Fallujah, The Hidden Massacre

VS hypocricy

Een mooie documentaire over een aantal beestachtige zaken in Fallujah gepleegd door o.a. de VS. Inlcusief het gebruik van chemische wapens… De hypocrisie van de VS en de mainstream media neemt momenteel lachwekkend trieste vormen aan. Misschien is het wat voor de NOS of voor de Wereld Draait door of voor Pauw en Witteman om deze oorlogsmisdaden van de VS te gaan bespreken… Inplaats van de False Flag poging van de VS continue aandacht te geven om zo Syrië te mogen bombarderen.

Fallujah_in_DU_by_poderiuThis war can not have witnesses. It can not have witnesses because it is based on lies. The Americans have permitted only embedded journalists to go to Fallujah.

Despite that, for example the image of the marine that shoots the wounded and unarmed warrior inside the Fallujah Mosque has gone out. And exactly because this image has gone out, we do not know how, and because it has circulated all over the world, the NBC journalist that has recorded it has been immediately expelled from the embedded body.

Fallujah, The Hidden Massacre is a documentary film by Sigfrido Ranucci and Maurizio Torrealta which first aired on Italy’s RAI state television network on November 8, 2005.

The film documents the use of weapons that the documentary asserts are chemical weapons, particularly the use of incendiary bombs, and alleges indiscriminate use of violence against civilians and children by military forces of the United States of America in the city of Fallujah in Iraq during the Fallujah Offensive of November 2004.

Als we dit weten hoe kun je dan ooit nog de VS serieus nemen met hun gemiep over Syrië… En kan iemand me uitleggen hoe het kan dat deze zaken het Nederlandse mainstream nieuws nooit hebben bereikt? Terwijl als de VS Syrië van iets beschuldigd waar ze zelf ook schuldig aan zijn, zodat de VS Syrië mag gaan bombarderen dan komt dat wel uitgebreid overal in het mainstream nieuws? Zijn er uberhaupt nog mainstream media die zichzelf nog recht aan kunnen kijken in de spiegel in Nederland, en die zichzelf nog serieus kunnen nemen?

De politieke klasse liegt voor de elite. De mainstream media herhaalt de leugen vaak genoeg en een nieuwe winstgevende oorlog voor de elite is geboren.
De politieke klasse liegt gewoon keihard. De mainstream media herhaalt de leugen vaak genoeg en een nieuwe winstgevende oorlog voor de elite is geboren.

Aanverwante artikelen:
-) Snelcursus: Waarom is er oorlog?
-) Rijk worden via politiek, oorlog en olie
-) Oorlog is cashen voor de elite
-) Het militair industrieel  complex
-) De oorlog tegen democratie
-) Bekentenissen van een economische huurmoordenaar
-) Top 100 wapenproducenten wereldwijd
-) Culture in Decline – The nature of war

-) Nederland heeft gebrek aan onafhankelijke media
-) De strijd over uw verstand
-) 100 jaar mindcontrol experimenten – Social engineering in the 20th century
-) De nobele leugen
-) Counter Intelligence – Shining a light on Black Operations
-) The Greatest Truth Never Told
-) The Liberty Academy

-) Corruptie uitgelegd door ex-lobbyist
-) Wie vormen het internationale private bankenkartel?
-) Controle mechanismen van de 1%
-) Kindermisbruik door de elite
-) Propaganda – Noord Korea over het Westen
-) Macht

74 gedachten over “Fallujah, The Hidden Massacre”

 1. In de mainstream media stond vanmorgen anders duidelijk te lezen, dat de helft van het Syrische rebellenleger bestaat uit extremisten. Verder kunnen we via diezelfde openbare informatiebronnen en peilingen vernemen, dat het grootste deel van de Amerikanen tegen ingrijpen in Syrië is, dit wetende. Men is efficiënt, effectief op de hoogte gebracht door de journalistiek gevoede mainstream media, die jij zo verguist. Waar zit volgens jou het onderscheid tussen de mainstream media, en diezelfde publieke media bronnen i.d.v. van de NOS, De Wereld Draait Door, of Pauw en Witteman? Neem mij mijn gebrekkige inzicht niet kwalijk, maar volgens mij spreekt dit hierboven met twee tongen. 

   1. Bedoel je de sociale media en de sowieso publiek openbaar, voor iedereen toegankelijke informatie op het internet? Internet is immers voor het overgrote deel geïntegreerd in de mainstream media. Kwestie van zoek en gij zult vinden, maar dat weet jij ook wel Bemoeier. Daarbij komt, iedereen kent de uitdrukking “Oud nieuws is geen nieuws”. Het is slechts een keuze tussen welk nieuws brengen we wel op een gekozen moment, via o.a. de tv, radio, of krant, en welk nieuws niet, omdat het bijvoorbeeld niet langer, of tijdelijk niet actueel gekozen is. Waardoor e.e.a. dan vervolgens vanzelf op de achtergrond raakt in de loop der tijd, omdat er teveel gebeurt. Zo wordt het automatisch een kwestie van, wat heeft persoonlijk prioriteit voor de samenstellers, regisseurs, managers, eindredactie. Binnen de enorme hoeveelheid plaatsgevonden rampzalige, menselijke drama’s, en de berichtgeving daarover, waarmee de gemiddelde mens overstroomt wordt, ontstaat op deze manier een overschot, vervelend of niet. Men ziet door de bomen het bos vaak niet meer. Dat is gewoon een nadeel van de toegenomen ontwikkelingen in de moderne communicatie technieken, men moet wel compenseren i.v.m dit bijverschijnsel. Het nieuws schuift dan gewoon op naar de andere media middelen. Activisten smullen daar van. Zij zitten speciaal daar gefixeerd bovenop, en schreeuwen moord en brand als zogenaamd gemanipuleerd nieuws, bewezen achterover gedrukt wordt gehouden. Er is dan helemaal niets bewezen, de informatie was gewoon beschikbaar voor iedereen, men kan zich daarin een weg zoeken. Een weg die lang niet elk mens zichzelf automatisch aan meet, omdat de beschikbare sociale netwerken veel interessanter zijn. Dit vanwege de bekende extra sociale interacties waar men behoefte aan heeft, of voelt (verslaving maakt daar deel van uit). Niet voor niets lopen veel huwelijken en relaties stuk, omdat de partners internet weduwen, of weduwnaren zijn geworden, als gevolg van teveel gebruik van de sociale media. Dit overigens naast de vele sociaal interactie behoeftig, deelnemende eenzamen en geïsoleerden in de samenleving, als gevolg van ontwikkelingen in de maatschappij, hun uiterlijk, en baan gerelateerde problemen. Veel managers zijn vrijgezel omdat hun werk alle normale sociale verkeer opslokt. Ik vind daarom dat men verder moet kijken dan een valse neuslengte.    

