Een cirkel met een diameter van ongeveer 3000 km bepaalt van hoe ver een avatar bediend kan worden.

PVV start Meldpunt Illegale Avatars

Vergeet illegale werkzoekende Polen. Dat is zoooo 2000’s. De toekomstige bedreiging voor de werkgelegenheid van Nederlandse werknemers komt uit heel andere hoek. Zal de politiek hier op tijd een antwoord op verzinnen?

Avatar vervangt gastarbeider
Traditionele gastarbeiders moeten van huis en haard verhuizen om in een ver, doorgaans veel kouder en ongastvrij land, te werken. Ze brengen maanden of zelfs vele jaren door in het rijke West-Europa in de hoop voldoende bij elkaar te sparen om de droom van hun familie, zoals een huis, te realiseren. De migratie vanuit arme, traditionele landen naar het rijke westen brengt de nodige sociale spanningen met zich mee. Partijen als de PVV zijn groot geworden door de aandacht te vestigen op deze spanningen met als voorlopig hoogte- of dieptepunt het Meldpunt Oost-Europeanen.

Een cirkel met een diameter van ongeveer 3000 km bepaalt van hoe ver een avatar bediend kan worden.
Een cirkel met een diameter van ongeveer 3000 km bepaalt van hoe ver een avatar bediend kan worden.

Avatars gaan hier radicaal verandering in brengen. Door de oprukkende informatietechnologie is het nu namelijk mogelijk om een robotlichaam door een mens te laten besturen die zich op duizenden kilometers afstand beschikt. Camera’s in het robotlichaam leveren beeld en bewegingen van de operator besturen het robotlichaam. De technische limiet voor real-life besturing ligt op ongeveer 3000 km. Op afstanden hoger dan deze limiet wordt de tijdsvertraging – althans in theorie – hinderlijk voor de operator, hoewel bij minder kritische toepassingen, bijvoorbeeld bewakingsdiensten, ook veel grotere afstanden mogelijk zijn. Waarnemers in de industrie verwachten dat over tien jaar teleoperatie – werken vanaf ver – een grote vlucht zal hebben genomen.

Grote voordelen voor werkgevers
Dat is logisch. De voordelen liegen er niet om. Werken wordt veel veiliger, werkgevers kunnen veel lagere lonen uitbetalen en werkgevers kunnen op hun kostbare machines dag en nacht door laten werken door hun avatars. Om te beginnen zullen de avatars ingezet worden op plaatsen waar mensen hun leven op het spel zetten, zoals in beschadigde kerncentrales zoals in Fukushima of in vulkanen. Naarmate door massaproductie de nu nog zeer hoge kosten per robot dalen, zullen steeds meer toepassingen worden geopend.
Op dit moment is er een groot tekort aan vrachtwagenchauffeurs in Duitsland. Waarschijnlijk worden over tien jaar veel Duitse vrachtwagens bestuurd vanuit Bulgarije, Marokko of Oekraïne. ME’ers, via de EUGENDFOR overeenkomst ingeschakeld, meppen vanuit een tele-operating centrum in Istanbul de vele werkloze betogers in elkaar en een ploeg Indiërs vervangt de nachtploeg bij Corus. De Roemenen worden niet meer met busjes naar de aspergevelden gereden, maar bedienen vanuit Iasi een geautomatiseerde plukrobot met nachtzicht.

Partij Voor Vlees (en bloed)
Kortom: de maatschappij ziet er over tien jaar behoorlijk veel anders uit dan nu als deze trend doorzet. Mogelijk zal er tegen die tijd een nieuwe politieke partij op worden gericht, de Partij Voor Vlees, die een meldpunt Illegale Avatars zal oprichten. Wie weet worden er ook sabotageacties gepleegd. Een andere mogelijkheid is uiteraard avatar-criminaliteit. Zo kan een hacker of terrorist een avatar overnemen en zo een chemische fabriek gijzelen. Inbrekers kunnen met een drone of een kleine op afstand bedienbare kruipende avatar juwelen en andere kostbare kleinoden weggrissen.

Lees ook:
De toekomst van werk
Toekomstige arbeidsmigrant werkt vanaf thuisland
Video: telepresence robot in actie

Bron:
The Avatar Economy, MIT Technology Review, 2012

11 gedachten over “PVV start Meldpunt Illegale Avatars”

 1. Déglobalisatie is Hoogst Belangrijk om verdere ontwrichtingen OP ALLE Gebied  te Voorkomen. Boetes op vliegtuigen&vervoer&schepen  die product van verder dan 400 km halen/brengen.Boetes voor werknemers van verder dan 400 km. Accijns Douane en brandstofbarrieres naar china turkeye azerbadjan israel pakistan india midden oosten afrika En Bevoordelingen Naar Rusland USA Engeland Scandinavie Europa.

