Goldman Sachs, Axis of Evil?

Goldman Sachs, de bank die rommelhypotheken verkocht aan hun klanten en ondertussen zichzelf verzekerde tegen deze producten zodat als deze producten ten onder zouden gaan zij hier flink geld aan zouden verdienen. Uiteraard gingen de pakketten met rommelhypotheken ten onder en dit was voor Goldman zelfs zo succesvol dat AIG, de verzekeraar die dit verzekerde voor Goldman Sachs ten onder ging gezien de hoeveelheid geld die ze moesten uitkeren. Bijna leek door dit faillissement van AIG de plannen van Goldman dan ook slechts gedeeltelijk uit te komen. Ze zouden maar 2 keer enorm veel geld verdienen over de ruggen van anderen. Gelukkig had Goldman Sachs echter veel vriendjes in Washington DC die deze verzekeraar redden met belastinggeld van burgers zodat Goldman Sachs uiteindelijk alles uitbetaald kreeg en zo dus 3 keer mensen volledig bewust bedroog en hier flink geld aan verdienden. De details van dit alles zijn terug te vinden in de documentaire Inside Job die in 2011 de Oscar won.

 
Nu leren we daarnaast dat Goldman Sachs naast de VS ook graag in Europa geld verdient. Zo was het Goldman Sachs die tegen een mooie prijs Griekenland hielp met de boekhouding te frauderen zodat ze voldeden aan de eisen van de Euro. (Overigens was dit helemaal geen uitzondering en bijna alle landen inclusief Nederland hebben zich van allerlei boekhoudstrucs voorzien om te voldoen.) Grappig(?) genoeg begon Goldman Sachs direct daarna met het uitgeven van een product waarmee ze in staat zijn tegen Griekenland te wedden. En aangezien er nu een oud medewerker van Goldman Sachs premier is in Griekenland, grappig genoeg de man die de centrale bank runde ten tijde van de boekhoudfraude van Griekenland en die dus met behulp van Goldman Sachs de boekhouding manipuleerde, geef ik ze goede kansen dat het met het Goldman Sachs en hun winsten wel goed zit. Hmmm er lijken patronen te ontstaan. Tegenlicht wijdde afgelopen week een hele aflevering aan Goldman Sachs onder de titel. Goldman Sachs en de vernietiging van Griekenland.

Hoewel in de laatste documentaire Goldman Sachs vooral als “slim” wordt gezien, is dit niet het geval volgens het artikel The Basic Laws of Human Stupidity . Zij definiëren slimme mensen als mensen die in staat zijn het eigen voortbestaan te vergroten door middel van het vergroten van andermans voortbestaan. Denk aan de uitvinders van het internet bijvoorbeeld. Het vergroten van je eigen voortbestaan ten koste van anderen wordt door hun gedefinieerd als sluw in het meest positieve geval en botweg crimineel in het minste. En het heeft het nadeel dat als mensen begrijpen dat je ze hebt opgelicht ze dan nog wel eens terug willen komen om verhaal te halen en dat doet het voortbestaan van de oplichter niet altijd goed.

Want laat er geen vergissing zijn, wat Goldman Sachs heeft gedaan heeft miljoenen mensen wereldwijd in meer of mindere mate gedupeerd. In ieder geval alle Nederlandse ambtenaren omdat ook Nederlandse pensioenfondsen niet doorzagen dat de rommelhypotheken echte rommel was. En alle Nederlandse belastingbetalers die braaf hebben meebetaald aan de zinloze redding van Griekenland waarmee Nederland eigenlijk zelf ook alleen maar afhankelijker is geworden van de internationale bankiers. De politiek in Nederland snapt het echter blijkbaar nog steeds niet want Jan Kees de Jager ziet blijkbaar geen enkele reden om te stoppen met zakendoen met Goldman Sachs namens de Nederlandse overheid…

Wellicht komt dit omdat Goldman Sachs naast de staatsschulden Griekenland ook die van Nederland gedeeltelijk beheerst en ze wellicht de Nederlandse overheid veel meer in de tang hebben dan we denken. Goldman Sachs is zichzelf overigens van geen kwaad bewust, dus die kondigen deze week vrolijk aan een kantoor in Nederland te gaan openen en dat ze zich vooral willen richten op de Nederlandse pensioengelden

Ik ben benieuwd wat er nodig is om meer Nederlanders inclusief politici in te laten zien hoe we inmiddels zelf ook aan alle kanten worden uitgekleed door het internationale bankenkartel. Volgens mij is het daarbij nuttiger onze pijlen te richten op de internationale bankiers inplaats van op onze politici of op de burgers van andere Europese landen. Maar buiten dat… Wat te doen, wat te doen? Tips zijn welkom.

Goldman Sachs in Europa...

Meer informatie:
-) The history of Money Changers
-) Griekenland is kaalgeplukt, op naar de volgende
-) De toekomst van onze economie deel 1 & 2 en 3
-) Rente nader bekeken deel 1 & 2
-) Hoe eerlijk is ons huidige economische systeem eigenlijk?
-) 3 praktische oplossingen voor meer economische veerkracht
-) Update het economische systeem!
-) Hernationaliseer het recht op geldcreatie 
-) Breek het monopolie van de Euro

 

30 gedachten over “Goldman Sachs, Axis of Evil?”

 1. Ik denk dat er voorlopig helemaal niets gebeurd in Nederland.
  De meeste Nederlanders zijn allemaal sheeple.
  Wacht maar af totdat het financiële systeem in elkaar stort, de pinautomaten het niet meer doen, dan zullen de Nederlanders wakker worden. Maar dat is dan te laat. 

 2. A. Blonk-Westerwoudt

  Dank voor niet slapende mensen ;) na het zien van de docu: “de dag dat de dollar valt” hebben wij nooit echt meer geslapen ;)

  Na een gesprek met mijn moeder die werkzaam is in de zorg, werd ik enorm kwaad en wil en wens ik niet langer mijn mond te houden…
  Dit is wat ik het internet op heb geslingerd en er komt, hoe treurig, weinig reactie…

  “ze willen haar 40!% korten op haar loon.. ahhhh… te gek voor woorden… grrr… leuk he, spelen met bellenblaas? zelfs kleuters weten dat zeepbellen knappen! en soms het potje bellenblaas omvalt! come on, do the math people… een euroduppie blijft een euroduppie en worden er niet stiekem 2,5 omdat je er snel wat bij slaat!
  Worldleaders of Finance => back to kindergarten please!
  Dinsdag 6 maart 2012 wordt er een grote actie gehouden op het Malieveld in Den Haag om te voorkomen dat ze de zorg nog verder uit te hollen!
  Delen a.u.b”

  Veel succes met uw artikelen, ik vind ze zeer leerzaam (Marie was al een beetje wijs…, maar wordt steeds wijzer ;)

  1. @A. Blonk-Westerwoudt
   Hallo
   Ik heb de docu gezien, en uw reactie gelezen.
   Ik heb hierover eigenlijk een vraag.
   U zegt dat uw moeder in de zorg werkt en dat zij 40% op haar loon gekort moet worden.
   Nu werk ik zelf ook in de zorg, en er wordt inderdaad enorm bezuinigd. Maar dat er salaris ingeleverd moet worden, dat heb ik nog niet gehoord.
   Daarnaast denk ik ook dat, dat niet kan. Volgens mij kan je alleen maar in je salaris omhoog gaan en niet dalen.
   Nu weet ik natuurlijk niet wat voor functie uw moeder vervuld in de zorg.
   Maar zij kan natuurlijk altijd bij een bond gaan informeren, hoe dat nu zit, en of dat zomaar mag.
   Ik ben wel heel benieuwd ;-))
   Vr. gr. Lammy

