Immigranten, zoals hier in Londen, veranderen het straatbeeld. Sommigen hebben moeite met de veranderingen.

Moeten inboorlingen en buitenlanders dezelfde rechten hebben?

Een veelvoorkomende discussie in Nederland en België is de vraag, of vreemdelingen die in de lage Landen verblijven dezelfde rechten moeten krijgen als inboorlingen .Heeft een asielzoeker dezelfde rechten als iemand die in het eigen land geboren is, of moet het eigen volk voorgetrokken worden?

Als je 5 km buiten België of Nederland komt, ben je in het buitenland. Je bent er gast. Meer niet. Er is maar één land waar jij en ik echt thuis zijn. Dat is ons thuis, hier, Nederland. De enige plaats op de wereld waar we nooit als ongewenst vreemdeling uitgezet kunnen worden. Ik heb in mijn leven anderhalf jaar in het buitenland gewoond. Ik weet daarom wat het verschil is tussen een gast zijn en thuis zijn.

Immigranten, zoals hier in Londen, veranderen het straatbeeld. Sommigen hebben moeite met de veranderingen.
Immigranten, zoals hier in Londen, veranderen het straatbeeld. Sommigen hebben moeite met de veranderingen. Bron: Wikipedia/Tarquin Binary.

Wie hier in Nederland is geboren, heeft rechten die iemand die hier niet is geboren niet heeft. Dat is ook niet erg. Want die andere mensen hebben hun eigen land waar zij rechten hebben die wij weer niet hebben. Zo kan een Marokkaan of een Turk nooit uitgeleverd worden aan het buitenland. Een Rus mag haar burgemeester kiezen, of een hectare land in Siberië gratis krijgen. Een Nederlander mag wél uitgeleverd worden, en naar gratis land kunnen wij uiteraard fluiten. Maar wij Nederlanders hebben dan weer bepaalde andere voorrechten, die Russen, Turken en Marokkanen weer niet hebben.

Ik denk dat een elementair recht is van ons Nederlanders om te bepalen wie in ons land mag komen en wie niet. Ik denk dat ook ons elementaire recht is, ervoor te kiezen alleen mensen binnen te laten die waarschijnlijk een positieve bijdrage gaan leveren aan ons land. bijvoorbeeld, omdat ze geloven in Nederland en waar wij Nederlanders voor staan. Datgene, dat Nederland gemaakt heeft tot wat het is. Een van de beste plaatsen in de wereld om te leven. Anders dan in Syrië, of Somalië,waar een mensenleven minder waard is dan een vlieg, investeert Nederland heel veel in haar mensen. Dat geld komt niet uit het niets. Dat hebben andere mensen hard voor gewerkt. Uit onderzoek blijkt dat de bijdrage van seculiere, of andere niet islamistische immigranten per saldo positief is.veel gevluchte Iraniërs doen het bijvoorbeeld erg goed. Helaas geldt dat niet voor laaggeletterde immigranten die er vaak reactionaire islamistische ideeën op nahouden. Selectie aan de poort is daarom humaan, verstandig en ook het beste voor Nederland. Voor talentvolle mensen van goede wil moet Nederland altijd open blijven staan. Helaas, zoals uit dit verhaal ook weer blijkt, lijden juist deze mensen het meeste onder het huidige toelatingsbeleid.

Wel denk ik, dat een ieder gelijk moet zijn voor de wet. In principe botsen natuurlijk het principe van Nederlanderschap met het gelijk zijn voor de wet. Immers, in Nederland heeft de Nederlander meer rechten dan een niet-Nederlander. Dit wordt echter gecompenseerd, omdat de niet-Nederlander in zijn eigen land weer rechten heeft die een Nederlander niet heeft. Bij de strafoplegging mag daarom geen rekening worden gehouden met nationaliteit. Maar als iemand een strafbaar feit pleegt, is dat op zich voldoende reden voor uitzetting als ongewenst vreemdeling.

13 gedachten over “Moeten inboorlingen en buitenlanders dezelfde rechten hebben?”

 1. Laat ik deze beweringen en gedachten even relativeren:

  Ik leef 60 jaar. Wordt 61 maar verder kan ik niet, omdat ik onbehandelbare longkanker heb en geen levensverlengende therapie wil hebben. Dus nog hier tot ongeveer halverwege 2018. Mijn gedachten in deze zijn zonder spijt, angst, wroeging, woede, noem maar op.

  Ik heb ontzettend veel gereisd zonder mijzelf te verplaatsen op het aardoppervlak. De aarde is een sferisch, dus bolvormig lichaam, zonder oppervlakte grenzen. Dat idee is slechts weggelegd voor idioten, materialisten, egoïsten, nationalisten en wat nog meer. lands grenzen zijn dus totaal onzin. Het idee is bedacht door de mens, evenals als religies, geen enkele uitgezonderd.

  Even kijken hoe ver ik wel niet gereisd heb…… :

  Omtrek aarde 40 000 km. Vermenigvuldig dit met 24 uur en je krijgt als afstand voor iedere levensvorm 4080000 km.

  Na dit vermenigvuldigd te hebben met 365 dagen gemiddeld, kom je op
  1489200000 km.

  Ik ben zestig jaar, dus afgelegde afstand is 60 x 1489200000 km =
  89352000000 km.

  Omtreksnelheid aarde zon melkweg (zonnestelsel) = positie zonnestelsel x rotatiesnelheid melkweg.

  Rotatiesnelheid melkweg positie zonnestelsel bedraagt 800 000 km/uur.
  800 000 x 24 uur= 1536 00000000 km.

  Dit kan ik niet meer vermenigvuldigen met 365 dagen en dus ook niet meer met zestig jaar, mijn rekenmachine kan dit niet aan.

  Daarna had ik de som van alle opgetelde afstanden ook nog moeten vemenigvuldigen met de relatieve lineaire snelheid van ons sterrenstelsel in dit universum.

  Conclusie:

  Wij zijn zonder uitzondering allen, (inclusief alle levensvormen op aarde) astronauten op een gigantisch ruimteschip.
  Gebruik je rationele verstand, niet je doctrine of tunnelvisie en wordt bewust.

   1. Mijn laatste reactie is dit zeker niet Bemoeier. Ik ga door tot het niet meer tot mij door dringt, wat de reële inhoud van een artikel in z’n geheel, aan betekenis heeft. Ik geloof dat het 3 of vier dagen geleden was, tijdens mijn opname periode in het ziekenhuis dus, dat het mij verteld werd dat ik vermoedelijk een tumor in mijn longen heb. De tumor werd ontdekt bij toeval, op een röntgenfoto van mijn bovenlichaam en ook de uitzaaiingen. Het systeem waarmee die foto is genomen, is niet echt geschikt voor de betere kwaliteits scans. De lieve jonge zaal arts was er een beetje ontdaan van, maar ik reageer puur rationeel in dit soort zaken. Dat stelde haar gerust zag ik. Naar aanleiding daarvan kreeg ik eerst uitgebreide CT scans. Gisteren een echo en een punctie van geïnfecteerde uitzaai gebieden. Vrijdag weer een PET scan en dan hebben ze hopelijk alle gebieden gezien ie betrokken zijn.

    Mijn zienswijze is voornamelijk gemotiveerd door de wetenschappelijk interessante aspecten van het geheel. Uniek kijkje achter de schermen, zo beschouw dit gebeuren.

    Het stervens proces is dat zeker ook. Na mijn overlijden, (euthanasie) ben ik geheel ter beschikking van de wetenschap. Die willen mijn hersenen graag hebben, ik ben immers één van de zwaarste gevallen van PTSS. Donor worden kan ook niet, omdat ik kanker heb. Zo wil het ook, en ik denk dat ze allerlei DNA en ander genetisch materiaal monsteren. Ik vind het geheel een boeiende en buitengewoon interessante beleving en lijd er helemaal niet onder. Mijn familie kan mij niet stoppen, (heb ze in de ban gedaan) alles gaat precies zoals ik het wil. Meer ga ik er hier op Visionair niet over zeggen, heb geen aandacht nodig, anders dan die van mijn zeer beperkte, selectieve vriendenkring.