 2. Machines inzetten waar voor mensenlevens ongunstige omstandigheden heersen, goed idee. Machines inzetten om werknemers goedkoop te vervangen, leidt tot een globale ramp. Sabotage zal aan de orde van de dag plaatsvinden op onvoorspelbare wijze, en grote industriële ongelukken veroorzaken in bewoonde gebieden.

    1. Als je er last van heb zeg je het maar hoor, heb ik tenminste wat te lachen.

 3. Enige risicoanalyse “Altijd als Enige Waar en overgebleven Gebleken”  waarmee We zitten is over wie de winsten weelden en voordelen er van wegzuigen en Wié er weer eens met de Gevolgen schuld schulden rekeningen en al te vaak onherstelbare Schaden over blijven na afkluiven en weg gooien. Als dit gepolariseerd genoeg kan plaatsvinden kunnen We er donder op zeggen dat het komt.

  Overwegend worden Landen en Volken dermatig afgeperst voor een klein beetje naakte tijdelijke werkgelegenheid of insinuatie er van als bij de jsffighter of anders al helemaal niets dat Het een Raadsel is dat niet Beter Alles Maar Genationaliseerd Zou Worden. Alle banken instanties nutsbedrijf grootbedrijf media google facebook twitter krantenconcerns Hebben Toch al Dermatig doopcelen en strafbladen  Naast hun hobbies als miljardenfrauden genocidenplegen oorlogshitsen Milieu en Mensheid drogeren vergiftigen bedonderen beliegen bedriegen bedreigen Schaden saboteren mafiasamenwerkingen en samenspan dat ze Zonder Meer Allen Geconfisceerd Kunnen Worden Incluis Alle persoonlijke bezittingen Waarden en Eigendommen van eigenaren en families en de eigenaren in de Cel op de Lethall Dose Mogen Wachten. 

  Kan Voor burgemeesters bestuurders hoge en hoogste ambtenaren staatssecretarissen(was er een die Zelfs gilde  “” als ze het niet meer kunnen betalen worden Ze maar hoeren””… en kwam 2009-2010 nog in de kamer kernenergie aanprijzen en eerder al riep dat Afgekeurden “maar aanstellers”  zijn Terwlijk 1 na Ander Door en en soort Zelfmoord Pleegden tot en met Zelfverbrandingen voor gemeentehuizen aan toe)  hoogleraren(genocidegif& vaccin handlanger fouchier die Ons net nog met een vogelgriepbacterie bedreigde)  directeuren(deltanuts dat met landurig onttrekking gelden Klanten inkoop in waterleidingsbedrijf financieerde en 100 miljoen energiebelasting  weg kliste aan een nu al Bij Voorbaat Geweten Niet te Werken Frauduleus zout/brakwater energieproef(Terwijl We Op al 42 jaar verzwegen 180°C Zitten Ken Je Dat?))  …rechters ovjs leden hoge raad advocaten hogen en hoogste ambtenaren (ALLEN commisarissen bij ALLE decennialang plunderende rovende misdrijfplegende bedrijven instanties verzekeringen pensioenfondsen banken universiteiten en 52% Vals academisch diplomas hebbende…zo al Ambts Eeds Beroeps  Strafrechtelijke  en inkomensfrauden)  ook Gelden Daar dezen gebruikelijk regelrecht mede misdrijf Plegende familie mafialeden van die bankster en industrie eliten Zijn en Zo al betrokken bij de distributies van hun heroine en Kinder misbruiken.

   En Als Ik Verneem dat een bankstermafiaheroine  distribuerende ron miltenburg(krikkegate en Militair Plantinga) echtgenoot van een burgemeester krikke op een politieconferentie  te chicago 2004 zégt” pak hun Vrouwen pak hun Kinderen” alvorens ze per 2004 en 2009 met in totaal 200.000 mafialeden der bankstermafia naar Nederland verzonden werden om de overheid besturen instanties media ambtenarij politiek en diensten (oa de “creatieve agenten van Klokkenluideronline.nl en joris demmink) te versterken tegen de Bevolkingen Vind Ik Dat Ik Snel  Weer Dit Soort Waarschuwingen Maar Weer Moet  Publiceren.

Laat een reactie achter