Wordt het tijd om exo-politiek te gaan ontwikkelen?

alien-boyStel je voor dat we op korte termijn contact zouden leggen met intelligente buitenaardse wezens. Hoe gaan we hier politiek gezien mee om? Hebben we ideeen hoe we vanuit politiek perspectief dit contact in goede banen kunnen leiden?

Dit veld van het ontwikkelen van een politiek met betrekking tot intelligent buitenaards leven wordt ook wel exo-politiek genoemd. En dit veld is tot op heden om relatief logische redenen nog volledig niet tot onderontwikkeld. Het veld van exopolitiek ligt dan ook nog wagenwijd open. Misschien dat de visionairen hier zich eens willen wagen aan een aantal rode lijnen?

Wat verwachten we van onze eventuele buitenaardse bezoekers, wat zijn de richtlijnen waar we ze bekend mee kunnen maken om het contact op een soepele en wederzijds wenselijke manier te laten verlopen?

Wellicht een paar punten om alvast over na te denken.

Hoe gaan we om met het uitwisselen van informatie/kunst/technologie/genetische codes, etc. ?

Hoe gaan we om met de betrokken communicatie en transport logistiek. Willen we een centraal aanpsreekpunt op aarde of juist een open decentraal netwerk voor communicatie tussen een andere inteligente beschaving en de onze?

Hoe denken mensen hier erover, welke velden zijn belangrijk om te gaan ontwikkelen en kunnen we met zijn allen hier wat voorzetjes voor verstandig exopolitiek beleid neerzetten? :-)

grey-aliens-1

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Bashar – Transformation Matters
-) Exopolitics Institute
-) Eerdere artikelen over buitenaards leven op visionair

45 gedachten over “Wordt het tijd om exo-politiek te gaan ontwikkelen?”

 1. Eerst heel defensief en voorzichtig voor het geval ze slechte bedoelingen hebben, of ziektes waar we geen weerstand tegen hebben.
  Anders gaan we misschien de Azteken achterna.
  Maar misschien zal dat niet baten omdat ze veel geavanceerdere wapens hebben.
  En anders kunnen we misschien leuk zaken doen met hun, en vast ook vooral veel van hun leren.
  In eerste instantie met gebaren(taal) denk ik.

 2. De eerste contacten zullen waarschijnlijk via een officiele organisatie als de Vn moeten lopen, en zo diplomatisch om te gaan met de aliens, en hun motieven te achterhalen. Ik denk niet dat de aarde klaar is voor een oorlog tegen een andere planeet, of dat terroristen er met buitenaardse wapens vandoor gaan.
   
  Het zou echter prachtig zijn om een soort internet te kunnen ontwikkelen waarbij je kan chatten met een random alien op planeet XYZ die nieuwschierig is naar dat vreemd volkje op die blauwe planeet.

  1. Dat binnenaardse fracties eventuele buitenaardse technologie in handen krijgen om vervolgens andere mensen mee af te maken is idd iets wat ten allen tijden voorkomen moet worden. Dat zou de interne machtsbalans op aarde heftig verstoren zeker als we zien wat voor psychopaten er her en der nu hier al aan de macht zijn.  

   Je idee van een internet met chatroom voor open vragen aan buitenaardsen spreekt me erg aan. Een open decentrale communicatieve uitwisseling tussen geinteresseerden van daar en hier klinkt zeer open en positief. 

   Laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat het buitenaardse contact intelligent en cooperatief is. Laten we eerlijk zijn als je de technologie hebt om hier te komen denk ik niet dat je de aarde van iets hoeft te beroven. Maar hoe ga je technologie uitwisselen. Moet dat door hierarchische kanalen, misschien beter om eerst maar helemaal geen technologie uit te wisselen en dat we het toch echt zelf zullen moeten uitvinden. 

    

  1. Zo erg is het ook niet toch? En we hebben nog een boel te leren. :) 
   En hoewel je wellicht wel gelijk hebt was dat niet helemaal de vraag. Stel ze komen en willen graag contact met ons maken maar ze willen graag weten wat er van ze verwacht wordt qua regels en etiquette. Zou het niet verstandig zijn dat we daar nu alvast eens goed over na gaan denken. Of is het gewoon Star Trek protocollen napluizen en overnemen?

 3. Hate to spoil the topic.. maar… de kans dat wij contact maken met intelligente buitenaardse wezens is second to none. Dat heeft te maken met de technologische tijdlijn. Als je het begin van de aarde tot nu in 24 uur verdeeld, dan is de mens hier nog maar een paar seconden. Binnen die paar seconden is er pas in de laatste honderste (of misschien wel duizendste seconde) pas sprake van technologische ontwikkeling. En mbt tot communicatie middelen misschien wel tien duizendste seconden. 
  Als je technologisch gezien “contact” wil maken met een andere beschaving, moet die zich min of meer kwa intelligente en technologische ontwikkeling dan ongeveer in de zelfde “split seconde” bevinden waar wij nu zijn. En dan heb je het nog niet eens over verschillende soorten van communicatie middelen en technologieen.
  Daarnaast denk ik dat een hogere intelligente buitenaardse beschaving geen behoefte heeft aan contact met “primitieve” beschavingen.
  Ik heb er nu al geen behoefte aan.. :)

  1. Technologisch is dit moeilijk te zeggen, wij zijn niet zo ver maar je weet niet hoe ver andere beschavingen zijn. Daarnaast is het wellicht niet alleen een vraag van technologie in de zin van mechanica etc. Volgens Terence Mc Kenna kun je bevoorlijk met de juiste dosis DMT ook contact leggen met andere wezens uit andere dimensies. Zie evetnueel DMT – The Spirit Molecule. 

   http://www.youtube.com/watch?v=c4FaDMak-TQ 

   En ik begrijp idd dat het een zeer hypothetische vraag is maar goed ik stel hem niet voor niets hier op visionair. Ik denk eens kijken wat we met zijn allen kunnen verzinnen aan exo politiek beleid als visionairs zijnde met een beetje verbeeldingsvermogen en rationaliteit. Dus tips voor beleid blijft van harte welkom. 

 4. Wellicht observeren ze ons totdat we uit deze economische en mentale wereld crisis komen, ik zie ze niet eerder die gok wagen. Maar als ze komen, als…Dan zou men zeker kunnen aannemen dat men intelligenter als ons zal zijn, het zijn zij die ons als eerste kunnen bereiken. Mischien hebben ze onze crisissen al lang geleden doorstaan , dus lessen en raadgeving omtrent hoe te handelen in crisissen daarin hebben we dan nieuwe meesters gevonden. Maar wellicht zullen er in andere dimensies andere problemen spelen of gespeeld kunnen hebben. Ik denk dat eten en drinken aanbieden een mooie opening zal zijn. Bij de menukaart een apart regelementje doen met een tiental regeltjes doen die onze leiders zelf al eeuwen niet echt opvolgen maar die ons bij het lezen ervan wel goed leken te zijn. Veel vragen ook over hoe hun biologie in elkaar zit en of zij wel echt blauw bloed hebben :) Mvg.Jasper.

 5. Ik denk dat iedereen (de anderlingen incluis) er het meest aan heeft, oprecht elkaars ontwikkelings geschiedenis tot in detail te kennen. De ontstaans geschiedenis van intelligente waarnemers, (dat kan elk bewust volk zijn) kan en zal vaak sterk verschillen. In essentie echter, (altijd omstandigheden in hun interactie onderling, en met de plaatselijke natuur) geldt voor praktisch elke overlevende soort met zekerheid; de aanvankelijk primitieve, geweldadige, (zo is de natuur) maar efficiënte selectie en begin procedure van een intelligente soort. En een noodzakelijk geforceerde ontwikkeling die ertoe leidt, dat zij en hun technieken er op tijd op voorbereid kunnen zijn, op omstandigheden die tot uitroeing van die soort zou kunnen resulteren. De natuur is nou eenmaal geweldadig, wat onmiskenbaar gereflecteerd, sporen achterlaat in de op dat moment levende wezens daarin. Pas wanneer een soort de oneindige voorraden in de ruimte aan kan boren, vindt er een omgekeerd proces plaats, omdat het begrip schaarste komt te vervallen. Als wij hier op aarde geen schaarste hadden, zou er ook geen strijd worden gevoerd, omwille van het exclusieve, gewenste bezit ervan. De wens is zo altijd de vader van een strijd, bij wezens die zich iets onontbeerlijks te wensen kunnen hebben, en is daarom inherent aan planeet gebonden intelligentie. In de ruimte geldt die regel niet meer, waardoor volkeren daar zich vanzelf op natuurlijke wijze zullen ontwikkelen, tot nog slechts nieuwsgierige, filosofisch redenerende, steeds toenemend, intelligentere waarnemers. Er is dan geen reden of rem meer, waarom dat proces ergens ophoudt. De tijd die ze hebben om zich in die richting te ontwikkelen, wordt gegarandeerd door de immense afstanden tot ons en andere reizende volkeren. Afstanden die zo groot zijn, dat communicatie niet voor de hand ligt. Ontmoeten wij hun desondanks toch, dan is het zaak om met de billen bloot te gaan, daar waar het gaat onze volkomen natuurlijke schande, en als gevolg daarvan, de geleerde wijsheid als resultaat. Echter, in aanmerking nemende dat wij nog niet in dat stadium verkeren, zij ons allang waargenomen kunnen hebben, houden ze wel afstand tot ons. Wij reageren nog te impulsief en onvoorspelbaar. 

 6. Mooi omschreven beste Antares, toch helaas met 1 punt erin verwerkt wat volgens mij voor enige discussie open lijkt te staan. Aangezien het wat off-topic is ga ik daar kort op in.
  Quote Tui ” de aanvankelijk primitieve, geweldadige, (zo is de natuur) maar efficiënte selectie ”
  Volgens mij betrek je hierin het begrip betreffende de natuurlijke omgeving, op die van de natuur in de mens. Welke van nature zeker niet bewezen geweldadig zal zijn, integendeel een of vele mensen moeten een innerlijke natuurlijke grens passeren om geweldadig te kunnen zijn. Dus dan zou het op zich geen waarheidsgetrouw argument kunnen zijn, het is twijfelachtig te noemen of je het zo wenst te gebruiken. Maar je laat het open daarom haal ik het aan. Dat de natuur op zich gewelddadig  te noemen is daar volg ik je in. Mvg.Jasper

  1. Quote Tui????? Waar in mijn tekst hier boven, haal ik Tui aan? :) Dat staat in ieder geval absoluut ter discussie, en wijst toch anderzijds tegelijkertijd ook op de georganiseerde fixatie, waar ik het al eerder over had in een andere discussie. Slaap lekker, of laat die borrel staan als je gaat schrijven.
    
