Economische crisis op bestelling

John Perkins kwam hier al eerder aan bod vanwege zijn boek over zijn tijd als Economic Hitman. Hij heeft echter nog een ander belangrijk en interessant boek geschreven met de titel Hoodwinked. (Ook via torrentz verkrijgbaar.) Hij zegt dat wat er momenteel in Europa en de VS gebeurt een volledig gecreeerde instorting van  het economische systeem is waarbij een kleine corporatocracy grof geld verdient aan al deze ellende. Een mechanisme wat veelvuldig eerder is ingezet in derde wereldgebieden en wat hij herkent uit zijn tijd tijd als Economic Hitman. Een mechanisme wat overigens ook door Joseph Stiglitz al eens duidelijk in haar verschillende stappen is omschreven. Helaas(?) lijkt het nu te worden toegepast op de VS en Europa.

John Perkins has seen the signs of today’s economic meltdown before. The subprime mortgage fiascos, the banking industry collapse, the rising tide of unemployment, the shuttering of small businesses across the landscape are all too familiar symptoms of a far greater disease. In his former life as an economic hit man, he was on the front lines both as an observer and a perpetrator of events, once confined only to the third world, that have now sent the United States—and in fact the entire planet—spiraling toward disaster.

Here, Perkins pulls back the curtain on the real cause of the current global financial meltdown. He shows how we’ve been hoodwinked by the CEOs who run the corporatocracy—those few corporations that control the vast amounts of capital, land, and resources around the globe—and the politicians they manipulate. These corporate fat cats, Perkins explains, have sold us all on what he calls predatory capitalism, a misguided form of geopolitics and capitalism that encourages a widespread exploitation of the many to benefit a small number of the already very wealthy. Their arrogance, gluttony, and mismanagement have brought us to this perilous edge. The solution is not a “return to normal.”But there is a way out. As Perkins makes clear, we can create a healthy economy that will encourage businesses to act responsibly, not only in the interests of their shareholders and corporate partners (and the lobbyists they have in their pockets), but in the interests of their employees, their customers, the environment, and society at large.

We can create a society that fosters a just, sustainable, and safe world for us and our children. Each one of us makes these choices every day, in ways that are clearly spelled out in this book.

“We hold the power,” he says, “if only we recognize it.” Hoodwinked is a powerful polemic that shows not only how we arrived at this precarious point in our history but also what we must do to stop the global tailspin.

Hieronder een interview met hem over dit boek. Deel 1:


En deel 2:

 

Aanverwante artikelen:
-) Confessions of an Economic Hitman 
-) Oorlog is cashen voor de 1% 
-) Controlemechanismen van de 1% 
-) Update – Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk?
-) De toekomst van onze economie deel 12 & 3
-) 3 praktische oplossingen voor meer economische veerkracht
-) Update het economische systeem!
-) Hernationaliseer het recht op geldcreatie 
-) Breek het monopolie van geld als enige ruilmiddel
-) Schulden, de eerste 5000 jaar
-) 2000 jaar strijd over de controle van het geldsysteem
-) De top van de geldpiramide, de Rothschilds
-) Griekenland is kaalgeplukt, op naar de volgende

17 gedachten over “Economische crisis op bestelling”

 1. Een interessante interview van een professor die de volgende uitspraak heeft gedaan op de TV:
   
  ‘A noteworthy professor of economics says the EU banking system is corrupt and flawed, and citizen-friendly banking reforms will solve the continent’s financial crisis.’ 
   
  Link: http://www.presstv.ir/detail/234235.html
   
  Feitelijk zegt hij dat de hyena’s onze welvaart willen opzuigen en dat er fundamenteel iets fout is met ons bankensysteem.

  1. Fijn om te zien dat profesoren inmiddels ook wakker aan het worden zijn. Er is blijkbaar een half jaar occupy voor nodig maar als de gevestigde orde nu ook eerlijk begint toe te geven dat het een corrupt systeem is wat een elite rijk maakt ten koste van de grote meerderheid dan is het het waard geweest. :-) 
   Bedankt wederom trouwens voor de nuttige links die je vaak geeft, erg handig en constructief!
    

 2. Dan is er dus blijkbaar sprake geweest van afspraken tussen organisaties. Ergo: dan is er dus blijkbaar sprake geweest van kartelvorming. Ergo: we kunnen de ‘bastards’ aanklagen!

 3. Daar zijn we mooi klaar mee. De enige kans op verandering is wanneer de verandering internationaal gebeurt. Stel Nederland keert zich eenzijdig af van de financiële markten, gaat uit de Euro, uit de EEG, uit de NAVO  enz. dan krijgen we hier een soort Noord Korea en is  Kim Jong Il onze enige vriend…..
   