    1. Mede gezien het feit dat er een mogelijkheid bestaat dat het conflict W.O.III zou kunnen ontketenen. zou men dan niet beter de keuze moeten maken er wel degelijk prioriteit aan te geven op t.v e.d. en slaat de journalistiek daar dan niet volledig de plank mis als men er geen dagelijkse aandacht aan besteed?  Daarin meegenomen dat er geen volledige bewijzen aan te voeren zijn richting president Assad en zijn mogelijke gebruik van gifgas tegen zijn burgers. vind ik het opmerkelijk te noemen dat actualiteiten programma’s ook daar weinig tot geen aandacht aan besteden. http://www.gazettenet.com/home/8421743-95/no-proof-of-assad-link-to-gas-attack Mvg.Jasper

    2. Gezien het feit dat alle partijen; ( behalve de extremistische en activistische) het er over eens kunnen worden middels (doordacht door en voor het publiek samengesteld) publiekelijk geëist verantwoordde inzichten, (dankzij de publieke opinie en mainstream media) twijfel ik niet aan ons democratisch kunnen, als verantwoord informerend publiek. Zo, dat was een lange zin, maar deze verklaart mijn vertrouwen in de gemiddelde media, waar de activistische zeker geen deel van uitmaakt. Wij, (het algemeen publiek van hoog tot laag ontwikkeld) zijn redelijk op de hoogte, en weten wat wij willen. De best geïnformeerden uit onze gelederen, sturen de anderen aan. DAT IS DE PRAKTIJK TEGENWOORDIG, NIET DE MOGELIJKHEID VAN W.O.111. Wen daar maar aan.

    3. Goh, waar frustratie niet allemaal toe kan leiden.Dat schept inderdaad vertrouwen in de praktijk.

    4. Ik weet niet of ik deze documentaire als een tunnelvisie zou willen beschouwen. Ik denk eerder het omgekeerde. De mainstream media in Nederland zit in een enorme tunnelvisie door vooral embedded journalisten te gebruiken en verder vooral nieuws over te nemen van internationale persbureaus als Reuters en AP. Waarvan als je zelf op onderzoek uitgaat deze persbureaus toch echt bepaalde belangen dienen. In mijn onderzoek komt dat vooral uit bij UK en VS imperialistische machten. Met daarachter belangen van bankiers als de Rothschilds en oliemagnaten als de Rockefellers. 

      

     Gelukkig zijn er momenteel ook veel andere kanalen zoals Russia Today, zoals Al Jazeera en zoals PressTV en onafhankelijke documentairesites zoals Top Documentairy films waar deze docu over Fallujah ook vandaan komt. 

      

     Kortom ik kan mezelf niet vinden in de term tunnelvisie. En activisme… Dat hangt nogal van je definitie af. Als jij het geven van informatie zoals deze documentaire al als activisme wilt bestempelen dan heb je gelijk. Ik ben zelf echter nog nooit met een bordje de straat op gegaan mede omdat ik geloof dat dat nul werking heeft. 

      

     Verder is het belangrijkste als je wereldbeelden vergelijkt dat je open en inhoudelijk blijft discusieren. Ik geef duidelijk mijn bronnen aan en wijs ook door naar aanvullende informatie. Ik sta open voor andermans gezichtspunten en hun onderbouwing daarachter. Ik zal de laatste zijn te claimen een waarheid in pacht te hebben maar ik ben wel iemand die gewoon alles bekijkt en zoveel mogelijk wil begrijpen en momenteel kom ik tot de conclusie dat de mainstream media in Nederland mij persoonlijk iig zwaar heeft misleid door enorm selectief informatie te verschaffen. Maar ook daarin moet iedereen zijn eigen conlcusie trekken.

  1. Probeer dit onderwerp tijdens een uitzending publiekelijk te berde te brengen, in bijvoorbeeld Pauw en Witteman. Zou het resultaat dan ook nul zijn, wordt je dan terecht gevraagd e.e.a. uit te leggen, of gaat men zeggen dat dit onderwerp opzettelijk gemanipuleerd verzwegen wordt? Lijkt mij onzin toch? Niet ieder mogelijk onderwerp is actueel op ieder moment, omdat men niet ieder nieuws op dat moment kan / wil bespreken. Er worden keuzes gemaakt.

   1. Antares, dat vind ik toch niet echt een argument wat volledig alles dekt, mede om het feit dat er een mogelijkheid bestaat dat het conflict W.O.III zou kunnen ontketenen. Gezien dat feit alleen al zou men de keuze moeten maken er wel degelijk prioriteit aan te geven. Je hebt gelijk dat er keuzes worden gemaakt maar vaak genoeg dienen die eenzijdige belangen.  Mvg.Jasper.

   2. @Antares, het kan zijn dat voor jou dit onderwerp nu niet actueel is maar voor mij geldt dat wel. Gezien het dagelijkse nieuws over de inzet van chemische wapens in Syrië en de positie die de VS inneemt als moreel superieure maar agressieve mogendheid die verklaart dat de inzet van chemische wapens ‘a red line’ overschrijdt, lijkt het me gerechtvaardigd deze moraliteit wat meer te belichten in onze media. En dat gebeurt niet. De VS heeft lang ontkend fosfor bommen te hebben ingezet tegen de bevolking maar heeft later toch toegegeven. Ook dat is nooit breed uitgemeten in onze media. Ik kan het me niet herinneren.
    Al negen jaar komt er niemand aan tafel bij Pauw en Witteman die het ware verhaal van Fallujah komt vertellen. Daarom zijn ze aan niemand verantwoording schuldig, hoeven ze tegen niemand te zeggen dat dit onderwerp opzettelijk verzwegen wordt. Het wordt gewoon verzwegen en niemand vraagt er naar. Het onderwerp ibestaat niet.
    Kijk maar op de NOS site, het bestaat gewoon niet. Vandaar ook de titel: Fallujah, de hidden massacre.

 2. En dat is schering en inslag. 

  Bij de NOS geen Bilderberg, geen Trilateral Commission, geen Council on Foreign Relations, geen hoorzittingen in de senaat in de VS over de vermeende pedofilie van Joris Demmink. Geen woord over Operation Gladio, geen woord over de systeemuitleg van banken. Geen woord over mogelijke false flags van de VS, geen woord over het 60 jaar geleden zijn van de omverwerping van een democratisch regiem in Iran door de VS en de UK. Geen woord over de Drone aanvallen op burgers zonder enige vorm van process in Pakistan etc… Zowel de NOS, de Wereld draait Door en Pauw en Witteman claimen journalistiek te bedrijven maar dat is dus gewoon totale onzin. 

  Het mainstream media nieuws in Nederland is een totale travestie. Alle echte machtsstructuren worden volledig buiten het nieuws gehouden waardoor ze niet eens bestaan voor de mensen die zelf niet verder kijken. Dat is pas propaganda, ze zetten de agenda waar de mensen zich druk om mogen maken en verzwijgen de echte belangrijke dingen en structuren die er echt toe doen. 

  Het imperialisme van de VS en West Europa wordt vrolijk buiten beeld gelaten ondanks de miljoenen slachtoffers die deze krachten in de afgelopen halve eeuw heeft veroorzaakt. 

  En het punt is dat al de punten die ik noem gewoon op de wikipedia te vinden zijn. Hoe kan een hobbyjournalist als ik achter al deze dingen komen en al deze zogenaamde serieuze mainstream media dit allemaal toevallig net missen… Dat gaat er bij mij niet meer in. De mainstream media liegt het Nederlandse volk al tijden gewoon keihard voor en het komt mij de strot uit om het maar even zo te zeggen. Gewoon bewust manipuleren van de grote masse in Nederland, dat doen ze niets meer en niets minder. Social engineering in de praktijk. Ik vind het verachtelijk aangezien het hier om miljoenen mensenlevens gaat. 

  Als een VS mediakantoren van Al Jazeerah bombardeert dan horen daar in elk land kamervragen over te worden gesteld en desnoods sancties worden genomen maar nee het komt hier niet eens in het nieuws… En als Rusland dan iets dwaas over homo’s roept dan wijst deze hele mainstream media als eerste met het vingertje… Waar gaat het nog over zo langzamerhand. De hypocrisie druipt er vanaf.

 3. Mainstream of niet, ik ga even back to topic…
  Het is geen geheim dat de VS en ook Israel witte fosfor gebruiken, het is op papier geen ‘chemisch wapen’ en wordt militair gebruikt voor rookgordijnen, markering en als ‘incendiary’ (brandstichtend middel). Maar ja, als je het op mensen gaat gooien verandert dat natuurlijk, dan krijg je absolute horror.
  Als je de brandwonden overleeft kun je alsnog bezwijken aan vergiftiging, ik las onlangs ergens hoe hels zo’n dood is maar kan de link niet meer vinden, misschien maar goed ook.
   
  Hier een ander informatief artikel dat ik vond:
  http://www.globalsecurity.org/military/systems/munitions/wp.htm
  Quote hieruit:
  —————————-
  US forces found WP to be useful in the Battle of Fallujah. “WP proved to be an effective and versatile munition. We used it for screening missions at two breeches and, later in the fight, as a potent psychological weapon against the insurgents in trench lines and spider holes when we could not get effects on them with HE. We fired “shake and bake” missions at the insurgents, using WP to flush them out and HE to take them out. … We used improved WP for screening missions when HC smoke would have been more effective and saved our WP for lethal missions.”
  White phosphorus is not banned by any treaty to which the United States is a signatory. Smokes and obscurants comprise a category of materials that are not used militarily as direct chemical agents.
  ——————————–
   
  ‘Shake and bake’ missions, sjongejong inderdaad hypocriet hoor.
   

 4. O, ik moet er nog bij zeggen dat sommige verschijnselen op de lijken die de gruwelbeelden tonen, eerder zijn te wijten aan rotting dan aan fosfor-brandwonden. Nog bedankt voor de leuke plaatjes Douwe, dat wordt lekker slapen straks (:

  1. Dat de gruwel van deze beelden eerder te wijten is aan de ontbindingsverschijnselen dan aan de brandwonden wordt door ‘de andere kant’ ook verzwegen. Ik ben meer van dergelijke foto’s tegengekomen waarbij de gruwelijke misvormingen zo grotesk zijn dat er in mij toch het idee ontstaat dat een vaardig photoshopper  de trucendoos heeft opengetrokken. Propaganda is van alle tijden en alle partijen.

  2. Ik denk dat het bedankje naar de VS kan worden doorgezet. Tenslotte was het zonder hun noeste inzet en doorzettingsvermogen nooit mogelijk geweest deze beelden te maken aangezien de slachtoffers er dan niet eens geweest waren. :) 

   Verder zou het goed kunnen wat je zegt, ik ben zelf geen expert in dit soort zaken over wat brandwonden zijn en wat rotting is. Maar het moge duidelijk zijn dat dit toch best bizar gruwelijk is en dat dit dus het werk van de VS en kornuiten is… Die nu zo hard over de misdaden van Syrie lopen te schreeuwen zodat ze dat land op een vergelijkbare wijze mogen gaan bombarderen.

   Ik weet niet wat of wie er momenteel in de VS aan de touwtjes trekt maar het gaat voorbij aan elke vorm van compassie of medemenselijkheid. Gelukkig lijkt het erop dat de VS nu zelf helemaal in tween gesplijt wordt, de politiek die dit soort dingen roept en het volk wat massaal tegen is en zelfs het leger wat weigert mee te werken…

   We zullen zien hoe de balletjes gaan rollen. Ik ga zelf liever voor de cooperatieve optie met veel hernieuwbare energie. Wat minder geld in wapens en wat meer geld in permacultuur en zonne-energie.

 5. “En kan iemand me uitleggen hoe het kan dat deze zaken het Nederlandse mainstream nieuws nooit hebben bereikt?”

  Douwe, hoe vaak heb jij een redactie bezocht? Hoeveel onderzoeksjournalisten heb jij gesproken? Heb je een opleiding journalistiek gedaan? Heb je ooit de moeite genomen om te onderzoeken hoe journalisten / redacteuren te werk gaan, iemand hierover te interviewen of zelfs maar een mailtje te sturen? Kun jij me uitleggen waarom je blijft afgeven op verschillende Nederlandse media terwijl je zelf amper kaas gegeten lijkt te hebben van journalisme? Misschien is het een idee om die hoorcollege’s die ik je eerder al eens heb aangereikt rustig te beluisteren en eens goed te onderzoeken wat er allemaal precies gebeurt in de NL media voordat je dingen als dit gaat schrijven:

  “Het is een totaal verwerpelijk systeem en de mainstream media in Nederland zou zich zo langzamerhand volledig kapot moeten schamen. Zij hebben mede de miljoenen doden in het Midden Oosten op hun geweten. Zeg de krant op, doe de TV weg en schrijf een boze mail naar de NOS.”

  Ik heb een beter idee. Ik zeg voorlopig even Visionair op, want ik laat me liever informeren door betrouwbare bronnen, geschreven door betrouwbare personen die minder activistisch zijn en meer journalist. Die moeite doen om hun bronnen te checken en risico’s lopen als ze dat niet doen. Ik ga op mn gemak parels als deze beluisteren (Luizen in de pels, super interessant!) en misschien wel tot de conclusie komen dat de NL overheid zich kapot zou moeten schamen dat er in totaal zo’n 300 mln op de media wordt bezuinigd. Ondertussen laat ik Visionair even voor wat het is. Tot later!

