Liberty Academy – Module 3 – Who Controls Us?

The Liberty Academy bestaat uit 10 modules vol met nuttige informatie over ons huidige economische, politieke, sociale paradigma en de shift die daarin gaat plaatsvinden. In dit artikel Module 3   – Who Controls Us? Met een lijst van de verschillende filmpjes die stuk voor stuk interessante concepten uitleggen. Hieronder de afspeellijst van de gehele module.

 

En hier de losse filmpjes van de gehele afspeellijst om het geheel rustig per deel te kunnen bekijken.

Module 3 – Who Controls Us?
3.1 Meet Your Master
3.2 The Big Joke
3.3 King of the Mountain
3.4 The Fatal Flaw
3.5 The American Threat
3.6 The Most Powerful Family… Ever.
3.7 The Largest One Day Profit… Ever.
3.8 There Will Be Blood
3.9 The Rape of Russia
3.10 The Powers That Be
3.11 Secret Societies
3.12 Monopoly Men
3.13 The China Nexus

“It may be true that you can’t fool all the people all the time,
but it surely seems you can fool enough of them to rule a large country.”
~Will Durant

Aanverwante artikelen:
-) In het licht van voortbestaan
-) The Liberty Academy overzicht
-) sonsoflibertyacademy.com officiële website met veel achtergrond documentatie per module
-) The Greatest Truth Never Told
-) Propaganda, Noord-Korea over het Westen
-) De Nobele Leugen

(Op het internet hebben de lezers de macht! Zij bepalen welke informatie de wereld rond gaat! U bent zich er misschien niet van bewust, maar als elke lezer een link stuurt naar 3 geïnteresseerde personen, dan zijn er maar 20 stappen nodig om 3,486,784,401 mensen te bereiken! Wil je dat zien gebeuren? Gebruik je macht! Dit stuk mag dan ook vrij door iedereen overgenomen worden op websites, blogs, of om door te sturen aan familie, vrienden, kennissen, collega`s, politici, bankiers, economen, professoren, politie agenten, etc. graag zelfs hoe meer mensen dit weten en erover meediscussiëren hoe beter. Zet a.u.b. wel de bron erbij zodat mensen mee kunnen doen in de discussie hieronder als ze dat willen.)

11 gedachten over “Liberty Academy – Module 3 – Who Controls Us?”

 1. Het Sheeple Management Systeem (SMS) zit inderdaad erg geraffineerd in elkaar. Ik kom telkens weer tot de conclusie dat het gaat om de beïnvloeden om de sheeple te laten geloven in een bepaalde paradigma’s. Zoals deze videoreeks laat en dit artikel benoemd.  Die weer je denken bepalen en je emoties/gedrag. Het concept van de Nobele Leugen wordt bijvoorbeeld is hier een goed voorbeeld: https://www.visionair.nl/ideeen/mensheid/de-nobele-leugen/
   
  Ook andere mythes of beperkingen die op deze site zijn benoemd zijn hier goede voorbeelden. Zoals:
  – De mythe van de vaste werkgelegenheid
  – ADHD-hype is oorlog tegen mannen
  – Alleen creativiteit redt economie
   
  We leven dus echt wel in The Matrix. Het is echter een mentale kooi. Een set van overheersende paradigma’s. Als moet er op gericht zijn een gewenst paradigma aan te leren en dat men er in blijft geloven. Het paradigma wat je aangeleerd krijgt bepaald je wereldbeeld, daarmee je gedachten en je emoties/gedrag.

  Als je alles op een rijtje zet, dan snap je ook wel dat het SMS zorgt voor Peak Fantasy. Je leert op school en tijdens je studie ook gewoon niet kritisch na te denken. Peak Fantasy is dan dus ook helemaal geen raar fenomeen om zomaar te zeggen. Het is bewust aangeleerd en als je dit door hebt en bewust gaat kijken, dan kijk je toch echt wel met andere ogen naar de wereld. Naar het nieuws en alle producten die je wordt aangeboden via de reclame.
   
  Het beste voorbeeld van de kracht van het paradigma en opleiding zijn de economische opleiding. Economiestudenten leren van alles en nog wat over de economie, maar niets van de economische benadering die het meeste interessant is: de Oostenrijkse school. Voor economen die deze school aanhangen kwam de kredietcrisis niet als verrassing. Voor de economen die zijn opgeleid in het paradigma van bijvoorbeeld Keynes en andere economische scholen die dominant en varianten daarvan: zagen de economische crisis niet aankomen. Of eigenlijk pas vlak ervoor. Economen die zijn opgeleid volgens de Oostenrijkse school zagen het wel eerder aan komen. De verschillende economische scholen zijn verschillende economische paradigma’s om de economie te kunnen verklaren. Alleen de Oostenrijkse school lijkt goed de rol van geld te begrijpen. Je kunt nog zo intelligent zijn, als je het verkeerde paradigma geleerd, dan leer je een verkeerd mentaal model aan van de werkelijkheid.
   