   1. A. Blonk-Westerwoudt

    @Lammy,

    Mijn moeder werkt al 10 tallen jaren als b-hulp in de thuiszorg bij mensen met psycho/geriatrische aandoeningen.
    Door de invoering van de WMO en de kortingen daarop, worden de aanbestedingen voor dit werk aan gemeenten overgelaten en fors bezuinigd.
    Ze willen haar functieschaal verlagen van 25 naar 10, dat betekent voor haar een korting van 40% op haar loon.
    Door de abvakabo voor zorg wordt er dinsdag 6 maart een actie gehouden en een petitie aangeboden, mede omdat de cao voor verpleging/verzorging en thuiszorg op 1 maart aanstaande afloopt.
    Ze zijn hier druk mee met de abvakabo
    Meer te vinden op http://www.wijzijndethuiszorg.nl
    Het mag niet, maar is intussen al meerdere medewerkers overkomen dat zij deze functieschaalverlaging moeten aannemen, anders volgt ontslag!
    Griekse drama’s gebeuren ook al in Nederland…
    De petitie staat op http://www.fnvvoorzorg.nl/petitie

    1. @A. Blonk-Westerwoudt
     Hier schrik ik behoorlijk van. Ik zelf werk in een verzorgingshuis als verzorgende-IG inmiddels ook al 27 jaar.

     Dit is echt te schandalig voor woorden, maar toch spookt er een vraag door mijn hoofd. Kan dit niet voorgelegd worden bij een rechtbank ? Het lijkt mij toch als iets niet mag, en toch doorgevoerd wordt dat je, je kan beroepen op een rechtbank. Ik ben er zelf niet zo in thuis. Maar als wij iets doen wat niet mag, dan worden wij ook voor een rechter gezet, om onze misdaad te verklaren.
     Ik hoop voor uw moeder, dat er een positief besluit uit voort komt, want we hebben mensen in de thuiszorg gewoon heel hard nodig !!
     Ik begin mij inmiddels te schamen dat ik mij Nederlander mag noemen.
     Vr. gr. Lammy

 3. Het is natuurlíjk wel logisch, als je even goed nadenkt, dat in de centra van economische en politieke macht meestal dezelfde personen aan de touwtjes trekken. Voor mensen die verlangen naar macht, materieel en/of politiek (bijna altijd verlangen deze personen beide), zijn topbedrijven de idealejachtterreinen voor hun behoefte bevrediging. Kruisverbindingen tussen politiek en economie zijn natuurlijk evident. Personen die geilen op macht zijn, zoals psychologische onderzoeken uitwijzen, narcistisch en gewetenloos. Kenmerken die dictators ook hebben. Kortom, bankiers zoals die van GoldmanSachs, zijn bijna altijd gewetenloos en narcistisch, zoals ook is aangetoond. Dus ethisch handelen van deze lieden kun je gerust vergeten. We worden in feite uitgemolken door topgangesters die onze wereld uitzuigen een ook nog eens besturen. Opmerkelijk genoeg heeft een recente studie uitgewezendat dit al sinds demiddeleeuwen aan de hand is. Nakomelingen van de aristocratie en Regentenfamilies uit de 17/18 de eeuw hebben nog steeds de touwtjes in handen

 4. Gisteren een bericht gelezen van Micheal Lombardi, een Amerikaans econoom en natuurlijk een beursadviseur. Hij heeft vanaf 2002 de stijgende goudprijs aangekondigd en daarna de val van de huizenmarkt in de VS, de daarop volgende financiele crisis in 2008.
  Hij trekt de vergelijking met de crisis van de jaren 30. We lopen in de pas. Binnen 6 maanden gaat de dollar onderuit en krijgt de VS een hyperinflatie. Ook de euro gaat dan mee onderuit.
  Dus ja, heeft het nog zin zoveel mogelijk schuld af te lossen? Ik denk dat je nu beter je geld kunt steken in houdbaar voedsel, drinkwater, brandstof e.d.
   
