Als jij koning zou zijn

In dit filmpje wordt helder uitgelegd dat geen enkele bestuursvorm dat gebaseerd is op het hebben van een heersende klasse, en daarmee het automatisch hebben van een overheerste klasse, wenselijke resultaten kan opleveren. Dit geld ook voor een democratie waarin een heersende klasse gekozen zou worden door het volk.

Hoe verlicht de (gekozen) heersers zelf ook moge zijn en hoe goed de intenties en bedoelingen van die heersende klasse ook moge zijn. Uiteindelijk werkt een heersende klasse altijd suppressief en onderdrukkend omdat een heersende klasse alleen kan blijven bestaan door het continue initieren van geweld tegen de overheerste klasse. Een heersende klasse schendt continue het Non-Aggressie Principe, en maakt zichzelf daarmee per defintie moreel verwerpelijk.

In dit filmpje – If You Were King – wordt helder uiteengezet tegen welke problemen de (gekozen) heersende klasse altijd oploopt.

 

Wat denken mensen, vergeet het filmpje iets? Is er wellicht toch een manier om heerser te zijn zonder geweld te hoeven initieren tegenover de onderdanen?

Zou jij wel een goede koning of koningin kunnen zijn?

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Youtube kanaal Larken Rose
-) The Story of the Tiny Dot
-) The Non Aggression Principle
-) Larken Rose in de rol van een Statist
-) De plantage van koning Willem
-) Als jij koning zou zijn
-) Intensieve menshouderij
-) Josie The Outlaw over zelfeigenaarschap
-) Discussie over Voluntarism vs Authority
-) Lezingenserie over The Natural Law or The Real Law of Attraction door Mark Passio
-) Het einde van al het kwaad, een boek van Jeremy Locke
-) Het meest gevaarlijke (bij)geloof, een boek van Larken Rose
-) In het licht van voortbestaan
-) Bashar, volg je hoogst passie met integriteit en zonder verwachtingen

(Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennisen, collega`s, etc. Graag zelfs hoe meer mensen dit weten hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen zich er verder in kunnen verdiepen als ze willen.)

Spreekt dit idee je aan? Verspreid het dan vooral onder je vrienden, familie, collegas, etc!
Spreekt dit idee je aan? Verspreid het dan vooral onder je vrienden, familie, collegas, etc!

10 gedachten over “Als jij koning zou zijn”

 1. pieter-stuurman

  Ja, dat zou kunnen. Zonder overheid zullen mensen hun doen (en laten) kiezen op basis van wat ze graag willen en wat mogelijk is. In plaats van wat ze opgedragen of verboden wordt. En omdat mensen inventief zijn, zullen ze inventieve oplossingen bedenken.

  1. Het idee erachter is op zich wel logisch binnen de statist box en in die zin ligt het het dichste bij de waarheid binnen wat mogelijk is in de box van Statism. 

   Van buiten die box bekeken is het idd absurd maar niet minder absurd dan dat staten het recht hebben om geweld te initieren. :)

 2. Lijkt me meer het gevolg van het nalaten van bepaalde handelingen maar kan me hier ook wel in vinden. Maar zie voorlopig niets veranderen, ondanks alle info en overduidelijke bewijzen dat we op het verkeerde spoor zitten. Daar gaat ook dit filmpje niets aan veranderen, maar het is weer een druppel. Dat dan wel weer.
   

 3. Een goed voorbeeld voor een andersoortig leiderschap is Gandhi. Je hebt dan geen privileges, en leeft zelf het goed voorbeeld, maar geniet veel steun vanuit het volk.  Maar hij werd doodgeschoten, waarschijnlijk omdat hij door zijn groeiende populariteit een bedreiging werd voor het establishment – en dat bevestigd ook al weer, hetgeen het filmpje wil laten zien.
  Maar een ander oplossing is wellicht, als je structuren kunt schapen, en een constitutie in het leven roepen die de massa goedkeurt, en die jezelf tegelijk als persoon vervangbaar maakt. Een koning die verkozen kan worden. Maar het genieten van dure privileges is ook dan een no-no.

  1. Wat ook zou kunnen helpen is dat mensen massaal begrijpen dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun geloven, gedachten, emoties, morele afwegingen en handelingen. Dat mensen kortom alleen nog maar inspirerende leiders gaan volgen en ophouden overheersers te steunen die parasiteren op het volk. 

   Overigens zal dat automatisch dichter bij komen. We zien dat grote bedrijven nu al amper belasting betalen en via cryptocurrencies en lokale geldsystemen wordt het ook telkens moeilijk voor heersers om zo dus van gewone burgers te stelen. 

Laat een reactie achter