Technocratische Dictatuur Europa?

Onderstaande video is al veelvuldig voorbij gekomen in de alternatieve media en hier ook al een paar keer verschenen in reacties onder artikelen. Hierbij toch ook even een artikel gewijd aan het verhaal van dr. Rath die de EU vanuit een wel heel interessant perspectief bekijkt.

Hij geeft aan dat het hele project Europa direct uit de koker komt van de bankiers en grote corporaties en dat veel van de mensen achter Nazi Duitsland en hun project toen om 1 Europa te maken, na de oorlog aan de wieg stonden voor het huidige Europa vanuit Brussel en Frankfurt (ESM). Zijn presentatie van een uur is behoorlijk overtuigend, maar ik weet er zelf te weinig van deze materie af om het te kunnen bevestigen of te ontkrachten. Het verhaal van Rath is Duits gesproken met goede Nederlandse ondertitels.

 

Een aantal websites ter verdieping die in de het filmpje worden genoemd en bij de youtube op het internet staan:
Website: www4nl.dr-rath-foundation.org 
Wat je altijd al wilde weten over ‘Brussel EU’ –Maar niemand die dat durfde te vertellen: relay-of-life.org/nl
We leven in een tijd van openheid! Natuurlijk wilt de Gevestigde Orde dit voorkomen.
Heeft u vragen omtrent dit onderwerp: http://www.wiki-rath.org/
En ook profit-over-life.org

Naast het verhaal van Dr Rath. circuleert onderstaande afbeelding al een tijd op facebook wat eigenlijk laat zien dat de hele huidige inrichting van het Europese Brussel helemaal voorbij gaat aan de basisprincipes van een echte democratie. Ook hier zou ik graag van experts op dit gebied horen of het beeld wat deze afbeelding schets terecht is of elementaire fouten bevat.

De basisstructuur van hoe de politiek in Europa werkt laat zien dat het niets met een echte democratie te maken heeft.

Kan het daadwerkelijk zo zijn dat we in Nederland en andere Europese landen massaal voor de gek zijn gehouden en dat project Europa niets meer is dan een verkapte poging om vele landen hun democratie af te pakken door middel van een soort technocratische staatsgreep ingezet vanuit de bancaire elite en wereldwijde corporatocracy? En als dat het geval is, wat is dan de koers van actie om zo snel mogelijk een einde hieraan te maken?

Aanverwante informatie en artikelen:
-) Hongarije in gevecht met de EU en IMF maffia
-) Nederland heeft gebrek aan onafhankelijke media
-) Hoe werkt ons huidige economische systeem?
-) Bekentenissen van een Economische Huurmoordenaar
-) Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist
-) Het militair industriële complex

65 gedachten over “Technocratische Dictatuur Europa?”

 1. Geen expert hier, wel heb ik een ‘gezaghebbende’ onderzoeksjournalist enige tijd geleden gevraagd of dit verhaal te weerleggen is en indien niet, verzocht er enige ruchtbaarheid aan te geven via de mainstream kanalen.

  De betreffende personal assistant liet weten dat ‘de agenda dit niet toeiiet’. Wellicht geen woord van gelogen. 

 2. ik ben geen expert, maar wel geinteresserd in de EU
  The secret report that shows how the Nazis planned a Fourth Reich …in the EU  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1179902/Revealed-The-secret-report-shows-Nazis-planned-Fourth-Reich–EU.html

  dat facebook plaatje van uw klopt niet helemaal, waar staat no vote zou moeten staan de nationale regering van de EU lidstaten
  niet dat het democratisch maakt maar toch de EU en ook nederland is meer een oligarchie dan een democratie

 3. Ik denk dat dit effectief gebeurt.
  Waarom denk ik dit? Over de jaren heen heb ik vaak gedacht over hoe de wereld zou verbeterd kunnen worden, op een manier die echt tot resultaten leidt, en verschillende van de stappen die ik daarbij uitgewerkt heb zie ik ook daadwerkelijk gebeuren in de wereld, zoals met Europa nu.
  Volledige zekerheid dat wat gebeurt de uitwerking van een stappenplan is heb ik natuurlijk jammer genoeg niet en ik heb ook mijn twijfels over welke mate de meeste van de spelers hierin zich ook bewust zijn van wat er eigenlijk aan het gebeuren is. Ik vind het wel onwaarschijnlijk dat duidelijke richtingen waar de dingen naartoe gaan geen deel zouden uitmaken van een groter plan. Daarvoor zie ik teveel zaken gebeuren die strategisch gecoördineerd lijken te zijn.

  Ik vraag mij wel af waarom mensen hier zo negatief tegenover staan. Wat is het probleem van zulke verandering en het verschuiven naar een technocratie. Het is een veel beter alternatief dan ons primitieve maatschappij nu. Territoriaal/nationaal gedrag is eerder voor dieren dan ontwikkelde mensen. De bevolking is niet echt in staat om voor een beleid/regering te stemmen en de politici waarvoor gestemd kan worden slagen net als de bevolking er niet in om meer dan een half jaar vooruit te denken.

  Er is nood aan een visie zoals sommige ongekende spelers mogelijk gepland hebben en nu stapsgewijs aan het uitwerken zijn.
  Evolutie is goed en moest de bevolking niet buitenspel gezet worden dan zouden ze vooruitgang in te grote mate tegenhouden. Zoals al te zien is met zoveel conspiracy theorists die willen tegenwerken en het perspectief van de andere kant niet willen of kunnen zien.
  Het evolueren naar een een gemaakte wereld is iets goed. Verdeeldheid, eigen clan vs een vijand zijn zaken die voortkomen uit instincten die in de huidige en toekomstige wereld geen plaats meer hebben, weg ermee.

