Europa neemt nobelprijs voor de vrede in ontvangst

De EU kreeg afgelopen week de Nobelprijs voor de vrede toegekend. Volledig terecht natuurlijk en in heel Europa zijn de mensen dan ook uitzinnig van vreugde massaal de straat op gegaan om dit te vieren. Dat de NOS deze vreugde van het volk van Europa ongeveer net zo onderbelicht laat als het feit dat Nederland in de VS voor tribunalen staat vanwege internationale mensenhandel is een beetje jammer. Vandaar hier een overzicht van deze vreugde in verschillende landen van Europa.

Als eerste Spanje.

 

Dan Portugal

 

Dan Italië

 

En wellicht het land waar ze het meest blij zijn met deze prijs, Griekenland.

 

Maar niet alleen in Zuid Europa zijn ze blij, kijk eens hoe mevrouw Merkel in haar eigen land Duitsland wordt toegejuicht door de menigte.

 

De uitreiking van de Nobelprijs voor de vrede voor de EU lijkt dan ook perfect getimed. Zelden was het enthousiasme voor de EU onder de bevolking zo groot.

Slechts 1 zuurpruim had kritiek op deze nobelprijs, Max Keiser van Russia Today die claimt dat de EU een kille machine is die opgezet is om de hele bevolking van Europa financieel leeg te trekken en dit geld vooral naar de politieke, bancaire en corporate elite over te hevelen…  En in de praktijk niets met een democratie te maken heeft. Hoe die daar nou bij komt?

 

Aanverwante artikelen:
-) Bekentenissen van een Economische Huurmoordenaar 
-) Economische Crisis op Bestelling 
-) De oorlog die je niet ziet op het NOS journaal
-) Nederland heeft gebrek aan onafhankelijke media
-) Problemen in de bananenpolder
-) Hoe werkt ons huidige economische systeem?
-) Bewustzijn over het banksysteem groeit wereldwijd
-) Rijk worden via politiek, oorlog en olie
-) De oorlog tegen democratie
-) The Liberty Academy 

Wellicht dat het ESM verdrag de nobelprijs voor de economie kan krijgen?

9 gedachten over “Europa neemt nobelprijs voor de vrede in ontvangst”

 1. Gewone mensen kunnen geen oto’s en asfalt eten, Wel kunnen ze in de lente weer zaadjes planten en in de herfst oogsten. Vergeet niet de inhaligheid en verspillingen welke worden gedaan door de gewone mensen.

  Verder is een kleine opstand een leuke training voor het officiele volk en de officiele wetsdienaren. Als weer eens de hel losbreekt kunnen ze wat weerstand bieden…. 

  Een nobel streven begint met respect voor de natuur, de gratis diensten die zij al eeuwen biedt. Aarde, water, ruimte, zon en levensgeest.

  Grote economiën storten overal ter wereld in. Klein klein Europaatje pakje kansje…..
   

 2. Die mensen protesteerden tegen de nieuwe bezuinigingsmaatregelen, niet tegen de EU. Ik had het niveau van sommigen op deze website toch hoger ingeschat. Niet erg visionair volgens mij.
  DE  EU dat zijn WIJ. Dat vergeten de meesten. Dat deze landen nu zoveel problemen hebben is zeker niet de schuld van de EU. Dat is de schuld van hunzelf. Te veel geleend en tja, dan komt er een moment dat het geld op is als niet nog meer geleend kan worden. Maar laten we het zo zeggen. Als ze zo’n hekel aan de EU hebben, dan sotemieteren ze toch lekker op zou ik zeggen. Kijken of het dan daar zoveel beter wordt.
  De EU is er op gericht om een blok te vormen tegen de grote jongens in de wereld en er voor te zorgen dat wij als Europeanen elkaar helpen en versterken en daardoor onze beschaving (zeg maar rijkdom en verworven rechten) veilig te stellen. DAT GELDT IN GOEDE EN SLECHTE TIJDEN!
  Het vervelende is vaak dat landen alleen maar als ze voordeel kunnen hebben bij de club willen horen, maar als er offers gevraagd worden, niet thuis afgeven.

  1. @robert
   Wat jij nu zegt wordt al zo’n tien jaar door mijn strot geduwd door bepaalde politici en MSM. En ik geloof ook heus wel dat sommigen dit ook echt menen en dat ze denken dat dat de doelstelling is van de EU. Echter zie ik hele andere dingen gebeuren in Europa. Een Europa dat trouwens nauwelijks democratisch is te noemen en waar Commisie-leden en parlementariers buitensporig declareren, tot hele Jan Modaal salarissen en nog meer aan toe. Een Europa waar door kleinzieligheid iedere maand een dure verhuizing moet plaats vinden tussen Brussel en Straatsburg. Als ik continu in een verhuizing zou zitten zou ik niet meer kunnen werken. Ik zie ook een Europa waar de banken op Nr.1 staan en het klootjesvolk op de laatste plaats. Ik zie een Europa waar rare vuile spelletjes gespeeld worden en waar lieden maar eeuwig op top-posities blijven zitten, waar ik me van afvraag waar ze dat mandaat vandaan hebben (oa Barosso, who the fuck is that guy?) .  Misschien zie ik het allemaal helemaal verkeerd? Verbeter me dan AUB.

   1. @ Robert, ik raad je aan dit boek eens door te lezen. 

    -) Economische Crisis op Bestelling 

    Daarbij kun je je ook eens verdiepen in de IMF, en de historische rol die zij hebben gespeeld in de derde wereld problematiek. En waarom zij er nu op staan dat landen hun basisvoorzieningen privatiseren en sociale zekersheidsstelsels onder hun druk moeten afbreken.

    Als jij wilt beweren dat Europa sterker wordt door geld van de bevolking via bizarre instituten als het ESM naar internationale private bankencartels over te hevelen dan moet je dat vooral denken. Persoonlijk geloof ik niet zo in het opschalen en telkens meer centraliseren van macht over besluitvorming en geldsystemen. Monoculturen zijn per definitie instabiel, geef mij maar een mooi divers tapijt van nationale staten in Europa die gezellig met elkaar handelen en bij elkaar op vakantie gaan. Maar voor de rest hun eigen wetten en huishoudboekje beheren. Brussel die alles voor ons moet bepalen qua regels en het huishoudboekje in Frankfurt leggen lijkt me op geen enkele manier de gewone man in Europa dienen. 

    En blijkbaar zijn er meer mensen die er zo over denken, zie de mooie filmpjes in het artikel. Als de EU oprecht goed was geweest voor ons dan hadden ze al de stappen ertoe er niet zo ondemocratisch doorheen gedrukt volgens mij. Het verdrag van Lissabon erdoorheen drukken nadat in Nederland tegen de Europese grondwet was gestemd, de Euro, de ESM… Waar zijn al onze referenda als het zogenaamd een EU van het volk is?
     

      

Laat een reactie achter