Ecodorpen en Permacultuur

In deze documentaire worden een aantal mensen uit een ecodorp in Brazilië geïnterviewd. Ze leggen uit waarom ze ermee zijn begonnen, wat ze er in aantrekt en hoe goed het tot nu toe bevalt. Wat hebben we uiteindelijk als mensen echt nodig? Deze mensen hebben besloten dat door zich te gezamenlijk te verenigen in een ecodorp ze een leuker leven kunnen hebben dan om nog langer mee te blijven doen aan de Ratrace.

 

Veel ecodorpen zijn lid van het Global Ecovillage Network. Voor informatie over ecodorpen en om er eentje in je eigen buurt te vinden kun je kijken op http://gen-europe.org/home/index.htm In hoeverre is geluk en tevredenheid mogelijk door gewoon je behoeften en consumptie naar beneden te schroeven zoals een man in dit interview oppert?

Verwante artikelen:
-) Permacultuur, ontwerpen met de natuur (pdf)
-) The Global Gardener
-) Permacultuur, voorbeelden en inspiratie
-) Eetbare Groene Woestijnen met Permacultuur
-) Groen Goud
-) De Eetbare Bostuin
-) Het leven is simpel volgens Thaise Boer
-) Raamtuinieren
-) Moestuinieren 2.0
-) De Kruidenspiraal
-) Nederlandtalige eetbare planten en paddenstoelen database
-) Engelse Plants for a Future database
-) Ruil je eigen eetbare planten bij elkaar

6 gedachten over “Ecodorpen en Permacultuur”

  1. Nee helaas, het klimaat is hier net iets onvriendelijker dan in Brazilie maar ben hier wel met permacultuur tegen en wil op termijn ook wel kijken of we hier in een naarbij ecodorp kunnen wonen. Of wellicht emigreren naar zo een ecodorp in een beter klimaat :-)

    1. Ik wil niet vervelend doen maar ook het sociale klimaat is in Brazilië echt heel veel beter !!!

    2. Ken je de ecodorpen of de gebieden waar ze gevestigd zijn toevallig Moerstaal? Het bevalt jou goed toch daar in Brazilie?

    3. hoi Douwe,

     Nee, ken ik niet, regio ook niet.
     Ik vind het ook een tikkie te alternatief voor mij zelf dan. Verder heel goed dat het er is hoor, daar absoluut niet van. Bij mij om de hoek (in Rio de Janeiro staat) zit een permacultuur project met ietsje duur hotel erop. De nacht voordat dit artikel werd geplaatst zat ik te denken om hier iets over te schrijven. Aan de andere kant kom je dan wel erg dicht bij mij in de buurt en geef ik wellicht teveel van mijn paradijsje prijs! Het is wat commerciëler en dicht in de buurt van de grote stad. Ook ken ik een mede forum lid (NuJij o.a.) welke heel aktief is her en der op Internet. Deze heeft na jaren eindelijk een Nederlandse investeerder gevonden om in de buurt van mijn andere huisje in de Amazone een permacultuur project op te zetten. Link zou ik toestemming voor moeten vragen. Ik heb ooit wat linkjes over Brazilië gegeven, daar staat dacht ik ook een permacultuur project in Manaus (Amazone) in. Bij deze nog een keer:
     Verhaal via Google Translator:
     http://translate.google.com.br/translate?sl=pt&tl=en&js=n&prev=_t&hl=pt-BR&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.permacultura.org%2Fbr%2Fipa.html&act=url
     Foto’s:
     https://plus.google.com/photos/111655818146382608518/albums/5155840517758628017/5155840565003268290?banner=pwa
     Ik hoop dat de linkjes werken.

     Ik krijg steeds sterker het idee dat de permacultuur echt gaat leven in Brazilië, zelfs in de steden. Een paar dagen terug kreeg ik dit linkje, ik zal de Nederlandse en de Engelse versie geven:
     http://www.ipsnews.be/artikel/vrouwen-braziliaanse-sloppenwijken-gaan-biologisch-boeren
     http://ipsnews.net/news.asp?idnews=107646

     Wellicht post ik de professionele video reportages (was hier op TV) van het permacultuur hotel mijn “buren” nog alsmede wat informatie van het project van vriend Rene in de Amazone delta. Ook heb ik zelf nog een website met informatie maar moet de domeinnaam nog anonimiseren…
      

Laat een reactie achter