  http://www.lombardidigital.com/lcpa-sept26/index_ca.php?sb=DEBKA&sdate=02162012

  1. Misschien moet je er even bij vertellen dat jouw link er een is naar een heeeeeeeeele lange reclame voor een onbetaalbare nieuwsbrief. ;)

   Lombardi beveelt aan: 1) ETF’s kopen van valuta van landen die i.t.t. tot o.m. Dollar en Euro wel omhoog gaan. 2) Goud-mijn aandelen kopen. 3) Verdienen aan het gegeven dat Dollar en Euro instorten en o.m. Duitsland uit de Euro stapt. 4) Verdienen aan de aankomende inflatie in de VS en EU en de groeiende interest-percentages. 5) Verdienen aan ‘geheime aandelen’ die gaan stijgen doordat de andere aandelen massaal gaan instorten.

   De details kun je vinden in Lombardi’s onbetaalbare nieuwsbrief…….. 

   1. Ja Razor,
    Natuurlijk betreft het ook hier weer een inhalige yank met dollartekens in zijn ogen. Het ging mij om de achterliggende boodschap, het feit dat de dagen van de dollar geteld zijn en daarmee waarschijnlijk ook de dagen van de euro. Aangenomen dat hij weet waar hij het over heeft.
    Maar jullie hebben gelijk, dat had ik er wel even bij moeten vertellen.

 5. Als de dollar en de euro valt gaat alles naar beneden inclusief de waarde van mijnbouwaandelen, aandelen in opkopende markten en (papieren) goud en zilver. Dit in verband met margin calls, waarbij handelaren verliezen op bepaalde aandelenklassen moeten dekken door andere te verkopen.
  Bovendien lees ik steeds meer over grote problemen in China.
  De adviezen van Lombardi zullen je dan ook echt niet helpen. Ik denk dat het verstandiger is om aandacht te besteden aan de moestuinen van Douwe. Dan heb je nog iets te eten als de supermarkten dicht zijn. 

 6. Alleen moet je je moestuin dan natuurlijk wel gaan bewaken dat hij niet geplunderd word door hongerige horden uit de stad. Graag wat tips over het aanleggen van mijnenvelden en automatische mitrailleurs installaties…

 7. Ik zat te denken aan een flattuin:
  https://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/raamtuinieren/
  Extra zware buitendeur kopen. Prikkeldraad op het balkon. Woeste hond aanschaffen en dan overleven we misschien de Ondergang.
  Of het mogelijk is om een buurtmoestuin te verdedigen tegen de overige hongerige horden betwijfel ik.
  Het flatfort zal waarschijnlijk op een gegeven moment ook vallen. Bovendien zal het water op een gegeven moment opraken (als de maatschappij niet functioneert dan zal er ook geen water meer uit de kraan komen), maar het valt te proberen, misschien……..
  Anders valt emigratie naar Vlieland, Bonaire of een oase in de Sahara te overwegen……..
  Dat zijn denk ik alternatieven die een grotere kans hebben op succes. 
   
   

 8. @Tim
  Het vervelende van het hele verhaal is gewoon, dat deze premie iedere maand weer automatisch wordt ingehouden van je salaris. Je kunt er niks en dan ook echt niks tegen doen. Ik hoop van harte dat de hele financiële met een mega klap uit elkaar spat. Dan heeft niemand wat, zowel arm als rijk niet.

 9. Wat je het beste kan doen is inversteren in groente zaad en grond en eten.
  Maar wat ook zal moeten gebeuren zoregn dat deurwaarders mensen niet meer  uitkleden en opstraat zetten.
  In spanje zijn er al in 50 steden groepen mensen actief die ervoor  zorgen dat deurwaarders niet meer bij mensen binnen komen. En het lukt hen.
  Dus richt groepenop en  kom op voor de armen. In spanje is het al zover dat 1 op de 5 kindern ondervoed zijn en dit is geen grap.
  Laten wij het ook zover komen of grijpen we eerder in.
  Mensen organiseer je.