   Prettig weekend. ;)

   1. Nee hoor gewoon een kleine vergissing, hetgeen de rest van je argumentatie overbodig laat zijn. Dus bij deze recht getrokken. En wellicht zal de rest van mijn vorige reactie wel niet weerlegbaar zijn, al zou men altijd iets kunnen vinden als men werkelijk wil. Jij ook een prettig week-end verder ook al is het haast voorbij. :)

    1. Klopt Douwe, maar dieren voeren geen bewuste uitroeings oorlogen met hun opponenten en andere soorten die ze hinderlijk vinden. Mensen doen dat absoluut wel, en dat komt omdat ze in een nog gebrekkige staat van bewustzijns ontwikkeling verkeren. Velen zijn dit stadium al voorbij dankzij zelf verworven, en aangeboren inzichten, anderen hebben ook de kans deze inzichten te delen, nu internet er is. Overigens, in de documentaire die Germen plaatste “Singularity, Rise of the Machines” wordt gewag gemaakt van de toekomstige ontwikkelingen van steeds intelligentere en veel langer levende mensen, dankzij de strategische inzet van futuristische kennistechnologie. De video in het artikel is vrij lang, maar het is de moeite waard om Ray Kurzweils commentaar daarin nauwgezet te volgen. Deze man werkt sinds kort met Google samen, omdat daar op dit moment in de praktijk de meeste kansen liggen op het ontwikkelen van emotioneel, en zelfs humor gevoelige AI. Op dit moment al, ontwikkeld de kennisindustrie (alle wetenschappen) haar kennis ieder jaar exponentieel (verdubbeld met het jaar daarvoor). In 2029 overschrijden we zo een grens van ontwikkeling. Ver voor die tijd (in onze tijd dus) zal AI al met gemak de Turing test kunnen doorstaan. Van het enorm capabele, wetenschappelijk team dat daaraan werkt, is o.a. Stephen King een directe partner daarin van Kurzweil, naast de vele andere ultra briljante wetenschappers die Google ter beschikking heeft, en ook kan betalen. Men werkt op dit ogenblik aan de taalgevoeligheid van AI, want daar valt of staat de communicatie interpretatie van de medemens mee. Het systeem wordt sterk gevoelig voor emoties, de humor die de mens eigen is maakt daar deel vanuit, of de behoefte aan seks bijvoorbeeld. De miniaturisatie vervolgens, van eenheden zeer intelligent opererende nano componenten, (op atoom niveau) wordt uiteindelijk als zwerm intelligentie in de bloedbanen van de mens geïnjecteerd. Deze zorgen dan voor het welzijn en bewustzijn van de mens, waarbij een deel de hersenen zal ondersteunen met de nodige functieverbeteringen. Dit stadium noemt men dan het Singularity punt. Men moet voor de nabije toekomst één ding goed begrijpen binnen dit aspect en deze toekomstvisie, het is absoluut geen sciencefiction perspectief waarover deze docu gaat, het is de reële toekomst. Dit serieus in aanmerking genomen, zullen eventuele contacten met buitenaardse intelligenties daar mogelijk op wachten. De interpretatie mogelijkheden van de huidige mens schieten van nature nog tekort, in verhouding tot die van hun. Wij raken te snel in paniek bij eventuele confrontaties, met voor ons nu nog extreme intelligentie en de machten die daarbij horen. Een terecht voor mensen, ingeschatte paniekreactie door hun (adrenaline gestuurde reactie) daarop, kan elk beschaafd contact met hun, voor lange tijd onmogelijk hebben gemaakt. Met ons goed ontwikkelde wapentuig kunnen we namelijk geïsoleerde schepen, en de verschillende hoog ontwikkelde culturen daarin, aanzien voor vijandelijke culturen. Ik schat daarom in dat het serieus contact daarom zal moeten wachten op ons Singularity moment.     

 7. Daarmee is het niet bewezen dat het in de natuur van de mens zal zitten, wel kan ik tot de conclusie komen na enig gedegen onderzoek dat die gewelddadigheid bijna altijd onder leiding van zichzelf ‘nobele’ of edele mensen, of in de naam van heilige instituten heeft plaats gevonden. Waarbij jaren van inquisitie en andere zaken aan vooraf zijn gegaan om mensen te dwingen deel te nemen aan bepaalde geweldadigheden. De dood of de gladiolen….En hebzucht.  En om het Darwinisme even aan te halen dat lijkt mij in het leven geroepen te zijn om zulke zaken te rechtvaardigen vooral omdat het de schuld dan buiten het systeem plaatst. En in de huidige tijd komen er eerder omstandigheden kijken die in deze video  op 01:25 http://youtu.be/gDDcu2NYBhI  benoemd worden dat is eerder provocatie te noemen dan de natuur in de mens zelf. Dus een beetje schaamte zal ik zeker wel hebben tegenover intelligentere wezens, hetgeen men best zal zijn als men ons kan bezoeken.Mvg Jasper.

 8. Je doet in ieder geval jouw uiterste best, jouw steentje bij te dragen Jasper, en daar kan ik me alleszins, volledig in vinden. Tenslotte is het ook nog zo, wat weten wij mensen, die alles nog moeten leren nou helemaal? We zijn amper in het beginstadium van begrijpen. Slaap lekker en in vrede. ;)

 9. Wie ben ik om daar over te willen oordelen, beste Antares maar dank je dat waardeer ik. ik hoop mensen te openen om zelf op onderzoek uit te gaan. Natuurlijk draag ik met alle liefde mijn steentje bij, Ik bemerk bij jou een bepaalde loyaliteit richting Tui, dat is vriendschap dat waardeer ik in jou. Ik begrijp ook in welke posities sommige mensen zouden kunnen verkeren en ik wens op geen enkele manier belerend te zijn. Integendeel ik houd van een goede discussie en ik ben ook maar een mens en ook ik tracht nog steeds bij te leren. Maar jij ook een vredige en goede nachtrust toegewenst :)

 10. NEW YORK – De Verenigde Naties willen een wetenschapper aanstellen als contactpersoon voor het geval we buitenaards leven op bezoek krijgen. De keuze voor de functie valt op Mazlan Othman, een Maleisische astrofysica.

  Othman is momenteel het hoofd van het Office for Outer Space Affairs (Unoosa). Volgende week zal de Maleisische haar nieuwe functie bekend maken tijdens een wetenschappelijke conferentie in het Britse Buckinghamshire.

  ,,De voortdurende zoektocht naar tekenen van buitenaards leven, door verschillende instellingen, bevat onze hoop dat de mensheid op een dag buitenaardse levensvormen zal ontdekken. Als het zover komt, moeten we een gecoördineerde respons klaar hebben die rekening houdt met alle gevoeligheden omtrent die materie. De VN kan hier een leidende rol in spelen”, zegt Othman.

  Signalen
  Professor Richard Crowther van de UK Space Agency, een expert in ruimtebestuur en -problematiek, toont zich alvast zeer opgetogen over de keuze voor Othman. “Ze is zonder enige twijfel dé persoon die op zo’n niveau een nuchtere blik kan behouden.”

  Crowther gaat er echter van uit dat onze eerste contacten met buitenaards leven eerder radio- of lichtsignalen van een verre planeet zullen zijn dan wezens die op aarde landen. En, zo geeft hij aan, zelfs als we die ‘aliens’ in levende lijve ontmoeten, zullen het wellicht eerder microbes dan intelligente wezens zijn.
  http://www.ad.nl/ad/nl/4561/Wetenschap/article/detail/1939748/2010/09/27/VN-stelt-contactpersoon-voor-buitenaards-leven-aan.dhtml

 11. Waarschijnlijk zou het ook raadzaam kunnen zijn om zelf alvast bekend te worden met de wetten van het Universum The Laws Of The Universe, en wellicht zouden we kunnen vragen of ze ermee bekend zijn. Een mooie leidraad om elkaar te wijzen om zich daar aan te houden misschien? Mvg Jasper. http://youtu.be/5ZMZ-XXglqg

 12. Inspirerende wetten en een mooi filmpje met fijne muziek. 

  Edoch, aldus Bashar hebben we aan 4 universele wetten genoeg. 

  Youtube – Bashar: The 4 Laws of Creation

  The basic Blueprint of the Structure of Existence 

  1  You exist.   (I AM)  

  2  The All is one, and the One is all.  

  3  What you put out is what you get back.  

  4  The only constant in the universe is change –   

       except for the first 3 postulates, which never change.

   

  1  You exist.   (I AM) 

  If you exist now, your existence is eternal: 

  You have always existed and you always will exist.  You may change form,

  but you are existing always .   So…..relax…..you’ll be around forever.

   

  2  The All is one, and the One is all.  

  Just as each tiny section of a hologram contains the information for the entire

  hologram, likewise we are all inter-connected.   

  Everything is truly just one totally-interconnected “thing”.

   

  3  What you put out is what you get back.  

  Physical reality is actually a mirror:  Your physical reality is just a reflection of

  what you most strongly believe to be true.    And like a mirror, physical reality

  will not change unless you change first (change what you most strongly believe).

   

  4  The only constant in the universe is change –   

  except for the first 3 postulates, which never change.

  So…..might as well get used to eternally-changing Creation.

   

  Enjoy the ride!   Surf the changes!


  1. Inderdaad beste Douwe, daar zit zeker wat in dat men als mensheid daar al genoeg aan heeft. Ik weet niet of het jou zelf al opgevallen is maar gebrachte woorden kunnen zo kostbaar zijn dat wanneer men daarin een volgorde of vorm verkeerd zal brengen, en dat hoeft niet eens intentioneel zo te zijn, mist het de kracht die het werkelijk kan hebben. Die groep die onze toekomst tracht te vormen door zich zo slecht te gedragen op deze wereld weet daar van, en maakt daar zeer vaak gebruik van. Graag wil ik je wijzen op een luttel verschil in de woorden van Bashar die je hier wenst te brengen waardoor die waarde van die woorden enorm zal toenemen. Het lijkt in eerste instantie niks te zijn, maar bij de uitleg en toelichting ervan zul je het zeker met me eens kunnen zijn. Ik pak op waar de ‘scheef’ gebracht wordt, in de uitleg van de eerste wet zit dat element verborgen als het ware en ik pas het gelijk aan zoals het ons, dus de mensheid hoort te bereiken.
   1  You exist.   (I AM) 
   If you exist only in the now, your existence is eternal:
   Die 3 woordjes die ik toevoeg maken al het verschil wat er kan zijn en ooit zal zijn, omdat het de gedachtes over het verleden en de toekomst overbodig maakt in het nu, je leeft slechts in het nu. Buiten de conditionering van dat alles, heb je capaciteit te creëren wat je wenst en daarmee ontneem je het als het ware anderen. Door je daarvan bewust te zijn kun je een illusionaire entiteit loslaten wat slecht een product is van de vorming van je gedachten. Alles wat er ooit is geweest en kan bestaan is het hier, het nu, en het is nooit anders geweest in iemands leven. Daarom is dat eigenlijk alles zijn wat er is, en bestaat, en dat, maar ook dat alleen, is enternal te noemen. Dat je voor praktische redenen dus voor iets op te lossen even een reisje moet maken in de vorming van je gedachten in het verleden of misschien wel het heden. Dat is soms noodzakelijk voor even voor praktische redenen, maar vergeet niet in het nu terug te keren want dat geeft je de volle potentie en kracht van je wekelijke zijn. Een video om dat verder te onderbouwen Eckhart Tolle – Life is Now.
   http://youtu.be/wveedNzcdS8
    
    

   1. Ik ben bekend met Eckhart Tolle maar niet een groot fan. Ik vind zelf Byron Katie die over hetzelfde praat als hem veel concreter en ook beter toepasbaar. Beide zijn ze het overigens met je aanpassing eens en Bashar zelf zegt ook dat alleen het nu bestaat. Dat nemen we dan maar even aan. :-) 

    Ik weet niet of je Byron Katie kent? Lijkt me dat je weinig stressvolle gedachten over hebt als ik je reacties her en der zo lees maar wellicht toch interessant. http://www.thework.com/watch.php

    1. Ja die heb ik wel al wat leren kennen door de reacties te lezen van jou in andere artikels, dank je nog daarvoor :)

 13. En het doel van het leven is ook heel simpel volgens Bashar. 

  Follow you highest excitement, with integrity and without expectations. 

  http://www.youtube.com/watch?v=OB-NLlwzfOM 

  There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to hurt yourself, or anyone else, to get it. That’s how powerful you are.
  1. Door je hoogste opwinding te volgen, volg je als het ware je geconditioneerde illusionaire zelf dus je gedachten, dat terwijl je vredige Zelf alle antwoorden kent. Door je stille maar toch alerte observeerder te volgen in jezelf, brengt het alle antwoorden die je nodig zult hebben. Dus Bashar brengt inderdaad wel wat oplossingen maar niet de volledige volmaakte welke de ware Zelf lijkt te dienen, maar daarmee ook uiteindelijk het collectieve Zelf. Mvg.Jasper.

   1. Dat is een fundamenteel verschil wat jij en Bashar daar lijken te hebben. Hij zegt dat het simpele natuurkunde is. Alles inclusief wijzelf zijn golfbewegingen. Waar wij een hoge passie voor hebben komt omdat dat resoneert met onze eigen frequentie. Door juist de dingen te doen die het meest met ons resoneren leven we het gemakkelijkst en het meest plezierig. Hij zegt dat door continue je hoogste passie te volgen je dus het meeste jezelf wordt. En hij zegt dat dit verhaal met resonantie zowel het onstaans als organiserende principe van het universum is. In die zin is het dus het doel van het leven om zoveel mogelijk je hoogste passie te volgen omdat dit juist het beste is voor zowel voor jezelf als de rest van het universum. 

    Jij lijkt jezelf te hebben opgedeelt in verschillende zelven, ik snap dat niet helemaal. 

    1. Misschien is het slechts de interpretatie ervan Douwe, daar zou een verschil in kunnen zitten. Het opmerkelijke is dat de oplossing dan zover weg lijkt en slechts bereikbaar lijkt via het vorming van het denken, dat terwijl de oplossing juist buiten het denken kan liggen :) Bij deze een wat andere uitleg wat misschien toegankelijker zal zijn en de essentie kan raken ook voor jou, want anders heeft het slechts met interpretatie dus de gedachten vorming over iets te maken. Maar het kan ook liggen in het feit dat ik me nog niet voldoende verdiept heb in andere gedachtevormingen er zijn vele wegen…..
     Maar bij deze de volgende benadering ervan. Eckhart Tolle ~ Silencing the Mind — http://youtu.be/34fSvFWD5Ec — En daarnaast niet denigrerend of beledigend bedoeld, althans met oprechte intentie aangedragen een tweede wat directere vorm van het komen tot living in the now. Een wat eenvoudigere uitleg om de gedachten tot stilte te brengen vanuit een vraag van een vrouw beantwoord door Eckhart Tolle, hetgeen beantwoord wordt in een voornamelijk aan vrouwen gericht vrouwenprogramma , bekijk het daarom met het ware Zelf  want het kent een toepassing voor beide geslachten. De oplossing dus uitleg zelf is erg waardevol te noemen. http://youtu.be/QnZ83CSVWF8 — Het mooie is dat ook te zien is dat de talkhow hoste duidelijk erg vanuit haar gedachten leeft :) 

    2. Ik krijg het idee dat we langs elkaar heen beginnen te praten. Ik heb de afgelopen tijd vooral het advies van Bashar opgevolgd om vooral je eigen passie te volgen, met integriteit en zonder verwachtingen en ik moet zeggen dat het persoonlijk voor mij werkt als een trein. Je leven wordt een stuk opener en avontuurlijker is mijn ervaring. 

     Waarom zou je mind silencen zoals eckhart tolle voorstelt een goed of wenselijk idee zijn in jouw opinie? Als je passie daar ligt prima maar waarom is dat voor jou persoonlijk iets nastrevenswaardig? 

     Het idee van je passie volgen gaat er juist over dat iedereen verschillend is en door verschillende zaken wordt aangetrokken en in die zin iedereen dus een volkomen uniek eigen pad in zijn of haar leven heeft. Net als bij een puzzel is elk stukje uniek maar past het totale geheel aan verschillende stukjes perfect in elkaar. 