   

 4. Hoi,

  De waarheid komt steeds meer aan het licht. We hebben daar allemaal een rol in. We mogen niet langer zwijgen. In mijn artikel waar Oom T naar verwijst (Lextells) haal ik een quote van MLK aan. Kort gezegd: het is niet zo zeer de luidruchtigheid van de zogenaamde slechte mensen die zo schokkend is, als wel de stilte van de zogenaamde goede. 

  We moeten met iedereen hierover gaan praten, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Niet in discussie gaan, gewoon uiten wat je te weten bent gekomen. We moeten de gewone mensen gaan bereiken die nog niet zo heel erg met wakker worden bezig zijn. We moeten de straat op en ons niet blijven verzamelen op – overigens fantastische – sites als deze. Mijn artikel heeft ook dat doel, het is om die reden zo geschreven als het geschreven is: mensen prikkelen te gaan nadenken over “de realiteit”.

  Succes iedereen, stap voor stap dichterbij het einde van de matrix! 

  1. Lex, jij bent zeker nog jong?
   Ik ben niet de jongste meer en hou het binnenkort echt voor gezien op internet.
   Ook praat ik er juist minder over. Je ontmoet teveel tegenstand. Mensen vinden je negatief of gestoord. Er zijn gewoon teveel zombies die braaf voor bank en baas rennen. Als er al verandering komt dat zal deze bloederig zijn. Het systeem zal stoppen omdat het kookpunt is bereikt. Net als die zogenaamde Arabische lente wordt het weer iedereen voor zich. En dat is nou precies hetgeen ik en de wakkere mensen om mij heen zich op voorbereiden. Lekker een zelfvoorzienend boerderijtje in de Amazone. Als ik al iets ga doen dan ga ik mensen een uitweg bieden. Niet zozeer op zoek naar geld maar vooral leuke mensen die de handen uit de mouwen willen steken. De wereld verandert te toch niet, die draait wel door en dat komt grotendeels omdat mensen hun potentieel niet gebruiken en alles wat niet hetzelfde ruikt naar hun miezerige leven vol van slavernij afschieten.

 5. Beste moerstaal,

  Wat is jong he? Ik vind 34 niet zo heel jong meer. 

  Je reactie maakt duidelijk dat perspectief kan verschillen. Mijn beeld/ervaring is juist dat meer mensen open staan voor de waarheid dan ooit tevoren. De mensen met wie ik hier over praat – en dat zijn er best veel – verbazen me veel vaker dan dat ze reageren zoals jij beschrijft. 

   

  1. Ik sluit me ook hierbij bij Lex aan daarbij is er nu via het internet ook echt communcatie mogelijk. TV, Radio, onderwijs is allemaal eenrichtingscommunicatie. Maar via internet kunnen mensen nu informatie tot zich nemen en er echt van leren, met elkaar overleggen etc. Daarbij is een mailtje met dit hele verhaal erin zo gestuurd en hoef je niet de persoonlijk confrontatie aan te gaan. Maak mensen gewoon bekend met de informatie en dan is het aan hun wat ze ermee willen. 

   Kortom, mail, bespreek, druk op bellen, trek aan deuren, stap naar je economie professor etc. :-) 

  2. Ik sluit me aan bij jou standpunt Lex. Ik ben zelf (toevallig of niet) ook 34. En om me heen zie ik heel veel mensen met dezelfde standpunten dat het huidige systeem niet klopt. Vooral ook jongeren zien dit allemaal al. Time is on our side! De jeugd heeft de toekomst en wij gaan het stokje overnemen en het op onze manier doen!

   Dus ook voor moerstaal bij deze een positieve opsteker!

 6. @ Lex en Moerstaal,

  Als ik het huidige economische systeem om mij heen in volle ”glorie” aanschouw lijkt het gestelde in dit artikel zeker plausibel.
  Probleem is echter dat ik op velerlei sites zo’n enorme verzameling van soms de meest bizarre complot theorieen tegenkom: van Chemtraills in de lucht tot buitenaardse C.I.A en Mossad agenten die met HAARP-wapens de wereld onder de knoet houden.
  Wie moet ik nog geloven als ik over de zoveelste grote blootgelegde samenzwering lees?
  Ik zou me zeker niet willlen omschrijven als een slaafse zombie, consumptie-slaaf of wat dan ook.
  Maar uit lijfsbehoud en om mijn geestelijke gezondheid te behouden heb ik zo veel mogelijk afstand genomen van dergelijke sites.