   1. Het verzamelen van zoveel mogelijk geld door het af te nemen van de verdeelde bevolking zou eveneens een deel zijn van mijn plan om de wereld te hervormen.
    Beter geld verzamelen voor grote innovatieve projecten dan het af te staan aan mensen die het enkel maar gaan consumeren en zo de grondstoffen van de planeet onproductief opgebruiken.

    1. Leuk bedacht Ludiwig, maar de visie die je de bevolking ontzegt ontbreekt dus totaal bij degenen die de dienst uitmaken in onze wereld.

     Je verdraait het nu alsof de massa tegen een technocratie zou zijn die goed is voor de gemeenschap en voor vooruitgang. De dienstuitmakenden geven zelf in steeds grotere mate blijk van een totaal gebrek aan visie in dienst van het grote geheel.

     Neem alleen de schuldencrisis. Wat is die schuld, aan wie is die schuldig, en waaruit zullen de terugbetalingen uiteindelijk bestaan? Zie je enige visie bij hen die ons bezitten? Dat is geld af nemen om geld af te nemen om te bezitten, zie je dat niet? 

    2. Bij het verschuiven naar een technocratie zouden mensen eerst moeten inboeten in welvaart, daar zouden ze tegen zijn. Mensen wennen vrijwel direct aan meer, maar minder is zeer moeilijk voor mensen om te aanvaarden.
     De schuldencrisis is bijna niets anders dan belastinggeld doorsluizen naar grote bedrijven en vermogens.

    3. Mensen willen idd niet minderen, maar dat is massa psychose. Zolang de massa kan worden blijven bestookt met ook geestelijk vergif wordt dat niet beter. Oorzaak>gevolg. Mensen kunnen zich prima aanpassen aan minder zo gauw ze verlost worden van de hun ingeprente waanideeen. En trouwens, we hebben geen technocratie nodig om de welvaart te laten inboeten, uiteindelijk gaat dat onvermijdelijk zijn.

     Maar hoe dan ook, de dievengilde technocratie die ons europa lijkt voor te staan mag er wat mij betreft nooit komen.

 4. Het zou overtuigender zijn als er documenten zouden zijn waar de heren die de EU voorbereidden onze huidige situatie zouden beschrijven. Dan weet je dat de huidige situatie bewust als einddoel is genomen.
  Het hoeft niemand te verbazen dat deze documenten of documantaires er niet zijn, simpelweg omdat de huidige toestand toen niet voorzien is.
  Dan is het raar dat iemand in de vorm van een complottheorie dit beweert.

  Achteraf is het altijd veel simpeler om te toekomst te voorspellen.

 5. De mensheid lijkt niet te leren van zijn geschiedenis. In de video van de volgende topic wordt dit mooi aangetoond: https://www.visionair.nl/ideeen/filosofie/hoe-overleven-we-onze-vooruitgang/
   
  In deze video wordt ook het Romeinse Rijk benoemd. De parallellen tussen toen en nu zijn frappant. Het grootste gevaar is te denken dat het allemaal wel goed komt. De schuldenberg van Westerse landen zijn te hoog. Wat in Japan op dit moment gebeurd met een schuldenberg van 220% van het BBP is feitelijk onmogelijk. Het is niet duurzaam. Ook de schulden van de Westerse landen lopen steeds verder op.
   
  Technocratisch dictatuur of oligarchie. Het maakt mij niet uit hoe je het wil noemen. Ik denk dat er een kern van waarheid in deze video zit. Overigens heb ik de video van Dr. Rath enkele maanden geleden al gezien en gepost in een commentaar op deze site. Maar dat even ter zijde. Hoe dan ook lijkt de IJzeren wet van de oligarchie hier duidelijk op te gaan: https://nl.wikipedia.org/wiki/IJzeren_wet_van_de_oligarchie
   
  Deze wet zegt het volgende:
   
  Michels, die aanvankelijk met socialisme en anarcho-syndicalisme sympathiseerde, kwam door zijn ervaringen uit de praktijk tot de conclusie dat elke groep heersers de neiging heeft tot een oligarchie te evolueren. Democratisch gekozen machthebbers zullen door de dwang der omstandigheden hoofdzakelijk verkeren in een klein kringetje van mede-regeerders en het contact met de massa verliezen. Door het bestuderen van politieke partijen kwam Michels er achter dat het probleem in de natuur van organisaties zit. In een moderne democratie ontstaan organisaties als politieke partij die, naarmate ze complexer worden, paradoxaal genoeg minder democratisch worden. De ijzeren wet van de oligarchie luidt: “Wie organisatie zegt, zegt oligarchie”. Elke grote organisatie wordt geconfronteerd met problemen rondom coördinatie die alleen kunnen worden opgelost met bureaucratie. Om een bureaucratie efficiënt te maken is een hiërarchie nodig – dagelijkse besluiten kunnen niet door grote groepen mensen worden genomen. Dat leidt ertoe dat de macht in de organisatie in handen komt van een kleine groep. Deze kleine groep machthebbers zal vervolgens alles in het werk stellen om hun macht in stand te houden en groter te maken. De meeste zogenaamde democratieën zijn dan ook per definitie “electorale oligarchieën” of evolueren in die zin.

  Omgekeerd heeft ook de meest autocratische heerser adviseurs en zetbazen ter plaatse nodig, waaraan hij onherroepelijk een groot deel van zijn feitelijke macht delegeert. Het uiteindelijke resultaat is dat – met het verstrijken van de tijd – iedere regeringsvorm zich in oligarchische richting ontwikkelt.    
   
