Julian Assange en John Pilger in gesprek

Julian Assange, de publieke figuur van Wikileaks – wikileaks.org – wordt geïnterviewd door John Pilger, een onderzoeksjournalist die vele interessante documentaires heeft gemaakt, waarvan wij eerder al twee lieten zien in de artikelen: De oorlog die je niet ziet op het NOS journaal  en De oorlog  tegen Democratie (vanuit de VS). Hieronder gaan deze inspirerende mensen met elkaar in gesprek over Wikileaks. Er komen onder andere ook interessante details voorbij over Kunduz en hoe het daar er echt aan toe gaat, ook dat heeft hier de 1% media nooit gehaald.

 

Daarnaast heeft Julian Assange op Russia Today een serie tv programma`s gemaakt, deze zijn te vinden op: http://assange.rt.com

Dit interview laat wellicht wat duidelijker zien waarom Assange zo in het nieuws is op het moment. Het is natuurlijk te triest voor woorden dat in het zogenaamd vrije westen wikileaks zo wordt geïntimideerd door overheden zoals Engeland en de VS, maar zoals Assange in het interview ook opmerkt ook telkens meer door grote corporaties.

Daarbij valt op de website van Wikileaks te lezen dat Bradley Manning inmiddels al meer dan 800 dagen gevangen zit in de VS zonder enige vorm van proces. Een openlijke schending van de Universele Rechten van de Mens die notabene ooit door de VS zijn opgeschreven… En dat onder een president die de Nobelprijs voor de vrede heeft mogen ontvangen… Je zou het niet veel hypocrieter kunnen verzinnen.  En waar blijven de kritische vragen uit politiek Den Haag of ons zogenaamd mensenrechten minnende Europa hierover aan de VS ?.. Nee hoor twee laffe oorverdovende stiltes vanuit het schijndemocratische Nederland en Europa. Er wordt hier niet geblaft naar de baas…

Overheden en bedrijven met hun vaak verborgen economische/geopolitieke motieven om o.a. oorlogen te beginnen en te blijven voeren zijn blijkbaar doodsbenauwd voor wat openheid en transparantie vanuit Wikileaks. Dat is zeer jammer want dan hebben ze blijkbaar nogal wat te verbergen. Maar goed als zelfs de Koningin der Nederlanden, de premier van Nederland en de lijsttrekker van D66 naar de Bilderbergconferentie van 2012 zijn gegaan (reiskosten betaald met Nederlands belastinggeld) en daar vervolgens niets over willen zeggen naar het volk toe, dan zien we dat ook Nederland op dit gebied een treurige bedoening is.

En ook grappig dat er wederom geen enkel 1% nieuwsmedia kanaal is dat hier kritische vragen over stelt ten tijde van de dichterbij komende verkiezingen. Elke dwarse scheet en/of onhandige uitspraak van een lijsttrekker wordt uitgebreid uitgemeten maar de olifant in de kamer wordt weer vrolijk genegeerd. De echte machtsstructuren worden wederom volledig buiten deze 1% nieuwsmedia gehouden. Wat is het zo langzamerhand toch een in en in triest stukje toneel wat de politiek en zogenaamde mainstream media hier in Nederland opvoert ter meerdere eer en glorie van de bankenelite en de coroporatocracy die de touwtjes hier echt in handen blijken te hebben… Ik denk dat het NOS journaal en de andere nieuwsdiensten van NL zich inmiddels wel eens kapot mogen gaan schamen voor hun wanprestaties en daarmee in mijn persoonlijke opinie het verraad van de gewone Nederlandse burger. Informatie onthouden is de grootste vorm van propaganda.

Misschien is het idee van de piratenpartij om standaard transparantie te eisen van overheden nog niet zo een slecht idee. Als we daarna dat dan ook voor multinationale corporaties invoeren dan kan er in het vervolg op de stichters van oorlogen en veroorzakers van milieurampen worden gejaagd inplaats van op de mensen die deze misstanden aan het licht brengen en in de openbaarheid brengen. Beetje de omgekeerde wereld zoals het er nu aan toe gaat.

En als we wat anders willen dan zullen we dat blijkbaar toch echt zelf moeten doen en klokkenluiders als Assange en Manning maar ook in Nederland een Micha Kat beschermen en koesteren. Maar helaas twee ervan zitten al vast en Assange vreest inmiddels ook voor zijn vrijheid. Welkom in de wereld van 2012.

