The Revolution Business

Share Button

Een pareltje van een documentaire over hoe revoluties vandaag de dag door professionele consultants worden opgezet en worden betaald met fondsen uit de VS. Zo werden regiems omver geworpen van Joegoslavië tot Egypte en worden regiems in landen als Syrië en Iran onder grote druk gezet. En dit allemaal met een soort copy paste model wat uitgerold wordt in deze landen en waar de jeugd professioneel in getraind wordt. Was de Arabische lente wellicht niet zo spontaan als de mainstream media ons deed geloven? Bekijk de documentaire van een half uur met de titel The Revolution Business:

 

In de documentaire komt het handbook met de titel: “From Dictatorship To Democracy” (pdf boek), van Gene Sharp, een paar keer langs als een belangrijk onderdeel van de instructie voor deze regiemchanges. Het is gratis als pdf op internet te vinden en zeker de moeite van het lezen waard. In deze TEDx talk legt de leider van deze trainingen ook nog eens uit hoe hoe je een dictator kunt omverwerpen.

Dit logo dook voor het eerst op in de protesten tegen Milosovic en vervolgens kwam het terug in o.a. Tunesië, Egypte en Iran. Is dit het bewijs dat dezelfde macht achter al deze zogenaamd spontane revoluties zitten?

 

Het is vooral interessant om te zien dat er dus echt een patroon zit in al deze opstanden doordat in totaal verschillende landen precies dezelfde logo`s verschijnen.

De vraag die ik mezelf stelde is of het nu zo erg is dat de VS dit doet en een tweede vraag is of deze strategie wellicht handig is om ook in Nederland weer eens wat macht en democratie terug te kunnen brengen naar het volk. Of is het echt alleen maar een stukje propaganda en oorlogstuig om landen open te breken voor de internationale bankenkartels en corporatocracy van de Westerse machten?

En de nadruk op het vreedzame verzet wat deze methode propageert? Is dat daadwerkelijk idealisme, of brainwasht de CIA de jeugd van deze landen vast zodat ze als zij het overnemen met hun bedrijven etc. niet op verzet met geweld hoeven te rekenen? Zelf lijkt de VS het namelijk geen enkel probleem te vinden om mensen die ze in de weg staan te liquideren en landen die niet meewerken te carpet bomben ook als dat een paar miljoen burgerslachtoffers oplevert als we John Perkins die Confessions of an Economic Hitman schreef, moeten geloven. Kortom het lijkt erop dat de VS dit handboek wat ze in de handen van buitenlandse jongeren plaatsen zelf niet als gebruiksaanwijzing gebruiken… Wat daarvan te denken.

Hoe je het ook wilt bekijken, een boek wat door de CIA en de VS gepromoot en gesubsidieerd wordt en regiems in Iran en Venezuela de nodige kopzorgen geven en in Rusland op de verboden lijst staat is altijd interessant. De morele wenselijkheid van dit soort acties is daarbij een hele andere wellicht zeer interessante discussie die hieronder gevoerd kan worden.

Aanverwante informatie:
-) De oorlog tegen democratie
-) Nederland heeft gebrek aan onafhankelijke media
-) Het uiteenvallen van Joegoslavië 
-) What really happened in Yugoslavia
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) The Shock Doctrine & Life and Debt
-) Catastroïka
-) Griekenland is kaalgeplukt, op naar de volgende
-) Oorlog is cashen voor de 1% 
-) Wereldvrede visionair of utopie?
-) Controlemechanismen van de 1% 
-) Kindermisbruik door de elite
-) Macht
-) Een nieuwe wereldorde, deel I
-) Een nieuwe wereldorde, deel II
-) Een nieuwe wereldorde, deel III
-) Intensieve menshouderij

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

18 reacties

 1. Bemoeier schreef:

  Ja ook puriteinse christelijke fundi`s hebben fascistische neigingen.