  1. Beste Niek, en zo is de verdeel en heers strategie verweven in het reageren geraakt. Als intellectuelen er niet in slagen om bepaalde zaken te zien of misschien carriere matig niet durven aan te kaarten is de doctrine geslaagd. Dit is precies de uitwerking van de hierarchie die top heeft uitgedacht. Intellectuelen die hun hagje verdedigen omdat ze ‘verborgen’ economisch en maatschappelijk onder druk staan hun positie te verliezen als ze hun mond zouden roeren. Zo werkt het ook en het ene zwijgende moment dekt het andere toe want als men links kijkt ziet men rechts niks en andersom. En dat draait er niet altijd om dat het kijken vanuit een bepaald paradigma de blik erop kan vervormen. Het is de hierarchische druk vanuit het aangenomen egocentrische oogpunt dat het systeem nu nog in handen is van mensen die het beste met de mensheid voor hebben. Als dat al ooit zo geweest zou zijn. Dat terwijl we kunnen zien dat zelfs het opgehoeste geld, en daarmee de verplichte toegestoken hand van het volk vanuit de uitgeroepen staat Europa, in de zakken van de bankiers terecht is gekomen. En ga maar naar die zogenaamde betrouwbare bronnen Niek, want na enig gedurft onderzoek kom je er bij uit dat dat dezelfde bronnen die jou dat nieuws brengen waarin jij nog wenst te geloven die bronnen zijn die de zaak leeg roven. Maar nogmaals als je links kijkt zie je rechts inderdaad niks en andersom werkt het ook zo, en daar moet je volgens mij voorbij durven kijken. Mvg.Jasper.

  2. Ik heb dankzij iig een drietal bronnen wel een aardig beeld en adviseer iedereen deze bronnen ook te lezen en te bekijken.

   Als eerste Joris Luyendijk zijn boek, het zijn net mensen:
   -) http://nl.wikipedia.org/wiki/Het_zijn_net_mensen

   Dan een must see hoe volledig verzonnen nieuws de voorpagina van vele kranten in Nederland haalt in de aflevering van RamBam over hoe mainstream media nieuws copy pasten:
   -) Copy-Paste nieuws

   En als derde bron deze documentaire over media van de wereld verklaard, waar verschillende professoren en redacteurs aan bod komen die ook zeggen dat mainstream nieuws zich vooral met oppervlakkige dingen bezighoudt (sport, bekende Nederlanders, wat poppetjes in de politiek) en niet echt ingaat op machtsstructuren terwijl ze zichzelf die rol wel onterecht toe willen dichten als controleurs en beschermers van de democratie: 
   -) De Wereld Verklaart, Aflevering Media 

   Die drie bronnen draag ik graag aan als argumentatie. Prima dat jij mooie colleges hebt gevolgd hierover Niek en ik ben het volledig met je eens dat goed nieuws zo zou moeten werken maar wees eens eerlijk naar jezelf en naar anderen hier, hoeveel wordt daarvan daadwerkelijk in de praktijk toegepast? 1 aflevering van RamBam laat zien dat de theorie en de praktijk dag en nacht van elkaar verschillen.

   En kun jij mij anders uitleggen waarom al de onderwerpen die ik hierboven noem zelden tot nooit in de mainstream media zijn verschenen. En al die onderwerpen zijn prima en goed gedocumenteerd. Waarom is Fallujah nergens in de NOS databank te vinden volgens jou?

 6. En zo hebben al twee nuchtere redactieleden zich teruggetrokken van deelname op dit moment, onder invloed van de gezamelijk georganiseerde, en door mij voorspelde acties hier. Och och, wat zijn ze toch voorspelbaar, zelfingenomen belerend, en typisch autistisch, zelf overschattend in hun oordeel. Ik constateer constante, nonflexibele tunnel visies in dit blinde legertje van oppertunistische activisten. :) 

  1. Als jij die acties als belerend wenst te beschouwen komt dat waarschijnlijk omdat het paradigma van waaruit jij het beschouwt jou lijkt te verblinden dat die acties gestuurd zouden kunnen zijn ingegeven door het ego. En volgens mij gooit er niemand deuren dicht behalve diegenen die weglopend voor oprechte discussies die deuren achter zich wensen te sluiten. Op bepaald niveau kan men zelfs beslissen overeen te komen van mening te verschillen en de tijd de tijd gunnend te tonen waar het gelijk ligt. Maar men zou wel met gerede argumenten moeten willen discussieren om tot bepaalde wetenschap te kunnen komen in conclusie over bepaalde feiten die omwille van andere belangen haast wel angstvallig uit een discussie vermeden worden en daarmee een deel van een bestaande realiteit ontkennend wat het komen tot een volwaardige discussie lijkt te ondermijnen. En die conclusie getuigd volgens mij wel van een juiste inschatting van bepaalde zaken, maar we zouden daarin zelfs van mening kunnen verschillen kijkend vanuit een ander paradigma. ‘Of het zou zo kunnen zijn dat men ‘wetten’ gezien vanuit het bijbelse dan slechts wenst te implementeren als het hen uit zal komen’ Mvg.Jasper

 7. De documentaire is gemaakt door de RAI, de staatsomroep van Italie. En dan schrijven dat de media hypocriet is? Het is bijzonder jammer dat visionair.nl ruimte blijft bieden voor dit soort ophitsing. De meeste serieuze mensen nemen niet eens de moeite meer om te reageren en daarmee vervalt deze site tot een plek waar complotters elkaar ongegeneerd kunnen bevestigen.

  gg Douwe.

  1. Ach Tui je moet jezelf en anderen en visionair en zeker mij niet zo serieus nemen. Blijf naar de inhoud kijken. Ik denk dat de documentaire duidelijk laat zien dat de VS gebruik heeft gemaakt van beestachtige middelen in Fallujah. 

   Tel daar dan bij op dat ze nu een False Flag proberen op te zetten in Syrie onder het motto, de overheid heeft gifgassen gebruiikt dus mogen wij het volk gaan bombarderen… Deze docu laat zien hoe totaal hypocriet de VS dus bezig is. 

   Dat is mijn hele punt wat ik wil maken met deze documentaire. En volgens mij doet het dat wel aardig.

   En een beetje schoppen tegen de mainstream media van Nederland is gewoon leuk, zowel voor de vorm maar ook inhoudelijk terecht. Want leg mij eens uit hoe het platbombarderen van twee mediakantoren van Al Jazeerah door de VS en dit gebruik van wit fosfor op burgerpopulaties in Fallujah niet in de NOS databank te vinden zijn? En waarom heeft de NOS of Pauw en Witteman deze documentaire nooit overgenomen vanuit Italie en hier uitgezonden op de nationale televisie. Waarom zijn er in Nederland nooit kamervragen over deze praktijken gesteld?  

   Dat zijn de vragen, vragen, vragen die bij mij opkomen bij dit soort zaken.

