Drones worden tegenwoordig zo klein als insekten en zijn zo goedkoop, dat ze in zwermen ingezet kunnen worden - Youtube still

‘Toekomstige terreuraanslag met zwerm drones’

Een technisch vaardige terrorist kan met materialen die ‘gewoon’ via internet verkrijgbaar zijn, een zwerm dodelijke drones samenstellen. Daarvoor waarschuwde de presidentskandidaat van de Amerikaanse Transhumanist Party, Zsoltan Istvan.

Istvan maakt ongeveer nul kans om gekozen te worden tot president van de VS, maar begon zijn campagne om aandacht te vragen voor het transhumanisme. Hij trekt de Verenigde Staten door met een als doodskist uitgedoste campagnebus. Immers, het transhumanisme streeft naar onsterfelijkheid.

Het Amerikaan leger beschikt vermoedelijk al over een zwerm van deze robots, want deze clip dateert van enkele jaren terug en ondertussen is dronetechnologie al gemeengoed.

De technologie om drones kogels af te laten schieten is ook al ontwikkeld. Munitie is vrij, zonder vergunning, verkrijgbaar in de Verenigde Staten, onder meer in de Walmart (een keten van enorme warenhuizen, zo groot als de gemiddelde Makro-vestiging). Dat is uitermate vervelend nieuws, want in feite is het vrij eenvoudig om iets te bouwen om munitie mee af te vuren. Dat betekent dat een terrorist vrij eenvoudig honderden kogels kan kopen, die in drones kan inbouwen en hiermee een massale aanval kan uitvoeren op een mensenmenigte of een militaire basis. Stel je voor: niet één, maar honderden schutters die met bovenmenselijke precisie kunnen vuren. In feite heb je hiermee een compleet leger terroristen.

In Nederland en België wordt munitie alleen in gespecialiseerde winkels verkocht en moet de koper of bezitter van munitie een wapenvergunning hebben. Deze persoon kan dan alleen munitie voor het desbetreffende pistool kopen. Toch zijn er Europese landen waar er veel gemakkelijker aan munitie te komen is. Oostenrijk, bijvoorbeeld. het is dus verre van denkbeeldig dat er hiermee een aanslag wordt gepleegd. Overigens kunnen drones ook andere gevaarlijke ladingen vervoeren. Denk aan gifstoffen, brandbommen of radioactief materiaal. Om die reden pleit Istvan voor maatregelen.

Naar mijn mening moeten deze maatregelen niet alleen de bevolking beschermen tegen terroristen, maar ook tegen de drones van het leger. Anders dan soldaten, gehoorzamen drones blindelings degene die ze bestuurt. Ook als ze worden gebruikt voor massamoord op burgers. Op deze manier kan een kleine groep psychopaten een schrikbewind vestigen. Er zal dus een vorm van verdediging moeten komen, waardoor misdadig gebruik van dronetechnologie wordt voorkomen.

Drones worden tegenwoordig zo klein als insekten en zijn zo goedkoop, dat ze in zwermen ingezet kunnen worden - Youtube still
Drones worden tegenwoordig zo klein als insekten en zijn zo goedkoop, dat ze in zwermen ingezet kunnen worden – Youtube still

4 gedachten over “‘Toekomstige terreuraanslag met zwerm drones’”

  1. Burgers zullen op zoek moeten gaan naar EMP-wapens om die drones neer te halen.
    Of, nog beter, EMP-gewapende drones maken, dan blijf je tenminste zelf buiten schot.

  2. Hm, je kunt op relatief eenvoudige wijze een gewone magnetron aanpassen, als je maar weet hoe. Heb dat een aantal jaren geleden al gedaan omdat de geluidsinstallatie van mijn buurman destijds werkelijk, dagelijks alle grenzen van fatsoen overschreed. Heb drie keer achter elkaar z’n versterker, zeshonderd watt boxen, z’n modem, z’n computer, en z’n mobiele telefoon uit laten branden. En nee, ik ga niemand vertellen hoe dat moet, maar een lol dat ik gehad heb……….. :D

Laat een reactie achter