Het rijdende hotel

Share Button

Het is de droom van iedere hoteleigenaar. Je hotel neer kunnen zetten waar op dat moment de meeste toeristen zijn. Het Spaanse Hotelmóvil maakt deze droom nu op visionaire wijze waar. De toekomst voor het eeuwige probleem van nijpende tekorten aan of leegstand van hotelkamers?

Hotelmóvil kan verschillende bestemmingen krijgen. Niet alleen een hotel,maar ook als bijvoorbeeld mobiel ziekenhuis is het voertuig geschikt.

Hotelmóvil kan verschillende bestemmingen krijgen. Niet alleen een hotel,maar ook als bijvoorbeeld mobiel ziekenhuis is het voertuig geschikt.

Hotelmóvil, volgens de fabrikant een rijdend vijfsterrenhotel, bestaat uit een trailer die achter een vrachtwagencabine gehaakt kan worden. Het is dus erg handig over een rijbewijs E te beschikken als je overweegt om mobiele hotelbaas te worden. Hotelmóvil kan ongeveer 44 mensen herbergen in twintig hotelkamers. Het voertuig vouwt zichzelf in ongeveer dertig minuten uit tot volwaardig hotel. En dat niet alleen. Het voertuig kan zichzelf ook ombouwen tot conferentiezaal. Kortom: de fabrikant lijkt er hiermee in geslaagd te zijn een creatieve oplossing te vinden voor het permanente probleem van het afstemmen van vraag en aanbod van hotelkamers.

Goedkoop is Hotelmóvil uiteraard niet, denk aan ongeveer 400 000 euro. Aan de andere kant: zoveel betaal je ook voor een gemiddeld huis. Laat staan een compleet hotel met twintig kamers. Komt Hotelmóvil naar u toe deze zomer?

Share Button

Germen Roding

Hoofdredacteur en analist (Visionair.nl) Expertise: biologische productiesystemen (master), natuurkunde (gedeeltelijek bachelor), informatica

Dit vind je misschien ook interessant:

2 reacties

  1. Niek schreef:

    Ah het is een Spaans initiatief zie ik. Mooi hoor!

  2. Eldora schreef:

    Thanks for contrbiuting. It’s helped me understand the issues.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger