Tegenlicht en Altijd Wat over de crisis

Twee afleveringen van de publieke omroep over de economische crisis en de oplossingen. Als eerste tegenlicht van de VPRO met voorspellingen voor het jaar 2012. Interessant en eerlijk. Nederland en Europa hebben een belangrijke keuze`s te maken het komende jaar. Ook wordt openlijk gesproken over de ECB directeur als oud medewerker van Goldman Sachs en de politieke coup op Griekenland en Italtië door de financiële wereld. (Via uitzending gemist)

 

Daarnaast een interessant programma van de NCRV Altijd Wat over alternatieven die overal beginnen op te duiken. Informatief en ze laten duidelijk zien wat de Euro tot nu toe met Griekenland gedaan heeft en hoe Griekenland hierop reageert. Buitengewoon leerzaam en interessant en wellicht kunnen we er alvast inspriratie uithalen mocht de crisis in Nederland ook nog een paar tandjes erger gaan worden wat met de huidige aanpak van het probleem alleen maar het geval kan lijken te zijn. (Via uitzendig gemist)


 

Meer informatie op:
-) 99% heeft geen idee hoe het huidige economische systeem werkt
-) Ex-investeringsbankier legt bizarre werking banksysteem uit
-) De toekomst van onze economie deel 1 & 2 en 3
-) 3 praktische oplossingen voor meer economische veerkracht
-) Update het economische systeem!
-) Occupy de banken!
-) Interest and Inflation Free Money by Margrit Kennedy (pdf Engels)

9 gedachten over “Tegenlicht en Altijd Wat over de crisis”

 1. Ik vind het nog steeds totaal verbazingwekkend dat er niet heel uitgebreid is bericht over de overnamen van Griekenland en Italië door bankiers. Zijn mensen nou echt zo ongeïnteresseerd in dit soort zaken van wereldbelang of zijn ze er gewoon blind voor?

  1. Wat gaat er niet goed met de link, volgens mij kloppen ze namelijk allemaal.

   Nee ze zijn er niet blind voor maar de grootste mainstream media bedrijven zijn in handen van dezelfde corporacracy die ook de grootste banken in handen hebben. Kortom gewoon ordinaire censuur en belangenverstrengelen van de pers. Deze programmas komen ook beide van de publieke omroepen dus laten we die vooral instandhouden.

   Op http://tegenlicht.vpro.nl/nieuws/2012/januari/23-dingen-die-ze-je-niet-vertellen.html staat trouwens iets wat veel visionairen hier ook al dachten:

   Ding 23: Voor goed economisch beleid heb je geen goede economen nodig

   Het merendeel van de echt belangrijke economische kwesties in het beleid van landen valt binnen het intellectuele bereik van intelligente niet-economen. Aan de wieg van de zogenaamde ‘wondereconomieën’ van Zuid-Korea, Japan, Taiwan en China schitterden de economen door hun afwezigheid. Hier waren het voornamelijk juristen, ingenieurs en natuurwetenschappers. Er zijn zelfs redenen om aan te nemen dat de invloed van vrijemarkteconomie ronduit schadelijk kan zijn voor de economie.

  2. Kun je nu een beetje voorstellen hoe effectief de “mind control” werkt. Of hoe effectief fluor in tandenpasta is. Ik bedoel te zeggen dat ik het helemaal met je eens ben. Toen Klaas Knot zat te vertellen dat de helft van de Nederlanders in hun pensioen gekort gaan worden, dacht ik: nu breekt de pleuris uit. En ik kan me de afgelopen tijd nog wel een paar van die momenten herinneren: Griekenland kan niet terugbetalen etc.

   En er gebeurd helemaal niets! Fascinerend.

   Groet,

   Dzyan

 2. @Bart: De waarheid is dat de overgrote meerderheid van de bevolking alleen maar geïnteresseerd is in geamuseerd worden.
  Hoe dingen werkelijk in elkaar zitten interesseert ze niets. Ze laten zich willig naar de slachtbank leiden.

 3. Haha, Roeland had je dit boek al eens gelezen met de prachtige titel Die sheople die? Breng eerst uzelf in veiligheid. http://www.mensenrechten.org/DieSheepleDie.pdf

  Brood en spelen, warme douches en koud bier. Veel Nederlanders worden door de huidige media en entertainment industrie in een soort eeuwige naieve kinderfase gehouden. Ze leren nooit kritisch nadenken, ze kopieren de reclame`s en hun buren. En diezelfde media vertellen ons toch ook dat Nederland altijd een van de landen is met de gelukkigste mensen. Dat is helemaal niet tegensrtrijdig met de hoogste hypotheekschuld van Europa en een paar miljoen mensen aan de anti-depressiva.

  Ach jah en zolang dat allemaal goed gaat is dat evolutionair niet eens zo een rare strategie. Maar wie weet dat er met een goede crisis wat gewied gaat worden in de genen die deze strategie toepassen. Van de andere kant kritisch nadenken en afgeven op instituten die meer macht hebben dan jezelf kan evolutionair ook een niet zo verstandige strategie zijn, terwijl het juist weer supernuttig is voor de maatschappij in het geheel.

 4. De meest kritische geesten zullen inderdaad niet degene zijn die zich het meest effectief voortplanten.
  Een paar honderd jaar geleden was ik allang op de brandstapel beland.
  Dat ik in het openbaar mijn tegendraadse mening kan uiten zonder problemen is eigenlijk een wonder in de geschiedenis van de mensheid.
  De mensen die zich het effectiefst voortplanten zijn degenen die klakkeloos in de heersende religie en/of opvattingen geloven, zeg maar de huisje, tuintje, boompje, beestje mensen die vooral belangstelling hebben voor oppervlakkig amusement.
  En die krijgen zonder dat ze er al te veel over nadenken de nodige kinderen.
  Die mensen hebben dan ook nog de neiging om zich (min of meer) gelukkig te voelen. Gelukkig in een illusie, dat wel.
  Verstandig is het dus niet wat ik doe, maar als je eenmaal buiten de illusie hebt gekeken kun je er niet zomaar weer in…….
  Zal eens het boekje bekijken wat je hierboven hebt aangeraden.

Laat een reactie achter