  Dit zie je mijn inziens nu ook met EU gebeuren. De EU wordt steeds bureaucratischer of technocratischer. De elite van de EU gaat voor het eigenbelang of denk dat dit de beste weg is. Iets wat je trouwens ook mooi ziet dat ze gaan voor het eigenbelang: op nationaal niveau moeten landen bezuinigen, maar de begroting van de EU wordt uitgebreid. Daar mag niet op bezuinigd worden. Als het verschil tussen de elite en de massa te groot wordt, dan zie je dat er onrust komt. Je ziet het nu al gebeuren in Griekenland en Spanje. Het zal me niets verbazen als de EU uiteindelijk zal mislukken. Dat de EU hetzelfde lot zal ondergaan als het Romeinse Rijk zeker als men op deze weg blijft doorgaan. Wie zegt me dat wat nu in Griekenland hier niet in Nederland kan gebeuren. Men moet vooral niet de belangen van de bevolking uit het oog verliezen. Anders gaat de bevolking zich een keer tegen je keren.    

 6. Hier nog een zeer interessante vraaggesprek met emeritushoogleraar Intellectuele en Theoretische geschiedenis Frank Ankersmit uit 2010 over de vraag: leven in een democratie of oligarchie?
   
  Link: https://www.youtube.com/watch?v=R-i9pyMqVBo
   
  De stembusgang is het hoogtepunt van onze parlementaire democratie. Maar, zij die dat geloven zijn naïeve dromers, zegt emeritushoogleraar Intellectuele en Theoretische geschiedenis Frank Ankersmit. Volgens hem leven wij niet in een democratie maar in een aristocratie. Slechts een kleine, bevoorrechte groep mensen maakt in Nederland de dienst uit. Dat manifesteert zich bijvoorbeeld in de politiek en in de publieke sector, van woning-corporaties tot het bankwezen. En de gewone burger staat steeds meer buitenspel.

 7. Interessante links, vooral die ijzeren wet van de oligarchie is zeer interessant. Blijkbaar zit het in onze aard om tot dat soort systemen te komen totdat het natuurlijk weer eens uit elkaar spat zoals bij een Franse revolutie en we weer vrolijk van voor af aan beginnen. :-) 

  1. Dat vond ik al. Ik ben nog verder op onderzoek gegaan en kwam weer wat interessant tegen. Ik houd nogal van puzzelen zoals je merkt en doe graag mijn eigen onderzoek :-) Het lijkt inderdaad in ons aard te zitten. Het is wel interessant om dit eens verder uit te diepen.
    
   Dick Swaab heeft als eens een mooi boek geschreven genaamd ‘We zijn ons brein’. Daar kun je erg mooi over debatteren om zomaar zeggen. Toch is het wel interessant om verder in te zoomen op ons brein en dan vooral een beetje op de evolutie van ons brein. Een theorie is dat ons brein uit 3 onderdelen bestaat: het reptielenbrein, het zoogdierenbrein en het menselijk brein (neocortex).
    
   Ik vind het volgende artikel wel interessant: http://onderwijsvanmorgen.nl/het-volwassen-brein-2/
    
   Hier staat het volgende in: Maar, de neocortex is een zwak systeem; zowel het reptielenbrein als het zoogdierenbrein zijn krachtiger. Wij doen dingen die wij achteraf betreuren. Vaak denken we niet na en moeten wij onze drie breinen in het gareel zien te krijgen.


   Er lijken dus globaal 3 systemen te zijn in onze hersenen die eigenlijk elkaar tegenwerken of met elkaar in conflict zijn. Als we agressief reageren lijkt dit het reptielenbrein te zijn. Conditioneringen lijken in dit onderdeel van de hersenen te zitten. Het reptielenbrein speelt blijkbaar een belangrijke rol bij onbewuste processen in ons brein. Ik zou me kunnen voorstellen dat het conflict van deze 3 systemen in ons brein zorgt dat we niet leren van onze fouten. Overigens kunt deze theorie over onze hersenen volgens mij ook weer terug in de video van de BBC uit het artikel: Hoe overleven onze vooruitgang?  
    
   En ik dacht dat die Dave Icke met zijn reptilians een beetje gestoord was, maar er zit toch een kern van waarheid in. Hij bedoelt eigenlijk het reptielenbrein die ons zit en ook bij onze leiders, de elite.  
    
   Misschien is het interessant om een artikel te publiceren over onze hersenen, de evolutie ervan en macht/invloed op de menselijke samenleving. Het is erg interessant om vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines kennis te verzamelen en een beetje met elkaar te combineren. Het geeft interessante nieuwe inzichten. 

 8. Economisch gezien is een technocratie nog niet eens zo slecht voor Europa. Democratie heeft een aantal grote voordelen, met name op het gebied van mensenrechten en welzijn. Iedereen krijgt zijn zegje, en theoretisch zou dat moeten leiden tot een evenwichtige samenwerkende regering. Helaas is er een te grote verdeling (11 partijen momenteel in de tweede kamer) die geen van allen echt vooruit lijken te willen en slechts uit zijn op macht, geld en status. Wat je dan krijgt is een smerig politiek spelletje met coalities en draaiers.

  Laat de revolutie maar komen zou ik zeggen! Maar voordat het zover is, schop de huidige top van Europa eruit. Zet er capabele mensen neer die snappen hoe banken werken, en dat we een verandering nodig hebben in het systeem.