 2. Leon schreef:

  Toch maar snel N. klein gaan lezen.
  In dit boek komt veel, wat hierboven vermeld wordt ter sprake.
  Staatsgrepen in Chili, Argentinie bijvoorbeeld.
  Ook over de inval in Irak.

   
   

 3. Leon schreef:

  Douwe,

  Er schoot me nog wat te binnen,
  in de jaren 80/90 was er een serie op de BBC geloof ik.
  Het heet:  ” a very British coup” een metaalarbeider (H. Perkins) wordt premier,
  en je ziet hoe hij tegengewerkt wordt.
  Ik ben niet zo goed in zoeken op het internet, misschien kan je ‘m zien op internet ergens, maar deze film zou je ook moeten zien!

  De “Contra”staatsgreep van Chavez, en deze serie van de BBC,
  geweldig om te zien!.
      

     

 4. Douwe schreef:

  Bedankt voor de tip, zal eens even zoeken. 

  Wat ik zelf wel apart vind is dat ja goed niet leuk dat de VS zo regiems coupt, van de andere kant, dictators zijn natuurlijk zelden leuk. Dus op zich is dat dan wel weer handig. Waar wordt het volk nu uitiendelijk het beste van? 

  • Leon schreef:

   Ja wat is het beste?

   Irak: Hussein gooit mensen van gebouwen, De VS gooit bommen, en sluit mensen op in kamers van 1 bij 1 bij 0,5 maanden lang, zonder daglicht.  

   Uiteindelijk een regering voor het volk, ik denk toch dat je/we naar Zuid-Amerika moeten kijken.
   Ik vind zelf dat Kirchner in Argentinie, Morales in Boliva, Chavez in Venezuela, en de president in Ecuador het goed doen. Ook in Brazilie gaat het best redelijk denk ik.  

   En dit heeft niks te maken met links of rechts, het heeft alles te maken met het doorzien dat neo-liberalisme niet werkt.
   Ik stem(de) altijd zelf in het midden, maar weet het nu even niet in Nederland.

    

 5. Nico schreef:

  Dit artikel laat een paar dingen zien.
  Een revolutie is een machtsovername.
  Revolutionairen zijn vaak marionetten van derden zonder het te beseffen.
  Via vreedzame drukmiddelen kan een hoop bereikt worden, maar uiteindelijk geven wapens de doorslag. En wapens hoeven nog niet eens vuurwapens te zijn hoor, in Congo wordt verkrachting grootschalig ingezet als middel om de bevolking murw te maken. Het enige wat gewelddadige mensen kan tegenhouden is een overdonderende dosis tegengeweld. Helaas is dat de werkelijkheid.
  Verder stel ik dat een gezonde samenleving het kwaad uit haar midden verwijdert. Dat is wat anders dan tolereren, voeden, verzorgen, collaboreren etc. Conclusie: We zitten met een samenleving die inmiddels behoorlijk ongezond is gemaakt.

  • Tui schreef:

   Om een dergelijke ingrijpende verandering op te zetten, is een behoorlijke organisatie nodig, om al die individuen naar een zelfde doel te sturen. En dat is best moeilijk, omdat de zittende macht al georganseerd is.

 6. Nico schreef:

  http://www.peacemagazine.org/198.htm
  Hier 198 methodes van niet-gewelddig verzet. Het klinkt mooi, maar ik krijg er een wat misselijk gevoel bij. Want uiteindelijk deze mensen die dit praktiseren van de regen in de drup geraakt. Nog steeds regeert de macht van het kapitaal. Begrijp me goed, ik heb niets tegen geld (althans, echt geld!) en de mogelijkheden om rijk(er) te worden. Maar ook bijv. na de revolutie van Chavez vragen mensen zich af hoe ze moeten betalen voor voedsel, verwarming, energie etc. En hebben ze een medische sector die de Big Pharma dient. En eene voedselindustrie die wel wil verkopen, maar gezond … Dan is er naar mijn idee feitelijk nog niet veel veranderd. In essentie blijven mensen in slavernij.

