Rusland: een dunbevolkt land omringd door dichtbevolkte buurlanden

Verbond Duitsland-Rusland nachtmerrie Amerikanen

De relaties tussen de vroeger gezworen vijanden Duitsland en Rusland zijn sterk aan het verbeteren. Een toekomstig Euraziatisch machtsblok is in de maak. En dat vinden de Amerikanen niet leuk.

De geopolitieke situatie van Rusland
De Russen bevinden zich in een weinig benijdenswaardige situatie. Hoewel hun land enorm is, is het strategisch gezien een nachtmerrie. Er is behalve de Transsiberië-express nauwelijks een verbinding tussen West-Rusland en het verre oosten: als deze spoorweg wordt gesaboteerd ligt het land lam. De enige snelweg loopt vlak langs de Chinese grens. Tot overmaat van ramp: de bevolking krimpt snel. In 2050 zijn er naar schatting 111 miljoen Russen vergeleken met 141 miljoen nu. Ter vergelijking: in de islamitische zuiderburen Turkije en Iran wonen dan elk 100 miljoen mensen en in China anderhalf miljard.

Rusland: een dunbevolkt land omringd door dichtbevolkte buurlanden
Rusland: een dunbevolkt land omringd door dichtbevolkte buurlanden

Buurland China wordt steeds machtiger en sterker en steeds meer Chinezen migreren naar het vrijwel onbevolkte Siberië. Ook verder naar het westen ziet het er door de ineenstorting van de bevolking somber uit voor de Russen.

De geopolitieke situatie van Duitsland
Duitsland maakt onderdeel uit van de Noord-Europese laagvlakte. Door de centrale ligging, goede verbindingen, goede relaties met alle buurlanden en goed ontwikkelde economie is Duitsland veruit het machtigste land in Europa. Duitsland kampt met vergelijkbare problemen als Rusland. Ook in Duitsland krimpt de bevolking van nu tachtig miljoen tot in 2050 rond de zeventig miljoen. Duitsland grenst niet zoals Rusland aan islamitische landen, maar kent een snelgroeiende vooral uit Turken bestaande islamitische immigrantenpopulatie die slecht integreert, waardoor in het binnenland steeds meer spanningen ontstaan. De Turkse islamistische president Erdogan voert een actief beleid om de Turken in Duitsland te verturksen en zo de greep op Duitsland te vergroten. Door het naziverleden waren nationalistische sentimenten in Duitsland tot voor kort taboe, maar het lijkt erop dat dat nu door de integratieproblemen aan het veranderen is.

Natuurlijke bondgenoten
Door de krimpende bevolking vormen beide landen geen bedreiging voor elkaar. Er liggen meerdere bufferstaten (Polen, Wit-Rusland en Oekraïne) tussen beide landen. De hoogontwikkelde Duitse industrie kan de Russische grondstoffen verwerken tot hoogwaardige producten, terwijl Duitse investeringen in Rusland voor beide partners erg aantrekkelijk zijn om zo Rusland te ontwikkelen en de overvloed aan gespaard kapitaal in Duitsland lucratief te investeren. En, belangrijker: beide landen kunnen het alleen niet bolwerken tegen machtige imperia als de Verenigde Staten of China.

Het Euraziatische Rijk
Samen, en zeker wanneer ook de rest van Europa samenwerkt, verandert dat en ontstaat het machtigste blok ter wereld van bijna een miljard rijke en goedopgeleide mensen dat de grootste landmassa ter wereld, Eurazië, totaal beheerst. De wat wereldvreemde president Obama houdt zich liever bezig met het verzoenen van de westerse en islamitische wereld, maar meer nationalistische Amerikanen maken zich grote zorgen.

Eurussia: de nachtmerrie voor de Amerikanen.
Eurussia: de nachtmerrie voor de Amerikanen.

Als Poetin zijn woorden waarmaakt en op de euro overstapt, wordt niet de dollar maar de euro de wereldvaluta van de toekomst. De Europeanen en Rusland zullen door deze samenwerking met gemak het hoofd kunnen bieden aan de Chinese, islamistische en Amerikaanse druk. De rollen zouden zelfs wel eens omgekeerd kunnen worden. Geen wonder dus dat meer nationalistische kringen in de VS er nu alles aan doen om deze samenwerking te saboteren. Hun belangrijkste troef: Polen, dat uiterst slechte ervaringen heeft met Duitsers en Russen die onderling deals sluiten. Echter: de Polen hebben ook slechte ervaringen met de mate waarin Amerikanen zich aan hun woord houden.

6 gedachten over “Verbond Duitsland-Rusland nachtmerrie Amerikanen”

 1. Als de Babylonische spraakverwarring geen probleem vormt, kunnen alle soevereine staten hun verantwoording afleggen aan de bodem waar ze over lopen. Zo zal er altijd toch nog een spanningsverschil blijven over de grensgebieden waar men thans overheen raast. In deze spanningsgebieden zullen tekort en overvloed stromingen veroorzaken tussen de soevereine staten en zullen de leiders in het taalgebied kunnen onderhandelen over de loop tijden van deze stromingen, Volksverhuizingen zijn al vele eeuwen in gang en zorgen voor oplossingen. Zo niet zal de oplossing zich wel aanbieden. Zie hier men spreekt over de verdeeldheid zonder inzicht in de synthese. 
   
  https://www.visionair.nl/ideeen/wereld/de-eurazie-samenzwering/comment-page-1/#comment-78953
   

 2. Pffff, dit werpt ook enig licht op de toenemende invloed van de russisch orthodoxe kerk, onder het wel willend oog van Poetin. De kerk is altijd al een krachtig machtsmiddel over bevolkingen geweest, Poetin verwacht dat middel in een nabije toekomst nodig te hebben. Ik ging vanavond bijna over mijn nek dankzij de berichten dat de voorlichting en begeleiding bij het uit de kast komen van homosexuele jongeren verboden is, dankzij de orthodoxe invloeden van deze schandkerk.

   1. Het absoluut hypocriete aan dit gebeuren is, dat Puta (spaans voor hoer) vooraanstaand aktief lid was van de KGB, in het voormalig communistisch en atheïstische Rusland. De doorzichtige zak wil zo Europa verenigen tegen Amerika, met gebruik en ondersteuning van de Russisch orthodoxe kerk. Hoe ver kun je gaan in het verloochenen van je idealen, niets gaat hem te ver blijkt wel. Zijn narcistische zelfovertuigingen verblinden hem van de werkelijke taak die hem rest, als belangrijke politieke spil, tegen juist de invloeden van de verschillende, op de  onzinnige eindtijd georiënteerde religiën. Wat een teleurstelling is die man. Zou hij echt niets anders kunnen dan zijn eigen voorstelling van zaken in idiologiën erdoor willen drijven? We hebben iedereen nodig in deze onzekere toekomst, zeker de russen en amerikanen als het aankomt op overlevingsstrategiën in ruimtevaarttechnieken. Waar is hij mee bezig?

    1. Spiritualiteit kan zeker een goed middel zijn, religie nooit. Aanbid het leven, nooit iemands verhaal dat het jouwe niet kan zijn. Onderzoek open, de ware aard van het bestaan zelf, doorzie de doctrines van anderen.

Laat een reactie achter