Sunrise Bowl - © Elena

Het grootste probleem van Nederland – de inzendingen

In de maand december hebben bijna twintig visionairen zich gebogen over de vraag wat volgens hen het grootste probleem van Nederland is. Vandaag zetten we al hun werk online. De inzendingen zijn zeer divers en ook (vinden wij althans) erg interessant.

Lijst met inzendingen
De inzendingen zijn te vinden onder https://www.visionair.nl/category/wedstrijd/ , maar omdat sommige inzendingen wegvallen van de eerste pagina en zo een oneerlijk nadeel zou ontstaan, hebben we hieronder ook een lijst aangemaakt van alle inzendingen.  Het peil is over het algemeen genomen hoog; de competitie wordt dus erg  spannend.

Sunrise Bowl - © Elena
Sunrise Bowl - © Elena
Hoe werkt de publieksronde?
Er worden punten toegekend voor het aantal retweets, het aantal ‘likes’ op Facebook en het aantal malen dat een pagina is bezocht. De precieze spelregels kan je hier lezen.
En hoe werkt de juryronde?
Op basis van een aantal criteria (originaliteit, relevantie, visionair gehalte en uitwerking,onder andere)  kennen we punten toe per artikel bij elke categorie. We zullen de procedure en motivatie van de beoordeling per artikel, op elk onderdeel geven.

1 gedachte over “Het grootste probleem van Nederland – de inzendingen”

  1. 1. Landendenken; idd: een aantal hele fundamentele problemen is alleen ‘global’ op te lossen
    2. USA als voorbeeld; idd: ze moeten een meer-partijenstelsel stimuleren en een betere publieke omroep organiseren; de stem van het volk wordt te weinig gehoord of is te weinig genuanceerd opgedeeld.
    3. Oogkleppen/collectieve belang; hoewel de vrijheid van het individu in mijn beleving het uitgangspunt moet zijn voor politiek is de ‘vrijheid’ doorgeslagen in ‘grenzeloosheid’.

Laat een reactie achter