 2. Beste antares , je weet denk ik al wie ik ben en volg je al 14 maanden , om dat je mij dierbaar ben , ik ken je al 57 jaar , en heb respect voor de keuze die jij heb genomen ik zou zelf niet anders hebben gewild , ik heb mijn partner die nu ergens anders is , waar het hopelijk beter is tussen mens en mens , en geen strijd is , gevraagd of zij jou wild helpen , dat er maar een long is aangedaan en dat de ander nog goed is , ik hoop dat ze mijn vraag doet uit komen , want ik volg de dingen die je schrijft , en nog niet zo lang geleden schreef je nog , ik hoop dat ik dat en dat nog mag mee maken , maar dan moet ik wel heel oud worden , nu ik dit lees , slaan alle stoppen bij mij door , ik ga dit ook niet door geven aan een ander , dat is jou keus om dat te vertellen en ander hadden ze je maar moeten volgen , zo als ik dat heb gedaan om dat je mij dierbaar bent , Groetjes Eddie

  1. Ik weet wie je bent. Laat ik het zo hier neerschrijven zoals de zaken er voor staan. Het zit niet alleen in één long, en bovendien is het door mijn hele lichaam uitgezaaid. Onbehandelbaar dus en de schattingen lopen rond de zes maanden. Wat ik nog over heb in mijn woning is weggegeven, de rest wordt opgehaald en verdeelt over kringloopwinkels. De woning leeg opleveren betekent niet dat hier familie bij zal worden betrokken als jullie zo slim zijn enige erfenis (die is er niet) hoe dan ook te te weigeren. Punt is namelijk, dat ik alle pensioenfondsen heb aangeschreven mij mijn pensioenrechten uit te betalen. Daar komen enorme belasting aan slagen in de bus en die erf je dan ook. Dus fijn wegblijven, ik wil jullie geen van allen meer zien. Dat is mijn laatste wens en bericht aan jou. Verder wil ik hier ook jouw commentaren niet meer hoeven lezen, anders vraag ik Germen jou te blokkeren. Het zou nog wel netjes van je zijn om mijn nicht Roos in te lichten, die heb ik er ook uitgezwiept uit mijn vrienden kring. Zelden zo’n elitair monster ontmoet.

 3. Ohm namo narai !

  nog even een verhaaltje voor de kinderen uit de oude doos [ 2010 / 2011 ]

  We spelen ze nogmaals de verschrikkelijke sneeuwman toe !
  Help mee de verschrikkelijke sneeuwman te ontdekken en lees dit stukje aandachtig door .
  Nogmaals [ en uitgebreide versie van ] :

  EVOLUTIE THEOLOGIE !

  Nadat GOD de bebladerden [ de Mensen ] door de gevederden [ De Engelen ] het Paradijs uit had laten sturen [ zie: afb. Kinderbijbel ] zijn enkele merkwaardige veranderingen [ mutaties ] ontstaan !

  * Uit een kruising tussen de gevederden en de bebladerden zijn de Wilden geboren .
  De Wilden worden in het wild geboren en lopen zo in het wilde weg ! Daarom noemen we de Wilden ook wel: die Inboorlingen …
  Na een logies verklaarbaar ingrijpen van GOD zijn de overgebleven bebladerden als Apen op aarde gezet . [ zie: afb. Sri Hannuman ] .
  De Apen zitten in de bomen , komen soms naar beneden en nemen dan soms zo je bananen mee .
  Van de Apen stamden later de Tasmanieërs af [ zie : ???] .
  De missing link tussen de Apen en de Apen waar maar weinig haar uitgroeit .
  Deze laatst genoemden worden ook wel verschrikkelijke sneeuwmannen of Yetti’s genoemd .
  Van deze soort stammen dan uiteindelijk de gewone mensen af .
  Gewone mensen vertonen geen lichaamshaar uitgroei !

  De Apen met maar weinig lichaamshaar uitgroei [ de Verschrikkelijke sneeuwmannen ]
  komen soms met de boot en nemen dan soms zo je kruiden mee .
  Soms nemen ze je kinderen of soms zelfs je hele familie mee [ Indonesië of Afrika ] !