  China snapt in ieder geval dat je het volk geen stem moet geven als je snel beslissingen moet nemen. Willen ze een HSL tussen Shanghai en Bejing, zet een handtekening en 2 jaar later ligt ie er. Geen gezijk met zogenaamde belangen van Jan en alleman. Helaas hebben ze het humanitaire aspect nog niet helemaal door, en slopen ze vrolijk de huizen van een paar duizend Chinezen om die plannen te realiseren…

 9. uitermate interessante en herkenbare video, vind ik.
  Maar wéér vraag ik: zijn er echt nog mensen op dit forum die niet in goed en kwaad geloven?? Dat kan toch niet eerlijk zijn?
  En als u nou de baas was op deze aarde en een nette vent, (ik ken de echte Baas als volmaakt) zou je dan echt niet ooit afrekenen met de schoften? Zou je ze dan in het niks laten verdwijnen na hun dood, i.p.v. in het eeuwige vuur donderen; in de hel? (eerlijke gerechtigheid)
   
  ‘Veel wijsheid; veel verdriet’, zei m’n lieve moeder zaliger al.
  Het volgen van de video doet erg pijn. Mij tenminste wel.
  Dat de ‘financiële markten’ onder supermachthebbers functioneren en ons tot op het hemd uitkleden doet ons al zo heel veel kwaad. Dat de chemische industrie en de pillendraaierij nog rotter zijn en aanwijsbaar tot oorlogen geleid hebben en ons nu dus onder dictatuur brengen, maakt het nog weer zo veel droeviger.
   
  Dat een (tot z’n dertigste zelf ook wel, denk ik) eenvoudige timmermanszoon (we hebben wel onze jaartelling aan Hem opgehangen) uit een klein onbetekenend plaatsje in Israël, 2000 jaar geleden al wist te vertellen dat de leugenaar van het begin, de gevallen zwarte engel, de overste van deze aarde was en is, wordt toch ook hier wel weer keihard onderbouwd?
   
  Dat de balling Daniël in het machtige Babylonische rijk van naar ik geloof zo’n 600 jaar eerder al vier grote wereldrijken voorspelde, waarvan de vierde zou herrijzen als een enerzijds keihard en sterk maar anderzijds slap onsamenhangend geheel (hierboven lees ik al ergens over dat Romeinse rijk), dat bewijst toch ook zijn profetische gaven welke zich nu openbaren?
   
  Daarom heb ik ook al eerder gezegd dat het uittreden van Griekenland uit de EU, profetisch ondenkbaar is, omdat ze een te wezenlijk onderdeel van dat rijk waren en weer zijn.
  Van Duitsland weet ik dat nog niet zo zeker, ondanks de nu leidende rol welke in de video zo helder tot uitdrukking komt. Was de Rijn vroeger niet zo’n beetje de bovengrens van het oude Romeinse rijk?
  En als de zuidelijke landen de Duitse bedoelingen nou eens door krijgen, wat dr. Rath allemaal vertelt?
  En als de Duitsers de eurodrain naar het zuiden, de ESM zat worden?
  M.i. kan een breuk er nog best in gaan zitten en de handel gewoon door gaan, net als vroeger vóór de euro. Want die handel trekt zich weinig van grenzen aan hoor, ondanks ons roepen dat de open grenzen en de eenheidsmunt, met landen die altijd middels de inflatie overleefden, zo noodzakelijk zijn. (wel gemakkelijk, [ook voor de criminaliteit en voor gelukzoekende vreemdelingen] maar veel meer ook niet, vind ik).
   
  En dat die dictatuur er komt, dat is voor ouderen wel zo sterk meetbaar in deze tijd en alweer duidelijk voorzegd hoor. En dat die dictatuur vreselijk benauwd gaat worden lijdt geen twijfel, het aantal profetieën beoordelend. En ja, van Brussel gaan we dus vreselijke spijt krijgen!
  Dat hebben de gewone mensen trouwens al, maar dat zal onomkeerbaar blijken te zijn, toch?
   
  Julie gaan gewoon een beroerde tijd tegemoet. Hoort daar geen ‘do’nt kill the messenger’ bij? (of zo iets). Voor mij is het tukjestijd zie ik. Slaap wel.

  1. De esm is geen eurodrain naar het zuiden. De esm is de eurodrain waarmee een niet gekozen leiding jan met de pet zonder meer en keer op keer kan laten opdraaien voor de door henzelf gefaciliteerde/gepleegde gelegaliseerde diefstal. En ja, op dit moment is dat ‘naar het zuiden’, maar net zo makkelijk is dat op een later tijdstip naar het noorden.

   Je bent je bewust van het kwaad, en toch laat je je meeslepen in de door dat kwaad gecreeerde N/Z polarisatie. Hou ipv je buurman beter ammon in het vizier!

