Hoera! Visionair.nl bestaat 2 jaar!

Beste zeer gewaardeerde lezer,

Uit het feit dat we vorig jaar met heugelijke nieuws kwamen dat Visionair.nl alweer een jaar bestond, volgt logischerwijs dat we een jaar later, 6 november 2012, kunnen mededelen dat we alweer 2 jaar lang up-and-running zijn! Nog steeds zijn we enthousiast over Visionair.nl en steken we er met plezier tijd en moeite in om jullie van interessante visionaire berichten te voorzien. Is er sinds vorig jaar wel iets veranderd eigenlijk?

Alsjeblieft! Voor ons tweejarig bestaan trakteren we iedere lezer op een plaatje van een taart.

Jazeker! Allereerst zijn we blij dat Douwe als trouwe redacteur hebben mogen verwelkomen (hoewel zijn eerste artikel alweer van 10 april 2011 stamt). Hij heeft voor veel nieuwe lezers gezorgd en ook zeker het één en ander bij mensen los weten te maken, getuige de reacties onder sommige van zijn artikelen. Ook zijn we blij dat sinds enkele maanden Tui achter de schermen betrokken is en mede zorgt dat onze financiële huishouding een beetje op orde is. Verder hebben we achter de schermen onderling wat directer contact met de complete redactie, waar ook Julie en Lennart deel van uitmaken.

Wat betreft het aantal bezoekers zijn we gegroeid. Echter, niet erg veel. Vorig jaar schreven we dat we ‘rond de 2000 bezoeken per dag’ hadden, inmiddels is dat ‘ruim 2000’ geworden. Zaterdag is altijd de domper van de week, dan halen we de 2000 vaak niet. De andere dagen zitten we er altijd ruim boven met maandag 18 juni als absolute topper (8806 bezoeken!). Verdere statistieken:

Top 5 meest gelezen artikelen:

 1. 29.997 weergaven: Update – Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk?
 2. 25.779 weergaven: Waarom hebben laagopgeleiden vaak gelijk?
 3. 16.942 weergaven: Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk?
 4. 15.148 weergaven: Nederlands gezin daagt bankensysteem uit
 5. 12.443 weergaven: De top van de geldpiramide, de Rothschilds

Top 5 meeste reacties op een artikel:

 1. 1875 reacties: Update – Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk?
 2. 674 reacties: De VS lost het probleem met haar staatsschuld op
 3. 176 reacties: Thuisonderwijs: goed idee
 4. 176 reacties: Hoe mensen mensen geworden zijn
 5. 174 reacties: Waarom hebben laagopgeleiden vaak gelijk?

Top 8 auteurs voor Visionair.nl:

 1. Germen (1418 artikelen)
 2. Douwe (260 artikelen)
 3. Admin (71 artikelen)
 4. Niek (64 artikelen)
 5. Ko (41 artikelen)
 6. Julie (36 artikelen)
 7. Hans (17 artikelen)
 8. Lennart (11 artikelen)

Of we nog plannen hebben voor het komende jaar? Uiteraard! Afgelopen vrijdag (2 november) hebben we besloten Visionair.nl in de vorm van een stichting te gieten. Dit biedt ons meer mogelijkheden om onze creatieve ideeën uit te voeren en allicht wat geld te verdienen. Momenteel zijn we aan het brainstormen over wat de visie, missie en doelen van de stichting moeten gaan worden. Uiteraard zullen we jullie hiervan op de hoogte houden. Verder hadden we gehoopt vandaag op onze verjaardag ons nieuwe forum te lanceren, maar helaas heeft dat vertraging opgelopen. Desalniettemin zullen we binnenkort Buddypress aan de website toevoegen, en daarmee de mogelijkheden van de website uitbreiden. Denk hierbij aan eigen ideeën plaatsen en uitgebreidere discussie mogelijkheden. In de iets minder nabije toekomst zijn we ook van plan iets van een wiki aan de website toe te voegen zodat alles wat meer structuur krijgt.

Uiteraard hebben we nog veel meer ideeën die implementatie zoeken, en ook jullie ideeën of opmerkingen zijn altijd welkom! Hou er hierbij wel rekening mee dat wij Visionair.nl runnen naast ons werk / studie, dus aanpassingen kunnen even op zich laten wachten. Hoe dan ook: iedereen fijne verjaardag toegewenst en hopelijk kunnen we jullie nog veel inzichten bezorgen in de toekomst!

P.s. Eergister is de zoekfunctie van de website verbeterd. Zo kun je het groeiende archief nog makkelijker doorzoeken.