  Zorg dat je ene groep bij elkaar hebt en je hebt velkans een facebook maak er gebruik van als  je een deurwaarder aan huis krijgt.
  Mensen als je weet dat iemand in je buurt een deurwaarder aan huis krijgthelp hen.

  Pik het niet meer !
  TIJD VOOR ACTIE !

 10. Naar ik heb begrepen zijn de toppers van G-S in de leer geweest bij de Jezuïten.
  Jezuïten weten dat de manier om mensen naar God te richten, ze in de ellende, nood en zorgen te storten.
  Ze helpen God een handje als het ware (of ze doen het op aanvraag).
  Het is namelijk niet belangrijk dat je hier op aarde schatten veroverd maar dat je  geestelijk schatten veroverd.
  Het is een kwestie van de rust bewaren ook al komen er zeer moeilijke tijden aan.
  Lees dit maar: http://www.berthadudde.net/Register/REG.1/BD.1594.html en ook de het voorwoord: http://www.berthadudde.net/voorwoord.html
  God komt alle lof toe!

 11. Beste Visionairs,
  De volgende tekst is een ‘copy&paste’ van een veel langer verhaal. De tekst ligt nog bij de jurist dus ik weet niet of het slim is om het nu openbaar te maken. Toch doe ik het om de reacties te horen.