 10. Dit is gewoon een evolutionair stadium in de ontwikkelingen van de mens. Ons gedrag komt voort uit concessies in ons brein, met de verschillende eigenschappen daarvan, die alle gericht zijn op overleving van het individu. Dat uit zich in verschillende soorten egoismen, welke zich qua gedrag in de praktijk manifesteren als geldingsdrang naar de soortgenoten. De vanuit de natuur noodzakelijk ingebakken overlevingsdriften van elke diersoort, garandeerden dit voor de mens niet uitgezonderd, ondanks de aanwezige intelligentie. We hebben zo de beschikking gekregen over een intelligent, automatisch (nog steeds) naar hiërarchische structuren zoekend denkgereedschap, ter oriëntatie van de individuele positie. Het besef te zijn wat de mens is, werd vermomd verpakt in de religiën, opdat de medemens zich niet zal verzetten, tegen wat het zich aangemeten gezag hen oplegt. Dat dit alleen kan werken in grote, strak en dogmatisch georganiseerde populaties, is de oorzaak van de bloedige strijd om het wereldbeeld naar deze fantoom religies te zetten. Religies zijn dus een direkt gevolg van de manier waarop onze hersenen werken en keuzes maken. Men is zich daarom in de grote massa niet voldoende bewust van wat men werkelijk is; zelf organiserende stof, omdat dat nou eenmaal mogelijk is in dit universum. Voor de één (wetenschappers) volstrekt logisch, voor de ander volstrekt onaanvaardbaar. Voor de wetenschap bestaat de wereld uit observatie, deductie en logische berekening van waarden, de religie denkt het antwoord al te hebben op grond van ontelbare aannames en dogma’s. Geen wonder al die strijd dus, de aard van het beestje laat zich gelden, ze moeten gelijk hebben, waarom anders al die wrede offers en technieken om elkaar af te maken. Alleen als de mens de verantwoording neemt, te leren wat waar is en niet waar kan zijn, overleven we de evolutie van de soort en onze egoistische, natuurlijke aard. Dit ongeacht welke maatschappijen we dan ook ontwikkelen. Leer jouw omgeving lief te hebben met alles wat daarin aanwezig is, wij hebben maar één omgeving in het leven, niet daarna…..

 11. A democracy is always temporary in nature; it simply cannot exist as a permanent form of government. A democracy will continue to exist up until the time that voters discover that they can vote themselves generous gifts from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates who promise the most benefits from the public treasury, with the result that every democracy will finally collapse due to loose fiscal policy, which is always followed by a dictatorship.

   1. Goed lezen wat er staat. Democratie is de periode tussen 2 dictaturen. Zodra stemgerechtigden beseffen dat zij middels hun stem kunnen graaien in de portemonnaie van een ander houdt de democratie in feite al op.

    Fascisme, communisme, socialisme, nationaalsocialisme, sociaaldemocratie zal altijd leiden tot een dictatuur.

    Alleen het censuskiestrecht kan een land behoeden voor zo’n dictatuur.

    1. Klopt, de afgelopen 100 jaar stonden in het teken van de linkse dictaturen en wederom worden we in een linkse dictatuur gezogen. Bloedige uitkomst is gegarandeerd in de EU.

    2. Jan met de pet is nu zelfs armer dan 100 jaar geleden. Jan met de pet heeft namelijk dankzij de overheid een schuld van € 50.000 op z’n nek alsmede een hypotheekschuld van een te duur huis.

     Het pensioenfonds van Jan met de pet heeft geinvesteerd in staatsschulden, rommelhypotheken, onverkoopbare kantoorpanden en overgewaardeerde aandelen en derivaten.

     Jan met de pet is FUBAR

     http://nl.wikipedia.org/wiki/FUBAR

    3. Je weet duidelijk niet waarover je het hebt.

     Maatregelen van het kabinet Den Uyl zijn de oorzaak dat de Nederlandse staatsschuld volkomen uit de hand is gelopen en de verzorgingsstaat nu ten einde is.

     Het kabinet Den Uyl is verantwoordelijk dat Nederland van een spaar en investeer-economie overging op een leen en consumptie economie. 

     Waarom belanden alle PVDA kopstukken in de financiele sector denk je?

    4. Dave ik begrijp waar je heen wilt, maar ik vind ook dat de democratie bij meerderheid beter werkt dan dat een kleine groep, die belasting betaald het voor het zeggen heeft.

     Jan met de pet heft het beter nu dan 100 jaar geleden.

     Stel dat die kleine groep belastingbetalers beslist dat er geen onderwijs moet komen, want het is wel goed zo, al die arbeidertjes die in een fabriek werken tegen een hongerloontje, dan blijft het toch hetzelfde…lijkt op een corpocraty
       

    5. Ik ben het met je eens Leon, maar dan zul je belangrijke zaken in de grondwet moeten opnemen.

     1. Overheden mogen geen staatsschulden maken
     2. Vlaktax van max. 25%
     3. Burgers mogen wapens dragen en gebruiken tegen overheden die punt 1. en punt 2. overtreden.

     De huidige grondwet beschermt de burger niet tegen dictatuur van de overheid.

    6. Klopt Dave,

     Jij had t ook al eens over een goudstandaard.

     Ik zie het zo dat een overheid zelf zijn geld maakt (wat maakt het uit als ik een huis koop, de rente betaal aan die overheid, die daar dan de politie van betaald, of een brug bouwt?)  

     Punten 2,3 ..volledig mee eens!!! 

    7. Overheden die zelf geld creeeren heb je in het communisme en socialisme. Werkt niet, de valuta’s worden snel waardeloos.

    8. Dave een overheid die voor “öns” geld schept wel, en wij dwingen dat af met wat jij schrijft , burgers die zelf wapens hebben, en niet de wapens bij die overheid 

    9. Of een overheid of bankensector het monopolie heeft op gelduitgifte is lood om oud ijzer.

     Het monopolie is verkeerd.

    10. Dave, waar ik heen wil, en jij ook is een geldcreatie door “ons” de burger, die dat kan verdedigen met wapens zoals jij dat aangeeft.
     Zo simpel, geldcreatie, een smeermiddell. 

    11. Leon, waar ik heen wil is het besef bij mensen te vergroten dat ze moeten sparen in een andere valuta dan de valuta waar ze mee betalen.

     De valuta’s waar ze mee betalen kunnen namelijk onbeperkt bijgeprint worden en verliezen zeker in het laatste stadium zeer snel hun waarde.

     Het heeft geen zin om je euro’s op de bank te zetten want deze verliezen altijd hun koopkracht.

    12. Klopt, als we maar geloven in die steeds bijgeprinte valuta dan is er geen probleem, geld is en blijft een uitruilmiddel.

     Ik snap niet helemaal jouw redenatie naar goud toe.
     Wat heb je daar aan in tijden van crisis?.
     Ik zou dan liever een stuk grond aankopen, dieren, wartervoorziening etc etc….dit is dan toch een veel betere belegging?.

    13. Goud is een van de waardevaste elementen die er bestaat. Als je veel vermogen in het huidige geldsysteem hebt kun je dat vermogen veiligstellen door goud te kopen. Je plaatst je vermogen dan buiten het geldsysteem. Op het moment dat er na de crisis er een nieuw geldsysteem komt, dan kun goud weer omzetten naar de valuta omzetten in het nieuwe geldsysteem. Dat schijnen mensen in Argentinië in 2001 ook gedaan te hebben. Mensen die netjes hun geld op de bank hadden laten staan, waren hun geld kwijt.  
      
     Goud schijn je ook te kunnen gebruiken als ruilmiddel in tijden van crisis: http://preppers.nl/forum/threads/2094-Goud-ruilen-tegen-Brood-!

    14. @Leon: ik heb het niet over niet geldsysteem dat gedekt wordt door goud. Ik heb het over het eventueel veiligstellen van je vermogen. Goud is daarvoor een ideaal middel voor om dit (tijdelijk) te doen.
      
     Die opmerking over het opnieuw beginnen klopt overigens wel. Zoals ik het bekijk zijn alle geldsystemen na een crash weer opnieuw begonnen. Van crash naar crash naar crash. Of je moet een jubeljaar instellen zoals dat vroeger gebeurde.
      
     @Dave: een beetje brakke grafiek moet ik zeggen maar het is wel duidelijk dat goud het meest waardevast. De geldontwaarding is bij de Britse pond is het grootst en daarmee dus ook het verlies van koopkracht,

 12. Geef God wat is Gods, geef de koningen wat zijns des koningen, geef het volk brood en spelen…..Geef moeder natuur het landschap……

  En dictators zijn ten allen tijden slachtoffer van hun volgelingen(volk) waar zij uit zijn opgeklommen, hoe dan ook ?………Zij zoeken allen de grazige weiden van een ander, die zij naderhand kaalgevreten achterlaten…………….!.

  Een uitverkoren schaap kan de andere schapen niet hoeden.(=democratie)…
  Een gans doet wel eens een poging…. V

  ’n aristocratisch leider leert zijn volk beleefdheid.

  Democratie, hun wetten en regels zijn voor hun eigen idioten en daar heeft bijna iedereen wel eens last van gehad….. De regels zijn TE ver doorgeslagen in Nederland als strafmaatregel, in plaats van hun bruikbaarheid als leidraad bij onwetendheid.

  Hou het gezellig… 

   1. God is een Scandinavisch woordje verzonnen ofwel ooit ontdekt, wat in het normaal Nederlands kan aangeven het woordje “goed”, en goe is goed hè?
    Dat religie er een verhaal omheen verzon is een lange geschiedenis… wie weet ook nog een lange toekomst?
    Logisch;
    God is dus vrij vertaald Goed, niet meer en niet minder Goed. God genoeg?

 13. Aschwin Wesselius

  Ik heb de presentatie van Dr.Rath ook gekeken, enkele maanden geleden. Ik wijs mensen er ook op om eens te gaan nadenken.

  Er is ook een engelstalige variant “Movement of Life”
  Als ik die ontwikkelingen binnen de EU volg en die naast die van Amerika leg, dan lijkt Amerika momenteel ook op het Duitsland van vlak voor 1940. Schetst mijn verbazing dat de documentaire “Agenda: Grinding Down America” dit ook bevestigd.

  Als ik later een presentatie bekijk van Naomi Wolf “The End of America”, dan valt het helemaal op zijn plaats.

  De honderden concentratiekampen in Amerika, die prikkeldraad omheiningen hebben met naar binnen gekeerde versprerringen (om mensen binnen te houden dus) geven mij ook te veel raadsels die ik maar in 1 context kan plaatsen: dictatuur.

   1. Aschwin Wesselius

    Bedankt voor het aanpassen van de links. Ja, sommige mensen zien het niet zo zwart/wit, maar dat deden ze in de tijd voor Nazi Duitsland ook niet. Ik blijf liever alert, dan dat ik slapend te pakken wordt genomen.
    Ook iets om er naast te houden is “A Devil in Disguise“. Geen idee of Zionisme de aanleiding is van alles. Zionisten zijn niet atlijd Joods en niet alle Joden zijn Zionisten. Maar in deze serie komt wel aan bod dat het communisme uit het Zionisme voort is gekomen. Hoe ver dat klopt weet ik niet, maar de geschiedenis verteld ons heel veel.

