam omhoog: In de alomringende geelheid was mijn cv strak, helderblauw (hij is toch echt wit) en ik keek ernaar en dacht: ach, wat maakt het ook uit en ging weer achterover liggen en keek naar mijn lamp (plafonière). Dat werden er twee, ik keek met beiden ogen apart, zonder scheel te kijken en er verscheen een prachtig gezicht-achtige structuur omheen en ik weet nog dat ik zei: hé mamma (die in 2007 overleden is) en ik kreeg antwoord: he jongen, tegelijk met een golf van liefde, blijheid en geborgenheid door me heen en ze vroeg: ga je mee? En we gingen. Waar ik precies geweest ben, ik weet het niet, maar ik voelde me er erg thuis, alsof ik er vandaan kwam en wist dat ik daar straks weer heen ga, ik was alles en niets, het was harmonieus, melodieus, alles stond stil en bewoog tegelijk en vooral: veel licht en liefde, met een tikje speelsheid en ondeugendheid (op een leuke manier). Ik werd letterlijk bij de arm genomen en begeleid, totaal geen angst en toen ik terugkwam besefte ik dat mijn mams altijd bij ons is gebleven en ik besefte hoeveel ik van haar hou en zij van mij en ik kon alleen maar huilen van geluk en eeuwige dankbaarheid. Toen het echt begon uit te werken, kreeg ik een enorme coldrush, maar ik was voorbereid en had mijn favoriete dekentje al klaar liggen, de bibbers zijn na een minuutje, misschien twee, over.
  Gister ben ik bij mijn buurman geweest en hij wilde ook graag. Aangezien ik de eerste break through 50mg had genomen, deed ik deze keer de helft, 25mg, voor het betere golf- en draaiwerk zeg maar. Nou.. shake it, ik ging weer! Ik zag weer een gezicht, dat me hilarisch streng aankeek, alles erin draaide caleidoscopisch, behalve de ogen, die stonden strak stil en ik had echt zo een gecompliceerd moment: wat moet ik hier nou weer van vinden en besloot dat ik me er niets van aantrok en ging verder. Nu kwam ik in een soort tunnel, met verschillende compartimenten, steeds een ander gebied en ik zag een groene bal en daar ging ik achteraan en ik schoot zo een sterrenstelsel door, deze sessie was een stuk bewuster dan de eerste break through. Toen ik weer wat bijkwam, lag ik heerlijk te afterspacen, alles golfde en bewoog op een zeer vloeiende, harmonieuze manier en ik begon mijn buurman te vertellen wat ik had gezien, terwijl ik de stemmetjes nog hoorde (mememmememe, ze kwekken wat af joh ^^) en ik kreeg bijna de slappe lach. 
  Mijn buurman wilde ook, hij zit wel met wat depri-verschijnselen, maar hij wilde toch. Hij nam één hit en ik heb de beste kerel nog nooit zó tevreden en blij zien kijken hahaha die zat em compleet weg te spacen op één hit, te genieten van alle logische vormen en patronen. De break through durfde hij nog niet, maar dat hoeft ook niet. Ik had de eerste keren ook zoiets van: stop! Dit is lijp genoeg! En als je dan die derde hit neemt, is het niet lijp meer, maar dan zie je ineens de éénheid van het geheel en ben je onderdeel van de onmeetbare logica en intelligentie in het universum en je weet dat al onze ervaringen nodig zijn en worden toegevoegd aan het grote geheel.
  DMT is een krachtig middel en is niet te onderschatten. Wees je bewust van het feit dat wanneer je gaat, je je daar niet tegen mag verzetten. Er wordt verteld dat je niet bang hoeft te zijn, wanneer je de neiging hebt om toe te geven aan je verbazing en overweldigend gevoel, word je verteld dat je dat niet moet doen, maar kijk, aanschouw en geniet van de show!
  Volg wel altijd je gids in de sessie, luister naar je gids en doe er je voordeel mee.

  Ik begrijp trouwens niet waarom psychedelica verboden zijn, het kan geen kwaad, het is een vrij selectief groepje die psychedelica gebruikt en er is nog nooit iemand van dood gegaan.
  Het enige dat je krijgt van psychedelica zijn: Een bevrijdend gevoel en grappige ideeën, of je wordt even goed geconfronteerd met jezelf, dat noemen ze een badtrip. Een badtrip bestaat niet, het is een bijzondere trip, waar je nog 100x meer uit kan halen dan uit een “reguliere” trip. Het is alleen wat beangstigend, maar dat weet je van tevoren en laat het gewoon gebeuren, het gaat vanzelf weer over. Het is niet iets dat je iedere dag wil doen, doe je dat wel, dan krijg je vanzelf mentaal op je sodemieter en ben je even genezen. Psychedelica en menselijke hersenen vinden elkaar erg aardig en geven, bij normaal gebruik, geen hersenschade, hooguit wat nieuwe verbindingen, wat logisch is, want je ervaart nieuwe dingen.
  Wat Douwe zegt, dat angst een slechte raadgever is, ben ik het dan ook echt niet mee eens. Je angst geeft je het besef dat je nog bent en is absoluut een goede raadgever, mits je begrijpt dat angst niet eng hoeft te zijn. Zeker met DMT heb je in het begin echt een angstig gevoel, dat is logisch en natuurlijk, dat is lichamelijk. Je bewustzijn moet zichzelf even bedruipen, jij bent tijdelijk de hort op en dat terwijl je wakker bent, dat is even vreemd, geeft angst, maar is niet eng ;)
   
  Wees voorzichtig met psychedelica, maar geniet er vooral van en haar er uit wat het jou aanreikt.
   
   

  1. Hartelijk dank voor je reactie, met veel plezier gelezen en ook goed om te weten dat angst juist wel een goede raadgever kan zijn. :) Dat bewijst maar weer eens dat er niets boven persoonlijke ervaring gaat.

 14. Bijzonder graag gedaan Douwe, mijn ervaringen laten zich graag opschrijven, ik zal nog even verder gaan, over DMT, het verschil met een “gewone” trip en over een “badtrip” van 2-CB die ik heb meegemaakt. Wat ik hier documenteer, zijn slechts persoonlijke ervaringen en visies op persoonlijke ervaringen en staan waarschijnlijk niet representatief voor de meerderheid. 
  DMT kan je op vier manieren nemen:
  Verdampen en inhaleren, drie keer goed inhaleren en bye bye, zwaai zwaai, tot zo, enjoy! Of dit nu met 25, 50 of 75mg is, drie hits moet je hebben. Daarbij lijkt 75mg mij een beetje een absurde dosering,  dat krijg je niet eens naar binnen, je bent vertrokken voor je het doorhebt, maar ieder zijn ding ;)
  Bij de verdampmethode komt het effect dusdanig snel opzetten, dat je niet eens tijd hebt om even rustig te starten. Je kan nog net je bong wegleggen (of crackpijp, of bouw The machine (glazen fles, gat onderin, staalwol bovenin) als het maar van glas is). Net of je duizend jaar ervaring in vijf minuten door je kop krijgt, onze bitrate is te laag om het te bevatten, vergelijk het met een usb 1.0 stick, die je aansluit op een bluraydiscspeler, de info komt sneller binnen dan jij als conventioneel usb-stickie aan kan of: jij bent een koperdraadje dat direct op glasvezel wordt aangesloten, wel met een converter, maar je kan de datastroom gewoon niet verwerken.
  Injecteren kan ook, geen idee waar je het in moet oplossen, ik injecteer niet, maar dat gaat intramusculair, dus zet een naald in je beenspier en hoppa. Het duurt langer voor je gaat, het duurt vervolgens ook langer eer je terug bent en de datastroom is wat langzamer.
  Je kan het in een drankje verwerken, gecombineerd met MAO-remmers (het probleem met DMT is dat het door enzymen in je spijsvertering wordt afgebroken, zodat het nooit in je hersenen komt). Dit wordt ook in Nederland gedaan, bij bepaalde rituelen en is binnen die rituelen ook niet strafbaar. Dit is een vorm van religie, waarin de ayahuascadrank legaal genomen mag worden, onder begeleiding van een “geestelijke” of sjamaan, medicijnman, priester… de naam doet er niet toe. Daar ben je wel een paar uurtjes mee zoet.
  Ik hanteer alleen de verdampmethode, dit geeft een instant verplaatsing van hier naar daar en waar hier of daar nou precies is, geen idee! Dat maakt ook niet uit, het doet er niet toe. Laat maar gaan, laat los, laat los… dat is de boodschap. 
  Je kan het ook verwerken in een kruidenmix, een zogeheten changa. Je doordrenkt wat kruiden, waaronder wiet en salvia in DMT en rookt dat op. Dit geeft een totaal ander effect dan puur verdampen, ik heb één keer salvia geprobeerd, dat beviel me totaal niet, dus deze toedieningsvorm zal ik niet gaan toepassen. De Ayahuascadrank intrigeert me wel :)
  Ik beschouw de DMTwereld als een wereld van antwoorden, met een extreem speelse manier om ze te geven. Wanneer je er in de juiste setting ingaat, met de juiste vraagstelling, krijg je wat je wil en het is mooi en onmogelijk tegelijk.
   
  Ik heb één keer een badtrip gehad op 2CB, dit was de eerste keer dat ik het gebruikte.
  Ik had 2 capsules, ieder 40mg 2-CB in poedervorm. Mijn (toenmalige) vriendin was bij me, ik had niets gezegd en had een capsule ingenomen. Ik ging nog met mijn buurman naar de supermarkt en ik merkte niks anders dan vertraging onderweg. Vervolgens kwam ik weer thuis en besloot de tweede ook te nemen, ik merkte niet veel van de eerste. Dit was dé klassieke beginnersfout, te gek dat ik hem had begaan! 

  Ik voelde me moe worden en zei tegen m’n meissie dat ik naar bed wilde. Ze had nog niks door en was zelf ook moe en ging mee. Ik rookte nog een halve joint weg en viel in slaap. 
  Ineens was ik wakker en het klopte niet. Ik zag alles gewoon zoals het was, maar het klopte toch niet. Ik bewoog mijn handen voor mijn ogen en dat klopte ook niet, terwijl ik wist dat het mijn handen waren. Ik besefte me ineens dat ik 2-CB had genomen en keek om: mijn vriendin lag rustig te slapen. Ik ging rechtop zitten en keek naar mijn versterker… een fontein van lichtjes schoot door de kamer en het was prachtig! Ik bewoog mijn handen weer voor mijn ogen langs en ik zag ze nog tien keer in een echo voorbij komen, helemaal te gek, maar hoe langer ik ermee door ging, hoe enger het werd, want de “draden” die uit mijn handen kwamen, werden maar langer en langer, dus ik keek weer naar mijn versterker en genoot weer van alles lampjes en lichtjes en deed mijn ogen even dicht. Ik verviel in een golf van zacht groen en blauwe golven met tingelmuziek en het was awesome. Op een gegeven moment moest ik naar de wc. Ik lag me eerst te bedenken hoe dat ook alweer ging en besefte me dat, wanneer ik niet zou opstaan, ik nooit bij de wc zou komen en er werd al aardig op de achterdeur geklopt zeg maar. 

  Hier begon het tweede gedeelte van de trip: het avontuur van de wc :D
  Ik stond op en tolde een keer om mijn as, greep me aan een tafel vast en bleef even staan.
  Holy shit! Ok, mijn onder- en bovenkant waren weer op elkaar afgestemd en ik deed de deur open en moest de trap af. Maar dat kon helemaal niet, de muren vouwden naar elkaar toe en ik kon er niet doorheen. Ik kon er wel onderdoor kijken, dus bukte en zag het hekje van de volgende trap helemaal dansen, m’n bek viel open van verbazing! Daar stond ik dus, midden in de nacht, bovenaan de trap, in mijn onderbroek, gebukt te kijken naar een hekje, één verdieping lager xD
  Dat kan alleen wanneer je aan het trippen bent, geloof me hahahaha.
  Ik besefte me weer dat ik onderweg naar de wc was en het drong tot me door dat ik daar altijd gewoon naar beneden liep, dus dat moest nu toch ook gewoon kunnen. Ik pakte de trapleuning beet en de muren vouwden terug, ik kon de trap af!! :D:D
  Ik kwam in de wc en deed het licht aan. Ik woon in een wat ouder huis, lekker scheef en er ligt geel/beige vinyl op de vloer, met reliëf en motiefjes. Ik stond me te verbazen… ik begreep er geen bal van, hoe de fles chloor en toiletfris kon blijven staan, die stonden totaal scheef en golfden. Ik keek omhoog en het plafond zag ik niet meer, de muren bogen weer dicht, tot een punt omhoog, dat was wel bizar. Ineens stond ik andersom en ging ik maar eens zitten. De details laat ik achterwege, maar ik ging weer naar boven in bed liggen.
  Ik lag weer te genieten van de lampjes en lichtjes en er kwam een goederentrein voorbij en ik deed mijn ogen dicht. Ik zag twee mooie, paarse strepen, ik zag het geluid van de goederentrein en ik begon te zweten. Mijn kaken begonnen zich strak op elkaar te klemmen en ik ontspande ze weer.
  Ineens begon alles uit elkaar te vallen en het werd donker. Ik deed mijn ogen weer open en het hield gelukkig op. Ik kon ze niet langer openhouden en sloot mijn ogen weer. Weer viel alles uit elkaar, het was eng en ik viel uit elkaar… ik liet het maar gebeuren, niks meer aan te doen, dacht ik. Ineens kreeg ik een gevoel van snelheid. Ik werd gelanceerd en er was niets dan duisternis, ik ging met ongelooflijke snelheid en dacht dat ik dood was. Na een poosje zag ik licht komen, ik hoorde een automotor draaien en deuren dichtslaan. Ja, zie je wel? Dat is de ambulance, ze denken dat je dood bent en je ligt nu in het ziekenhuis. Dat kan helemaal niet dacht ik, want dan kan ik mijn lichaam niet meer vinden en dan ben ik verloren! En ik deed mijn ogen open en in plaats van in het ziekenhuis, lag ik in mijn bed, naast me lag er nog één vredig te slapen, de lichtjes van de versterker deden wat ze moesten doen, dus het was weer vuurwerk, terwijl ik op adem kwam en het zweet van m’n kop veegde.
  De paarse strepen van de goederentrein bleven het doen en ik had er weer helemaal plezier in en ben nog een keer naar de wc geweest, ongeveer hetzelfde avontuur als de eerste keer, alleen gingen deze keer mijn tenen ook op in een kolk van draaiende motiefjes in de vloer, dat was echt grappig.
  Tegen de tijd dat de rest wakker werd, begon het bij mij uit te werken, ik zag allemaal spikkeltjes en dingetjes komen en gaan, vertelde mijn ex dat ik de hele nacht had liggen stuiteren op 2-CB en heb nog een paar uurtjes heerlijk liggen slapen. Dit was denk ik toch wel een trip in optima forma!
   

 15. Ik was nog vergeten het verschil uit te leggen, bij deze.
  Een DMTsessie (puur, verdampen), duurt hooguit 10 minuten. Daarna nog even bijkomen, ook ongeveer 10 minuten en je bent er weer. Na een uur kan je weer gaan, omdat je niet meer resistent bent. DMT is een lichaamseigen stof en wordt bijzonder snel verwerkt. Daarom zijn de “trips” ook zo kort en is het zo intens. Denk nu niet dat iedereen die DMT leuk vindt de hele dag DMT zit te smoken, dat wil je gewoon niet, verwerk rustig wat je hebt meegemaakt en wanneer dat geen rol meer speelt, kan je nog eens gaan. Dat is de algemene regel met psychedelica.
  Na een DMTsessie heb ik tot nog toe altijd een heerlijk gevoel gehad van: zo, lekker geslapen, tijd voor een bakkie koffie!
  Een gewone trip met 2-CB, paddo’s, LSD, komt rustig aanzetten. Ga niet als een neuroot zitten wachten op effect, dan komt het niet. Doe gewoon wat je altijd doet en je merkt vanzelf wel dat er dingen langzaam veranderen, dit kan een uurtje duren. Vervolgens ben je een paar uur bezig met trippen en dat werkt zeer vermoeiend: je ziet continu alles bewegen en draaien, je hoort continu een soort van “achtergrondlawaai” in je hoofd en je bent continu bezig met vanalles, hilariteit etc etc, maar op een gegeven moment ben je het gewoon zat en is het mooi geweest en koffie zetten wordt noodzaak in plaats van een avontuur of afsluiting van een trip.
   

 16. Haha klinkt wederom zeer boeiend :D Het laat ook wel heel duidelijk zien hoe sterk ons beeld van de realiteit in onze eigen hersenen wordt gemaakt denk ik. :) Van mijn Psychonautenvrienden weet ik dat ze soms heel bewust met een specifieke vraag dit soort middelen gebruiken. Iets psychologisch over zichzelf of over iets fundamenteels over het universum of zo. Heb jij ooit concreet vragen gesteld aan de entiteiten om zo maar te zeggen en als dat het geval was, had je daar dan wat aan?

 17. Julie, mooi animatie, komt niet in de buurt van DMT, maar als je het in begrijpbare vorm wil hebben, komt het wel dichtbij!
  Douwe, de eerste breakthrough ben ik er heel spiritueel ingegaan, werd door mijn overleden moeder meegenomen en ze heeft me laten zien waar ze zit. Gister was het speelser, ik heb nog te weinig DMT ervaring om hier echt antwoord op te kunnen geven, nader onderzoek is zeker gewenst ;)

  1. Interessant idd, ik had het in een lucide droom de dag nadat mijn vader was overleden. Hij ging in mijn droom opeens rechtop zitten op het bed en als het ware door hem heen opende een heel universum. Heel aparte maar ook wel mooie en bijzondere ervaring… 

   Toch wel heel bijzonder dat er blijkbaar zoveel meer om ons heen is dan we direct kunnen waarnemen met ons standaard dagbewustzijn. :) 

   Succes bij je nadere onderzoek!

 18. Wat ik ook eens zat te bedenken is het volgende:
  De ruimte is voor 99,999% leeg, althans, wat gewone materie betreft. Wanneer je een atoom neemt en de kern zo groot maakt als een knikker, zit er een proton omheen, op een kilometer afstand.
  Maar, er is ook zoiets als donkere materie en donkere energie. Er is zes keer meer donkere, of duistere materie als gewone materie. Dit is door computersimulaties vastgesteld: De gewone materie bevat te weinig massa en dus zwaartekracht om de boel bij elkaar te houden, met de juiste hoeveelheid duistere energie en materie erbij is het wel mogelijk.
  In een sessie van DMT ben je simpelweg in staat om de opvulling van die leegte te zien, je ziet de wereld in de duistere energie, die zit in ons, door ons, om ons heen, net als wij door hun wereld heen zitten. We leven op een andere frequentie en zijn daardoor in staat om tegelijk door elkaar te bestaan, we bestaan simpelweg uit andere materie, op een andere frequentie.
  Dit geeft bij mij de conclusie dat het universum waar wij in leven, een op zichzelf staande intelligentie is en dat leven niet toevallig is, maar gewoon ontstaat waar het kan, om ervaring op te doen. Persoonlijk vind ik dit best een grappige theorie, welke totaal nergens op is gebaseerd, maar zoals eerder gezegd: van psychedelica krijg je hooguit grappige ideeën en wanneer je filosofisch bent aangelegd, wordt dat effect er niet bepaald minder op ^^

  1. Yellow Zifnab, het ontstaan van het leven is altijd een toevallige gebeurtenis, naar mijn mening. Ongeacht waar je bent in het universum en je zou een vergelijkbare omstandigheden van onze aarde bestaat altijd de mogelijkheid om nieuw leven te laten ontstaan. Je hebt maar twee ingrediënten nodig nl: waterstofatoom en de zuurstofatoom, deze in een juiste samenstelling ontstaat er koolstofatoom. Dit is de basis van ALL het leven. Mvg Paul.

 19. Op de vraag of het meer digitaal of natuurlijk is: het is 100% natuurlijk en digitaal tegelijk, want digitaal is uiteindelijk natuurlijk, het is er, of het is er niet, het kan, of het kan niet, 0 of 1. Wij zijn digitaal en bij het maken van een computer, zijn wij begonnen met het reproduceren van onszelf, een weerspiegeling van onze digitale ik. Wij mensen zijn ook gewoon computers, alleen ietwat geavanceerd. Maar dan is de kwestie ook: is digitaal kunstmatig of natuurlijk? Uiteindelijk is alles de uitkomst van de som waar het uit bestaat. Alles gebeurt, omdat het mogelijk is, dat is toch wel een fundamentele natuurwet te noemen. Het is dus een natuurlijk verschijnsel dat we een digitale projectie van onszelf scheppen. 
  Zo is het ook mogelijk dat wij weer een projectie zijn van een logica die elders vandaan komt, 
  kwestie van het hebben van genoeg tijd. Hoe meer tijd er is, des te meer er kan gebeuren en dus zal gebeuren :)

    1. Ja op forumpjes her en der zie ik wel eens wat mensen hun verzamelingen delen in triprapports maar het aantal psychonauten is vrij beperkt wellicht in Nederland.

 20. Het gaat mij er niet om of een idee kansloos is, of juist een vondst, het gaat mij om het plezier dat ik ermee beleef ze te bedenken en psychedelica dragen daar een aardig steentje aan bij.
  Bij filosofie gaat het niet om feit of fictie, het gaat om aannemelijkheid en de manier waarop die tot stand is gekomen, de manier van het denken, niet de uitkomst van de som, want dat is meestal een onware vergelijking, zonder logische uitkomst, althans, binnen mijn gedachtengang.
  En als ik mensen kan entertainen met mijn gedachtengang, zal ik dat geen moment laten :D

   1. Liever tot filosofische en metafysische inzichten. Als daar op termijn nieuwe wetenschap uit voorvloeit leuk. Misschien moet je zo een clubje gewoon beginnen en dan zie je vanzelf of het kansloos is of niet. Ook niet te moeilijk over doen. :-)

    Maar alleen dit inzicht al van YelloZifnab dat de hele menselijke beleving als het ware binnen een frequentieband valt en dat je op een andere frequentie op dezelfde plek hele andere wezens hebt die daar kunnen leven dat is toch wel al een grappig en buitengewoon interessante hypothese. En voor dit soort dingen is vanuit de wetenschap en dat is vaak vanuit het materialisme redenen niet toerijkend. Logica brengt je van A naar B, verbeeldingskracht brengt je overal. En als dit soort middelen dat laatste een boost kunnen geven. ;)

 21. Paul R., 

  Je hebt volkomen gelijk, wanneer je je blik beperkt tot het leven dat bestaat uit materie zoals wij die kennen (zoals correct aangehaald: gebaseerd op koolstof) en dan heb ik het alleen nog maar over ons universum. Ik ben onlangs bekend geraakt met de snaar- en inflatietheorie, wat neerkomt op een multiversum. Maar laten we geen stappen overslaan, dan is de cake wel zo lekker, nietwaar?
  Hetgeen dat wij kennen beslaat nog geen promille van de bandbreedte die aanwezig is in ons universum, wij kijken net voorbij de regenboog zoals we die zien, met infrarood zien we warmte, we hebben ultraviolet, radio’s (waar pulsars en de achtergrondruis van de kosmos op te ontvangen zijn), we hebben röntgenstraling, gammastraling, licht, gericht licht (laser) en nog wat van die fratsen. 
  Ik ga er vanuit dat er nog veel meer frequenties zijn, ook gebieden die grenzen aan onze aardse beperkingen, wellicht omdat wij onszelf deze beperkingen opleggen. Noem het duistere materie, of wat dan ook, maar het is er wel.
  Zo heb ik ook mijn gedachten over waarom we kunnen terugkijken tot ongeveer 160k lichtjaar afstand van de bron van de oerknal. Simpelweg: we kijken de verkeerde kant op.
  Uitgelegd: In iedere explosie, echt of gesimuleerd, zie je eerst een schokgolf naar buiten vliegen, dan een soort corona, vervolgens knalt de materie uit elkaar. Die schokgolf en tweede golf vliegen dus voor de rest uit, maar dat zijn dus de eerste momenten van de explosie.
  Waarschijnlijk kunnen we die ook nooit zien, aangezien ons universum uitdijt in een onbekende substantie, waar mogelijk andere natuurwetten gelden en dus ook mogelijk een hogere lichtsnelheid kan gelden, voor zover de term licht van toepassing kan zijn. Gevolg: je ziet niets :)

  Wanneer je verder gaat denken, als ik mij niet vergis ontstaat er in de kern van een explosie een vacuüm, die achter de explsie aan opgevuld wordt. Aangezien het heelal nog uitdijt, is de explosie nog aan de gang (het uidijen gaat steeds sneller) en zou je redelijkerwijs kunnen verwachten dat er een storm achteraan knalt, alleen op kosmische schaal, dus dat duurt nog even.
  Hoe bizar…

 22. Wat ik dus eigenlijk wilde duidelijk maken: er zou ook een levensvorm en wereld kunnen bestaan buiten ons gezichtsveld, niet gebaseerd op koolstof, maar op materie die wij (nog) niet kennen.
  Er zijn een oneindig aantal mogelijke verbindingen te bedenken, er leiden meer wegen naar Rome, dus wellicht zijn er ook verschillende soorten levensvormen, voor ons onstoffelijk.

  1. Idd het zou heel goed kunnen dat alle materie ook slechts een band van een veel grotere totaalfrequentie omslaat. Daarom is wetenschap vanuit materialistische zin ook per definitie te beperkt voor dit soort zaken in mijn ogen.

   Als je nu hele andere frequenties hebt waarin hele andere werelden zitten dan kan dat idd volledig door ons heen bestaan. Vergelijk het met radiozenders. Als je radio 1 luisterd bestaan alle andere radiozenders ook alleen heb je daar op dat moment geen toegang toe. Als je je radio echter anders afstelt heb je opeens toegang tot hele nieuwe zenders.

   Ik heb wel eens gehoord dat onze hersenen niets meer zijn dan dat een soort vertalen van frequenties naar “fysieke realiteit” als je met dmt je hersenen op hele andere frequenties kunt laten intunen zou dat prima verklaren hoe je dus met DMT hele andere universa kunt waarnemen.

   1. We kennen drie materietoestanden; vast, vloeibaar en gas, en het periodiek systeem bestaat uit alkalimetalen, aardalkalimetalen, overgangs- of transitiemetalen, gewone metalen, niet-metalen, halfmetalen,halogenen, edelgassen, zeldzame aardmetalen lanthaniden en actiniden.
    Electronenschillen hebben verschillende energieniveau`s die van binnen naar buiten toeneemt (de energie die een electron nodig heeft neemt toe naarmate de baan groter wordt). Als atomen van een element tot zeer hoge temperaturen worden verhit, stralen ze licht van karakteristieke golflengten of kleuren uit die corresponderen met de verschillen in energieniveau`s tussen hun electronenschillen. De kleuren van deze lijnen kun je rangschikken in een spectrum van het nauwelijks zichtbare rood tot het (bijna) ultraviolet.

    1. Ja maar met DMT krijg je andere natuurwetten te zien waardoor de elementen allemaal anders gaan reageren denk ik.

    2. Bemoeier,
     Dat kan toch niet? De natuurwetten gelden overal en voor iedereen en alles.
     Het zit echt in je eigen (prettig gestoorde) waarneming.

    3. Voor zover wij kunnen zien wel, maar je moet hier bij aan andere onbekende dimensies en heelallen denken.

    4. Aanvulling: er is ook een tussenfase: damp :D
     Ik denk dat ik hier ook even een verschil moet aanhalen, het verschil in gedachtenpatroon en het tot stand komen van gedachtenpatronen. 
     In de wereld van wetenschap, neurofysica, quantummechanica etc etc zijn er grenzen aan het mogelijke. Ik kan me dondersgoed voorstellen dat iemand met heel veel exacte kennis, zijn of haar gedachtenpatroon hierop richt: beweeg je binnen het mogelijke, iets is er niet tot je het kan waarnemen.
     Ik daarentegen, heb niet zoveel exacte kennis, al heb ik wel een brede algemene ontwikkeling en kan ik je E=mc² prima uitleggen, ben bekend met het periodiek systeem der elementen, ik begrijp de termen kernsplitsing en kernfusie ook prima. Ook het ontstaan en sterven van sterren is voor mij geen mysterie meer.
     Maar… wanneer je niet buiten die wetenschap om kan of wil kijken, beperk je meteen je mogelijkheden in het verzinnen van nieuwe dingen. Wij zijn zover gekomen doordat mensen uit het hokje durfden te denken en fantastische dingen bedachten. Al is daarvan slechts 1% haalbaar, of realiseerbaar, stuk voor stuk zijn het briljante dingen, gevormd uit fantasie en creativiteit. 
     Ik heb dingen gezien die onmogelijk zijn, ik heb dingen ervaren die mij uit het standaard hokje hebben geplaatst, wat ik helemaal niet erg vind, ik ben wie ik ben, ook met al mijn onvolkomenheden.
     Dit topic gaat over DMT en ik moet zeggen dat DMT mijn gedachtengang erg creatief maakt, zonder dat ik daarbij de realiteit uit het ook verlies. Ik kan me voorstellen dat mensen die mijn stukjes lezen denken: jee man, ga jij je hersens even wassen ofzo, je ziet het verschil niet meer tussen werkelijkheid en fantasie! 
     Dat doe ik zeker wel, ik heb mijn verantwoordelijkheden als mijn kinderen, werk en de rekeningen betalen zichzelf ook niet. Maar buiten al die verantwoordelijkheden ben ik een vrij mens, dat vrij denkt en vage theorieën bedenkt, ter vermaak van in ieder geval mijzelf en blijkbaar ook Douwe (en wel meer mensen vinden mijn gebrabbel wel interessant, los gezien van het feit dat het op psychedelica en fantasie is gebaseerd).
     Je kan ook de vraag stellen: wanneer is iets echt? Neem een goede hit DMT en je gaat serieus twijfelen of je nu vanuit de werkelijk een fantasiewereld instapt, of vanuit onze werkelijkheid een andere werkelijk betreedt en dat is gewoon ongelooflijk hilarisch, maar dat moet je beleven, ervaren, voelen…
     Zojuist heb ik liggen genieten van een groene lasershow, ik lag met mijn arm voor mijn ogen (tijdens de DMT sessie) en van bovenaf werd er met laser geschenen en heb ik bijzonder mooie creaties gezien: Brain TV! met 360 graden full 3D-view en ultimate surround sound, bioscoop is er niks bij vergeleken en dit is een stuk goedkoper en geeft geen gehoorschade xD).
      

  1. Het is juist het doel van psychedelische drugs om dat soort toestanden op te wekken Julie. :-) Visuele effecten etc. Overigens zouden dromen in die definities ook tot een stoornis moeten worden gerekend. Laten we dan nog maar helemaal niet spreken van lucide dromen.

    1. Ik heb vooral problemen met de veroordelende terminologie die hier gehanteerd lijkt te worden.
     Volgens mij weet de psychologie maar amper wat er precies gebeurt als mensen bijvoorbeeld dromen. En ook is er maar heel beperkt degelijk wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de invloed van geestverruimende middelen in een goede setting en wat dit met mensen doet.

     Om zoiets dan een stoornis op een ongezonde manier te noemen… lijkt mij nogal voorbarig en eerlijk gezegd ook nogal ongegrond. Maar jij denkt dus dat dromen een stoornis zijn of begrijp ik je nu verkeerd?

    2. Daarbij zegt diezelfde psychologie overigens wel dat het prima is om hele kudde’s kinderen aan de legale harddrugs te zetten omdat ze te druk zijn en vinden ze het ook geen probleem om miljoenen Nederlanders aan pillen te zetten die o.a. verhoogde kans op zelfmoord en agressie tegen de directe omgeving tot gevolg hebben… Maar goed ik denk dat ik al eerder duidelijk gemaakt had waarom ik 0 waarde hecht aan de mening van de psychologie… Mensen die geloven dat zij met stemming kunnen bepalen wat wel en geen geesteziektes zijn moet je niet al te serieus nemen. Sterker nog ik denk dat de huidige psychologie met al haar gedrags en emotie veroordelende labels juist bijzonder slecht is voor de geestelijke gezondheid van een boel mensen. Gedrag, emotie en waarnemingen tot “ziekte” bombarderen om er vervolgens pillen voor voor te schrijven om deze “ziekte” te “genezen” is waar ik vandaan kom gewoon arrogante criminele oplichting. :-)

    3. Douwe,
     ik herhaal mijn vraag: Bestaat een stoornis van de biochemie in de hersenen volgens jou niet? Ja of nee. Je geeft zelf wel aan dat hersenen te beïnvloeden zijn.
      

    4. Ik geloof niet zo in het woord stoornis. Dat woord impliceert namelijk inherent dat iets fout is en gezien hoe weinig de psychologie van dit soort zaken weten is dat volledig ongegrond in mijn opinie. Sterker nog die definitie die zij geven is in mijn opinie zo idioot dat het iets volledigs natuurlijks als dromen dan ook een stoornis zou zijn en ongezond zou zijn. Ik hoop dat je de grap er vroeger of later van inziet. 

     Wel geloof ik dat je in je hersenen hele andere balansen van verschillende stoffen kunt krijgen en dat dat een enorme impact heeft op je hersenen. Dit verklaart ook dat je dus op het ene moment een waakbewustzijn hebt en druk bezig bent met discussie voeren op je laptopje achter internet en een paar uur later lig je in je bed te dromen en heb je de meest wonderlijke werelden om je heen. En dat verklaart dus ook de werking van psychedelische drugs. Je gaat je hersenen anders tunen zodat je hele andere werelden kunt gaan waarnemen. Een veranderde waarneming is dus een impliciet doel van psychedelische drugs… 

     Maar goed zou je ook mijn vraag kunnen beantwoorden? Zie jij dromen als een stoornis die ongezond zouden zijn?  En als je dit niet doet, snap je dan zelf ook dat er dus nogal wat aan te merken is op die definitie die je citeert. ;-)

    5. Douwe,
     Ik zeg heel duidelijk bij reactie 12 januari 22.19: Bij dromen is GEEN sprake van een biochemische stoornis. Hallucinaties zijn ongezond, en dromen zijn GEEN hallucinaties. Dat waken en slapen heeft niet te maken met biochemie maar met HERSENGOLVEN, de REM-slaap heeft in een EEG veel weg van een waakbewustzijn, maar de REM-slaap is de fase waarin je droomt. De hersenen zijn tijdens de REM-slaap actief en redelijk ontvankelijk voor interne prikkels. Impulsen die de spieren vanuit de hersenen bereiken, worden echter tijdens het dromen sterk afgezwakt zodat de bewegingen zwak blijven en je niet uit bed valt, we kunnen zeggen dat het lichaam zich in zekere zin verdedigt tegen de droom. Er zijn dus de nodige verschillen ;)

    6. Julie zit je nu te trollen?

     Het basisidee van psychedelische drugs is per definitie dat je alternatieve bewustzijnstoestanden opwekt juist zodat je toegang krijgt tot andere ervaringen dan het normale waakbewustzijn… Daarom heet het psychedelische drugs…

     Wat heeft het voor nut om de definitie te geven die jij hanteert in dit topic want die definitie houdt in dat alle psychedelische drugs per definitie ongezond en gevaarlijk zouden zijn… De definitie die jij hanteert laat helemaal geen ruimte voor bijzondere psychedelische ervaringen waar je geestelijk van kunt groeien omdat dat dus per definitie hallucinaties zijn en dus per definitie ongezond en gevaarlijk zou zijn…

     Dat is puur een waarde oordeel vanuit een definitie die jij maar even als volledig waar aanneemt zonder dat je daar onderbouwing bij geeft behalve de psychologen zeggen het. Ik vind het prima als jij die definitie wil hanteren maar ik geloof niet zo in die definitie en ik vertrouw al helemaal het waardeoordeel van psychologen in deze materie niet gezien we wetenschappelijk maar barweinig weten van psychedelische drugs.

 23. Het lijkt me inderdaad wenselijk, dat wanneer je psycho-actieve stoffen neemt, psychedelica, dat je daar ook het bijbehorende resultaat krijgt. Dat dit ongezond is, is een waanidee van iemand die niet snapt wat psychedelica zijn. 
  Nogmaals: DMT is een lichaamseigen stof, die je brein even op een ander kanaal zet en dan geniet je van Brein tv, het levert je geen hersenschade op, snachts maak je velen malen meer DMT aan in je hoofd dan die 30mg die je naar binnen dampt. Zo kijkt de ander naar voetbal international en lult de volgende dag de halve show na op het werk, om zijn collega’s de illusie te geven dattie verstand heeft van voetbal. Ik vind mijn tijdverdrijf origineler en het doet geen enkele kwaad, behalve dat je ervan buiten het hokje gaat denken en er grappige ideeën op nahoudt. 
  Ik voel me er erg vrij onder en zie ook door wat voor psychopaten onze wereld geregeerd wordt.
  Het is jammer om te zien dat er zo weinig mensen zien dat we wonen in Europa B.V.
  Het is geen samenleving meer, het is een bedrijf en als je niet aan het profiel voldoet, word je ontslagen. Is dat een maatschappij waar je graag oud in wil worden?
  Nou ben ik in mijn eentje niet in staat om dit te veranderen, maar gun me lekker dat plezier en roep niet dat het ongezond is.

  1. Vergeet niet hoe eng het voor sommige mensen kan zijn dat andere mensen er wellicht andere ideeën op na houden. Zeker als die anders zijn dan wat hun het hele leven via het onderwijs en de TV wordt verteld… Ideeën die niet overeen komen met hun programmering om zo maar te zeggen. 

   Stel je voor, mensen die anders denken dan de geprogrammeerde kudde. Nee dat is eng dus moeten we die mensen stigmatiseren want dan klopt ons wereldbeeldje weer en hoeven we daar niet aan te gaan twijfelen.  Je ziet dat zelfs relatief open minded mensen op een site als visionair hier nog best moeite mee kunnen hebben. :-) 

   Wellicht is dit wel een geschikt plaatje hierbij van Terence McKenna.

   1. Haha ik denk dat JIJ heel bang bent, vooral om zelfstandig en kritisch te denken. Jouw lichaam is een handig instrument voor de gedachtegoed van anderen. Van Katy Byron via Hubbard naar wie is die vent op die foto?

    1. Het maakt mij eerlijk gezegd niet uit of jij nu wel of niet gelooft of ik wel of niet kritisch zou kunnen denken. Wat ik echter een beetje jammer vind is dat we nu weer hierover discussiëren inplaats van gewoon naar de gebruikerservaringen van mensen die directe ervaringen met DMT hebben te luisteren.

     Iemand is zo open om zijn persoonlijke ervaringen met DMT te delen en vervolgens lijk jij die persoon te moeten vertellen dat ze daarom dus een verstoorde hersenchemie hebben, dat ze hallucineren en dus per definitie gevaarlijk en ongezond bezig zijn. Ik weet niet precies wat je doel daarmee is maar ik vind dat persoonlijk nogal onfatsoenlijk en het nodigt niet uit voor mensen om dan open te blijven volgens mij. Laten we vooral met respect en interesse luisteren naar de mensen die zo moedig zijn hun directe ervaringen te delen.

    2. Ja dat is jouw interpretatie van dingen die ik zeg. Heel jammer ;). Ik vind die ervaringen ook heel boeiend en ik lees alle details. Ik had al gezegd dat ik mensen niet veroordeel, ik ben het met je eens dat mensen hun eigen ervaringen zoeken en hun eigen levensweg uitstippelen. Dat respecteer ik gewoon. Maar leg mij geen censuur op omdat ik inhoudelijk reageer (anders dan jij met je kwetsende opmerkingen). Ik baseer mijn reacties net zo goed op mijn bevindingen en wat ik weet. Take it or leave it. Maar kwets mij niet en laat mij ook dingen zeggen die ik wil, of ik ga klagen bij Germen en/of kom nooit meer terug.

    3. Oke dan heb ik dat blijkbaar verkeerd geïnterpreteerd. Mijn excuses daarvoor. 

     Ik had al gezegd dat ik mensen niet veroordeel, ik ben het met je eens dat mensen hun eigen ervaringen zoeken en hun eigen levensweg uitstippelen. Dat respecteer ik gewoon.

     Op dat punt zijn we het dan iig helemaal eens. :-)

 24. Bij dromen is geen sprake van een biochemische stoornis. Er kan van alles misgaan, https://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/fraudezaak-stapel-werkt-als-katalysator-in-integriteitsdiscussie/comment-page-1/#comment-82613
  in dit evenwicht ook, te zien aan de verschijnselen die dit geeft. Bij extra inname van DMT wordt het evenwicht verstoord en daardoor krijg je hallucinaties. Over regering gesproken; jij hebt zelf de regie over je lichaam, door drugs verlies je de regie maar als je daar bewust voor kiest ga je gang. Je bent een volwassene met eigen verantwoordelijkheid, en wettelijk aansprakelijk, dus. Ik mag natuurlijk wel roepen dat het ongezond is, dat betekent overigens niet dat ik jou als persoon afwijs. Dat de samenleving stigmatiseert vind ik ook problematisch, dat de wetenschap dingen ordent, en het een naam geeft, niet.

  1. Of DMT ongezond en/of gevaarlijk is of niet zou je eigenlijk de wetenschap moeten vragen. In dit artikel kun je onder andere een boek een documentaire vinden die ingaan op wat de huidige wetenschap weet over DMT. Daaruit lijkt naar voren te komen dat DMT niet ongezond is. 

   Dan kun je je nog afvragen of Trippen op DMT ongezond of gevaarlijk is en dan zou ik vooral dit verhaal van Uit je bol even doorlezen. -) Uitjebol over DMT 

   Het komt op mij over alsof DMT ook in die zin dus niet erg gevaarlijk is. Zeker als je het vergelijkt met andere typen drugs waar ze daar ook over schrijven. Maar goed dat zijn mijn persoonlijke interpretaties. Je kunt zelf ook bij al deze informatie en moet dan idd zoals je zegt zelf een afweging maken in dit soort zaken.

   Dit is ook de reden waarom stichting open meer wetenschappelijk onderzoek naar psychedelische drugs wil doen. Er is eigenlijk maar relatief weinig objectieve wetenschappelijk informatie bekend en zolang je dat niet hebt blijft het vaak een welles nietes spelletje van aan de ene kant bezorgde mensen en aan de andere kant enthousiaste psychonauten. :D 

   -) Stichting Open – Stichting OPEN is een interdisciplinair initiatief dat onderzoek naar alle facetten van de psychedelische ervaring wil stimuleren.

   1. Ja, want er kan geld mee verdiend worden Douwe, VEEL geld. Maar je moet je tijd en geld natuurlijk naar eigen inzicht besteden. Ook je gezondheid (je hersenen en je genen) de smartshop heeft daar lak aan.

    1. Julie, vroeger las ik de boeken van Castaneda en ontdekte dat er aanwijzingen in stonden hoe in andere bewustzijnstoestanden te geraken door middel van omschreven lichaamspraktijken. Ik heb hier mee geexperimenteerd en kon na verloop van tijd in waaktoestand hallucinaties oproepen. Let wel, ik diende mijzelf geen externe stoffen toe maar maakte gebruik van de biochemie van mijn lichaam.
     Ik zou dit geen ‘stoornis’ maar ook geen ’tijdelijke stoornis’ willen noemen maar een ‘afwijking’ van het dagelijkse bewustzijn zonder aan het begrip ‘afwijking’ iets ziekelijks of ongezonds toe te dichten. 

  2. Julie ga alsjeblieft niet weg hier, je kunt veel schade aan de mensheid voorkomen wanneer jij blijft. Doe het dan voor hen die niet weten. LSD en andere psychedelische middelen geven hoe dan ook, jaren later nog de bewezen kans op terugvallen in een triptoestand. Denk je dat eens in, bij een operator achter de bedieningspanelen van een kerncentrale, in geval van een extreme calamiteit, of de gezagvoerder van een net opgestegen luchtschip met volle brandstoftanks. Ik moet er niet aan denken wat een trippende gezagsvoerder fout kan doen, maar dat laat ik over aan jouw denkbeelden daarover. Blijf want we hebben jou keihard nodig dame.

 25. Julie, 
  Op een bepaalde manier heb je zeker gelijk: wanneer je dingen waarneemt die er niet zijn, is dat psychotisch (of het ongezond is betwijfel ik nog steeds, dat ligt er een beetje aan hoe de persoon in kwestie ermee omgaat) te noemen. Wanneer je dit steeds hebt, zonder het zelf op te wekken met hulpmiddelen (psychedelica), wijken je hersenen inderdaad af van de hersenen van de meeste mensen, want die nemen dat soort dingen niet waar. 
  Ik heb gisteren even die psychotest gedaan en ingevuld binnen de gedachtengang van een trip: 
  Dan ben ik inderdaad behoorlijk psychotisch. Vul ik de test in vanuit mijn nuchtere geest, is er niets aan de hand. Op die manier zou je kunnen zeggen dat psychedelica psychoses opwekken, maar…
  Na het nemen van psychedelica wéét je dat je dingen gaat waarnemen die er niet zijn, of dat de werkelijkheid dusdanig vervormt, dat deze geen werkelijkheid meer kán zijn. 
  Dat is tevens het grote verschil tussen een psychoot en een psychonaut: een psychonaut wíl deze verschijnselen en kan daar (re)creatief mee omgaan, dat doe je op een zaterdag ofzo, zodat je zondag lekker kan bijkomen. Een psychoot heeft hier geen controle over en kan daardoor moeilijk functioneren. Ik begrijp dus prima wat je bedoelt, maar ik vind jouw interpretatie of vergelijking van het zijn van een psychoot alleen onjuist geplaatst.
  Ik begrijp wel je angst en zal je zelfs een voorbeeld geven:
  Ik werk fulltime in ploegendienst, ik produceer medicijnen die de hele wereld overgaan, dus kan me geen missers veroorloven. Doordeweeks is voor mij dus absoluut geen optie om mijn psyche door elkaar te gooien. Anders gezegd: ik bevind mij in een positie waarin ik massamoord kan plegen en er nog mee wegkom ook, door het product te vervuilen met een dodelijke, moeilijk traceerbare substantie, die op geen enkele wijze aan mij gelinkt zal worden. Ik heb het hier niet over tientallen slachtoffers, maar een aantal dat niet meer wordt ingeschaald als massamoord, maar als statistisch gegeven. Dit kan trouwens met veel meer dingen zoals: het drinkwater/oppervlaktewater of denk eens aan wat er gebeurt wanneer één of andere lijp een oogst pinda’s vergiftigt: in 80 procent van onze voedingswaar zijn pinda’s verwerkt, of in ieder geval een onderdeel van pinda’s. Ons leven hangt altijd aan een zijden draadje en dat draadje laten wij in vol vertrouwen door iemand anders vasthouden: vraag jij je wel eens af, bijvoorbeeld bij de aanschaf van paracetamol, of dat inderdaad paracetamol is èn in de juiste dosering per tablet èn niet vervuild met iets schadelijks? Ander voorbeeld: in Nederland mag vlees van bepaalde organen niet voor menselijke consumptie verwerkt worden: heb jij je wel eens afgevraagd wat er in je kroket zit? Je eet em wel op, dus je hebt vertrouwen in degene die em gemaakt heeft, dat hij/zij zich aan de gemaakte afspraken houdt. Het gaat dus ook om hoe je met dingen omgaat.

  Leuk trouwens dat je het aspect geld erbij betrekt, dat is weer een apart verhaal, geld zou niet mogen bestaan, geld is de medeoorzaak van hele grote ego’s en aspergerpatiënten die de wereld leiden, want die zijn goed voor de resultaten: toveren met cijfers en weinig menselijkheid hebben, maar wel doen alsof, want een aspergerpatiënt is in staat sociaal gedrag aan te leren, dat is net even anders dan met een “concentionele” autist. Geld is de reden dat we nu in Europa B.V. wonen en het lijkt steeds meer op Aarde B.V.

  Wanneer je bovenstaande mening combineert met het werk dat ik doe, is dat geen logische symbiose, ik werk voor een bedrijf dat de wereld verandert in iets dat ik verafschuw.
  Maar gelukkig heb ik een liefhebbende instelling en heb op geen enkele wijze de behoefte om mensen te beschadigen, ik ben zelf erg beschadigd door wat mensen, één (pedofiel) in het bijzonder. Ik ben niet religieus, maar heb wel mijn naaste lief. Respect heb ik voor degenen die het verdienen, de rest behandel ik met fatsoen, zoals ik zelf ook behandeld wens te worden.
  Ik ben nu eenmaal hier terechtgekomen, ik ben onderdeel van een systeem dat ik niet wil, maar ontkom er niet aan, dus ik draag mijn steentje bij, om mezelf van de middelen te kunnen voorzien om te kunnen doen wat ik leuk vind, zonder het anderen daarmee moeilijker te maken.
  Searano: Het klopt inderdaad dat je door middel van meditatie, of bepaalde trance hallucinaties kan opwekken. Dit gebeurt in hetzelfde gebied als waar de DMT inslaat: de pijnappelklier.
  Deze klier heeft nog steeds een voor ons onbekende functie. Wat er tijdens een DMTsessie gebeurt, is hetzelfde als wanneer je slaapt: je bewustzijn wordt even op standby gezet, je lichaam regelt zichzelf maar even, terwijl je bewustzijn de hort op is. Wellicht is dat de functie van deze klier: je lichaam in leven houden terwijl je geest ergens anders mee bezig is.

  Dat manneke op de foto is Terence McKenna (staat erboven) en is zo ongeveer de bekendste psychonaut ter wereld. Die man heeft ongeveer alles geprobeerd en gedaan op psychonautisch gebied en ging zelfs zo ver dat hij zijn vrouw op hun eerste date maar een paar hits DMT gaf. Ze is met hem getrouwd, dus zo erg zal het niet zijn geweest. Hij geeft lezingen op universiteiten en is verre van achterlijk: hij heeft een enorm aantal zeer goede theorieën, maar af en toe draaft ie een beetje door en denk je dat hij, net als Obelix, in een ketel toverdrank is gedonderd toen die klein was. De truc van het proberen te volgen van dat soort lui is: eruit halen wat voor jou van toepassing is en verder aanvullen met eigen ervaring, aangezien iedereen zaken anders ervaart en beschouwt.

  Ik denk dat ik mijn bong maar eens ga prepareren en nog eens een ritje naar hyperspace ga maken straks, nadat ik lekker gedoucht heb en het wat lichter is buiten. Het is nu nog lekker rustig en stil, bijzonder goede setting voor een sessie DMT :)

 26. Douwe, ik begrijp je standpunt zeker wel! Ik beschouw de boodschap van Julie meer als: kijk uit, psychedelica kunnen je psyche in de war gooien, dus ga er voorzichtig mee om.
  Verder is het topic hier DMT en niet psychiatrie, alhoewel binnen de psychiatrie veel middeltjes worden gebruikt die op dezelfde lijst voorkomen als DMT.
  Ik heb mijn zegje even gedaan en mochten mensen in een meer privésfeer contact met me willen:
  yellowzifnab@hetemail.com (<< dit is een speciaal voor dit doeleinde gemaakt spamadres)

  1. Dat klopt idd, ik weet niet of je dit artikel ooit bekeken hebt. 100 jaar mindcontrol experimenten – Human Resources – Social engineering in the 20th century.  

   Maar dat laat wel zien hoe sterk er ook met psychedelica door overheden of in ieder geval geheime diensten is geexperimenteerd op mensen. Overigens vaak zonder dat deze mensen en zelfs kinderen op de hoogte waren van wat ze kregen toegedient en in uiteraard totaal verkeerde set en settings… 

   Het geeft direct ook een kijkje in het gitzwarte verleden van wat doorging als psychiatrie. Al zullen er vast ook minder zwarte kanten in dat veld te vinden zijn.  

   De documentaire is in ieder geval een aanrader!

 27. Holy crap, ja, ik zit midden in een dmttrip en die is geweldig… ik zie inderdaad wat je bedoelt, schoktherapie, schreeuwende mensen en proberen met lsd supersoldaten te maken die vervolgens in bomen klimmen, omdat dt veel leuker is dan mensen doodschieten hahaha jezus, dat ik nog kan typen xD
  Het scherm is ook wel erg raar aan het doen trouwens xD

 28. Ik ben zojuist echt beroerd gegaan op DMT, ik had te weinig rust genomen, niet gedaan wat ik altijd doe en ben met aardse vragen de DMTwereld ingestapt. Ik werd er keihard weer uitgegooid, aardse zaken hou je je op aarde mee bezig, ik voelde me beroerd, genoot tegelijk van OEV’s en moest overgeven, stond half in de werkelijkheid, half erbuiten, wellicht heb ik precies een tussendosis te pakken gehad, teveel voor “gewone” visuals, te weinig voor een breakthrough, alhoewel die er wel een soort van was, maar niet zoals ik gewend ben. Hoe dan ook, ik was totaal instabiel (lichamelijk), tolde rond, liep bijna tegen een deur aan onderweg naar de wasbak om te kotsen en ben weer op bed gaan liggen, voor me uit liggen staren en heb echt even een half uurtje moeten bijkomen. Mijn vraag was beantwoord, zoals ik al zei: aardse zaken doe je niet in de DMTwereld ­Tijdens het naspacen zag ik wat flashback van het gedeelte dat ik even out was, dat zag er niet fraai uit, chaotisch, angstig en bizar! Op zich wel een kicke ervaring, hebben we dat ook eens meegemaakt!Gelukkig duurt een DMTtrip niet zo lang en wist ik dat ook, waardoor ik mijn angst en negatieve gevoel kon relativeren en rustig lag te wachten tot het voorbij was, met aangename CEV’s ­Nu voel ik me bijzonder relaxed trouwens, drie kwartier geleden was dat heel anders! Ik had me er gewoon aan moeten overgeven, maar er zijn nog wat dingen die ik moet doen vandaag en dat hield me tegen en dat werkt dus niet. DMT moet je echt in alle rust kunnen doen, zonder te bedenken wat je nog allemaal moet doen vandaag! Leermomentje ­

 29. Ok Douwe, ik heb mijn mening gevormd over het hele tripverhaal. Ik ben niet een super ervaren psychonaut, maar heb er inmiddels wel een aardig beeld van gekregen. Het is erg compleet, soms te lang met onnodige voorbeelden, maar ik mis nog iets: wat verwacht je van de trip? Dat is een subtiel verschil met waarom je tript. Ik prop er ook nog een bult ervaring uit eigen keuken tussen, misschien vermakelijk en het kan een idee geven hoe een trip kan gaan. 
  Voordat ik de eerste keer tripte, hoorde ik van mensen dat ze smurfen zagen en weet ik het allemaal, dat heb ik nog nooit gehad. Daarbij kwam nog het feit dat ik meteen op 80mg 2cb ging, snachts, zonder sitter en totaal niet wist wat ik moest verwachten. Vervolgens was ik gewoon echt de hele nacht met vanalles bezig, tot en met het in mijn onderbroek gebukt bovenaan de trap staan, me afvragend waarom ik de trap niet af mocht van de muren, omdat ze dichtgevouwen zaten, maar kon er wel onderdoor kijken… en alles staat scheef, maar valt niet om en beweegt. Ik kon ook geluid zien, maar het kwam allemaal heel erg digitaal over, ook met verstoringen, heel vreemd.
  Maar goed, ik had dus geen verwachtingen, dat scheelt misschien: slikken die hap en kijken wat er gebeurt.
  Wanneer je teveel verwacht, gaat de trip tegenvallen, dat doet de sfeer in je trippende hoofdje geen goed, want dan ga je je weer fixeren op dat het tegenvalt, waardoor het tegenvalt en zelfs dat valt tegen. 
  Wanneer je te weinig verwacht en je zit naar de muur te kijken, waar ineens het behang van naar beneden kruipt, terwijl het toch blijft zitten, dan kan ik dat alleen maar toejuichen!
  Wanneer je echt genoeg neemt, dan gebeuren er ook allemaal vage dingen met geluid: Ik ging keihard op 2cb, hele dag gewerkt, weinig gegeten, ideale omstandigheden dus. Nam er twee, geen idee wat er per ding in zat, waarschijnlijk iets van 25mg per stuk en na de beginfase, die erg goed is uitgelegd trouwens, je wil vanalles doen, je bent onrustig, warm, koud, raam open, raam dicht, licht aan, licht uit, muziek aan, tv kijken, muziek aan etc. Maar goed, na de beginfase werd ik ineens heerlijk loom en zette de radio op een chille softpopzender en ging op bed liggen. De muziek was prachtig en de verschillende geluiden in de muziek kon ik allemaal horen als aparte geluiden, het was geen muziek meer. De muziek viel uit elkaar en werd als een draaikolk mijn hoofd ingezogen en veranderde in allemaal gekleurde golven en een soort tingelachtige muziek, belletjes, helemaal fantastisch en ik werd wakker en was de muziek kwijt. Ik ging op zoek naar de muziek, wat resulteerde in de computer aanzetten en heb met een vriendin zitten chatten, compleet lijp gesprek, die kwam niet meer bij, geweldig! En ik heb eigenlijk altijd wel een suf moment van heerlijke dromen, 10 minuten, uur, twee uur, geen idee… en dan het wat meer actievere gedeelte van de trip.
  Wanneer de boel minder begint te worden, dan word ik mij daar ook ineens bewust van en dan begin ik ook af en toe eens te kijken hoe laat het is en begin ik honger te krijgen en ga je eten regelen enzo. Op een gegeven moment is het echt voorbij, ha, alles staat weer stil, pffff met af en toe nog een ondeugende flikkering, of een lichtje in mijn ooghoek, wat paarse spettertjes af en toe. En het is dan ook ineens heerlijk stil in mijn hoofd, net alsof er continu kabaal was, zonder dat het door mijn oren kwam, intern kabaal, ruis.
  Ik vind wel dat het stuk teveel ingaat op depressie. Het is duidelijk dat hij graag het verschil duidelijk wil maken, maar dat kan ook zonder de therapeutische behandelmethoden erbij op te sommen en uit te leggen. Je kwekt over trippen, dat je apotheker bent is leuk, maar hou ziekten erbuiten :P Het lijkt me sowieso niet wenselijk dat je gaat trippen wanneer je onder de prozac, efexor of weet ik het wat gepropt zit, met methylfenidaat (ritalin) zou ik het ook niet combineren, zeker niet wanneer je dat snuift.
  Trippen en blowen gaat wel lekker samen, draai er een paar van tevoren, of ga de uitdaging aan hehehe… koffie zetten is ook erg leuk trouwens. Of gewoon dom naar je piemel zitten kijken kan erg vermakelijk zijn, seks kan je bij mij vergeten, te hilarisch xD Soms (ik meestal) wil je gewoon geen sitter, die houdt meer tegen dan dattie goed doet. Je weet heus nog wel waar je drinken kan vinden, zeker wanneer je dat van tevoren even in zicht neerzet. Ik heb ik iedere trip wel heldere momenten, dan golft alles wel, maar ik ben gewoon helemaal helder, zonder remmingen in mijn gedachtengang, veelal onmogelijke oplossingen voor de meest idioot simpele zaken bedenken enzo.
  Of  misschien een mooi voorbeeld: vage ideeën over de big bang: waarom kunnen we de eerste 160000 lichtjaar van na de big bang niet zien? Omdat we naar de verkeerde kant kijken, de eerste golf knalde voor ons uit en dat is het gedeelte dat het heelal doet uitdijen in weet ik veel wat, wellicht sneller dan het licht, aangezien buiten ons heelal vast wel andere natuurwetten gelden. De afstand die wij niet kunnen zien, het begin van de big bang, is een vacuüm, welke nog opgevuld moet worden na de explosie. De big bang verloopt op zo een andere tijdschaal dan onze tijd, dat het voor ons super slow-motion is, miljarden jaren, terwijl ons bestaan wellicht nog geen kosmische seconde duurt. Wij zitten ons gewoon als levensvorm te ontwikkelen op de energie van een explosie, die wij het niet als explosie beschouwen, maar als hele snelle uitdijing… dat is toch wat men een explosie noemt?
  Dat soort dingen bedenk je alleen maar in een trip…
   
  Ook werd ik eens smorgens wakker, kon m’n peuken nergens vinden en maar zoeken. Dan maar koffie zetten en ja hoor, bij het pakken van de koffiemelk kwam ik ze in de koelkast tegen. Ook heb ik wel eens gehad dat ik spontaan vanalles ging verplaatsen: koffie een plankje hoger en dat soort dingen. Vervolgens ben je uitgetript en wéét je dat je dat allemaal gedaan hebt, vraagt je vervolgens af waarom eigenlijk en ben alles maar weer terug gaan zetten. Het kan ook zijn dat ik toen nog tripte, maar dat deed er ook niet toe. Dat is een heerlijke instelling bij het trippen trouwens, wel noemenswaardig: bedenk je maar dat het er allemaal niet toe doet en je gaat heerlijk! En alles is rond, en rood… ah blauw en groene golven… zo gaat dat bij mij met “gewoon trippen”, dus, niet met dmt. Dmt is een heel ander verhaal, dat is onvergelijkbaar, dat gaat 1000x zo snel.
  Wees je er echt bewust van trouwens, dat je met trippen ècht wel een paar uur zoet bent en hou er rekening mee dat je knap vermoeid kan zijn na een goeie trip. Ik hou niet zo van drukke dingen, maar al helemaal niet met trippen, een film kijken lukt me niet, duurt te lang… 
  Uiteindelijk tript iedereen anders, het is een voorstelling van je eigen fantasie, hoe je dingen ziet en durf ook ècht los te laten, glimlach, spreid je armen eens en denk: laat maar gaan, laat maar los, aju paraplu… en je krijgt me toch zoete voorstellingen. Hoe meer je je vasthoudt aan het gewone, de werkelijkheid, des te negatiever lijkt een trip te zijn.
  Je mag dus best problemen hebben wanneer je een trip neemt, maar geef jezelf dan ook eerst even de tijd om dat opzij te zetten, maar ga absoluut niet eerst trippen om dan je problemen opzij te zetten of te ontlopen of wanneer je belangrijke dingen te doen hebt later die dag, want dan ga je geen fijne tripjes krijgen. Ook wanneer je tijdelijk sterk emotioneel bent om iets treurigs (kat platgereden door de buurman, je vriendin besluit om op vrouwen te gaan vallen ofzo), dan kan je beter niet trippen denk ik. Je leert het vanzelf wel af wanneer je mentaal billenkoek krijgt met dmt (zie hierboven ergens ^^) en met gewoon trippen kan je beter nog niet eens naar de kapper gaan, naar de supermarkt kan wel weer geinig zijn, mits je je er niets van aantrekt dat mensen heel vreemd naar je kijken ;) En zo kan ik nog wel even doorgaan…

 30. Zojuist had ik een geweldige ervaring. Ik probeer het hele weekend al door te breken, maar steeds lukt het me niet. Met mijn laatste beetje dmt gebeurde het…Ik nam wat hits en had ineens ‘contact’. Hallo! Joehoe! Deze kant op, hierheen! Maar ik kwam er niet helemaal en trok de laatste dmt uit de bong, vlam er goed op, alle laatste restjes mee!En toen was het weer: ja, goed zo! kom maar mee! ‘Maar mijn lichaam dan? Die wil ook mee’ was mijn reactie… ‘Ja, nee, laat dat maar los, dat doet er niet toe, kom gewoon mee’ en ik ging mee.Het bijzondere van deze keer is dat ik onthouden heb van wat ik gezien heb. Het is niet te beschrijven, omdat het steeds verandert. Er zijn vormen, symmetrisch, die komen door je heen, maar ze buigen ook weer om en creëren daarmee weer nieuwe vormen en dingen en dat gaat maar door, het ene na het andere en de rest bestaat niet meer, heerlijk bevrijdend gevoel, te mooi om te omschrijven!Wat ik ook begrepen heb is dat je dmt echt moet leren gebruiken, het neemt je mee op een reis, maar die reis is niet afgelopen na een tripje, iedere succesvolle trip brengt je verder en het lijkt er bij mij op dat ik steeds door iets of iemand anders wordt meegenomen, net alsof er een heleboel mensen in een rij op je staan te wachten, die je allemaal vanalles willen laten zien, dus wie deze keer niet aan de beurt komt, is de volgende keer aan de beurt en die laat je weer hele andere dingen zien en horen trouwens.Ik had deze keer twee geluiden: een continu gefluit en een soort van datastroom, net alsof je een fax opbelt, beetje hetzelfde soort geluid, alleen dan wel begrijpbaar. Het was me ook ineens duidelijk dat alle vormen en patronen er wel mooi uitzien, maar het lijkt tevens een bron van informatie, op een heel ander niveau dan we gewend zijn, net alsof je zelf in een optische kabel zit ofzo, je bent onderdeel van die informatie, het is geen specifieke informatie trouwens, wel erg mooi…Wat ik wel komisch vond is dat ik op een gegeven moment er een beetje uit kwam en geluiden hoorde van buiten en hetzelfde gevoel kreeg als: laat maar los, dat doet er niet toe. Daarna voelde ik ineens lucht mijn longen instromen en werd me langzaam bewust van het feit dat ik nog een lichaam heb en voelde weer een enorme dankbaarheid naar degene die me meenam en me alles liet zien, dankbaarheid voor het lichaam dat ik heb, waarmee ik al dat moois mag aanschouwen, het was fantastisch en ik was graag nog wat langer gebleven

 31. Ik vind je verhalen leuk om te lezen Zifnab. Zo kan ik lezen wat DMT met je doet, zonder het zelf te gebruiken. Toch neig ik ernaar de ervaringen onder ‘perceptie’ te scharen, als een subjectieve waarneming.

  DMT doet iets raars met de brein, wat precies, of het nu hallucinaties zijn, of werkelijk een poort naar een andere realiteit, dat laat ik in het midden.

  1. Drugs gaan een interactie aan met receptoren http://nl.wikipedia.org/wiki/Receptor_(biochemie)
   Ons perceptueel systeem is zo afgesteld dat we de wereld zien zoals deze werkelijk is: we kunnen ondanks de wisselvalligheden van de proximale stimulus de blijvende en constante eigenschappen van de ditale buitenwereld waarnemen. Onderzoek van visuele illusies  kan ons kennis opleveren over de mechanismen die ten grondslag liggen aan de normale perceptuele processen. Sommige van die mechanismen zijn in ons zenuwstelsel ingebouwd en werden ontdekt dank zij een illusior effect als helderheidscontrast. Andere mechanismen hangen samen met voorafgaande ervaring en leren. Ook veel andere perceptuele verschijnselen, zoals de herkenning van vorm, worden in sterke mate beïnvloed door herinneringen en verwachtingen. er is een omvangrijk niemandsland tussen waarneming en kennis waarin het niet duidelijk is waar het ene ophoudt en het andere begint. De mechanismen achter de perceptuele organisatie ontwikkelden zich in de overlevingstijd die de mens -als alle organismen- had te voeren. Die mechanismen stellen ons in staat de werkelijkheid te zien zoals ze is, compleet met wat we daarin moeten opzoeken danwel ontlopen. Maar de mens heeft iets gedaan wat geen dier ooit deed. Hij wendde deze perceptuele mechanismen namelijk aan voor een doel dat verder reikt dan louter overlevin; de weergave van de werkelijkheid in kunst. Denk aan Egyptische kunst in relatie tot zien en weten, aan de Renaissance als scènes door een venster, aan Impressionisme en hoe een scène wordt waargenomen, en aan de Modernen en hoe een scène wordt voorgesteld.
   Bij perceptie gaat het om de manier waarop we diepte, beweging en vorm zien, in normale toestand corrigeren en compenseren de hersenen de informatie tot wat we doorgaans waarnemen. (Maar dat is een nog technischer verhaal.)

 32. Vandaag een artikel in de LC over Canabis. Ik heb dit onderwerp verder bekeken bij wiki en dan vooral de medische voordelen van dit kruid. Als ik dat zo lees, komt er in dat rijtje wel het e.e.a. voorbij waar ik aan onderhevig ben en zou haast geneigd zijn om wietolie te gaan kopen. Mvg Paul.    ;-)  
   
  http://www.levendmechanisme.nl/pdf/LC-30-01-2013-Stop-criminalisering-van-nobele-wiet.pdf
   
   
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Medicinale_cannabis
   

   1. Julie, ik heb chronische Besnier Boeck, vastgesteld in mijn tijd in Duitsland door een bronchien scopie. Verder ben ik onderhevig aan Artrose, hierdoor in 1997, voor 100% afgekeurd. Bloedvaten vernauwing in beide benen, wat door veel te lopen in de redelijkheid gesproken, daardoor weer iets beter functioneert. Melitis-2, wat ik nu goed onder controle heb. Maar door de slijtage in mijn gewrichten, heb ik veel zenuwpijn, doordat mn rugwervels steeds sneller uit hun fatsoen glijden en mede daardoor ook migraine veroorzaakt. Dit heb ik ook in beide schouderbladen en beide polsen. De fysio houd het, zover mogellijk in redelijke banen, maar slijtage stopt niet, maar gaat in een sluipproces gewoon door. Maar wees niet bevreesd, ik zal nooit drugs hiervoor gebruiken. Ik kan redelijk goed over pijn, maar je went er nooit aan en vaak wordt je er ook niet vrolijker van. Mvg Paul.
    http://nl.wikipedia.org/wiki/Besnier_Boeck

    1. Paul, ik denk dat morfine goed voor jou zou zijn; als pijnstiller is het niet verslavend en je kunt het zo lang gebruiken als nodig is en het helpt ook tegen benauwdheid. Het zou je levenskwaliteit verhogen, dus de moeite waard om te vragen aan je huisarts. Cannabis heeft op den duur een slechtere invloed want dit kan echte stoornissen veroorzaken. Verder bewondering voor wat je deelt met ons, en benieuwd wat voor inzichten het je heeft opgeleverd.

    2. Julie, bedankt. Volgende week weer naar het lab om bloed en urine onderzoek, daarna weer naar de huisarts en zal het met hem er over hebben. Maar hij is wel goed, maar zeer conservatief. Dus ben ook wel benieuwd naar zijn reactie. Mvg Paul.

 33. DMT RMX – Trippy Psychedelic Fractal Simulation (Terence McKenna voices) 

  http://youtu.be/7akhBG9kvh4

  DMT visuals are created by simply applying some simple and well-defined rules on a image over and over again, so maybe something like this happens inside the brain when its on DMT.

  The image the eye sends to the brain gets stuck in some kind of feedback loop (which means a part of the “processed” image at the “output” stage of the brains image processor enters the image processor again… like putting a camera in front a TV, or two mirrors in front of each other), and this causes the image being processed over and over again, which is what happen on this video.

 34. Een interessante reactie over DMT die ik hier tegenkwam:
  http://grenswetenschap.nl/nieuws.asp?i=14465

  —–

  Ergens in die overgang van leven naar dood vind een transformatie plaats in bewustzijn, imho door het vrijkomen van een kristalachtige stof (DMT) in de pijnappelklier. Dat zorgt voor een bewustzijn verandering van je hersenen, die ook zonder zuurstof nog even doorgaan met werken. Dat stukje ‘pak’ je dan even mee. Vind alsnog tijdig herstel plaats, dan heb je deze ervaring meegemaakt. 

  IK kan het niet vaak genoeg benadrukken, maar die ervaring is er een die zijn gelijke niet kent. Bizar x 1000 plus nog een beetje en dat dan in het kwadraat. Het doet je wel inzien hoe vreselijk bekrompen we tegen het leven zelf aan kijken en vaak is dit ook het begin van een totaal ander (verrijkt) leven. Simpelweg omdat je beseft dat wat we hier meekrijgen slechts een fractie is van wat er aanwezig is. Dit gaat zo diep, dat je de samenhang even ziet van alles. Eenmaal “teruggekeerd” heeft dit zo’n impact op je dat je het niet (meer) kan bevatten.

  Vervelend is het allerminst, eerder bevrijdend.

  Binnen bestaande kaders (wat je leert en meent te weten kwa kennis) kan je dit nimmer plaatsen. Daarvoor moet je het eerst ervaren hebben. Zoals een ruimtevaarder dat gevoel ook niet kan overbrengen op iemand die de ruimte nog nooit is in geweest.

  Om een beter idee te geven. Soms krijg je een warme deken om je heen als gevoel van gelukzaligheid. Geef dat een cijfer 2 op de schaal van 1 tot 10. Een soortgelijke ervaring waar we hier over hebben is dan die 10. En op dat moment tijdloos en dimensieloos. Goddelijk als je zo wilt noemen. 

 35. DMT: The spirit molecule… feit of fictie?
  Dat is eigenlijk de vraag die iedereen stelt. Zoals jullie weten ben ik een jaar geleden in aanraking gekomen met DMT en heb dit diverse malen (20+ keer) gebruikt. Wat ik nu precies wil vertellen weet ik nog niet, naarmate mijn verhaal vordert zal dat wellicht duidelijker worden.
  De fysiologische werking van DMT: DMT wordt door de hersenen gezien als glucose en zonder meer doorgelaten in het gesloten breincircuit. Zoals we weten is glucose hersenvoer, dus een smakelijk hapje DMT is immer welkom.
  DMT heeft een werking op de pijnappelklier, dat is een feit. De pijnappelklier is een onafhankelijk, lichtgevoelig orgaantje in de hersenen. De vraag die we nu kunnen stellen is:
  Waar komt het licht vandaan dat het mogelijk maakt met gesloten ogen toch beelden waar te nemen. Niet alleen beelden, maar hele werelden, zoals ik in eerdere verslagen heb aangegeven?
  Hier kan denk ik nog niemand een antwoord op geven…
  Wat misschien interessanter is, is de vraag:
  Wat heeft DMT met mij gedaan? En daar zal ik proberen een antwoord op te geven.

  Sinds ik DMT heb gebruikt, nu nog sporadisch trouwens, ben ik anders tegen zaken gaan aankijken. Zonder het detail uit het oog te verliezen ben ik naar grotere gehelen gaan kijken. Ik heb een bijzondere interesse in filosofie, sterrenkunde, natuurkunde (deeltjesfysica, quantummechanica) en fysiologie opgebouwd, iets dat ik nooit verwacht had. Al begrijp ik van al deze zaken maar 3% (behalve filosofie: ga in een regenton zitten en filosofeer zei Plato eens geloof ik), maar de interesse is gelegd en ik ben op zoek naar kennis, wijsheid en innerlijke bevrediging naar deze onverzadigbare behoeftes.

  Ook ben ik enorm gaan nadenken over god en religie, de oudheid, de ontwikkeling van de mens, het doel van het bestaan, de reis die we maken en de bestemming die we hebben. 
  Dan komen er dingen voorbij als de schepping, Darwin, universele éénheid, de vraag waarom mensen toch zo de pest aan elkaar hebben, terwijl ze elkaar zo hard nodig hebben…
  De overeenkomsten tussen de gedragingen van de kleinste deeltjes onderling, tot de celwerking, die samen structuren vormen (organen), die elkaar nodig hebben om het “milieu intérieur” constant te houden… de werking van de aarde is precies hetzelfde, wij mensen zijn de cellen, doen onze behoeften in dezelfde plek als waar we in ontlasten. De mensen moeten eigenlijk de werking van het lichaam in het groot overbrengen, door samen organen te vormen. Dit proces zitten we nu middenin, alleen de organen werken nog niet zo goed samen, wat duidelijk zichtbaar is in ons “milieu extérieur”. 
  Ik geloof dat ik het milieuprobleem heb opgelost:

  Mensen moeten werken als cellen, binnen één orgaan, de organen moeten samenwerken om de leefomgeving gezond te houden, anders sterven er cellen (cellen sterven sowieso na een periode om vervangen te worden door nieuwe, daarom maken we allemaal baby’s ^^), uiteindelijk hele organen en als je dan nog niets doet, sterft het lichaam (de voor ons bewoonbare aarde). 

  “De aarde is ons lichaam en wij zijn gemaakt uit dit lichaam”

  Wij zijn gemaakt uit klei, wat ook klopt, de kans is het grootst dat de atomen in je lichaam uit steen komen)
  Zo gek waren die luitjes die dat bedacht hebben dus niet. Of een god dit gedaan heeft laat ik trouwens in het midden.

  Om het helemaal optimaal te maken, zullen we moeten berekenen hoeveel cellen en organen er in optimale gezondheid kunnen leven in dit lichaam, zonder het uit te putten van bronnen en zonder het zoveel te vervuilen dat we er ziek van worden.
  Dit is tot op heden nog niet gebeurd en we zien nu ook het gevolg: ziektes, vervuiling etc.

  Is dit proces nog omkeerbaar?

  Dit vind ik een hele moeilijke vraag: we zijn van de natuurlijke bronnen afgestapt, waardoor er een scheiding is ontstaan tussen mensheid en natuur, vooral in de westerse beschaving is dit effect sterk aanwezig. Dit leidt onherroepelijk tot de ellende die we nu hebben, maar kan dit ook leiden tot oplossingen van de problemen die we nu veroorzaakt hebben? 
  Ik denk dat dit mogelijk is, door als één lichaam te functioneren en gezamenlijk te gaan zoeken naar betere energiebronnen, waarvan we wéten dat ze er zijn. Gecontroleerde kernfusie zou trouwens wel cool zijn, dan kunnen we werkelijk alles maken en recyclen wat we willen, dan kunnen we E=mc² in de praktijk toepassen en met de energie uit een zoutkorrel de wereld rondrijden met Mr.Fusion in de achterbak ^^

  Ik begrijp trouwens ook niet waarom er niet op ieder dak van ieder gebouw een paar fijnstofvangers staan opgesteld, die gezamenlijk een paar duizend ton fijnstof uit de lucht filteren, zodat we gezondere lucht kunnen inademen… die dingen kunnen prima werken op windenergie, da’s precies het spul dat je wilt filteren, dubbelvoordeel.

  Maar goed, het verhaal wordt weer erg lang, maar dit is dus een fractie van wat er zo een beetje door mijn hoofd rondspookt sinds ik wat “onaardse” reizen heb gemaakt.

  Het heeft me ook over mijzelf doen nadenken, mijn situatie en ook in mijn poersoonlijke leven gaan zaken veranderen. Ik ga stoppen met lichamelijk werk, ook door mijn fysieke gezondheid. Ik wil nog veel kunnen betekenen voor mensen om mij heen en heb besloten een mbo farmacie opleiding te gaan volgen, waarmee ik door kan gaan naar het hbo. Mijn doel is gezet: vergaren van kennis en wijsheid. Ik ben nu 39, heb totaal niet te middelen om dit allemaal ten uitvoer te brengen, maar heb vertrouwen in mijn kunnen, ben de weg ingeslagen, zonder reserveband, pechhulp en navigatie… ik kan altijd nog een slechte schrijver worden, dat is niet zo moeilijk ^^
  Wederom bedankt voor uw aandacht.
   

 36. “doen onze behoeften in dezelfde plek als waar we in ontlasten.”
   
  Moet natuurlijk zijn: doen onze behoefte in dezelfde plek als waar we ons eten vandaan halen.

 37. Mijn DMT ervaring is voortgekomen uit meditatie. Gewoon rustig in de lotushouding zitten / oegen dicht / ontspannen / aan “niets” denken / alleen aanschouwen / minimaal 60 minuten / adem klein / hartslag laag / kom dan in het niets / voel geen lichaam meer / plotseling ontploft mijn hoofd / kom in zuiver wit licht / gevoel van onvoorwaardelijke liefde / in een wereld waar ik voor altijd zou willen zijn / wil dan alles opgeven / echt alles / mijn relatie / kinderen / familie / vrienden / mijn leven / heel bizar.

  Ik heb ook DMT ervaringen opgedaan na een specifieke ademmeditatieoefening / kom dan in volledig geel licht / na het uitspacen / ontkoppelen / gedurende minimaal 15 minuten na de ademsessie / lig ik volledig te trippen in een wereld van rust en harmonie.

  DMT is volgens mij het stofje wat de natuur ons heeft gegeven om rustig en zonder pijn of angst afscheid te kunnen nemen van ons huidige leven. Bij mensen die sterven wordt een verhoogde DMT afgifte gemeten. Niet vreemd dat stervende vaak pas dood gaan als ze met rust worden gelaten en geen prikkels meer krijgen van de buitenwereld / oas dan kunnen ze alles loslaten en overgaan in het zogenaamde “wiite licht” / wat er dan volgt is en blijft voor mij een ?

 38. DMT (Psychedelica) kan je niet vergelijken met andere drugs.. Er word nu alleen gekeken naar recreatief gebruikte drugs.
  In principe valt Viagra ook onder drugs. Waarvan we weten dat dit alleen een specifieke plek target. Zo werkt het ook met de recreatieve.
  De werking van speed of coke zit in een andere hersengebieden. DMT wat erg sterk overeenkomt met LSD en alle andere fungus gerelateerde drugs werk via de pijnappelklier. Dit onderdeel is aardig te vergelijken met een holo-projector.
  We weten dat de hersenen op 1 tot 70 Hz werken. Alle materie een frequentie heeft. De religieuze trip ervaringen van huis uit in grotten plaats vind. In grotten geen Schuman resonance aanwezig is. Dan is er maar een logische verklaring. De 7.83 Hz die aarde creëert storing binnen de 1 tot 70 Hz.
  Bedenken we dan daarbij dat sporen overleven in de ruimte. Via astroides meereizen. Onder uiterst giftige omstandigheden kunnen leven en de omgeving aanpassen naar een leefbare biotoop dan is al vrij snel duidelijk dat we 2000 jaar geleden zijn afgesneden van de communicatie band die we hadden met een super intellegence.
  Waarom iedereen altijd zo bang is voor trips daar begrijp ik niets van. LSD, love and peace. Jesus like figuren. XTC wie kent ze nog van net voor de salmies. Mag ik ff knuffelen. Lovertjes werden ze wel genoemd. De slechte naam kwam altijd na het verbod. Receptuur moet dan worden aangepast. Chemicaliën zijn niet meer optimaal waardoor de werking ook veranderd.
  Het is net als pannenkoeken. Boekweit en tarwe zijn allebei meel. Je hebt echter wel een heel andere pannenkoek.
  Indianen (Native Americans!) dansen rondjes en zingen Aya he Wa. (tot ze er bij neervallen) en raken daardoor in een natuurlijk ontstane trip. aYaHuWHasca-YHWH-Yaweh is wat ze drinken.
  Een trip voelt veel natuurlijker aan dan mensen vooraf inschatten. Tijdens je geboorte heb je er al een meegemaakt. Tijdens je jeugd in je dromen. Ik zou bijna zeggen een must om te doen. MAAR met zeer veel respect en onder begeleiding.
  De eerste keer dat iemand gaat drinken gooit hij ook geen 3 flessen whiskey achterover. Doet ie dat wel dan is het een dombo en ligt dat niet aan de drank. Daar is psychedelica niet anders in.

Laat een reactie achter