Bevolkingsdichtheid over de hele wereld

Bevolkingsgroei van het jaar nul tot 2030

Bevolkingsdichtheid over de hele wereld
Bevolkingsdichtheid over de hele wereld

Op deze video is goed te zien hoe de wereldbevolking zich heeft ontwikkeld en zal ontwikkelen in de komende twintig jaar. Elke miljoen mensen wordt voorgesteld door één puntje.

Een beetje verontrustend? Wel, dit wordt bedoeld met ‘bevolkingsexplosie’. Zo gek is het idee dus niet om iets aan de enorme bevolkingsgroei te doen. Op dit moment gebruiken we de hulpbronnen van de aarde veel sneller dan deze aangevuld worden. In Europa, Japan en Rusland is het probleem nu onder controle, maar vooral in het Midden Oosten, Pakistan en Afrika is de bevolkingsgroei nog steeds enorm.

8 gedachten over “Bevolkingsgroei van het jaar nul tot 2030”

 1. Geboortebeperking is simpel, en het antwoord op dit probleem. Als steeds twee mensen één kind krijgen, is het eindresultaat dat er steeds minder bevolkingsaanwas zal zijn. Helaas echter, is het in werkelijkheid niet zo simpel als ik het stelde. Wij hebben te maken met religie, die weer niets te maken heeft met werkelijkheid. Gaat en vermenigvuldigt u, is één van de vele oorzaken van hongersnoden en oorlogen om land. Toegegeven, het heeft z’n nut gehad in de middeleeuwse golven van uitsterving door ziekten als de pest, cholera, lepra, en wat al niet meer voor lol. In de huidige maatschappij zijn we zover, dat het evenwicht verstoort is door ontwikkelingen in de medische wetenschap, die in de middeleeuwen niet waren te voorspellen. De grootste pest nu, is het conservatisme in de diverse religieuze stromingen, die een dergelijke maatregel zouden moeten terugdraaien. Voorlichting werkt natuurlijk, maar in arme landen wordt het ontevreden volk onder de duim gehouden met conservatieve religie. Anders zijn ze niet te besturen. Kan dat niet anders? Jawel, maar dan moeten ze leren, en dat komt de conservatieve religieuze leiders weer niet uit. Ze verliezen hun strijders aan de inzichten die men verwerft met kennis.
  Schaf de religie maar af, en geef ze kennis vanuit het westen? Dan wacht ons nog een harde strijd………

  1. mathieu van leeuwen

   We gaan ongebreideld door tot de resources op zijn.
   En dan is het verhaaltje voor onze soort ook uit.
   Plaatselijk zullen middels wat vernuftige symptoombestrijdingen de boel wat opgerekt worden, maar als soort zijn we niet zelfregulerend gebleken.
   (op oorlogen na, daar ligt dan ook mijn hoop)

   Klinkt cynisch? Ben ik ook. We kiezen gezamelijk en ALTIJD de verkeerde leiders. Psychopaten die het doodslaan niet waard zijn. Steevast laten we ons een rad voor ogen draaien met leugens en show-presentaties
   die slechts het korte-termijn belang dient van deze zakkenvullende ‘hungry Ghosts’.

   En dat terwijl we helemaal geen leiders nodig hebben.
   We hebben een herdefinitie nodig van ‘het algemeen belang’, dat nu (hoe belachelijk dit ook klinkt)verworden is tot ondergeschoven kind. Een nieuwe democratie, minder getrapt, is nodig.
   Maar zolang kennis en gezondheid gekocht moet worden,
   zijn we veroordeeld tot het scenario zoals beschreven in de eerste linea.

   Joh, we gunnen elkaar het licht in de ogen niet meer en als we de kans krijgen proppen we ons vol met vlees-producten en naaien elkaar voor de lol een oor aan. Da’s nog een milde gang van zaken. We roven, moorden, verkrachten, martelen, onderdrukken, liegen, bedriegen, verspillen dat het een lieve lust is (haha..)

   Welkom in God’s Gekkenhuis: de planeet Aarde.
   Bezie een wel heeeeel tijdelijke toestand. Gelukkig.

  2. Ben het in grote lijnen met je eens. Echter zou het niet zozeer op religie willen afschuiven, maar vooral op mentaliteit. Hierbij komt vaak de basis emotie trots om de hoek kijken, alsmede enkele praktische argumenten als een oude dagsvoorziening die door de kinderen verschaft moet worden. Van deze beperkte manier van denken moeten we af. (overigens wel vaak door religie ingegeven)

    Ik zie dat zelfs hier in Nederland ook nog steeds, dat mensen 4 of 5 kinderen nemen om maar eens te laten zien hoe goed het met ze gaat en hoe viriel ze zijn. Erg primitieve manier van denken. De bewustwording alleen kan er voor zorgen dat we eigenhandig en gecontroleerd de wereldbevolking weer laten slinken. Zo niet, dan helpt moeder natuur wel een handje uiteindelijk of worden de door ons gevochten oorlogen juist een middel om dit te bewerkstelligen

 2. Ermoetwataangedaanworden

  De mens als geheel is nauwelijks intelligenter dan een virus of bacterie die z’n host opvreet, laat sterven en vervolgens zelf ook sterft.
  Iedereen weet wat er moet gebeuren voor een duurzame samenleving maar niemand wil daar voor inleveren.
  Helemaal terug naar natuurlijke middelen zonder chemie, lokaal verbouwd voedsel om het vervoer terug te dringen, dichtbij huis werken of andersom, zo veel mogelijk stoppen met electragebruik, veeeel minder vervoer gebruiken zoals vliegen en treinen, dan maar geen verre vakanties. etc, etc, mogelijkheden te over, maar wie wil 80% van ons “luxe en decadente” leventje inleveren?

  1. Wijlen Pim Fortuyn schreef daarover maar die is afgeknald met twee verschillende wapens.
   Zuid Amerikaanse leiders die hier echt wat aan willen doen krijgen kanker…
   De huidige psychopatische elite zal niet toestaan dat er ook maar iets duurzaam of menselijk wordt…

  2. Ha, iedereen mag denken wat die denkt.

   Maar Moerstaal, ik schatte je toch wat hoger in als die figuur die boven je staat. Er lijkt me toch behoorlijk wat aandacht voor duurzaamheid de laatste 10 jaar.

   1. Aandacht wel maar het ziet er steeds slechter uit. De mensheid gebruikt steeds meer fossiele brandstoffen. Er zijn steeds meer mensen. Er staan telkens nog meer soorten op uitsterven. De beweging is omlaag. De inkomensverschillen groeien nog steeds.

Laat een reactie achter