    1. Zoals in The Liberty Academy ook naar voren komt heb je eigenlijk twee enorm rijke en machtige families die achter de schermen hun macht uitoefenen. Dat zijn de Rothschilds en de Rockefellers en dan nog wel een paar kleinere wereldheersers om zo maar te zeggen maar dat zijn de twee grootste spelers. De Rothschilds zitten al 300 jaar in de hele wereld achter de bankenindustrie en verdienen daar goud geld mee en hebben ook veel mainstream media in beheer. Zij zijn, of een aantal van hen zijn Zionisten en hebben hun macht en geld in het verleden (en waarschijnlijk doen ze dat ook nu nog) gebruikt om hun zionistische agenda erdoor te drukken of hun eigen agenda onder het mom van zionisme… Religie wordt wel vaker door het grote geld misbruikt. Een heel concreet voorbeeld daarvan is hun hand in de oprichting van Israël zoals je onder meer in de Balfour declaration terug kunt vinden. 
     http://en.wikipedia.org/wiki/Balfour_Declaration 

     De Rockefellers zijn origineel ook door de Rothschilds gefinancierd maar zijn ook heel rijk en zitten enorm in de oliewereld en het militair industrieel complex en verdienen dus grof aan oorlogen, pikken met die oorlogen weer nieuwe oliebronnen in en houden de hele wereld zo afhankelijk van hun olie en oorlog spelletjes. Zij hebben daarbij een bizarre invloed op het beleid in de VS omdat ze een paar generaties geleden al denktanks als The Council on Foreign relations hebben opgericht. Ik heb alleen het idee dat bij hun religie niet een rol speelt. Alleen maar hun eigen positie behouden en verder uitbouwen lijkt het belangrijkste te zijn. 

     Maar goed als je dit soort zaken interessant vindt, dan kan ik je van harte aanbevelen om de hele Liberty Academy eens rustig door te nemen.

     -) The Liberty Academy
     -) The Greatest Truth Never Told 

 14. Ik vind het wel apart dat een aantal mensen het idee lijken te geven dat het wel prima is dat Europa vrolijk een dictatuur aan het installeren is. Persoonlijk ben ik daar niet zo een groot voorstander van omdat het voor het voortbestaan van het volk vaak niet optimaal uitpakt. 

  Dus even aan de mensen die geen zin hebben in een Europese dictatuur, wat kunnen we effectief doen om project Europa een halt toe te roepen? 
  Hebben we wellicht nog wat aan het materiaal uit het artikel The Revolution Business?

  Is het uberhaupt nodig om wat te doen of verslikt Europa zich nu wel in de Eurocrisis en alle protesten die dat al oplevert in Zuid Europa?

  1. Je kunt weinig meer doen dan wat je al doet: zoveel mogelijk ruchtbaatheid aan dit soort zaken geven in de hoop dat uiteindelijk ‘voldoende’ mensen gaan zien hoe de vork in de steel zit.

   Niet alleen amerika lijkt op duitsland rond ’40. Die ontwikkeling is hier ook al een tijdje gaande. Er is voldoende studiemateriaal/geschiedenis om die onwikkeing te begrijpen en in te zien. Echter de politieke wil is er niet op gericht deze ontwikkeing te stoppen, die wil is gebaseerd op heel andere motieven.

   Van de politiek hoeft je dus helemaal niets te verwachten tenzij er voldoende mensen gaan tegenstemmen, maar met wat pech valt er sneller dan we denken al helemaal niets meer te stemmen.

   Zie referendum/europese grondwet, zie aangestelde premiers, zie esm,…

   Het argument dat ik hierboven zag dat de arbeider het beter heeft dan 100 jaar geleden klopt. Echter die welvaart is totaal niet duurzaam. Er moet nu een duurzame welvaart voor IEDEREEN komen. Dat kan, maar daarvoor moeten de verhoudeingen flink op de schop. Ook wij gaan dat voelen, maar het is niet anders.

   Hoeveel ipads heb je nodig?? 

   1. Eventueel toch heel Nederland preventief bewapenen? Eenzelfde systeem als in Zwitserland. Ik vraag me af welke mafkees gaat proberen een dictatuur in te voeren als elke man en vrouw in Nederland goed bewapend is en verantwoordelijk hiermee om kan gaan. Ik weet dat Venezuela ook elke burger bewapend heeft om zo de veiligheid van het land beter te kunnen garanderen tegen invloeden vanuit de VS. 

    Daarbij laat Geenstijl zien dat wapenbezit prima kan en geen gevaar hoeft op te leveren voor je maatschappij als je de regels duidelijk maakt en mensen verantwoord ermee om laat gaan. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/07/wapenbezit_het_kan_wel_normaal.html

    Of zou het voldoende zijn mensen te wijzen op positieve samenlevingsregels zoals:
    -) 21 leefregels gebaseerd op gezond verstand
    -) De 30 universele rechten van de mens

    Maar idd wat voor middelen blijven er over voor de gewone persoon als Europa via Brussel je vermogen om jezelf te besturen afpakt, Frankfurt via het ESM je mogelijkheden om je eigen geld als land te beheren afpakt en een politiek hebt die vrolijk de hele bevolking uitkleed om zo de private bankenkartels nog vetter te mesten…

  2. Om te beginnen moet je weten wie de EU nu eigenlijk is.

   Dat zijn in mijn ogen:
   A: Banken
   B: Multinationals
   C: Politici

   Je kunt ze bestrijden door:
   A: Niet meer te lenen en elke maand je spaargeld uit hun casino te halen en om te zetten in goud/zilver
   B: Koop alleen goederen van lokale ondernemers of verbouw je eigen voedsel
   C: Stem niet. Door te stemmen keur je het systeem goed en politici doen toch niet wat jij wilt.

   Onderwijs mensen via internet of in je privéleven.

   1. @ Dave: de innige samenwerking tussen genoemde drie partijen ruikt naar fascisme.
    Onderwijs via internet: hm, veel mogelijkheden dat zeker echter ook bijzonder gevoelig voor manipulatie. Daarnaast schept het afhankelijk van een technologie welke uiteindelijk in handen is van genoemde drie partijen.
     

    1. Dat zie je ook zeer scherp Pieter. Fascisme is zoals Mussolini zei, een innige samenwerking tussen de staat en banken/multinationals.

     Zonder banken en multinationals waren Hitler en Mussolini niet aan de macht gekomen. Zonder diezelfde banken en multionationals was er nu geen EU.

     Geen zinnig denkend mens zou zijn lot in handen leggen van Brussel/multinationals en banken maar toch is het gebeurd.

     De huidige middenklassen zijn de joden van de jaren 30/40… slaven… niets meer en niets minder.

     De nationalisten worden door de media en opleidingsinstituten afgedaan als de fascisten… het is de totaal omgekeerde wereld geworden. Churchil zei het al, de nieuwe fascisten zijn de anti fascisten.

     Ik weet dat ik tegern zeer veel linkse schenen trap, maar zij zijn echt het nieuwe kwaad geworden.

    2. Ik zou niet te veel in links rechts retoriek vervallen, daarmee wek je de indruk dat het om 50 / 50 gaat. In de praktijk gaat het om een kleine elite, de 0,01% die denkt de andere 99.99% te moeten uitbuiten. Het is in die zin dus nuttiger om gewoon duidelijk te maken waar het verschil in belangen licht en concreet de poppetjes aan te wijzen. Jezelf weer verdelen in links en rechts is hun spel van verdeel en heers spelen en schiet je niets mee op. Op het moment dat mensen dat leren overzien en overstijgen zit de elite met een echt probleem.

     Daar vind ik The Liberty Academy ook zeer goed in, gewoon het hele spel helder uitleggen.
     https://www.visionair.nl/ideeen/wereld/the-liberty-academy/

    3. Je hebt volkomen gelijk dat het links/rechts spelletje alleen bedoeld is om te verdelen en te heersen. Sterker nog, er zijn in Nederland helemaal geen rechtse partijen.

    4. Aschwin Wesselius

     Die indruk krijg ik ook, dat er geen rechts meer te zien is in politiek Nederland.
     Ik ben absoluut geen expert op het gebied van politiek, maar na het zien van enkele documentaires komt het toch wel allemaal naar voren welke kant het op gaat. Ook in Nederland.

     Niet elke partij neigt extreem links, maar zit toch wel ruim over de helft.

     De signalen van het fabianisme zoals deze man uitlegd over ‘monsters‘, zijn signalen van elke dag.

    5. Met alle respect wil ik vragen wie deze 99,99% menschen tezamen dan uitbuiten (antwoord is moeder natuur met gratis leven). Van de 0,01% menschen heb ik zelf niet zo veel lasten behalve dat zij hun kaalvretende massa’s met menschen en afval niet goed hebben opgevoed. Het lijken wel konijnen die alles kaalvreten. We zullen allemaal offers moeten geven voor de instandhouding van het leven en dan bedoel ik alle 100,01% :D Out of the box.

    6. @Dave: dat had Churchill dan goed gezien.

     De functie van de “opgeofferde” joden tijdens wwII is m.i. een andere als deze van de huidige middenklassen. Slaven van het systeem waren ze uiteindelijk wel. Wat een puinhoop maakt de mens er telkens weer van.

     Met enige regelmaat prijs je goud en zilver aan, wellicht kun je in een artikel jouw zienswijze hieromtrent toelichten zodat het waarom van deze passie duidelijker wordt.

    7. Helder artikel Dave maar geeft m.n. oorzaak en gevolg aan.
     De goud en zilver markt wordt, net zoals zoveel markten, gemanipuleerd door genoemde partijen. Waarom zou daar nu een einde aan komen?
      Ik neem aan dat je de mening bent toegedaan dat we terug gaan naar de goudstandaard, waarop baseer je dat?

    8. Je bent al aardig ingevoerd in de materie zie ik. Over de manipulatie van goud en zilver heeft Willem Middelkoop een hoofdstuk gewijd in z’n laatste boek.

     war on gold

     https://docs.google.com/viewer?url=http://media.rtl.nl/media/financien/rtlz/2012/warongold-rtlz.pdf

     De toenemende vraag naar fysiek goud en zilver zal er voor zorgen dat de futuremarkten (waar papier goud en zilver verkocht wordt) geen invloed meer hebben op de prijs van het fysieke spul.

     De vraag is, hoeveel goud kunnen en willen de westerse centrale banken verliezen. 

     Persoonlijk ben ik voor een goudstandaard omdat het synoniem staat voor een spaar economie ipv een consumptie economie. Tevens voorkomt een goudstandaard de financiering van oorlogen.

     Maar als ik kijk hoe de euro is opgebouwd dan ziet her er naar uit dat we naar een freegold monetair systeem gaan.

     http://en.wikipedia.org/wiki/Freegold

 15. Het is aan het volk om de machthebbers te sturen. Doen we dit niet, dan gaat het netwerk de richting in die het zelf kiest. Alleen een wakker volk kan zijn eigen vrijheid opeisen. Dan zullen we denk ik wel een stapje verder moeten gaan. Het blijft nu een beetje bij informeren en oproepen tot kleinschalige protest acties. Om werkelijk dingen te veranderen zullen er grootschalige initiatieven opgezet moeten worden. Zeer grote GRASS ROOTS initiatieven die niet meer te controleren zijn, 

Laat een reactie achter