 7. Nico schreef:

  Off topic: Wat is eigenlijk het bezoekersaantal van deze site? Ik zie wel interessante artikelen, maar bar weinig reacties.

  • Douwe schreef:

   Afgelopen maand waren er volgens de google analytics 61 duizend bezoekers en afgelopen jaar 662 duizend bezoekers waarvan 337 duizend unieke bezoekers. Maar reacties verschillen ook erg per onderwerp. Zelf vind ik dit soort geopolitieke machtspelletjes zeer interessant maar goed dat verschilt natuurlijk van persoon tot persoon. 

   Maar stuur goede artikelen vooral ook door, veel mensen kennen de site gewoon nog niet en zijn blij als ze hem vinden. :-)

   En dan weer even ontopic. Dat is mij het afgelopen jaar ook duidelijk geworden dat de macht vrolijk doet wat ze willen, ze romen via het geldsysteem de hele arbeid van landen af en voeren oorlogjes als het ze uit komt, staan boven de wet en hebben de mainstream media volledig in handen. 

   Van de andere kant als mensen zoals Visionair gewoon een blog kunnen beginnen en vrijwillig dit soort artikelen kunnen schrijven dan is er blijkbaar iets aan het veranderen in de wereld. 

   Daarbij zorgt het internet inmiddels voor zoveel mogelijkheden, bijvoorbeeld gezond voedsel verbouwen kijk eens op http://www.permacultuurnederland.org, energieneutrale huizen bouwen etc. Alles is veel gemakkelijker toegankelijk dan 10 jaar geleden.  

   • Nico schreef:

    Sowee… dat is een leuk bezoekersaantal. Dan zou het leuk zijn als passieve lezers actieve participanten worden qua discussie.
     
    Artikelen; ik heb vanmorgen iets ingezonden. Ben benieuwd of jullie het willen plaatsen.
     
    Internet en vrijheid: Informatie is toegankelijker. Anderzijds heeft de EU een Codex verzonnen waardoor gezond voedsel wordt verbannen uit de winkels. En heeft de EU in al haar ‘wijsheid’ besloten dat de geneeskrachtige werking van kruiden niet meer duidelijk gecommuniceerd mag worden in winkels. En besluiten ambtenaren wat u al dan niet mag bouwen, dus vrijheid in materiaalkeuze is er niet. Er is dus een schijn van vrijheid en op een bepaalde manier toch een censuur m.b.t. informatie.
     
    Mensen zijn geconditioneerd om te produceren en consumeren. Daar draait hun hele bestaan om. Dat zou anders kunnen. Zoals ik in een eerdere comment op deze pagina schreef, moet je eerst weten waar je naartoe wil voor een revolutie zin heeft.

    • Douwe schreef:

     Ja en er zit nog steeds een stijgende lijn in, er is nog een hele markt die niet van ons bestaan afweet in Nederland maar zich hier waarschijnlijk wel thuisvoelt of in ieder geval de berichten interessant vindt. 

     Ik heb je bericht niet ontvangen maar dat zal vast goed terecht gekomen zijn bij de hoofdredactie. 

     En dat laatste wat je noemt ontbreekt vaak, daar vind ik visionair vooral leuk in omdat zij ook wat verder kijken in de toekomst, dit is een beginartikel waar de mensheid volgens mij natuurlijkwijs naar toe gaat.  http://www.mensenrechten.org/opinie.php?oid=39  

     Maar dat is wellicht ook nog eens voer voor een goede discussie.  

      

 8. Xtabay schreef:

  kleine tekst correctie; John Pilger is een uitstekende journalist (v/e uitstervend ras, bekijk ook eens zijn site: http://www.johnpilger.com/), maar John Perkins is de schrijver van ‘Confessions…Hitman’.

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger