De psychedelische ervaring

header-drugs2Volgens het woordenboek en dan vooral kijkend naar de Griekse oorsprongen betekend psyche – geest en delisch is het zichtbaar maken / het manifesteren van iets. Kortom de psychedelische ervaring heeft als oorspronkelijke betekenis dat het de geest manifesteerd / zichtbaar maakt.

Er zijn vele manier om dit te doen en men kan beargumenteren dat zelfs dromen psychedelische ervaringen zijn. Hieronder een kort filmpje over de psychedelische ervaring en via welke paden dit allemaal bereikt kan worden.

(Bron: www.warriorpoet.us)

Op reddit is interessante community van Psychonauten die ervaringen en informatie met elkaar delen over psychedelische ervaringen. Ook kunnen mensen die nieuwsgierig zijn hier hun vragen kwijt.

Zelf ben ik een groot liefhebber van lucide dromen (reddit groep over lucid dreaming) als psychedelische ervaring en heb zo al menige bijzondere ervaringen mogen beleven die in het gewone waakbewustzijn volledig onmogelijk zijn.

Zijn er mensen hier met psychedelische ervaringen die deze willen delen? Hoe hebben ze deze verkregen en wat heeft het je geleerd/opgeleverd?

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Website Warriorpoet.us
-) Eerdere artikelen over lucide dromen op visionair
-) Van Peyote tot LSD
-) DMT – The Spirit Molecule
-) Ayahuasca – Slingerplant van de ziel

header-drugs3

2 gedachten over “De psychedelische ervaring”

 1. Specifiek deze kleuren horen blijkbaar bij ‘psychedelisch’ aangezien je ze altijd ziet opduiken als illustratie en ikzelf ze ook aan den lijve heb ondervnden tijdens trips.
   
  Weet iemand ‘wat en hoe’ dat zit waarom precies deze kleuren?

 2. Wevie Stonder

  Zelf heb ik dit ook meerdere malen deze kleuren gezien bij het nemen van paddestoelen, deze trip was met meerdere personen en hadden dezelfde waarnemingen.
  Het gekleurde licht kwam in een golfbeweging de kamer in, zelf ben ik van mening dat je op een andere frequentie gaat leven waardoor je het licht binnen ziet komen als een golfverschijnsel  zo als Christiaan Huygens het al zei in de 17 eeuw.
  En normaal gesproken zien we als alle zichtbare delen van het spectrum min of meer gelijke mate aanwezig zijn wit licht, met een paddestoelen trip neem je alle kleuren waar van het spectrum.
  ook zag ik  mandelas en fractals en snowflakes, allemaal geometrische figuren met ongelooflijk prachtige kleuren en zag alles wat van hout was gemaakt levendig worden.
  Men zegt dat je aan het hallucineren ben en dat het  allemaal illusie geloof ik niet in omdat deze meeste mensen dezelfde ervaringen hebben kwa kleuren en dat alles wat organisch is begint te leven.
  Maar het geeft ook projecties van je eigen psyche uiteraard, dus wel verschillende ervaringen met dezelfde kenmerken.
  Voor mij heeft het in ieder geval respect voor de natuur opgeleverd , zelf bewustheid en kan dingen van verschillende kanten bekijken.
  .
   

Laat een reactie achter