  Natuurlijk ben ik heel serieus en mijn motieven zijn alleen maar nieuwsgierigheid en hobbyisme en het zou leuk zijn als we hiermee de niet aflatende gang richting chaos en ellende kunnen stoppen. En voor wie ik het doe? Omdat het hobby is heb ik geen enkel belang en doe ik het liever voor al die onbekenden die later hun kleinkinderen over mijn daden vertellen dan voor ‘vriendjes’ en persoonlijk (financieel) gewin. Ik ben er van overtuigd dat er iets mis is en dat heeft met ‘financien in deze wereld’ te maken.
  het gaat er in feite om dat de regering structureel en hoofdzakelijk bezig is of wordt gehouden met de behandeling en afhandeling van zaken welke door andere mensen (in een groep) zijn veroorzaakt. Dit is in meer dan 100 landen het geval.
  Dit geeft die andere mensen overheersing (zij overheersen) waarvan ik hoop dat het strafbaar gesteld is in artikel 93 van het Wetboek van Strafrecht. Dit opent namelijk mogelijkheden om met die mensen te gaan praten.
  de aanslag :
  ik denk dat er veel meer dan 40.000 mensen zijn die de crisis een behoorlijke ‘aanslag’ op hun leven vinden.
  ik zou het ze nog wel willen vragen ook (burgerinitiatief)
  ik begrijp dat er voldoende feiten en omstandigheden moeten wezen om overheersing daadwerkelijk juridisch aan te tonen maar ik hoop dat je de grote lijn ziet.
  De grote lijn:
  een groep particulieren die als hoofdmotief geld verdienen hebben en waarvan ondertussen ook al is aangetoond dat dat scrupuleloos gebeurt. Van een regering wordt verwacht dat ze het voor het Volk doen, bankiers hoeven het alleen maar voor zichzelf en het eigen kluppie te doen.
  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/03/14/directeur-goldman-sachs-neemt-ontslag-bank-toxischer-dan-ooit
  Dat is het allerbelangrijkste punt: Particulieren die geen belang hebben bij de welvaart van het Volk overheersen.
  Als hierover overeenstemming is kan er worden doorgegaan met volgende stappen… Of die overheersing (in die vorm) ook daadwerkelijk strafbaar is, daar gaat het nu om. De stok achter de deur. Als het zo zou zijn dat Mark Rutte zijn werkbesluiten en beslissingen zou laten beinvloeden door bijvoorbeeld de regulering van de Centrale Bank is daarmee aangetoond dat die laatsten eigenlijk de baas zijn. Ik denk dat het niet moeilijk zal zijn dat aan te tonen. Ik zou PowNews eens kunnen vragen of ze hem die vraag eens willen stellen.
  Verder is het volgende probleem dat zoiets door de Politie moet worden uitgezocht maar vanaf de inspecteur en hoger worden beslissingen soms op economische basis genomen waarbij soms het recht niet zegeviert. Voor Nederland durf ik dat niet echt hardop te zeggen maar in (ondertussen) veel landen in de wereld is het bijna gebruikelijk. En aantoonbaar!! (Corruptie;M.Hulten)
  Omdat er hier enorme belangen meespelen verbaasd het me dat er nog niemand anders op dit idee is gekomen.
  Misschien mag er niet over gesproken worden. Stilzwijgen. Het is wel opvallend dat de ‘bankiers’ voor dit soort zaken immuniteit hebben bedongen.
  Artikel 32 : Immuniteit
  http://www.courtfool.info/ESM_treaty_2_Feb_2012/nl_ESM_10-tesm2.nl12.pdf
  ALS er een controleRaad komt moet die haar werk kunnen doen zonder rekening te hoeven houden met dat artikel.
   Verder is het opvallend dat er met betrekking tot ‘bankierszaken’ NOG NOOIT een echt politieonderzoek is geweest, ze (de bankiers) doen dat namelijk allemaal zelf en dat dat niet zo goed lukt hebben ze bij monde van Alan Greenspan al toegegeven tijdens hoorzittingen.
  http://online.wsj.com/article/SB122476545437862295.html
   Eigenlijk is dat logisch, we praten hier over particulieren die geld willen verdienen en daarin compleet de vrije hand hebben gekregen. Doordat we over mensen praten is het nagenoeg niet te voorkomen dat er ‘kaf tussen het koren’ zit. En dat dat kost dat weten we. Dit dient door een externe onafhankelijke commissie of Raad te kunnen worden gecontroleerd, gehandhaaft en vervolgd, bijvoorbeeld door ambtenaren die geen persoonlijk gewin beoogen. Deze Raad zou moeten worden geinstalleerd boven het gehele geldverdienende segment van de bankiers en volledige vrijheid en medewerking krijgen.
  Er is dus een mogelijke oplossing maar daartoe zullen de bankiers moeten worden ‘gedwongen’. Ik kan me namelijk niet voorstellen dat die mensen de CONTROLE zomaar uit handen gaan geven. Als er met het strafbare feit ‘Overheersing’ gedreigd kan worden kan er ook op straffe van een dwangsom per dag worden gevorderd dat die commissieRaad er ‘gisteren’ komt.
  WIE aanspreken
  Hier loop ik vast want de vraag is of je een hele organisatie moet aanspreken of individuele personen.
  ergens vond ik:
  Goldman Sachs levert momenteel de gouverneur van de nationale bank van Canada (Mark Carney), de gouverneur van de Europese Centrale Bank (Mario Draghi) en de premier van Italië (Mario Monti) en Papademos was jarenlang vice-president van de Europese Centrale Bank.
  Hieruit blijkt dat Goldman Sachs de spil in het web is. Helaas zijn die jongens alleen met HEEL VEEL geld aan te pakken. Misschien is het beter om er een gerichte maatschappelijke discussie over te starten en daarvoor heeft het burgerinitiatief op de lange termijn te weinig kracht, het is echter wel een goede manier om de publieke discussie en ‘awareness’ te activeren.
  Ik hoop dat de boodschap duidelijk is: er is iets mis en ik probeer te ontdekken of er een (wettelijke) mogelijkheid bestaat om er iets aan te doen. Of er op dit moment sprake is van een (voortdurend) strafbaar feit.
  In afwachting

Laat een reactie achter