     Er is volgens het volg je passie model dus niet 1 doel wat nastrevenswaardig is voor iedereen. Wat nastrevenswaardig is is alleen te bepalen voor een individu zelf door zijn of haar eigen passie te volgen. :-)

     Voor de goede orde, uitvinden waar je passie ligt gaat het beste met je hart. Dus voelen door wat en of wie je wordt aangetrokken, enthousiast raakt. In die zin kan het zinvol zijn als je hoofd in de weg zit om eventueel stressvolle gedachten uit de weg te ruimen. Maar het is in dit vooral en en denken als je weet waar je passie ligt en naar je hart luistert is het uitermate zinvol om je hersenen erbij te hebben om je zo goed mogelijk te kunnen dienen. Je hoofd met hersenen zijn een prima dienaar.

    3. Qoute Douwe ” Ik krijg het idee dat we langs elkaar heen beginnen te praten.” End Quote.
     Nee hoor Douwe, we benaderen het slechts anders :) En je silenced je mind omdat je het vormen van je gedachten en het volgen ervan, je dan slechts gebruikt voor praktische doeleinden. Je volgt dan niet iedere impuls die je krijgt en iedere gedachte die zich vormt, maar vanuit het overzicht vanuit de stilte van het werkelijke Zelf, kun je eigenlijk nog gerichter werken. Alles wat je bezit aan kennis of wat je toevoegt aan kennis bestaat in die oorsprong in niet,  je bezit dan namelijk geen enkele gedachte, geen vorm dus ook geen tastbaar iets wat je als jezelf kunt duiden. Je bent vormloos en vanuit die leegte dus je ware zelf kun je beslissen om gedachten te volgen en keuzes te maken. Wat jij schetst zal werken als een trein ter motivatie, maar dat alles zal slechts iets toevoegen aan je conceptuele zelf.  Je ware Zelf is vormloos, als men denkt dat men wel iets is of meer toevoegt als men kennis toevoegt, voegt men als het ware slechts iets toe aan het conceptuele zelf. Vanuit de basis van het werkelijke Zelf is men de alerte observeerder van alles wat er is in het Nu, de rest is slechts een conceptuele realiteit gevormd uit de gedachten vanuit het zelf, hetgeen men niet moet verwarren is met het ware Zelf. Het ware Zelf kent geen vorm het zijn slechts je gedachten die het vorm geven dus uiteindelijk leef je dan vanuit je gedachten maar in werkelijkheid niet vanuit je ware Zelf, in de space/ruimte van het hier en nu The Now dus bestaat je conceptuele zelf helemaal niet. Om je vraag verder te beantwoorden waarom dat dat nou net zo nastrevenswaardig zal zijn de volgende uitleg.
     Als men constant leeft vanuit de gedachten verbruikt men zeer veel onnodige energie aan zaken die in het moment zelf niet relevant zouden kunnen zijn, maar dan slechts relevant zijn als men er praktisch wat mee kan of zal doen. Men gaat dan als het ware ‘even op reis’ vanuit de basis van het ware Zelf, en kan daardoor veel gerichter en alerter richting datgene gaan om dat te volgen waarvoor men kiest het te volgen, dat slechts en niet langer dan dat men ervoor kiest. Terugkomend van die korte of even wat langere reis, kan men weer onmiddellijk terugkeren in het Nu de plek waar al dat conceptuele eigenlijk niet meer bestaat. Men gebruikt dus door dan aan niks meer te denken, die leegheid te aanvaarden eigenlijk weer het volle zijn en is dus weer het ware Zelf.  De rest is in het moment Nu eigenlijk verspilde energie naast het feit dat het men eigenlijk daardoor nooit werkelijk op de plek van je ware Zelf kan zijn het Nu. The Now.  Dan leef je slechts vanuit je gedachten en ben je ze als het ware, je indentificeert jezelf met je gedachtes. Dat is een wereld van verschil te noemen :) Maar ik ga nu wat wandelen, ik vind het een uiterst boeiende discussie Douwe daar niet van maar ik ga een aantal dagen in de week wandelen dat voelt ook goed :)

    4. Toch heb ik het gevoel alsof we over twee verschillende zaken praten. Mijn ervaring is dat je mind of je gedachten tot rust brengen zeker zeer nuttig kan zijn en ik denk dat mensen als Eckhart Tolle en Byron Katie daar zeer goede informatie bij hebben en werkwijzen om dat voor elkaar te krijgen. Met hun methodes kun je al je geloven die je stress opleveren demonteren als het ware. 

     Echter uit mijn eigen ervaring is daarna je eigen inherente en intrinsieke passies vinden juist erg belangrijk om activiteit in het leven te ontplooien en die passies komen in mijn ervaring vooral vanuit het hart, dus veel centraler dan vanuit je hoofd. 

     Ik zie het, persoonlijke ontwikkeling, zelf soms als een soort drie stappenplan. 

     Eerste stap, zorg dat je je omringt met mensen die vanuit voortbestaan en overvloed denken & handelen en spoor supressieve en psychopatisch ingestelde mensen in je omgeving op en elimineer die uit je persoonlijke invloedssfeer.  

     Tweede stap, stop met het geloven van je gedachten of onderzoek ze voordat je ze gelooft en mijn ervaring is dat je als je je gedachten echt goed onderzoekt je niet langer de behoefte hebt om er ooit nog 1 van te geloven. Op die manier kun je een heel stuk maatschappelijke programering die je onbewust over hebt genomen ontdoen en kun je je eigen waarheid vinden wat overeenkomt met je persoonlijke integriteit. En dat is per persoon verschillend. De een vind honing lekker, de ander augurken, een derde vind beide heerlijk en een vierde vindt beide vies. Maar het gaat dus om het vinden van wat persoonlijk vanuit jouw standpunt op dat moment wel en niet waar is voor jou.  

