The Nature of Sex

Een mooie documentaire over misschien wel de leukste uitvinding van moeder natuur: seks.

https://www.youtube.com/watch?v=P92FPRS8z8I

From the sea horse that mates in an hypnotic underwater ballet to the rodent who copulates until he literally drops dead, THE NATURE OF SEX spans the globe to illustrate how an astonishing diversity of life forms find their mates and conceive, raise, and protect their offspring.

This Web companion to the four-part series takes a close look at the primal instinct that causes animals to come together in order to pass along their genes to the next generation. We also examine how timing can be key in the mating process, and how varied sex contracts create not only new life, but diversity, in both animals and humans.

-) Deel 1 – The Primal Instinct
-) Deel 2 – A Time and A Place
-) Deel 3 – The Sex Contract
-) Deel 4 – Sex and the Human Animal
-) Deel 5 – A Miracle in the Making
-) Deel 6 – The Young Ones

Aanverwante artikelen en informatie
-) Website PBS – The Nature of Sex
-) Eerdere artikelen over seks op visionair
-) Eerdere artikelen over diverstiteit op visionair
-) Boek – Dr Tatjana weet raad, alles over de evolutie van seks bij mens en dier
-) In het licht van voortbestaan

7 gedachten over “The Nature of Sex”

  1. Een mooie video van moeder natuur en haar systeem. Ook hierin kun je zien hoe divers de mogelijkheden zijn van copulatie. M.a.w. het is de mens dus absoluut niets vreemd. M.i. zit er voor mij wel wat verschil in nl ik moet er niet aan denken om eerst op de vuist te moeten om een copulatie te kunnen bewerkstelligen. Dan mag ik daarna wel een uurtje of wat pauze hebben om de daadwerkelijke daad uit te kunnen voeren. Mvg Paul.

  2. Germen, in zoverre ik onderlegd ben in deze materie, is de neocortex een onderdeel van de cortex cerebri (hersenschors), die zich aan de buitenkant van de hersenen bevinden. Als je in de logica zou redeneren, dan zouden de grijze cellen weldegelijk mee ge-evolueerd moeten zijn, gezien de taken die ze moeten uitvoeren. In de meest complexe zaken die je maar voor kunt stellen. Daar de mensheid zich nadrukkelijk onderscheid van het dierenrijk, zie je daardoor ook een veel complexere werking bij de mensheid. Mvg Paul.

  3. De problemen zijn denk ik op twee punten te herleiden:
    1. Verschillen tussen man en vrouw. Mannen zijn vaak gericht op zoveel mogelijk vrijblijvende snelle contacten terwijl vrouwen die met het kind blijven zitten en het daarom moeten opvoeden een man wenst die stabiliteit en bescherming biedt. Dit zie je niet alleen bij mensen, maar ook bij de meeste andere dieren. Dit roept de nodige spanning op.
    2. Allerlei sociale waarden en normen die de natuurlijke sexdrive in het minste geval willen indammen en in het ergste geval vrijwel willen verbieden. Denk daarbij bijv. aan verbod van sex voor het huwelijk en beperking tot de sexuele drive tot een monogame relatie. In ieder geval voor mannen is dat tegennatuurlijk.
    De enige die zich niet aan die waarden en normen hoeven te houden zijn de heersers welke die normen hebben uitgevaardigd. Die permitteren zichzelf alles (zie bijv. een heerser met een harem of types als Berlusconi, Prins Bernhard en DSK).    

  4. Tombraider, Germen sprak ook al over problemen en jij dus ook. Nog in de video enof in de kleine tekst wordt gesproken over problemen. Wat jij aangeeft als onderscheid tussen man en vrouw, zie ik als een natuurlijke wetmatigheid. Daarnaast spreek je over normen en waarden, doorgaans is het de religie die dit aangeeft. De natuurlijke drift, ongeacht zijn enof haar complexheid, is een dood normaal gegeven. Dat er verschil in de geslachtsrijpheid zit tussen beide sexen, is eigenlijk ook een vaststaand begrip. Doorgaans is bij de mens de geslachtsrijpheid al vrij jong, va plm 12 a 14 jaar. De religie kon niet overweg met dit gegeven en hebben dus daarom hun eigen wetgeving opgesteld, in dit geval nog het meest in het christendom. Er zijn nog landen genoeg waar een meisje van 14 jaar uitgehuwelijkt word. Het verschil in dit laatste zit hem, dat het doorgaans nooit vrijwillig geschied, maar een verplichting is. Mvg Paul.

Laat een reactie achter