Web of Life, biodiversiteit is van levensbelang

Eco-feminist,  milieuactiviste en visionaire Vandana Shiva is in 2011 uitgeroepen tot één van de zeven invloedrijkste vrouwen ter wereld. Shiva belicht de huidige voedselproblematiek in India, de desastreuze rol die bedrijven uit de VS zoals Monsanto, Cargil en Wallmart hierin spelen, en hoe mensen gezonder voedsel kunnen consumeren d.m.v. van het benutten van de biodiversiteit aan gewassen die we kennen. Daarbij geeft ze ook een interessante visie op het huidige Nederlandse landbouwsysteem.

Vandana Shiva laat zien dat mensen zelf een boel kunnen doen om de landbouw levensvatbaar te houden en de levensbelangrijke biodiversiteit van voedselgewassen te beschermen tegen gevaarlijke gentechbedrijven als Monsanto. Bekijk de buitengewoon belangrijke en boeiende documentaire: “Web of life”.

Web of Life deel 1:


Of bekijk de flash versie.
 

En Web of Life deel 2


Bekijk de video in andere formaten.
 

In Nederland is er vorig jaar een ruilplatform van zaden opgezet waar de “gewone” man en vrouw zelf de belangrijkste pijlers  van vormen. Er worden inmiddels al druk zaden en planten uitgeruild tussen mensen door heel het land met de slimme gebruikmaking van de voordelen die het internet tegenwoordig biedt. Maar meer mensen zijn altijd welkom. Details over dit initiatief, en een uitleg om zelf mee te doen kunnen worden gevonden op de pagina van permacultuurnederland.org onder het kopje: Zaden en Planten ruilen.

Verwante artikelen:
-) Netwerk Eetbaar Nederland van start
-) Ecodorpen en Permacultuur
-) The Global Gardener
-) Permacultuur, voorbeelden en inspiratie
-) Eetbare Groene Woestijnen met Permacultuur
-) Groen Goud
-) De Eetbare Bostuin
-) Het leven is simpel volgens Thaise Boer
-) Raamtuinieren
-) Moestuinieren 2.0
-) De Kruidenspiraal
-) Nederlandtalige eetbare planten en paddenstoelen database
-) Engelse Plants for a Future database
-) Ruil je eigen eetbare planten bij elkaar
-) Permacultuur, ontwerpen met de natuur (pdf)

2 gedachten over “Web of Life, biodiversiteit is van levensbelang”

Laat een reactie achter