     Derde stap, ondek wat je levensdoel/passies zijn en probeer zo goed mogelijk in overeenstemming hiermee te leven zodat je leven avontuurlijk, spannend en leerzaam wordt. Dit is als het ware het vervullen van je levensmissie om het zo maar even te zeggen.  

     Voor stap 2 gebruik ik zelf Byron Katie, voor stap 3 gebruik ik de methodes van Bashar. 

     In die zin zie ik wat jij zegt dus als een hulpmiddel in stap 2 maar ik zie stap 2 niet op zichzelf als einddoel. Iets wat jij wellicht wel zo lijkt te zien? 

     Maar goed dat kan voor iedereen uiteraard verschillend zijn, wellicht moeten mensen eerst stap 2 ook voldoende hebben gedaan voordat ze pas weer in staat zijn om naar hun eigen hartewensen te luisteren om zo maar te zeggen. Ik zie Bashar dus vooral als een aanvulling op Byron Katie en Tolle en iets wat in het verlengde van hun ligt en niet zozeer als een filosofie die ermee in strijd is. En en dus inplaats van of of. 

    5. Ben ik met je eens Douwe en vind het een goede onderbouwing verder. Als je voorbij het relativeren van alles kunt kijken, kan je het zowel als een einddoel als uitgangspunt zien wat de theorie van Eckhart Tolle betreft. Daar het conceptuele dus het denken zelf of in vormen denken niks toevoegt aan het Zelf in het Nu. Juist omdat al het andere aan constante verandering onderhevig is, is het Zelf altijd een gelijke vaste basic state, een staat van vredelievende rust is omdat er geen gedachten zijn, of vorming of concepten het is wat het is, Het Zelf.  Mvg.Jasper.

    6. In dat ‘niets’ komen gedachten op en concepten. Laatst kwam er bij mij de gedachte op dat ik ‘het ware Zelf’ ontdekt had. Dat bleek achteraf maar een gedachte te zijn. (eventjes Jasper plagen …:) )

 14. In het licht van het filosofisch beredeneerbaar verlengde, van de verbazingwekkend opzienbarende ontdekking, van het nut van het gebruik van logica, ligt de conclusie dat logica zichzelf programmeerd.

 15. Mooi artikel van Grenswetenschap over deze materie. 
  http://grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=9780

  Als toekomstig minister van Buitenaardse betrekkingen heb ik mij in een verloren uurtje ingeleefd in de rol. Daarbij heb ik om een buitenaardse beschaving te begrijpen de rollen omgedraaid. Immers het is eenvoudiger voor te stellen hoe wij een andere beschaving zouden ontdekken en benaderen dan een andere mentaliteit aan te nemen. Ik geloof niet zo heel erg dat andere beschavingen ofwel hulpvaardige super aliens zijn, ofwel moordzuchtige rovers. Dat is te veel het dualisme wat onze wereld al lang in zijn greep heeft. Dus typeer ik een buitenaardse beschaving net als de onze. Maar wel met een kleine voorsprong, namelijk de ontwikkelde warp motor.

  Doordat de voorsprong klein is, is het idee ook makkelijker vorm te geven. Voor het gemak ga ik ervan uit dat het schip is gebouwd en goed getest. En ja, het werkt en ook de terugreis blijkt mogelijk zonder enorme tijdverschuiving. Hoe, daar laat ik mij even niet mee in.

  En toen was het tijd voor een bemande missie naar een ander zonnestelsel. Bemand omdat het simpelweg makkelijker te controleren is. Immers waar het mogelijk is gebleken om de ruimte-tijdskromme zo te doorbreken dat reizen mogelijk is, zijn wij nog niet zo ver dat wij ook onbemande voertuigen over die afstand commando’s kunnen geven.
  Een bemande missie kan sneller reageren en kan alle commando’s direct uitvoeren zonder de noodzaak van communicatie. Natuurlijk houdt dit het risico in van verlies van de bemanning. Maar dit risico hebben we ook genomen met de maanreizen, en er zijn zeker astronauten te vinden die deze stap willen maken, ongeacht het risico.

  Buiten de bemanning zit het voertuig vol met scanapparatuur om het zonnestelsel zo goed mogelijk in kaart te brengen. En voordat zij op weg gaan krijgt de bemanning een geheime instructie. Indien de scanners aangeven dat er op de bestemming een intelligente beschaving woont, zet dan de scanners volledig aan, draai zo snel mogelijk om en keer terug zonder de missie af te maken.

  Eerder dan verwacht keerde de missie terug. De astronauten werden afgezonderd en gedebrieft buiten het bereik van de media. Een persconferentie gaf een nietszeggende verklaring, het nieuws werd pas langzaam naar buiten gebracht gedurende het vervolg. Hoe, dat is niet mijn vakgebied.

  Nu is het zaak om deze beschaving te doorgronden en te benaderen. De eerste snelle terugkeer was gedaan met name uit het oogpunt van veiligheid. Immers als de andere beschaving technisch verder was en ons zou ontdekken zou dat grote gevolgen kunnen hebben. Vandaar de opdracht om er zo snel mogelijk vandoor te gaan, hopelijk zonder te zijn opgemerkt.
  Gelukkig blijkt uit de data dat de ontdekte beschaving nog geen interplanetaire schepen heeft hangen, zelfs geen satellieten. Wel zijn er signalen opgevangen vergelijkbaar aan onze radio, en was er duidelijk een technologie zichtbaar. Dit betekent dat het plan opgesteld werd met een aantal fasen.

  Fase 1: verkenning stelsel. In deze fase wordt het zonnestelsel van de beschaving vanaf afstand doorgrond. Dit wordt gedaan door het schip te positioneren op een wijze dat het vanaf de planeet onzichtbaar blijft. Deze verkenning is belangrijk om te weten of er nog meer leven aanwezig is, en welke bronnen verder in het stelsel voorkomen.

  Fase 2: verkenning beschaving. In de tweede fase wordt er geprobeerd het technologische en beschavingsniveau in kaart te brengen. Dit zonder contact te maken, en zo veel als maar enigszins mogelijk zonder op te vallen als een kunstmatig fenomeen. 

  Fase 3: analyse. Dit zal met name op onze planeet gebeuren aan de hand van de verzamelde gegevens. Er wordt in kaart gebracht hoe de beschaving in elkaar steekt, wat de kansen en bedreigingen zijn, welke natuurlijk bronnen de beschaving heeft. En natuurlijk wat het nut van de bronnen in dit zonnestelsel voor ons is.

  Fase 4: controle. Aangezien wij zelf weten dat onze televisie-uitzendingen bij verkeerde interpretatie voor een volledig onjuist beeld kunnen zorgen, moet er een controle plaats vinden. Dit betekent dat wij ter voorbereiding op een contact dichter bij de beschaving moeten geraken, onze technologie gebruikend om buiten bereik te blijven.

  Fase 5: besluitvorming. Aan de hand van de analyse en bevestigende controle, wordt het besluit genomen of wij een werkelijk contact willen leggen. Dit op basis van of wij er een meerwaarde voor vinden, en of het mogelijk zou zijn een samenwerking op te zetten. Afhankelijk van de bevindingen kunnen we besluiten om geen verder contact te nemen, direct contact te leggen of af te wachten.

  Fase 6: eerste contact. Door de analyse en controle is het bekend wie de grootste leiders van de beschaving zijn. Een eerste contact zal dan ook met hen moeten worden opgenomen. Dit moet gebeuren in het geheim, zodat de betreffende leiders er oor kunnen kiezen om het al of niet bekend te maken.

  Fase 7: samenwerking. Vanuit het eerste contact moet een samenwerking worden opgezet. Daarbij moeten wij beslissen of en zo ja hoe wij informatie geven over onze technologie, en wat wij daar voor terug krijgen. Immers handel blijft de voornaamste drijfveer om samen te werken voor onze beschaving.

  Volgens sommigen zijn wij met andere beschavingen ergens tussen fase 6 en 7. Volgens anderen is hooguit fase 2 van toepassing, als er al zoiets bestaat als de mogelijkheid van interplanetair reizen. Ik doe daar hier geen uitspraak over maar geef aan hoe een andere beschaving die niet ver van onze mentaliteit staat om zou kunnen gaan met deze materie.

  1. Een geweldig stukje omtrend dit onderwerp, echter wel omschreven vanuit  onze perspectief. Ik zelf denk echter dat zelfs fase 1 niet aan de orde is, dit vanwege de problemen die je al min of meer benoemt in je stukje.

 16. Beste mensen, wordt wakker! Het menselijk ras stamt rechtstreeks af van buitenaardse voorvaders, de Annunaki (lees Zacharia Sitchen). Deze en andere EBE-beschavingen zijn altijd al aanwezig geweest op aarde. Enkele rassen zien er vrijwel gelijk uit als de homo sapiens sapiens en gaan moeiteloos en onherkenbaar op in de mensenmassa (nordics, tall whites, pleiadians,…). Enkele andere rassen zoals de greys, draconian en reptilians hebben kwade bedoelingen. Zij werken samen met corrupte (onderdelen/facties) van overheden, CIA, koningshuizen, vaticaan, mainstream media, multinationals, etc. etc. , welke de mensheid hebben duizenden jaren lang belazerd en deze feiten onderdrukt. De wereld en de samenleving is absoluut NIET wat het is of zoals we het nu (kunnen) zien, de hedendaagse technologie (o.a. energie, medicatie) is evenzo exclusief voorbehouden aan de elite.

  Momenteel vind er actieve intergalactische interventie plaats om de zwaar verstoorde balans weer in evenwicht te brengen, zodat we in ieder geval de KEUZE hebben om een bepaalde samenleving te kiezen en ontwikkelen (herverdeling rijkdom). Die “keuze” hebben we nooit gekregen door de vele leugens en corruptie van de NWO elite (multinationals, olie-industrie, militair-industrieel complex, big pharma, media). Eisenhower is in 1954 (gedwongen) in zee gegaan met kwaadwillende ET rassen, nadat hij vlak daarvoor de samenwerking met goedwillende ET rassen afwees. Iets dergelijks is ook in Rusland gebeurd. In zijn afscheidsspeech wees hij al op het gevaar van het militair-industrieel complex. Beluister ook eens de toespraak van Kennedy in 1961 vlak na zijn verkiezing, hij wilde dit toen al aanpakken (werd vermoord door Dulles broers en Lyndon Johnson en CIA).
  In uiterlijk 2017 moet de balans zijn hersteld en wordt open contact mogelijk. Er zijn momenteel al enkele berichten die “zelfs” de mainstream media halen over corruptie en pedofilie parties van bankiers en politici.

  Mijn advies: ga op onderzoek. Enkele referenties om na te pluizen: Simon Parkes, Stanton Friedman, Steven Greer, Project Camelot, Roger Leir, Timothy Good, Steven Basset, Richard Dolan, Richard Hoagland, John Lear, Bob Dean, Paul Hellyer, David Icke, Marshal Vian Summers (exopolitics), etc.etc.

  Ik wens u allen veel leesplezier! En vooral: WORDT WAKKER !!

Laat een reactie achter