 7. Ja je moet daar idd je eigen verhaal uit samenstellen en op eigen integriteit je eigen begrip van een situatie volgen. Wel heb ik persoonlijk moeten leren inzien dat er gewoon een groep mensen is die parasiteerd op de bevolking via ons geldsysteem en dat is dus een groep die wel degelijk hele andere belangen heeft dan de grote meerderheid in dit systeem. 

  Of anders gewoon je bezig gaan houden met de positieve aspecten, want een eventuele samenzwering doorzien lost vaak niets op buiten dat je je machteloos voelt. Iemand had het laatst over de no matter what oplossingen wat ik wel een heel praktisch iets vond.

  Ongeacht het wel of niet bestaan van een complot, is lokale volhoudbare energie altijd positief… Is een eetbare tuin in je omgeving altijd positief, is een goede Khan Academy altijd positief. Op die manier kun iemand zich iig altijd op de oplossingen richten… die ongeacht de achtergrond altijd mensen vooruit helpen. 

 8. Hierbij wat interessante reacties van de discussie onder nujij.nl 
  http://www.nujij.nl/economie/economische-crisis-op-recept.16841664.lynkx#axzz1td4iEwga 

  ——–
  De crisis is aantoonbaar het gevolg van criminele activiteiten, gelegitimeerd door de overheden. Hoe het mondiale piramidespel gespeeld wordt en politici fungeren als dealers/pooiers van de Elite. 

  Deze tactiek wordt ook toegepast door loverboys. Eerst overladen met welvaart, en vervolgens je slachtoffer laten hoeren. 

  Dump grote hoeveelheden goedkoop geld in de markt, gevolg huizen, auto’s en consumptiegoederen. Doe net of dit de standaard is en laat de industrie en MKB flink schulden maken. 
  Daarna de stekker er uit en crisis. Belasting en rente-slaven voor het oprapen. 
  De overheid die van de “kiezer” een mandaat heeft gekregen, verhoert haar eigen burgers aan de banken. Prostitueert het recht op zelfbeschikking. 

  Voordat hele volksstammen massaal roepen om links en de 3% norm los laten, bedenkt dan wel dat Lenen/schulden het systeem in stand houd. 
  QE betekent geld bijdrukken, dit komt niet rechtstreeks beschikbaar, dit moet geleend worden, terug betaald met rente. Geef 100, vraag 110, vervolgens 115, 120,.. terug, de >10+ bestaat niet, dus opnieuw lenen. 

  Crisis is het gevolg van het mondiale monetaire piramidespel. Te simpel voor woorden eigenlijk, Het IMF is zelf de grootste maffia organisatie ter wereld, zijn controleert dit spel. Zij zijn verantwoordelijk voor de ellende. 

  Deel 2010 haarfijne weergave van het monetaire systeem. 
  Planning van de crisis. 

  http://www.youtube.com/watch?v=EewGMBOB4Gg&feat.

  ———
  En wie heeft ook alweer rechtstreeks opdracht gegeven voor de oorzaak van de kredietcrisis? 

  http://www.youtube.com/watch?v=GkAtUq0OJ68 

  Je moet wel heel dom of naïef zijn om te denken dat er toen geen enkele adviseur of econoom zag aankomen wat hier de gevolgen van zouden zijn.

  ———

  De crisis is het gevolg van de interne contradictie van kapitaal accumulatie, oftewel de inherente werking van het kapitalisme zorgt voor crises.

  http://www.youtube.com/watch?v=qOP2V_np2c0

  Niets geen complot, niets geen samenzwering.

  Lees meer: http://www.nujij.nl/economie/economische-crisis-op-recept.16841664.lynkx#ixzz1tqc1mSgP

 9. Mensen stop eens met te denken in termen van geld.Er zal nooit geld genoeg zijn om alles te verwezenlijken wat de mens kan en wil maar er zijn wel genoeg grondstoffen om dit te doen.De technische kennis en grondstoffen zijn er om iedereen te laten leven als de rijkste te wereld en dan bedoel ik iedereen op de planeet die dit wil.We kunnen 90%  van alle ellende laten verdwijnen op 10 jaar tijd als we het monetair systeem dumpen,culturele remmingen achter ons laten,de bevolking de juiste informatie geven,religie omvormen tot spirituele rijkdom,klassenverschil,ras en landsgrenzen opheffen,…klinkt veel gevraagd maar als de mens die evolutie of noem het klik in zijn hoofd niet kan maken op tijd dan is homo sapiens een faling en zal moeder natuur dit probleem oplossen zonder zich daar maar ook 1 sec. druk over te maken.Evolueer of sterf uit…Keep It Simpel.

Laat een reactie achter