Hoera! Visionair.nl bestaat één jaar!

Beste zeer gewaardeerde lezer,

Met trots kunnen wij u mededelen dat het vandaag, 6 november 2011, alweer een jaar geleden is dat Visionair.nl het licht zag. Sinds die tijd is er uiteraard veel veranderd. Bij deze een overzicht van hoe het ons allen afgelopen jaar is afgegaan.

Eigenlijk begon het allemaal enkele jaren geleden toen Germen en Niek – die elkaar op dat moment nog helemaal niet kenden – toevallig tegelijk een forum oprichtten met als doel huidige en toekomstige problemen in de maatschappij te bediscussiëren. Al snel bleek het handiger om de krachten te bundelen en fuseerden beide fora tot één, waarbij tevens het idee ontstond een soort denktank-functie binnen de maatschappij te gaan vervullen. Hoewel deze droom tot op de dag van vandaag nog bestaat, was het initiatief destijds helaas geen lang leven beschoren.

Een jaar geleden besloot Germen wederom een initiatief te beginnen, dit keer in de vorm van een weblog. Hoewel er in het begin nog niet zo veel gepubliceerd werd, was wel het doel uiteindelijk enkele artikelen per dag te publiceren. Na een paar weken besloot Germen Niek te bellen om hem wederom te steunen. Hier had Niek wel oor naar. Nadien zijn er enkele kleinere en grotere aanpassingen geweest, zoals het aanpassen van het Logo en het toevoegen van de Facebook en Twitter knop onder ieder bericht. Ook hebben verschillende lezers (waaronder Barry) actief Visionair.nl ondersteund door op externe websites dit initiatief te promoten.

Maandag 31 januari 2011 installeerde Germen Google Analytics voor Visionair.nl. Sindsdien zijn er dus statistieken bijgehouden, waar hieronder een aantal interessante zijn weergegeven:

Top 5 meest gelezen berichten:

 1. 12.143 weergaven: Visionaire ideeën worden werkelijkheid: Nederland krijgt een berg!
 2. 5.790 weergaven: Discriminatie lelijke mensen: alledaags racisme
 3. 5.775 weergaven: Wereld gecontroleerd door 147 bedrijven
 4. 5.545 weergaven: ‘Neutrino’s sneller dan licht vanwege sprong door andere dimensie’
 5. 5.450 weergaven: Wat als de Euro zou instorten?

Top 3 meeste reacties op een bericht:

 1. 175 reacties: Thuisonderwijs: goed idee
 2. 103 reacties: Domheid goed om te overleven
 3. 76 reacties: Turkije, de nieuwe supermacht

Aantal gepubliceerde berichten per auteur:

 1. Germen (805 berichten)
 2. Admin (66 berichten)
 3. Niek (45 berichten)
 4. Douwe (23 berichten)
 5. Hans (16 berichten)
 6. Julie (13 berichten)
 7. Ko (12 berichten)
 8. Lennart (4 berichten)
 9. Risian (4 berichten)
 10. Magali (1 bericht)
 11. Marianne (1 bericht)

Inmiddels hebben we gemiddeld zo rond de 2000 bezoeken per dag, met maandag 24 oktober het record: 2565 bezoeken. En het mooie is: er zit een stijgende lijn in! Als klap op de vuurpijl publiceren wij dinsdag ook nog eens ons duizendste bericht! Wij danken uiteraard al onze lezers voor deze mooie statistieken en hopen u nog lang van visionaire berichten te mogen voorzien. Geld verdienen wij er (nog) niet aan, dus zonder onze lezers hadden wij het geen jaar volgehouden. We schrijven voor u!

De komende tijd kunt u wel weer enige vernieuwing van ons verwachten: zowel Germen als Niek zijn geen helden in vormgeving, maar we zullen proberen de site weer een iets hipper uiterlijk te geven. Ook verleggen wij onze doelstellingen weer iets. Wij willen graag een website worden waar mensen creatief gestimuleerd kunnen worden op allerlei vlakken. Hierbij kan gedacht worden aan een dagelijkse visionaire quote, een aparte sectie voor visionaire filmpjes, het visionaire plaatje van de week en een wekelijkse quiz. Uiteraard bruisen wij ook van de lange termijn ideeën, maar deze moeten eerst beter vorm krijgen voor we hier meer over kunnen vertellen.

Hebben jullie ideeën om Visionair nog beter en leuker te maken? Laat het horen!

Beste lezer, nogmaals hartelijk dank en nog veel leesplezier de komende maanden, jaren en…. ach we zijn optimistisch en visionair: de komende eeuwen!