  VERSCHRIKKELIJKE SNEEUWMANNEN ZIJN GEVAARLIJK !!

  Dat wisten de mensen , dus die hielden ze het liefst ver buiten de kust [ Desjima, Japan ]
  De Yetti’s worden soms ook in Nepal gesignaleerd . Een grote , witte , harige aapachtige soort die grote sporen nalaat in de sneeuw .
  Ze maken rare geluiden als ze elkaar tegen komen en springen dan wild om elkaar heen .
  Westerse wetenschappers hebben al vaak naar de verschrikkelijke sneeuwman gezocht , maar ze hebben er nog nooit 1 gezien .
  Toch weten de wijze bergbewoners ; net zagen ze er nog 1 .
  Yetti een grote witte aapachtige soort die grote sporen nalaat in de sneeuw .
  Altijd op zoek maar zichzelf nog nooit ontdekt !

  Daarom heeft GOD besloten om met de verlossingen per 10.000 in het geheim eerst voor de Mensen te kiezen .
  De mensen zijn inmiddels per tsunami [ Indonesië / Japan ] , storm [ Filipijnen ] en aardbeving uitgenodigd om zich als eerste in GODSEENHEID te vervoegen want die andere mensen kriebelen zo !
  Ter voor bereiding van de dag des oordeels in het verschiet .

  Eind 2014 was er nog een verschrikkelijke sneeuwman in Nepal .
  Vier maanden later was het raak .
  Na wat geharrewar is nu ook Nepal uitgenodigd voor de verlossingen per 10.000 in het geheim .
  En ze leven nog lang en gelukkig !

  Zou het allemaal waar zijn wat hier staat ?
  Maakt niet uit , kijk in de spiegel en je hebt 10 tegen 1 de verschrikkelijke sneeuwman ontdekt !!

  Bedankt voor je aandacht .

  Groetnn .
  Sri sri magnitude
  [ AardbevingsGroninger / donder en bliksem predikant

  1. Geweldig verhaal schat, buitengewoon vermakelijk. Heb zelf ook iets voor jou ter afsluiting. Ik laat in januari 2018 de volgende tekst op mijn borst tatoeëren. Consumeren op eigen risico. Gewoon puur om die serieuze wetenschappers toch nog even te laten glimlachen bij al die onderdelen en transistor buizen. .

 4. Beste Antares,

  Allereerst heel veel sterkte. Op 17-04-2012 stond er op deze site een artikel over buckyballs, oftewel c60 in olijfolie. Ik gebruik dit sinds 2 jaar en kreeg er veel energie door. Uit ander onderzoek bleek dat het heel effectief is in vertraging van kanker. Let wel: bijna alle positieve zaken van dit goedje word altijd weer heel snel verwijderd van diverse sites. Misschien iets voor u? Ik bestel het altijd op c60antiaging.com

  1. Dank je iemand, er helpt veel dat niet bekend is bij het grote publiek. Zelf heb ik nu besloten de levensverlengende methoden toch te zullen ondergaan. Dit besluit nam ik gisteren, nadat een vriendin benadeeld zal worden als ik spoedig sterf. Het is niet prettig voor mij dit te moeten ondergaan, maar het alternatief is helaas dat ik anders te snel zou zijn gegaan.

 5. Antares, veel sterkte gewenst in deze moeilijke periode. Ik heb dit alleen als nabestaande meegemaakt. Het ergste is de machteloosheid. En, denk ik als patiënt, de steeds erger wordende pijn. We hebben je een keer ontmoet in Drenthe toen je nog gezond was. We hadden toen een gezellige middag. Je bent een uniek persoon met veel bijzondere talenten en het is jammer dat je niet meer de kans hebt om nog meer bijzondere dingen te doen.

  We hebben allemaal een doodvonnis op zak. We weten; tenzij levensverlenging echt door gaat breken, dat we gebonden zijn aan een beperkte levensduur. Ik weet, wat ik nu ga zeggen is een schrale troost. Maar het zijn de enige mogelijkheden op dit moment die een reële kans van slagen hebben.
  Er zijn twee manieren waarop je dit mogelijk kan overleven. De eerste manier is door je hoofd in te laten vriezen op het moment van overlijden. https://www.uitvaart.nl/infotheek/begraven-cremeren-e-a/nieuwe-ideeen/cryonisme

  De tweede manier is om je digitale persona op te laten slaan. Op die manier blijf je geest in zekere zin behouden. In zekere zin, omdat het onmogelijk is alle herinneringen op deze manier op te slaan. Bijvoorbeeld alles wat je hier geschreven hebt.

  1. Overigens heb je twee keer een bezoek bij mij gebracht. Één keer samen met Tui en jijzelf, toen heb ik mijn proto’s die ik gebouwd had aan jullie getoond. Tui trakteerde toen nog op heerlijke piza’s. Nog een hengel voor jou gebouwd, maar geen enkele ondernemer wilde zo’n gevaarlijk ding ondersteunen. Alleen goed opgeleidde mensen mogen zo’n systeem bedienen, en dat zijn echt niet alle vissers.

   De tweede keer had Tui ons uitgenodigd voor een gezellig diner in een restaurand in Duitsland. Tui haalde ons met z’n luxe bolide op, en pikte onderweg ook nog een andere redacteur op, die in een dorp vlak bij mij woonde. Was erg gezellig toen ook. Mooie tijd geweest, waaraan ik fijne herinneringen over heb gehouden.

 6. Super en uit de grond van mijn hart bedankt voor deze reactie en bijgaande link Germen Ga dat zorgvuldig bestuderen. Dankje ook voor de tijd die ik hier gehad heb, waar mijn herinneringen en bijdragen toch bewaard blijven, tot ook jij een keer moet stoppen met Visionair. Mijn besluit om inderdaad als geheel naar de wetenschap te gaan, deed mij zoeken naar de beste oplossing. Was al bezig, maar jouw link is wel erg handig. Dacht al aan gemonsterde DNA en genetisch materiaal. Dat mogen ze van mij op alle wettige en uiteraard onwettige niet vermeldde wijzen gebruiken, desnoods transporteren naar mars bijvoorbeeld. Mijn beleving van de realiteit maakt mij uitermate rationeel vanuit mijn aangeboren wetenschappelijke instelling. Zomaar een reageerbuis andré-tje kweken mag hier niet, om voor mij totaal irrelevante menselijk, ethische redenen. Op mars zal dat heel anders werken, en ben een totale fan van Elon Musk. Die is heel erg hard bezig met de koppeling menselijke geest en AI systemen. Ik stel mij voor dat met o.a. CRISP de oncogenen in mijn DNA geëlimineert kunnen worden. Mijn orginele genen maken mij tot wie ik ben van nature, nogal afwijkend op z’n minst. Komt voort uit de genen van mijn vaders kant en zijn vader en moeder. De nieuwe André mag van mij gekoppeld worden aan Musks AI experimenten, waardoor een heel ander en uniek leerproces zal ontstaan, met nog steeds de natuurlijke opbouw van de persoonlijkheid van waaruit ik begonnen ben. Zo’n machine koppeling kun je ook op verre reizen de ruimte insturen, eventueel met als gezelschap anderen.

  Hartelijke groeten van

  Antares.

  Fijne feestdagen en een goed niewjaar.

 7. Iedere autochtone Nederlanders moet meer rechten hebben dan immigranten. Je laat jou huis toch ook niet wagenwijd alle deuren openstaan dag en nacht voor iedereen die maar binnen wil komen en al die onuitgenodigde gasten de zelfde rechten geven als jij zelf hebt in jou huis. Zodat jij door die zelfde onuitgenodigde gasten uit je eigen huis kan worden gezet en dat jij daar dan niets van mag zeggen, want zij hadden het slecht in hun eigen huis. Dit kunnen we projecteren op het gehele land. Daar moeten we absoluut geen rechten afstaan voor de nieuwkomers, want als deze massaal komen en zij direct de zelfde rechten hebben, dan zullen zij ons gaan uitleven op onze kosten. Zoals er nu door de moslim immigranten gebeurt, met goedkeuring van de overheden en wij autochtonen bevolking geen enkel weerwoord er over mogen spreken.

Laat een reactie achter