Intensieve menshouderij

Moderne menshouderij

Er is de afgelopen tijd een boel bekend geworden over het economische systeem. Hoewel ik het een bizar systeem vind is het toch moelijk de mensen die het uitgevonden hebben niet een groot compliment te geven. Het is niet zo heel gemakkelijk om een systeem te ontwikkelen waarbij mensen, de slimste diersoort op aarde(?), met hele landen tegelijk  kunnen worden uitgemolken. En dit op een manier dat ze het zelf niet doorhebben en sterker nog, denken dat het systeem in hun voordeel werkt waardoor ze als het ware hun eigen systeem van onderdrukking beschermen. Dat is als je ethiek even buiten beschouwing laat toch zeker visionair te noemen.

Simpelweg door het ruilmiddel wat mensen gebruiken; geld, te monopoliseren kun je effectief iedereen die dat systeem gebruikt parasiteren. Mijn complimenten, het is subtiel, charmant en bizar effectief. Daarom, ter ere van dit effectieve uitbatingsmodel van mensen deze prachtige inzichtelijke documentaire: The Handbook of Human Ownership, A Manual for New Taxfarmers.

 

Die Sheople Die
Daarnaast een prachtig ander boek wat ik iedereen kan aanraden en op een pijnlijke manier duidelijk maakt dat we toch ook echt zelf voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het systeem waar we momenteel in zitten. Het heeft de ietwat provocerende titel: “Die Sheeple Die” en geeft bijzondere, alhoewel zo nu en dan ietwat controversiële inzichten. Wel maakt hij duidelijk dat macht altijd gegeven wordt. Om terug te komen op de economische crisis klopt dit natuurlijk ook volledig. Zolang wij allemaal blijven geloven dat we alleen zaken met elkaar kunnen uitruilen in de Euro geven we met zijn allen de macht aan dat systeem door onze eigen goederen en diensten ook in die valuta aan te bieden. En zolang we vrolijk rente blijven betalen over onze hypotheken en bedrijfsleningen en onze overheid over staatsleningen dan betalen we heel effectief mee aan dit systeem waar de meesten van ons de lasten van ondervinden. Maar waarom accepteren we dat monopolie eigenlijk en waarom accepteren we dat private banken blijkbaar de productie van hele landen mogen afromen door de werking van rente? Gedeeltelijk omdat we het huidige systeem blijkbaar wel prima vinden, als we wat anders willen moeten we er immers zelf werk in steken. In het artikel 3 praktische oplossingen voor meer economische veerkracht worden een aantal alternatieven besproken zodat de mensen die willen, een aantal mogelijkheden hebben om het monopolie van de Euro als enige ruilmiddel te doorbreken.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Youtube kanaal Larken Rose
-) The Story of the Tiny Dot
-) The Non Aggression Principle
-) Larken Rose in de rol van een Statist
-) De plantage van koning Willem
-) Als jij koning zou zijn
-) Intensieve menshouderij
-) Josie The Outlaw over zelfeigenaarschap
-) Discussie over Voluntarism vs Authority
-) Lezingenserie over The Natural Law or The Real Law of Attraction door Mark Passio
-) Het einde van al het kwaad, een boek van Jeremy Locke
-) Het meest gevaarlijke (bij)geloof, een boek van Larken Rose
-) In het licht van voortbestaan
-) Bashar, volg je hoogst passie met integriteit en zonder verwachtingen

7 gedachten over “Intensieve menshouderij”

 1. Het bewustzijn dat wij heel subtiel constant genaaid worden begint nu dankzij “Zeitgeist”, internet, de Occupiers etc. langzaamaan steeds meer en meer door te dringen.
  Het is toch niet te geloven dat ondanks dat ondanks de vooruitgang er tegenwoordig twee ouders moeten werken, hun kids naar de crèche moeten brengen, en dan nog een leven van minder kwaliteit hebben dan hun ouders, waarbij het salaris van één kostwinner voldoende was om een huis te kopen, en een groot gezin te onderhouden.
  En waar blijven al de voordelen van automatisering, schaalvergroting enz.
  Ik zou nog willen toevoegen aan jouw rijtje:
  -Zorg dat het volk onderling verdeeld blijft (multiculti)
  -dwing solidariteit af en geef schuldgevoel
  -controleer het volk via de belastingdienst
  -hou het volk kort, door zaken schaars en duur te houden (benzine, energie)
  Iemand wilde benzinemaatschappij BP gaan boycotten bij wijze van signaal, maar zoals altijd kreeg hij nul respons, en blijkbaar is het water het Ned. volk nog niet tot de lippen gestegen en blijft het bij wat mokken op internet.
  En als er dan eens een keertje een protest van de grond komt, blijft het bij een ludiek speldeprikje, waar de elite totaal geen last van heeft, integendeel juist meehelpt aan het grote plan van verdeel en heers.
  Als middenklasse in Nederland ben je goed de sjaak.
  De onderklasse rukt desnoods de energiemeter uit de muur, maar als oppassend Vinex bewoner doe je zoiets niet.
  Klagen, Bukken en Slikken, dat is de nederlander anno nu.
  Hoewel een heleboel jongere hoogopgeleiden gaan emigreren.
  Kun je nagaan, het op drie na rijkste land ter wereld ontvluchten, vanwege de verstikkende, agressieve sfeer, en de inhalige en betuttelende overheid.

 2. Iedereen van ons is groot gebracht met dit systeem, alleen nu gaan we pas beseffen hoe corrupt dit systeem wel niet is en zijn we nog er over nadenken hoe we dit op een andere manier kunnen invullen. Maar bijna iedereen wil toch deze luxe behouden die we nu hebben, oké de kanttekeningen zijn dat wij burgers wel hier de hoofdprijs voor betalen, die met dwang en afpersing tot stand komt. Zolang vele nog denken dat zij er voordeel bij dit systeem kunnen behalen, zal er weinig tot niets veranderen. Maar als ze zelf getroffen worden met de harde werkelijkheid komt er (misschien) verandering in hun gedachten. Eerder niet.

 3.  

  “Men wil iedereen verplichten om te werken terwijl men eigenlijk zeer goed weet dat er niet voor iedereen jobs ter beschikking zijn. Men weet zeer goed dat de tijd van de volledige tewerkstelling achter ons ligt. Tezelfdertijd zegt hij dat we alsmaar meer moeten consumeren terwijl we weten dat het ons niet gelukkiger maakt.”

   

  Van de Franse filosoof, socioloog en journalist André Gorz. Zie:

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/01/17/naar-een-nieuwe-economie 

   

   

 4. zeg de waarheid en de nederlander is verzadigd moet opeens naar afspraak of moet toevallig iemand nog bellen : opmerkelijk niet waar!!
  opleggen van regels en wetten zijn nee-derlanders bedreven in? zogenaamde vrijkeuzes aanbieden – als jij niet doet wat ik wil dan ga ik actie ondernemen? is dit niet superior gedrag : jij moet aan mijn overeenkomsten vervullen of anders dan>>> dreigementen = voc=mentaliteiten .
  al met al noemt de nee-derlander zich enorm tolererend opgesteld : zie wat hierboven geschreven is aan de leeseraar!
  wraakzuchitg als jij niet meewerkt aan de nederlandse ideologieen
  tegenargumenten je past je niet aan? 
  nederlanders zijn bedreven in circelbeleid a tm z ::
  valse vrijheidkeuzes voorleggen ; je hebt nl geen keus .- je krijgt niet eens een keus want die hebben ze al voor je gemaakt!
  valse bescheidenheid ; voordoen als willen samenwerken –
  nederlandse strategieen > vooropgezette plannenelogieen is al voor je uitgestippeld == valsstrik van vrije keuses / alsof je ruime pakket krijgt van kiesmogenlijkheden ….
  het is een valkuil waar nederlanders hun wensen er doorheen drukken …
  werkmethodes -werkwijzes valse conversatievoeren …..win-winsituatie opgezet.
  nederlanders bieden je nl. geen vrijheid …
  anders kan je neeh beantwoorden en er zijt vrede.
  idd dat kunnen nederlanders niet ; accepteren van neeh
  neeh ; gaan nederlanders je opzettelijk tegenwerken en wraakzuchtig handelen…
  dat is waregezicht van superior volk eurofielen……..
   
  ze doen alles er aan om waarheid wegtemoffelen??
  het opdringen en afpersen zijn nederlanders bedreven in ….
  al die regels bedacht ? waar komt de tijd vandaan ? als je werkelijk druk bent met werken huishouden eten voorbereiden kleding wassen kinderen ophalen enzvrt….. idd rijke mannen die zich vervelen en geen blaren op hun handen hebben , dit kaliber mannen creeren …..
  afpersende wetten /belastingen heffingen en andere ongein … is het nodig volk ? neeh wie verrrijken zichzelf ? de toplieden …
  ga lekker verder slapen en niks doen …..
  van mannen kan je alleen ellende verwachten en tegenstrevend ideologieen…..
  niet waar: bewijs tegendeel maar mannen… script echo written:
  moderatoren -operator beleid uitbannen en uitsluiten string … input element syntaxen commando-lines… activeer en deactiveer script written . weigeren of toestemmingeven beleid  == meer dan dat is pc niet : if. els -12-3-4 pogingen dan kappen er mee … pc is zeer simpel  .. aanvragen terugzenden en openen en sluiten headers en alle editors en convertes  copy past-beleid …..
  webpagina veranderen : moet niet moeilijk zijn proxy server or thor ;;;
  = aen b dan is a = true  reply if b = c dan is b untrue en ga zo maar door met mannelijke ziekelijke pogingen proef mogenlijke berekeningen …
  wat als dit en dat gebeurd dan …. ~ jullie mannelijke stellingen verdorven projecten en verdoemd om te mislukken
  jullie tunnelvisie en agressieviteiten kan dit niet doorzien !!
  kortzichtigheid en bekrompheid = .>> zeer groot >>> ^
  kan het anders > ?? — ja dat kan reply mannen willen niet !!  
  hello world> wake up call ; dail script written java/html/c++/php/ andere source traffic network layers applications..host or tracert ping ip ..netsta- 
  fight for your right ; god see all !! 
  …… satan en zijn afperisng beleid ? wie o h wie zijn dat dan? zeker kinderen ? dhuu mannen waar bevinden die zich dan ? idd op collega van je …..
  hij die je groet in de wandelgangen en over je roddelt ……achter je rug om 
  en je wegwerkt idd hij is dat !!! je fijne collega die in de avonduurtjes katjes wurgt of vrouwen verkracht ,,, en je in de ochtend uren groet , idd je collega hij met colbertje aan of andere rare rijke dure merk kledingdracht  codes ……
  http:// >  shell hello world ; wake up dreamers …
   
  struiszand strategieen toepassen zijn nee-derlanders bedreven in …..2012 – onthul de ware mannen gezichten !!satan 
   

 5. intensieve menshouderij, wat een sterke uitdrukking!! (ik kende hem nog niet)
   
  in de intensieve veehouderij kom je plaatjes tegen als bij dit artikel, geen dier heeft daar ook nog een naam; met elkaar zijn we immers niemand. Zo gaat de intensieve boer ook met zijn beesten om, ……. net als de duivel.
   
  Als we zouden erkennen dat onze brein niet ons ik is, maar dat we een eeuwig wezen zijn en ons brein slechts een orgaan met een bepaalde functie; als we zouden erkennen dat we best nog wel wat met onze vrije wil kunnen doen, voor het te laat is; als we zouden erkennen dat we nog  mogelijkheden hebben buiten ons, om de situatie te veranderen, door Hem te gaan volgen, welke ons vandaag heeft vrijgekocht van de bovengenoemde slavernij (als we daarmee dankbaar willen instemmen !), ja, dan gaan we een gouden toekomst tegemoet.
   
  Wordt het hier dan niet een slavernij als nooit tevoren, en het ook nadien nooit meer zijn zal? Ja dat wordt het wel; griezelig veel ontwikkelingen om ons heen wijzen daarop, ….. maar niet voor ons, ….. als we willen!

  Net als de dieren in de intensieve veehouderij, krijgt iedereen straks een stempel of zo iets, op voorhoofd of hand, (de technieken liggen gereed) met een nummer er op. En ik begin steeds banger te worden dat ze nog allemaal hetzelfde nummer krijgen ook, omdat ze zelf niemand meer mogen zijn, (net als eierkolen, welke wel op paaseieren mogen lijken, maar een andere bestemming hebben) een zelfde nummer; 666, dat van hun baas.
   
  Is daar een ontsnapping aan? Meer nog; alles waar de visionairen op deze site koortsachtig naar zoeken om daar heen te kunnen klimmen (en reken er op dat ze het een eind zullen kunnen schoppen hoor!) wordt ons straks zomaar in de schoot geworpen, en nog veel meer! (wat geen oog heeft gezien en in geen mensenhart is opgekomen, wat Hij heeft bereid, degenen die ………)
  De vrijkaartjes worden vandaag ‘gedrukt’. (uitgeperst eigenlijk)
   
  Sorry Archi, dit moest ik even kwijt, door iets dat van buiten mijn eigen hersens tot mij kwam. (niet buiten mijn vrije wil om, overigens)
   
  @ Niek : op mijn leeftijd heeft men heel die ontwikkeling meegemaakt. Ik trouwde op mijn 20e en kocht op mijn 23e m’n eerste huis, met twee kinderen en een vrouw die voor hen zorgde. ik had mijn avond-mbo opleiding nog niet voltooid, maar zuinig als we na de oorlog waren, het was allemaal goed te doen. (met een hogere macht welke ons verstandig deed handelen achter (boven) ons.)

  Toen liet men zich binnen het feminisme verleiden om ook mee te willen tellen in de maatschappij, door als vrije moeder over te stappen naar het loonslavengebeuren.
  In het communistische Rusland had men dat al 50 jaar eerder ‘uitgevonden’.
  Kassa voor de belasting uiteraard, welke toen verzwaard kon worden.
  Door die druk geleidelijk op te voeren, dwong de roverheid ook de zich niet zo nodig zelfverwerkelijkende vrouwen om loonmelkkoe te worden.
   
  Nu de overbodige banen (buiten het good old boys netwerk) moeten vervallen vanwege de rentebetalingsarmoe, hebben we een nieuw wapen tegen de goedwillende middenklasse : hoog opgevoerde concurrentiestrijd. (marktwerking) Daar gaat straks ook weer veel geld uitgeperst worden.

  En hoe lager we de uitkeringen maken, hoe meer druk op de ketel van strijd om de nog beschikbare banen, ook die van al decennia gesettelde arbeidskrachten.
  30 jaar goed gefunctioneerd hebben is straks geen pre meer naar de concurrentie toe. Naar een leuke beloning toegegroeid zijn, wordt zelfs gevaarlijk voor jouw continuïteit op de arbeidsmarkt. (demoveren zal ook opleven)
   
  CAO’s behoren straks weer bij vroeger. Het credo ‘ieder voor zich en god voor ons allen’ in een zich meer individualiserende wereld, gaat weer hoogtij vieren als de vakbonden uitgespeeld zullen zijn. Intensieve menshouderij kan immers het beste gedijen als mensen zich niet meer organiseren tegen de uitbuiters?
   
  Moet je je voorstellen wat het zou geven als alle intensief gehouden koeien opstonden tegen de boer! Dan zou slechts hen deels uitmoorden of zo nog redding geven aan de uitbuiter, lijkt mij.
   

 6. Goede titel, maar niet zelf bedacht. Er is namelijk ook een boek van Jaap Peters uit 2004 met dezelfde titel. Wat overigens wel goed aansluit bij dit artikel die goed is. Het boek gaat over het volgende thema:
  Dit boek gaat over de wijze waarop wij organisaties inrichten; hoe produceren wij het organiseren? Organisaties worden ingericht volgens bepaalde principes. Daarbij is sprake van een systematisch wegnemen van vrijheidsgraden van de medewerkers op de werkvloer als standaard organisatiepatroon, al dan niet met behulp van ict, terwijl het topmanagement/het regime zich juist steeds meer vrijheidsgraden toe-eigent. Tevens belicht dit boek de gevolgen daarvan. Mensen worden niet ziek van werken, wel van de wijze waarop werk is georganiseerd.

Laat een reactie achter