Germen en Niek

24 gedachten over “Hoera! Visionair.nl bestaat één jaar!”

 1. Gefeliciteerd! Ik heb geen idee om de site beter te maken.
  Overigens vind ik zelf de vormgeving uitstekend. Als de vormgeving veranderd wordt lijkt het me verstandig erop te letten dat dit geen negatieve gevolgen heeft voor de leesbaarheid.
  Het gebeurt nog weleens dat toeters, bellen en hippe kleurtjes tot een verminderde leesbaarheid leiden.

 2. Gefeliciteerd! Leuke site met vaak interessante topics en dat alles betrekkelijk leesbaar.

  Verbeteringen? Een kleurtje misschien in de lay out (of misschien zelfs twee…).
  En misschien kun je het ‘categorieën’-beleid wat verbeteren. Misschien wordt het wat overzichtelijker als je wat meer richting de onderverdeling gaat zoals op universiteiten/in de wetenschap gebruikelijk is. Dus bijv. ipv ‘wetenschap’ > ‘zonnestelsel’ & ‘universum’ zoals jullie dat nu hebben onderverdeeld, zou je die twee subcategorieën beter in de ‘categorie’ ‘astronomie’ kunnen plaatsen. ENZOVOORT… En daar ook kritisch in zijn idzv: niet één artikel in meerdere categorieën plaatsen of daar iig voorzichtig mee zijn.

  Maar belangrijkste is: doorgaan op deze weg! Succes!!!

 3. Gefeliciteerd! Wel grappig, dan heb ik onbewust vanaf het begin deze site dagelijks bezocht.
  Keep up the good work, de meeste artikelen zijn erg interessant en ik kom met veel plezier op de site!

 4. Gefeliciteerd!! Ik vind dit een fantastische website! Ik check ‘m elke dag. En ik vind het fijn, om elke dag weer verfrissende visionaire ideeën te lezen.

  Wat ik nog mis? Boven het bericht dat ik intyp, een toolbar om bv automatisch met van een te plaatsen url-link een leesbare tekst te maken. Zo’n toolbar zoals ik die ook op fora tegenkom boven m’n te plaatsen bericht.

 5. Marco van den Berg

  Germen en Niek,

  Van harte gefeliciteerd! Ook ik bezoek jullie site een aantal keren per week. Niet alles, maar veel vind ik boeiend. Bij de al gegeven tips sluit ik mij aan. Maak kleine stappen met de vormgeving. De basis is nu al goed.

  Een tweede tip: Hoe gaat het nu met? Daarmee bedoel ik het volgende Regelmatige publiceren jullie over nieuwe, veelbelovende ontwikkelingen. Daarna is het dan verder afwachten hoe dat gaat. Opvolginformatie over die onderwerpen kan stimulerend en interessant zijn.

 6. Van harte gefeliciteerd! Ik lees jullie blog altijd met veel plezier. Ik lees zo`n beetje altijd alle artikelen die gepubliceerd worden (alhoewel ik eigenlijk nooit erop reageer). Maar goed, op naar de 2 jaar zou ik zeggen! Keep up de good work!

 7. Wat goed is aan deze site is dat per dag een groot aantal nieuwe artikelen worden geplaatst.
  En het bovenop de wetenschappelijke doorbraken zit.
  Bovendien is de teneur van de meeste artikelen hoopgevend voor de toekomst.
  Al vond ik dat er indertijd wel heel veel artikelen opdoken over alternatieve huizen..;).
  Ga zo door.

  1. Archibald,
   Sommige artikelen ontstaan naar behoefte, en vanwege de discussiewaarde. Als er vraagstukken (van lezers) zijn kunnen die worden verwerkt in toekomstige artikelen waarmee je je visie kunt verbreden en/of verdiepen. Een ieder die wil kan hiervoor ook suggesties aandragen. We proberen het tempo van plaatsing verder zo te bepalen dat, naast andere bezigheden, verdieping in de materie ook mogelijk wordt met 2 à 3 artikelen per dag. Gezien de reacties bestaat hier tevredenheid over. En wat denken jullie van een index, waarmee je een overzicht hebt van alle artikelen die gepubliceerd zijn?

 8. Gefeliciteerd met jullie website’s verjaardag! Sinds ik deze leerde kennen heb ik (bijna) elk artikel, dagelijks, hongerig gelezen. Het is hier vaak erg boeiend en de ingezonden reacties zijn intrigerend,heel leuk om de ideeën en gedachten van de anderen te mogen lezen betreffende een bepaald artikel.
  De dagelijkse inspanningen van bepaalde redactieleden om artikels te posten verbazen mij soms, al is het ook hier wel een keertje windstil voor enkele uren… doe zo voort!

 9. Bedankt voor jullie initiatief een jaar geleden en het doorzettingsvermogen dat jullie tonen!

  Ik lees jullie website met veel plezier en een zekere regelmaat, het doet mij dan ook deugd jullie te kunnen feliciteren met het eerste jaarlijkse jubileum van Visionair.nl!

 10. Hartelijk gefeliciteerd met het 1 jarig bestaan van de site, het doet mij erg goed dat ik vermeld werd in het artikel. Deze site zal zonder twijfel ook beroemd kunnen worden zonder de mensen die werk verzetten op de achtergrond, desalnietemin is het ook belangrijk dat mensen er zich van bewust worden dat deze site bestaat en daar zijn de andere mensen buiten de redactie, (zoals ik dus), belangrijk voor. Behalve de commentaren die ik lever op artikelen zal ik verdere activiteiten blijven continueren, dit zal ik met plezier blijven doen. De grootste inspanningen en eer van het werk gaat hoe dan ook naar de redactie, zij schrijven de artikelen.

  Bedankt :)

 11. Roeland 1, Fish on Air 2, Bart 3, Marc 4, Marco 5, Stephan224 6, Archibald 7, Thor 8, Nils 9, Barry 10, wie niet weg is, is gezien :).
  Dank je wel, allemaal, we lezen jullie meningen altijd met veel plezier, we zijn net zo benieuwd naar jullie meningen als jullie benieuwd zijn naar onze artikelen; naar wat je vind, naar nieuwe of andere feiten, wat je denkt, wat je anderen wilt zeggen, wat je concludeert of wat je beseft of bedenkt; we zijn er blij mee.

 12. Gefeliciteerd! Ik ben pas een paar weken lezer van de artikelen en wat mij vooral aanspreekt is de positieve toon: de nadruk leggen op wat wel werkt en wel de bedoeling is. Top! Vooral mee doorgaan!

 13. Gefeliciteerd! Ik weet pas van deze site sinds ik tijdje terug meer informatie zocht over de “sneller dan het licht neutrino’s”. Ik kwam toen hier op visionair terecht en ben er sindsdien niet meer af te krijgen. Dit was de site die ik al jaren zocht. Geen pseudo-wetenschappelijke onzin, of zweverige bull-shit, maar gewoon gedegen wetenschappelijke artkelen. Ik heb al meerdere mensen in korte tijd ook een bezoeker van de site gemaakt en zij zijn net zo content als mij.

  Keep up the good work!!!!!

 14. @Julie: Ik ben al een bezoeker van het eerste uur.
  Vreemd genoeg kwam ik hier door een linkje op GeenStijl…
  Heb soms ook linkjes naar visionair.nl op GeenStijl gezet, omdat vaak kort en krachtig ook politieke/economische onderwerpen worden besproken. Nou, dan wordt je wel bekend, natuurlijk ;).
  En die lokken meestal de meeste discussie uit, meer misschien dan over quantummechanica, hoewel dat één van mijn fascinaties is.
  Idee: een rubriek de geschiedenis van: bijv. extra aan dacht voor de levensgeschiedenis van bijv. Einstein, Tesla, en de doorbraken die zij hebben bewerkstelligd.
  Hoewel natuurlijk Wikipedia daar al heel ver mee is.
  Ook zou er misschien een betere indeling moeten komen: Bijv: economie, quantummechanica, energie, exoplaneten, nanotechnologie, etc.

 15. Ook gefeliciteerd dat national geografic van de week een theorie lanceerde op basis van veroorzaken van onweer door gammastraling van sterfende zonnen.Een idee eerder hier op Visionair bijgedragen aangaande ionisatiespanningen ivm zonnewind cq ioniserende deeltjes en stralingen.

 16. Sinds het verschijnen van dit bericht heb ik af en toe nagedacht over wat er zoal aan de interface verbeterd kan worden.
  Als je aan het lezen bent en zo langzamerhand naar beneden bent gescrolld en het interresant genoeg vind om ook nog de reacties te lezen zou het handig zijn als de kopjes “lees ook:” en “recente berichten” mee naar beneden zijn gegaan. Dan hoef je niet eerst ‘helemaal’ weer naar boven te scrollen om iets nieuws aan te klikken.

Laat een reactie achter