Permacultuur, The Global Gardener

Na de voorbeelden hoe met permacultuur woestijnen zijn terug te vormen tot landbouwgrond, zijn deze onderstaande afleveringen van The Global Gardener wat meer op het Nederlandse klimaat gericht. Als eerste een hele rits inspirerende voorbeelden van hoe permacultuur in steden is toe te passen.

En daarnaast een aflevering over permacultuur in koele klimaten zoals het onze in Nederland.

 

Voor de liefhebbers zijn de andere twee afleveringen van deze serie, In the Tropics en Dryland Strategies via de links op youtube te bekijken.

Verwante artikelen:
-) Permacultuur, ontwerpen met de natuur (pdf)
-) Permacultuur en andere voorbeelden
-) Eetbare Groene Woestijnen met Permacultuur
-) Groen Goud
-) De Eetbare Bostuin
-) Het leven is simpel volgens Thaise Boer
-) Raamtuinieren
-) Moestuinieren 2.0
-) De Kruidenspiraal
-) Nederlandtalige eetbare planten en paddenstoelen database
-) Engelse Plants for a Future database
-) Ruil je eigen eetbare planten bij elkaar

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook leuk...

4 reacties

 1. quark schreef:

  Ongelooflijk wat Bill Mollison allemaal voor elkaar heeft gekregen, de ultieme visionair!
  http://www.youtube.com/watch?v=Jf0XbwPjpj0
  “This is where a designer turns into a recliner”
   
  Toch maar eens de handen uit de mouwen steken op mijn balkonnetje ;)

 2. Anouska schreef:

  Inderdaad… ;) ook de docu bij tegenlicht gezien, maar dit is toch ook een kostenplaatje ;) dat geeft niks, want er staat veel tegenover, mits er goed mee omgesprongen wordt ;)
  Hier hebben we gewoon een appelboom met jaarlijks appels, druif die het soms goed doet en worteltjes, tomaten, ui en aardbei in wording… leerzaam voor de kleine man ;) en goed voor lijf en welzijn ;)

 3. Germen schreef:

  Inderdaad,zeer boeiende documentaire. In enkele opzichten zijn mij de ogen geopend. Ik moet de verbouwing van mijn huisje totaal anders aanpakken. Net op tijd gekeken dus :)

Geef een reactie