28 gedachten over “Hoera! Visionair.nl bestaat 2 jaar!”

 1. Beste Mensen, allereerst van Harte Gefeliciteerd met het 2 jarige bestaan, weet ik ben dankbaar voor Jullie inzet en mede daardoor TROTS op Jullie. :-D
  Julie, worden we nu afgescheept met een papieren taart, ik had eigenlijk een heerlijk verse taart verwacht, maar ja wat er niet is kan misschien ooit eens komen ! Ik heb altijd de hoop, dat we eens vanuit visionair een landelijke dag kunnen creeren, om elkaar te ontmoeten en wat bij te praten. Wie weet wat de toekomst ons brengen kan? :-D   . Mvg, Paul.

 2. Gefeliciteerd Visionair.nl! Ik was al benieuwd naar de hoeveelheid bezoekers die deze verfrissende site zou hebben, … het zijn er te weinig. Ik lees jullie artikelen en discussies altijd graag, ga zo door!

  1. Helaas weet een groot deel van Nederland simpelweg nog niet van ons bestaan af en mond tot mond reclame is verreweg het beste dus stuur vooral ook eens een artikeltje door naar familie, vrienden, kennissen en collega`s! :-)

   Verder ook een bedankje aan alle reageerders want juist ook de input van jullie maakt het vaak dat een onderwerp in nog meer details of van verschillende punten wordt belicht. Dat heeft een grote meerwaarde!

   En goede tips voor artikelen zijn ook altijd welkom en mogen naar info@visionair punt nl  

   1. Ik ben trouwens ook wel erg benieuwd naar statuten van de op te richten stichting. En dan vooral naar de visie en missie. Voor een visionair is het hebben van een helder visie (hier komt uiteraard ook het woord visionair vandaan; wat is immers een visionair zonder een heldere visie?) en missie van groot belang. Ik ben dan ook wel erg benieuwd naar de visie en missie van de visionairen van deze site. Waar ik uiteraard hoge verwachtingen van heb :-) Anders moet je deze site ook geen visionair.nl gaan noemen. Goed voorbeeld doet goed volgen. 

  1. Barack Obama een visionair? Ik zou hem zeker ook op hem stemmen denk ik als ik in de VS zou wonen. Hoewel je dit natuurlijk nooit zeker kunt weten. Ik zou hem echter geen visionair willen noemen. Wat heeft hij geschept dat om hem te kunnen bestempelen als een visionair? Wanneer ben je eigenlijk precies een visionair? Aan welke criteria dien je te voldoen? En over welke eigenschappen dien je te beschikken?
    

   Hoewel zijn prestatie om als eerste zwarte president van te VS te worden zeker historisch te noemen is. Ik hoorde gisteravond een interessante analyse dat hij wellicht president is geworden omdat hij een Keniaanse vader en blanke moeder heeft. Voor de blanke stemmers is dat van belang omdat 1 van zijn ouders blank is en dat hij ook geen  slavenverleden die de Afro-Amerikanen wel hebben. Dit schijnt van groot belang te zijn. En voor de Afro-Amerikanen omdat hij uiteraard een Afrikaanse achtergrond heeft en gedeeltelijk ook is opgegroeid binnen dezelfde omstandigheden zoals zij dit ook herkennen en hetzelfde heeft meegemaakt.      

    1. Sorry dat ik een beetje de gezellige sfeer zit te verpesten hier. :-) Lijkt me overigens wel een leuk artikel: Is Obama een visionair? Kunnen we onder dat artikel weer lekker verder gaan discussiëren over deze bijzonder realistische vraagstelling van. :-)         

    2. Ja waarom niet, best wel een goed idee. Politici worden ook als ze het goed bedoelen, vaak gedwongen tot compromissen die niet in de smaak vallen. De vrouw of man erachter raakt zo ingesneeuwd voor wat de persoonlijkheid betreft, daar kan dan geen persoonlijke visie meer aan worden gekoppeld voor velen. ;)

   1. Dank voor jullie aller waardering.

    Ik heb het de afgelopen weken druk gehad maar zal zo langzamerhand weer beginnen met geregeld artikelen schrijven. Ik waardeer het heel erg dat de site niet alleen van mij afhankelijk is en dat er veel getalenteerde en gemotiveerde mensen zoals Douwe en Niek klaarstonden om mijn tijdelijke afwezigheid op te vangen. Dit laat denk ik ook de kracht zien van ons team, daar mogen we erg trots op zijn.

Laat een reactie achter