  Ik heb ook de video van The Thrive Movement bekeken. Het blijkt toch een aanrader zijn te. Alleen is hun ‘complot theorie’. Eigenlijk is elke complottheorie een zoektocht naar het juiste paradigma om de wereld te kunnen verklaren door mensen die het overheersende dominante paradigma niet vertrouwen zoals die ons verteld wordt en aangeleerd is. Die de sheeple aangeleerd is. En is je in die zoektocht gaat doen, dan kom je al gauw in alternatieve media terecht en wordt je al gauw gezien als een complotter als je te ver van de schaapskudde komt. Dat is ook de grote grap: je mag wel anders zijn, zolang je maar normaal doet. :-)          
   
  En mensen die door hebben dat het niet klopt, gaan allemaal op zoek naar DE waarheid. Alleen kunnen ze in hun zoektocht wel erg afdwalen en de meest fantastische theorieën in elkaar knutselen. En gaan ze in hun eigen verzinselen geloven. Een sprookje die net zover afstaat van de waarheid als het sprookje dat we in een ware democratie leven. Dat gevoel dat ze een beetje doorslaan bij The Thrive Movement had ik gisteren dus wel. Ik heb de rest van de film ook bekeken en dat is erg interessant. Je moet dat buitenaards gedoe graancirkels wegdoen en ook die theorie over gelul van een vortex of zoiets. Het gedeelte daarna klopt wel goed vind ik en dat maakt het interessant. Samen met de oplossing die op het einde bieden. Het is in ieder geval een goede gesystematiseerd geheel. Ik zou toch aanraden om hier een artikel aan te wijden en de lezers voor zichzelf te laten oordelen. Net zoals je bijvoorbeeld aandacht is geschonken aan het Venus Project en Dave Icke. En alle andere artikelen die hiermee te maken. Is het misschien een idee om hier een dossier van te maken? Een apart dossier. Nu is het een beetje los zand met artikelen artikelen die zijn getagd met willekeurige tags of artikelen waarin naar andere artikelen wordt verwezen.            
    

  1. Goede omschrijving idd van hoe mensen paradigma`s laten geloven als het ware het echte werk van de elite is. Religies, mainstream media, etc… Met het internet komt daar gelukkig nu een handige stoorzender in op. :-)

   Ik zou graag de mensen in dit paradigma van voortbestaan willen laten geloven. Of niet zo zeer laten geloven maar laten begrijpen dat dat rationeel gezien volgens mij verreweg het beste vertrekpunt is om de rest van je wereldbeeld uit op te bouwen. Enig idee hoe we dat voor elkaar zouden kunnen krijgen Oom T?
   https://www.visionair.nl/ideeen/filosofie/in-het-licht-van-voortbestaan/

   The Thrive film en beweging is wel eens voorbij gekomen in de reacties en was toen die uitkwam zoveel in de alternatieve media dat ik dacht dat het wat overbodig was om die hier ook nog een keer te posten. Daarbij heeft David Icke ook wel apart materiaal ertussen maar David Icke heeft ook een boel in mijn ogen zeer nuttig materiaal wat verder eigenlijk weinig voorkomt. Dat had ik bij Thrive eerlijk gezegd niet zo. De goede delen van Thrive kwam ik volgens mij ook in andere docu`s wel tegen maar dan zonder de graancirkels en ufo`s. Maar goed, voor de zekerheid en de mensen die hem nog niet gezien hebben. Thrive The Movement En wat buitenaards contact sta ik verder ook best open voor hoor, misschien wel heel gezond voor de saamhorigheid van de mensheid om te zien dat er ook leven is buiten de aarde.

   1. Ik vond daarin The Thrive Movement de film op het einde erg interessant het laatste half uur van die film met allerlei locale initiatieven. Vooral het stuk over India waar ze zones hebben waar duizenden mensen volgende principes van Gandhi ‘nee’ zeggen tegen bijvoorbeeld GMO. Het laat zien dat er wereldwijd aan het gebeuren is. Overal worden mensen wel wakker en gaan voor zichzelf nadenken.  
     
    Internet is daarin zeker erg handig :-) en speelt daarin een zeer belangrijke rol. Hoe we dit kunnen laten gebeuren? Ik denk door gewoon te proberen uit te gaan vanuit je eigen kracht. Door te handelen vanuit jezelf. Door los te durven laten. Ik denk dat dat de enige manier is. En dan gelijkgezinden zoeken en samen proberen te handelen. Mensen moeten geïnspireerd worden.  Gandhi heeft in India bewezen wat er allemaal mogelijk als je als volk massaal iets wilt bereiken. En ik heb op deze site ook ergens een artikel gelezen dat je maar 10% nodig bent die er echt in geloven en ervoor gaan om de massa te beïnvloeden. De sheeple zeg maar.  Waarom zou dat wereldwijd ook niet kunnen via het internet? Je moet alleen maar even de juiste mensen hebben :-) 
     
    Tegelijkertijd ben ik ook wel zo realistisch dat het leven een golfbeweging is. Een dualiteit om zomaar te zeggen: met ups en downs. Het enige wat je kunt proberen is je best te doen en te kijken waar het schip strand.

    Ik ben allang blij dat ik besef in wat voor woelige tijden we leven en komen te leven. We zullen een enorme verandering meemaken die we nog nooit eerder hebben gezien als mensheid. De problemen die we tegemoet gaan zijn gigantisch. Er zijn weinig burgers die dit lijken te beseffen.
     
    Ik heb al gezegd dat ik de mensheid zie als een experiment van de natuur en de komende decennia zal de grootste uitdaging tot op heden zijn voor ons als mensheid. En in mijn beleving is de vraag of we in staat zullen zijn om die uitdaging aan te gaan: om te leven in overeenstemming met de natuur of tegen de natuur in. Wat dat betreft kunnen we erg veel leren van de permacultuur is mijn mening.
     
    Onze hele manier van leven is er nu op ingericht om succes te hebben op de korte termijn.
     
    Dus om antwoord te geven op je vraag: gewoon ons best doen als burger, uit te gaan van je eigen kracht en te houden aan de wetmatigheden van de natuur. Ik zie het leven toch steeds meer als een spel waar je maar beperkte invloed op hebt en die vol verrassingen is. Speel je rol in dat spel, doe je best en we zien wel wat er gebeurd. En probeer open te staan voor het onmogelijke: alles en niets is mogelijk.   
     

   2. Ik zou graag de mensen in dit paradigma van voortbestaan willen laten geloven. Of niet zo zeer laten geloven maar laten begrijpen dat dat rationeel gezien volgens mij verreweg het beste vertrekpunt is om de rest van je wereldbeeld uit op te bouwen. Enig idee hoe we dat voor elkaar zouden kunnen krijgen Oom T?
    —————————-
    Ik heb er even over nagedacht. Het enige wat je kunt is een voorbeeld zijn door uit gaan van je eigen kracht door te leven volgens dat nieuwe paradigma. Daarmee ben je een voorbeeld voor je omgeving. Mensen die er voor openstaan gaan dan vanzelf vragen stellen over je ”nieuwe” gedrag.  Sommigen staan ervoor open en anderen weer niet. Je ziet echter wel steeds meer mensen wakker worden en zien dat er iets niet klopt. Maar mensen moeten het zelf doen. Het enige wat je kunt doen is jezelf zijn. En eventueel op het juiste moment erop wijzen dat er een keuze is tussen de rode en de blauwe pil. Zoals de zeer beroemde scene uit The Matrix: https://www.youtube.com/watch?v=arcJksDgCOU
     
    Maar mensen moeten zelf die keuze maken.
     
     

   3. Maar wat blijft jouw drijven Douwe? Zie je het als jouw persoonlijke missie om mensen wakker te maken? Visionair.nl is in ieder geval daar een zeer goed platform voor en heeft mij weer veel geleerd.

    1. Ja mijn drive is vooral zoals het in dat artikel van in het licht van voortbestaan staat. Ik denk dat de mensheid nog in een vrij primitief stadium zit en we vooruit moeten naar een soort die de ruimte kan gaan verkennen. 

     Kortom ik ben vooral gedreven hoe ik voor mezelf en de mensheid en planeet in het algemeen het beste voortbestaan kan implementeren om zo maar te zeggen.
      

    2. Een zeer nobel streven.  Dat komt ook wel weer goed terug in je onderwerpen als permacultuur en Esperanto. Als mensheid hebben zeker nog een lange weg te gaan. We staan nog maar inderdaad aan het begin van onze ‘evolutie’. Star Trek vond ik wat dat betreft erg inspirerend. Eens kijken of we die richting opgaan als soort.  

 2. Net als Chris Duane heb ik persoonlijk ervaren wat het met iemand doet om ‘de waarheid’ te ontdekken. En dan met name de realisatie dat we vanaf onze kinderjaren zijn voorgelogen en geconditioneeerd, vooral wat betreft de functie, herkomst en controle van ‘geld’. Vooral  voor degenen die jarenlang hoog en droog hebben gevlogen, wordt dat een ware schok als de auromatische piloot uitvalt… Ik heb met mijn boek die mensen proberen te bereiken, die door de massa-manipulatie zelf niet achterkomen. De reacties hier getuigen van inzicht, maar misschien heeft iedereen vrienden en familie die het op een andere manier kan meebeleven:
  http://shop.boekenbent.com/product_info.php?products_id=657

  1. Klopt Jan, 

   Wellicht voor de mensen die redelijk nieuw zijn hier en idd willen weten wat je kan verwachten bij een paradigma shift, dit zijn de 5 stadia die mensen doorlopen. Door ze te kennen, te accepteren en je er niet tegen te verzetten kun je sneller door naar de volgende fase. 

   19)  Stage 1. Denial
   20)  Stage 2. Anger
   21)  Stage 3. Bargaining
   22)  Stage 4. Depression
   23)  Stage 5. Acceptance 

   Deze 5 stadia komen uit de serie video van The Greatest Truth Never Told
   En probeer waar mogelijk al de emoties die vrij komen te kanaliseren naar constructieve actie. 

Laat een reactie achter