Aanverwante artikelen:
-) De Nobele Leugen
-) Rijk worden via politiek, oorlog en olie
-) Oorlog is cashen voor de elite
-) De oorlog tegen democratie
-) Macht
-) Bekentenissen van een Economische Huurmoordenaar 
-) Economische Crisis op Bestelling 
-) De oorlog die je niet ziet op het NOS journaal
-) Een nieuwe wereldorde deel V – Project of a New American Century

 

23 gedachten over “Julian Assange en John Pilger in gesprek”

 1. Wat ik nou niet snap. Assange is bang dat wanneer hij aan Zweden wordt uitgeleverd, Zweden hem vervolgens aan de V.S. uitlevert. Maar waarom zou Groot-Brittannië hem nu niet direct aan de V.S. uitleveren. Waarom zou Zweden dat eerder geneigd zijn te doen dan Groot-Brittannië?

  Kan iemand mij dit uitleggen?

  1. Waarschijnlijk omdat dat verhaal in Zweden ook 1 groot lulverhaal was. Hij heeft seks gehad met een vrouw zonder condoom… Dat is de aanklacht in Zweden als je het feitelijk bekijkt. Ik bedoel dat alleen is al 1 grote poppenkast en poging tot karaktermoord van Assange zelf door continue in de mainstream media ter herhalen dat hij iemand zou hebben verkracht… Misschien dat de grond in de UK ook wat te heet onder de voeten werd en is ie daarom gevlucht naar deze ambassade. 

   Maar het basisdoel van al deze acties is puur opjagen, mensen intimideren, onveilig laten voelen, belachelijk proberen te maken via de mainstream media en zo proberen de geloofwaardigheid aan te tasten. Assange legt precies uit in dit interview hoe het pentagon daar een document van 2000 pagina`s of zo van heeft om mensen te neutraliseren.

   Inplaats van dat de nieuwsredacties in Nederland die wikileaks documenten zitten door te spitten en daar spullen uit publiceren, bijvoorbeeld ook over hoe er veel burgerdoden ontstaan in Kunduz zitten we nu met een vrolijk circus naar het poppetje te kijken… 

   Of inplaats van dat het NOS de koninging, Rutte of Pechtold nu eens stevig bevragen over Bilderberg, gaat het over totale non issues en welk poppetje met welk poppetje wel of niet wil gaan samenwerken. Hoe dom denkt deze groep mensen nou eigenlijk dat de gemiddelde Nederlander precies is… In mijn ogen is dit echt pure minachting van de gewone man en echt een soort verraad door continue de aandacht op deze onzin te vestigen en niets te publiceren over dit soort echte machtscentra.

   1. Douwe, ik denk, net als jij, dat men allebei (het spel en de poppetjes) aandacht moet geven, en dat Assange baat heeft bij in de publiciteit te blijven, want anders wordt het onrecht (zijn onrecht) onzichtbaar.

  2. Erg goede vraag! De officiële versie is dat het een ingewikkeld juridisch en politiek steekspel is en nauwelijks een touw aan vast te knopen, denk ik dat wat onder het oppervlak speelt veel belangerijker is en daar hebben we dus niet echt kijk op, (althans ik niet).
   Veel info. te vinden op “Justice4Assange”
   http://justice4assange.com/US-Extradition.html
   Typisch geval van een issue bedelven/begraven met data/info, je ziet door het bos de bomen niet meer en dat zal wel de bedoeling zijn.
   De zaak Assange zal nog wel een poosje doorsudderen.

 2. Als je voorstander bent van het vrije woord dan is het niet zo slim als je zoals Assange heeft gedaan een show te beginnen op de Russische staatstelevisie waarin een Hezbollah leider als inspirator voor de wereld van morgen wordt opgevoerd.
  http://www.nytimes.com/2012/04/18/arts/television/julian-assange-starts-talk-show-on-russian-tv.html
  Hoewel ik het inhoudelijk op bepaalde punten met Assange eens ben krijg ik wel de indruk dat hij een narcist is die geen enkel probleem heeft met het kiezen van foute vrienden (zoals meneer Poetin) als hem dat zo uitkomt.
  Dat is jammer. Je ziet dat vaker bij leiders van ‘de tegenbeweging’ dat wat ze met de ene hand opbouwen ze met de andere hand weer afbreken.
   

  1. De staatstelevisie die je noemt is de zender http://rt.com. Feitelijk heb je gelijk om dit staatstelevisie te noemen, maar dit is misleidend. Het is geen staatstelevisie zoals onze eigen NOS. De anchormen zijn Engels sprekende westerlingen en in Rusland zelf is deze zender onbekend. De zender toont Westers nieuws vanuit een ander gezichtspunt. Ik vind dat ze goede programma’s hebben en vaak dingen laten zien die onze eigen media nalaten. Natuurlijk is goed om in het achterhoofd te houden dat de Kremlin deze zender financiert en hierdoor kritiek op Russische staat niet getoond wordt.
   Een vergelijking die ik wil maken is deze. Toen de muur viel was de New York Times hiervan een betere bron dan de Pravda. Nu de Westerse hegemonie op allerlei fronten aan het afbrokkelen is, kunnen Niet-Westerse media hiervan objectiever berichten dan Westerse media.

  2. Je moet wel een “afwijking” hebben om zo je nek uit te durven steken zoals Assange doet. Narcistisch of niet, het is evengoed gewoon klasse. Wij mogen in deze krankzinnige wereld al blij zijn met mensen zoals hij. Voor het zelfde geld krijgt hij een “ongelukje”. In dit geval hebben ze gekozen voor verkrachtings-kaart.

   1. Toch is binnen complot wereld ook weer verdenking tegen Assange gerezen omdat hij vertegenwoordigd zou worden door een gerenomeerd advocaten-kantoor wat sterk in verband wordt gebracht met de rothschilds oh ja dat zelfde kantoor vertegenwoordigd ook michail chodorkovski, je weet wel. Echter wat je er allemaal van moet denken…..iig is de wereld niet zo, als ze ons in nederland graag doen voorspiegelen.
     
    http://www.gewoon-nieuws.nl/2011/02/de-machtige-vrienden-van-julian-assange/

    1. Interessant artikel… Jah wat zij eigenlijk zeggen dus is dat Wikileaks lekt met een eigen politieke agenda en wellicht andere mensen de hand boven het hoofd houdt. Het is niet onmogelijk idd. Van de andere kant kan het ook weer een smeerpoging zijn om Assange zijn geloofwaardigheid proberen te vernielen.

     Bij dit soort dingen is waar het kant de informatie zelf bekijken en vooral naar de mechansimen kijken misschien nog wel het beste. Je raakt vrij vlot in de poppetjes en loyaliteiten verstrikt, en bedenk ook dat veel mensen ook vaak geen idee hebben wie de eigenaar is van het bedrijf op het hoogste niveau waar ze zelf werken. Op die filmpjes worden immers Reuters journalisten neergeknalt vanuit de helikopter. Reuters is wat ik dan weer gelezen heb ook in handen van de Rothschilds… dus jah…

     Gewoon alles opengooien is het beste denk ik, lekker veel zonlicht erop, zonlicht ontsmet :-)

    2. Tim,
     In een wereld waarin buitengewoon veel bedrijven in bezit zijn van de groten der aarde is het moeilijk uit het web te blijven.
     En als die verdenking tegen Assange niet klopt dan doen die 6.000 pagina’s pentagon poep propaganda goed hun werk…

 3. Mijn sympathie gaat uit naar Julian Assange, omdat wat hij naar buiten brengt feitelijk waargebeurd onrecht is. En daar is heel veel van, door veel mensen en organisaties gepleegd, met hoofdzakelijk hem tegenover zich. Waar de plegers ruime macht hebben, roept Assange in een video op tot hulp (“WikiLeads need you”). Zijn vijanden proberen hem namelijk hetzelfde te doen als hij doet met hun. Daarbij is voor zo iemand als Assange het gevaar voor een oneerlijk proces, ik begrijp hem volkomen. Naar die ambassade in Londen was een goed idee zo te zien, ik ben benieuwd hoe het verder gaat, en wens hem veel sterkte toe.

  1. Julie, hoe verklaar jij de enorme haat tegen Assange op fora als NuJij?
   Doet de propaganda zijn werk goed of werken sommige mensen voor bepaalde clubjes? Ik snap niet dat een ooit zo progressief en sociaal land als Nederland online zulke conservatieve en intolerante geluiden laat horen.

   1. ? Ik kom nooit op Nujij. Ik weet alleen dat hij geheime informatie lekt van machtsmisbruik die anderen veel leed veroorzaakten. Hierdoor heeft hij natuurlijk veel vijanden.
    Wat zeggen ze op Nujij dan bijvoorbeeld?

   2. Op nujij forummensen zou ik niet te veel afgaan, het stuk hier heb ik er gepost en kreeg amper 12 kliks… :-)  

    Ik vind dit gesprek in ieder geval wel duidelijk en John Pilger is een heel integere man in mijn opinie. Assange weet ik niet zo goed maar wat zijn organisatie doet vind ik in ieder geval interessant en nuttig.

    Overigens is wikileaks natuurlijk veel meer dan Assange. :-) 

 4. I think it is interesting to note that under EU law, European countries are not allowed to extradite suspects if they run the risk of getting the death penalty.
  It will be very difficult for the US to guarantee that Assange will not receive the death penalty if he is prosecuted for treason.
  So under EU law it doesn’t make a difference whether Assange is in the UK or Sweden.
  Sorry for writing in English.

Laat een reactie achter