 8. @Tui, ik ben benieuwd naar jouw visie op propaganda in democratieën, bestaat dat volgens jou? Zo ja, hoe werkt dat dan volgens jou? Zo niet, kijk dan eens naar wat o.a David Hume stelde:
  Tis therefore, on opinion only that government is founded; and this maxim extends to the most despotic and most military governments, as well as to the most free and most popular.
   

 9. Of de socioloog Jacques Elul:
  Historically, from the moment a democratic regime establishes itself, propaganda establishes itself alongside it under various forms. This is inevitable, as democracy depends on public opinion… it is evident that a conflict exists between the principles of democracy – particularly its concept of the individual – and the processes of propaganda. The notion of rational man, capable of thinking and living according to reason, of controlling his passions and living according to scientific patterns, of choosing freely between good and evil – all this seems opposed to the scecret influences, the mobilizations of myths, the swift appeals to the irrational, so characteristic of propaganda.

 10. of Walter Lipman
  public opinions must be organized for the press if they are to be sound, not by the press… Without some form of censorschip, propaganda in the strict sense of the word is impossible.

 11. De dreiging van oorlog in syrie blijft een destabliserend effect hebben op die regio. Het kent een agenda richting het midden oosten, welke al jaren een bepaalde richting in gaat. Vandaar dat de berichtgeving over een gif-gas aanval koren op de molen is voor diegenen die de agenda wensen te voeren.
  Opposing the Syrian War Propaganda
  http://youtu.be/lMvbLMItGB4

  1. Als men het bewijs richting een gifgas-aanval uitgevoerd door het leger van Assad wat verder onderzoekt, zal men vooral zien dat er in de main stream media slechts suggestieve bewijsvoering
   te vinden is aangaande het feitelijk bewijs. Men gaat over de ruggetjes van vermeende slachtoffertjes in dit geval kinderen een beroep doen op hun lezers om via hun emoties een reactie uit te lokken welke het bewijsbare feit van wie nu eigenlijk die gifgas-aanval afkomt  richting de achtergrond drukt.
   En wie zou er nu niet verdrietig en kwaad zelfs pissed worden als men foto’s van roerloze dode vergiftigde gestikte kinderen laat zien? Ieder gezond mens toch! En de reactie van de hersenen van een geshockt mens is dat men niet meer zo helder kan denken in vele gevallen, men wenst wraak en vergelding. Maar is Assad wel daadwerkelijk de dader? En wie heeft er belang bij dat hij die dader zou zijn??

   Who Really Crossed the Red Line in Syria?
   http://www.corbettreport.com/who-really-crossed-the-red-line-in-syria/

   http://www.westernjournalism.com/evidence-syria-gas-attack-work-u-s-allies/

   http://davidduke.com/lies-upon-lies-us-evidence-for-chemical-attack-based-upon-israeli-intercept/

  1. Gewoon typen dan wordt het vanzelf een link, maar dan wel foutloos anders werkt die niet.
   Misschien kan het ook met knippen en plakken of zoiets, misschien dat iemand anders dat weer toe kan lichten.

   1. Als je op de rechter muisknop klikt en de aanwijzer (pijl) staat op dat moment op een link, dan verschijnt een venster met verschillende mogelijkheden. Voorbeeld: Kies linkadres kopiëren met de aanwijzer, en klik met de linker muisknop om te kopiëren. Maak hier een tekst en houd twee regels ruimte tussen de tekst, en waar je de link wilt plaatsen (twee maal enter drukken). Het lege tekst balkje knippert nu twee regels onder de tekst. Nu met de pijl op het balkje gaan staan, en op de rechter muisknop drukken. Er staat nu o.a. plakken in het venster, en daar klik je met de linker muisknop op. De link verschijnt nu in de tekst balk, kopiëren geslaagd, gefeliciteerd.
     
    :)

  2. linkadres kopieren en in de reactie zetten. Meestal wordt het dan vanzelf een link maar pas op dat je niet per ongeluk spaties van achter een link meeneemt. Dus puur en alleen het webadres wat je wilt geven kopieren en plakken met niets ervoor of erachter. 

  1. Als je de link die je gaat kopiëren van een andere pagina haalt, moet je die pagina beslist niet sluiten, maar minimaliseren. Sluit je de pagina toch, dan gaat de kopie verloren. Vervolgens het venster van visionair openen, en inloggen, naar het reactievenster gaan, tekst schrijven, en dan de procedure volgen die ik aan het eind beschreef.

 12. Jullie mogen natuurlijk bovenstaande rommel opruimen. Ik probeer steeds een link van Stan van Houcke blogspot hiernaar toe te kopieeren. Dat lukt me niet. Wil iemand anders zo vriendelijk zijn dat eens te proberen?

  1. Wat je kunt doen is de link kopieren, een text bestand openen via kladblok, daar de link in plakken. Dan de helemaal schone link daar selecteren en weer kopieren en dat dan hier plakken. Soms komt er achtergrondcode mee als je direct knipt en plakt, via een rondje kladblok valt dat er allemaal uit. Als dat ook niet werkt dan heb ik ook geen idee meer.  

 13. Wat is er visionair aan dit artikel? Dat was mijn eerste gedachte toen ik het zag. Het is verschrikkelijk wat erin Syrië gebeurt. Maar is visionair als site wel het geschikte platform om dit aan de kaak te stellen? Is het doel van deze site om aan ‘waarheidsvinding’ te doen? 

  Verder kan ik me vinden in het commentaar van Niek. Bovendien is het artikel subjectief geschreven en daarmee niet neutraal te noemen. 

  1. Wat ik er visionair aan vind is dat het heel duidelijk, kort en simpel de totale hypocrisie van de VS blootlegt. 

   Daarnaast vraag ik me oprecht af hoe het kan dat dit soort oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid niet bij ons in het nieuws komen als ze door de VS worden gepleegd… 

   Waarom is Fallujah nergens in de NOS databank te vinden. Waarom is het platbombarderen van twee journalistieke kantoren van Al Jazeerah door het leger van de VS bij ons nooit in het nieuws geweest? Waarom is niets van dit ooit in Nederland ergens in de mainstream media verschenen? Waarom zijn hier geen vergaderingen, kamervragen en spoedoverleggen over gepleegd in de politiek over deze overduidelijke schendingen van mensenrechten door de VS? Wat als Rusland of China dit had gedaan was het dan ook nergens in de Nederlandse Mainstream Media verschenen? Gewoon wat vragen waar ik graag eens een reactie op zou zien. Dus voel je vrij inhoudelijk daarop te reageren.  

   Als blijkt dat de zichzelfbenoemde grote helden, de VS, eigenlijk de leugenachtige, psychopatische massamoordenaars blijken te zijn in het middenoosten die zelf volop chemische wapens gebruiken dan lijkt me dat een plotwending die het vernoemen wel even waard is.

   Als wij als het Westen niet mensenrechten brengen maar eigenlijk gewoon massaal mensen ombrengen die onze geopolitieke belangen in de weg zitten in het midden oosten dan heb ik liever dat we daar gewoon eerlijk over zijn.

   En wat mij betreft gaat mijn belastinggeld niet naar dit soort onzinnige oorlogen en steken we dat in onderzoek en ontwikkeling van bijv. hernieuwbare energiebronnen. 

   Die visie heb ik al eens eerder uitgewerkt in dit artikel:
   -) Hernieuwbare energie inplaats van oorlog

   1. Ik weet niet of dit visionair is. Ik zou het eerder als een poging tot waarheidsvinding willen benoemen. Het is goed om wat tegendraads te zijn en om buiten bestaande kaders te kijken. Tegelijkertijd denk ik dat je een balans dient te vinden en te bewaken. Het is denk ik de uiteindelijk de bedoeling om mensen te inspireren met positieve toekomstperspectieven. Wat is er visionair aan om “de totale hypocrisie van de VS” bloot te leggen? Dan ben je meer een moralist of zedenmeester die de huidige stand van zaken probeert te duiden.  

    1. Ja daar kun je van mening over verschillen. Als het nu zo was dat dit soort zaken wel uitgebreid besproken zouden worden in de mainstream media, dan zou ik sterk met je meegaan. Immers dan deugt de huidige journalistiek en is de waarheidsvinding naar het volk al goed. Dan kunnen wij ons bezighouden met een visionaire toekomst.

     Echter ik kom persoonlijk een beetje tot de conclusie dat we in Nederland vooral keihard worden voorgelogen en misleid door de mainstream media waardoor wij onbewust ons belastinggeld en steun verlenen aan systemen die onmenselijke zaken doen waar we wellicht helemaal niet achter staan.

     In die situatie wordt waarheidsvinding juist uitermate visionair. In an age of lies and deceit it is a revolutionairy act to speak the truth zoals Orwell het ooit zei.

     Misschien heel naief van mij maar ik geloof dat een vredigere wereld mogelijk is waarin iets meer medemenselijkheid de boventoon gaat voeren. Dat gaat in mijn opinie alleen lukken als mensen dit soort systemen leren te doorzien en er niet langer door in de luren worden gelegd.

     En als ik zie hoe het volk van de VS reageert en ook op andere plaatsen gereageerd wordt dan zie ik het gelukkig de goede kant op gaan. Hoe meer mensen deze systemen leren doorzien hoe beter, ik ben dan ook erg blij om te zien dat zoveel mensen de moeite hebben genomen dit artikel te delen. Ik heb berichten gezien dat het leger van de VS intern ook heftig verdeeld is en intern in staking lijkt te gaan. Als dat echt waar is zou dat niets minder dan een ware paradigmaverandering zijn in mijn opinie. Waar het de VS in het verleden telkens lukte om gewoon keihard te liegen en de mainstream media dat maar vaak genoeg te laten herhalen wat dan weer leidde tot een nieuwe oorlog, dat systeem lijkt nu in Syrie spaak te lopen omdat het volk inmiddels deze mechanismen massaal doorprikt.

     Laten we wereldwijd gewoon ophouden met oorlog te voeren, laten we iedereen zo snel mogelijk aansluiten op het internet, massaal hernieuwbare energiebronnen installeren zodat oorlog om olie en gas en de leidingen daarvan niet meer nodig is en dan met zijn allen als aardbewoners de sterren gaan bestormen.

     Maar je moet wel door dit soort dingen heen, door ervan weg te kijken gaat het niet weg. Je moet het confronteren zodat je het kunt transformeren. Persoonlijk vind ik dat visionair maar goed daar mag eenieder natuurlijk van mening over verschillen.

     There is only the understanding of the thing that needs to be taught to every child on the planet, and that is the knowledge that every single individual on this planet is already powerful as he or she needs to be to create any reality desired, without having to hurt yourself, or anyone else, to get it. That’s how powerful you are.

    2. Ik ben het met beidde, Benny en Douwe eens. Misschien is het een idee om wat meer op de propagandatechniek zélf in te gaan en hoe dat zijn uitwerking heeft op de psyche van de mens waardoor het bemoeilijkt wordt een open visionaire blik te hebben. Wat heeft de maatschappij reeds allemaal aan inhoud in onze gedachten verankerd waardoor de meerderheid van de mensen niet meer open kan zijn. Want openheid lijkt me een prima uitgangspositie voor de ontwikkeling van een open blik. Alex Jones zegt: There is a war going on for your mind. En dat klopt, maar hij vergeet erbij te zeggen dat ’there already is a war in your mind’. Eerlijk zijn is dan niet in iedere situatie gemakkelijk.
     Wikipedia:

     Eerlijk
     De eenvoudigste vorm van propaganda: een eerlijk argument waarbij het aan het publiek zelf wordt overgelaten, tot een besluit te komen.
     Voorbeeld: een aanhanger en een tegenstander van de Israëlische regering gebruiken eerlijke argumenten om elkaar op andere politieke gedachten te brengen.

     Stijlvol
     Bijvoorbeeld politici die hun spreekstijl bijschaven, hun uiterlijk veranderen of zorgen dat ze gezien worden op stijlvolle locaties om hun aantrekkingskracht te vergroten.

     Trucs
     Trucs kunnen helpen om andermans impact te verzwakken. Bijvoorbeeld het verspreiden van een gerucht.
     Voorbeeld: In 2002 moest de 58-jarige Duitse bondskanselier Gerhard Schröder naar de rechter stappen om een eind te maken aan het gerucht dat hij zijn haar verfde – het gerucht maakte hem belachelijk.

     Misleiding
     Mensen misleiden om ze met een bepaald idee te laten instemmen. Bijvoorbeeld valse propaganda in oorlogstijd of in samenlevingen zonder vrije media die de leugen zouden kunnen ontdekken en onthullen.
     Bijvoorbeeld: Vijandelijke troepen ervan overtuigen dat ze dichter bij een nederlaag zijn dan ze in werkelijkheid zijn.

     Herhaling
     Boodschappen telkens herhalen waardoor dat mensen deze op den duur voor waar gaan aannemen.

     Grove leugens
     Soms geloven mensen grove leugens eerder dan kleine, wanneer het niet in ze op komt dat iemand in staat zou zijn zo’n grote leugen te verkondigen.

     Naamgevingen
     Een slechte naam zodanig koppelen aan hetgeen men wil ‘zwart maken’, dat het al gediscrimineerd wordt voor het geanalyseerd kan worden. Men legt zo goed als automatisch de link met het slechte aspect voor men rationeel begint te denken.

     En grijpen niet alleen politici naar de genoemde propagandatechnieken maar ook bijna alle gewone mensen met een belang, hoe klein ook als je het vergelijkt met de grote oorlog en vrede vraagstukken.
      
      
      
      
      

    3. Searano. Wat ben ik blij voor jou een succesvolle poging te hebben ondernomen, en enig bescheiden advies te kunnen hebben gegeven, inzake het doorgeven van links. Welk een warme, filosofisch realistisch, waarheidsbevonden en realitistische visie, zie ik hier in bovenstaande tekst van jou.  

    4. Daar ben ik zeker een groot voorstander van Sereano, ik weet niet of jij het zelf eventueel leuk en interessant zou vinden daar eens een of een serie artikelen aan te wijden?

     Zelf probeer ik het vooral te doen door artikelen over dat soort zaken te publiceren, hier staan ze onder meer in de categorie: Social Engineering onder analyses. Zelf vind ik Meta Noia films een prachtinitiatief wat heel diep ingaat op veel van deze technieken. 
     http://metanoia-films.org/films/

    5. In die situatie wordt waarheidsvinding juist uitermate visionair. In an age of lies and deceit it is a revolutionairy act to speak the truth zoals Orwell het ooit zei.

     Het is misschien een revolutionaire daad. Maar is het ook visionair?

     Misschien heel naïef van mij maar ik geloof dat een vredigere wereld mogelijk is waarin iets meer medemenselijkheid de boventoon gaat voeren. Dat gaat in mijn opinie alleen lukken als mensen dit soort systemen leren te doorzien en er niet langer door in de luren worden gelegd.

     Het is goed om idealistisch te zijn. Tegelijkertijd is het raadzaam om de realiteit niet uit het oog te verliezen. Willen mensen dit wel weten? Zit de grote massa wel op deze informatie te wachten? Waarvan het ook de vraag is hoe betrouwbaar het is. Uiteindelijk zal gemiddelde burger zich veel meer druk maken over de eigen dagelijkse beslommeringen, dan wat erin Syrië gebeurt.  De gezondheid van je eigen kinderen bijvoorbeeld is toch vaak iets belangrijker dan de slachtoffers in Syrië. Dat is ook de realiteit.

     Het is pas visionair als je een toekomstbeeld zou schetsen waardoor het niet mogelijk zou zijn dat “dit soort systemen” niet meer kunnen ontstaan.

     Overigens is de grote grap met zogenaamde visionairen dat je pas achteraf kunt vaststellen of iemand een visionair is geweest. Of het voorspelde toekomstbeeld is uitgekomen.

      

    6. Ik denk dat deze documentaire gewoon de waarheid laat zien en anders daag ik je uit inhoudelijk discussie te gaan voeren. Dat de VS Agent Orange heeft gebruikt in Vietnam met honderduizende doden is een feit. Hetzelfde voor het verarmde Uranium in Irak en ook het witte fosfor gebruik in Fallujah. Dus deze feiten kloppen gewoon. Kijk de wikipedia en al de bronnen daarbij er maar op naar of ga zelf even op google speurtocht.

     Ik denk dat de grote massa in Nederland al een hele tijd de realiteit uit het oog is verloren. Het is de VS en de UK en West Europa die daar de grote aggressor is om haar geopolitieke belangen veilig te stellen. Mensenrechten en democratie brengen is het volslagen waanidee wat ons is aangepraat en wat totaal los staat van de realiteit. Het is een vorm van neokolonialisme waarbij wij belasting betalen om daar massaal burgers om te brengen… 

     In ieder geval alle mensen die dit artikel hebben gedeeld, inmiddels over de 150, zaten blijkbaar wel op dit artikel te wachten. Dat is een hele nette score als ik het vergelijk met het gemiddelde artikel hier en het levert ook een boeiende discussie op. Goed gelezen, goed gedeeld en een interessante discussie. Dan maak ik me verder niet zoveel zorgen. 

 14. Wat leuk om dit te analyseren. Wat denken jullie trouwens ervan, om jullie versie van wat is het geluid, hier te publiceren, van Q-music.nl . Persoonlijk ben ik van mening dat het geluid, één periode (tijd gebonden) in het periodiek mechanische schema van een onrust is. E.e.a. werktuigbouwkundig verklaren is onzin, Ik dacht dit geluid te herkennen. 

   1. De onrust is het mechanisme, dat het ritmisch tempo van een mechanisch uurwerk regelt. De constructie (het mechanisch schema) en de veerspanning op het anker, regelen de periodes, wat hoorbaar is als het regelmatig tikken van een klok. Het geluid is dan weer één gang (anker draait één maal heen en weer) van de onrust, waarbij het tandwiel één tand verspringt. Ik heb de site bezocht, de foute antwoorden gelezen, en deze stond er niet bij. Het antwoord was gisteren 23 500 euro waard, en loopt op. Ik denk niet dat ze mij gaan bellen, er zijn teveel gegadigden, dus ik publiceer mijn antwoord hier. Daar kan ik geen stuiver mee winnen, maar iemand anders mogelijk wel die dit leest. Off topic ja, maar dat zal (als het antwoord juist is) de winnaar een zorg zijn. ;)  

 15. De grootste onrust zelf bestaat daaruit dat men zichzelf indentificeert met de eigen gedachten over iets, als men vanuit het werkelijke zelf zou reageren zou men slechts liefdevolle en florerende oplossingen wensen uit te dragen, waardoor men o.a. oorlog en onrust in het algemeen tot onnodige zaken zou bestempelen. Gelijk hebben ergens in of over draagt niks bij aan het oorspronkelijke zelf, het is slechts een uitbreiding van de illusionaire indentiteit waaraan men zich vast lijkt te houden. Het oorspronkelijke zelf kent die basis en sturing het heet allesomvattende Liefde. En met allesomvattend bedoel ik ook alles omvattend op onze planeet en alles daarbuiten. Mvg.Jasper.

  1. Lijkt mij een antroposofisch gebaseerde filosofie Jasper. Voor mij is het werkelijke zelf ontstaan uit de reële, wetenschappelijk onderzochte, evolutionair aantoonbare praktijk. Daar kwam geen liefde aan te pas, alleen de omstandigheden. Oorzakelijk gezien; geschikte materie en een geschikte omgeving kruisten elkaar. We zijn materie (stof) die door gelukkige, maar toevallige omstandigheden verworden is tot waarnemer en denker.   

   1. Dat is ook een goede uitleg beste Antares alleen het element liefde vind ik daarin wat te plastisch en vlak benoemd of verklaard. Wellicht komt het door de wetenschappelijke nuchtere of neutrale benadering ervan. Als we, men wat meer gedisciplineerd vanuit het hart zou leven zou de wereld een stuk vrediger zijn :)
     

 16. Dat weet ik niet beste Bemoeier of dat echt noodzakelijk zou zijn, nu word er ook in de naam van de wereldvrede gemoord en geslacht en oorlog gevoerd. Het schijnt zo te zijn dat men religie en isme slechts wenst te gebruiken als mantel om zaken te kunnen ‘verantwoorden’ die niks met goddelijke Liefde te maken hebben. Waarbij ik satanisme als iets moet aanhalen dat werkelijk de kroon spant in de ismes. Als men werkelijk vanuit Liefde zou leven dan zou de wereld werkelijk op alle gebied floreren, dat is mijn innerlijke overtuiging. Mvg.Jasper.

  1. Ja het schijnen mantels voor fascisme en imperialisme te zijn, en dat zijn weer mantels voor machtshonger volgens mij.
   Verplicht psychologisch onderzoek voor degene die topfuncties moeten bekleden om narcisten en psychopaten te kunnen weren.
   Dat is misschien wel een effectief stukje extra beschaving.

 17. Mee eens Bemoeier, een dergelijke maatregel zou men moeten invoeren. Daarnaast, religie is totaal nutteloos geworden, nu we inzichten moeten gebruiken die in overeenstemming zijn met de werkelijkheid.

  1. Toch is religie op zich geen slecht begrip, de interpretatie ervan die wordt misbruikt voor politieke of andere machts-uitwerkende doel-einden wel. Daarmee bedoel ik het misbruik van religie zelf. Dus de stellingname nutteloos in deze valt te betwisten, omdat het een stigmatiserende aanname betreffende religie is. Daarvoor is het begrip en concept religie te groot. Voorbeeld of misschien wel feit maar dat is persoonlijk :) Als mijn religie Liefde is en ik draag het slechts extern uit voor liefdevolle zaken en gebruik het liefdevol intern, waarin zou jij mijn religie kunnen afkeuren dan? Zelfs jouw afwijzing van mijn religie zou ik liefdevol kunnen aanvaarden omdat ik met mijn religie slechts Liefde wens uit te dragen. Liefde voor mezelf en voor anderen en alles wat bestaat en is, zou me disciplineren daarin. LOVE is my religion. Mvg.Jasper.

   1. Jasper, dieren hebben geen religie omdat ze niet kunnen spreken. Het is aan de mens voorbehouden, symbolen (memes) te hanteren. Religie bestaat dus slechts uit symbolen die men kan manipuleren, en zodoende op het voorstellings vermogen in werken. Maar goed, in de hippie tijd preekte men de liefde alom, dat kon geen kwaad, ik wens je succes daarmee. ;) Wel voorbehoedsmiddelen gebruiken graag, het mag tegenwoordig van de paus. :)

 18. Steeds meer journalisten zijn de leugens beu

   

  ben swamVolgens Journalist, en winnaar van twee Emmy Awards, Ben Swann, valt de reguliere media door leugens steeds meer uiteen. Steeds meer journalisten zijn de propaganda beu, willen eerlijke antwoorden, en zijn bereid om taboes te doorbreken. De mainstream media is niet meer geloofwaardig. Waar zijn bijvoorbeeld de bewijzen over de beweringen die ons dagelijks worden voorgeschoteld (denk aan Syrie)?  Met onderwerpen als Bilderberg, wapenbezit, Monsato en de nieuw media. Journalistiek is voor en door de mensen en het goede nieuws is ook dat de vakmensen dit gaan inzien.

   

   

   

   

   

   

   

   

  Ben Swann Bio

   

   

  Bio:

  I have spent 14 years working as a journalist in broadcast news.  I won’t bore you with all the details but suffice to say I began my career as a news photographer and moved up the ladder to reporter, morning anchor/reporter, prime time anchor/reporter.  Along the way I won two Emmy Awards and two Edward R. Murrow awards.  For a number of years I covered Mexico’s drug war.  At that time, I realized that national media was not interested in the truth of what was happening in Mexico or the problems associated with the failed “war on drugs” in the United States.

  In 2010, I moved north to Cincinnati, Ohio to take a prime time anchor job with WXIX and there I became the producer/writer/anchor of a segment called “Reality Check”.  It was while covering the 2012 Republican Presidential primary that I began to confront the problems in the American electoral process, the stranglehold of America’s two party system and the suppression of voters’ choices by mainstream media.

  In 2012, I became the first journalist in the nation to confront President Barack Obama directly in an interview about the Constitutionality of his “kill list” and the only journalist to confront Mitt Romney about the railroading of duly elected delegates during the 2012 Republican National Convention.

  Thanks to a passionate following, my work has become an internet phenomenon with over 10 million video views in over 140 countries.

  Why BenSwann.com? 1. Our culture is truth deficient. The historical centers of truth have broken down. 2. The average U.S. citizen has lost their voice to the affluent with money and power. 3. Voters are disenfranchised from the party system. The rise of “independents” has simply defined what people are not, but has struggled to bring clarity to who they are.

  We are building solutions to these problems.

  We are speaking truth to power through media, culture, and technology to empower the voice of the people toward liberty and freedom.

   

  Journalism in its purest form is a high calling.  In its worst (current) form, it is nothing more than propaganda and distraction for the masses.  The Fourth Estate, as journalism has historically been called, was derived for the purpose of holding elected leaders, legislators and public servants accountable to the people.  Nearly every major issue the United States faces today; loss of civil liberties, the drug war, foreign wars and intervention, the growing police state, the endless printing of currency, the rise and fall of the petro-dollar, drone strikes, American soil as a battlefield, total disregard for rule of law, and so on, can be directly traced to a lack of exposure by, or understanding from journalists.

  For two and half years I have heard day after day about media blackout, about corporations having too much control over media, about the need for honesty and truth.  I have heard about how the American public is asleep and there is no one in MSM speaking about the issues of our disappearing liberties, no one to push back against the left/right paradigm.

  What I have done is stepped out in response to what millions of Americans from the Tea Party and Occupy movements, from independents to the fast growing Liberty movement have been crying out for.  The opportunity is here… not MY opportunity, YOUR opportunity.

  This project is about restoring power to the people.  It will be journalism by the people and for the people.

 19. Onafhankelijk rapport IPJ openbaart bedrog internationale pers!

  ipjIPJ is een internationale organisatie voor vrede, gerechtigheid en mensenrechten die niet alleen oorlogen volgt en er verslag van doet maar ook op andere gebieden met betrekking tot hun doelstellingen, de vinger aan de pols houdt.

   

   

  Deze organisatie heeft in navolging op de VN, de VS en Rusland een eigen rapport samengesteld over de situatie in Syrië en stellen duidelijke vragen bij overduidelijke onregelmatigheden in rapporten van andere organisaties, met name die van de VN en de VS.

  De bevindingen in dit rapport komen overeen met de bevindingen van de Russische onderzoeken in en over Syrië. Deze organisatie is onafhankelijk en heeft geen enkele baat bij het bevoordelen van welke partij binnen het Syrische conflict dan ook.

  Het meest in het oog springende in dit document is de herkomst van de kinderen die bij de vermeende gifgasaanval om het leven zijn gekomen en de daarbij behorende youtube beelden. De VS gebruiken deze beelden als bewijsmateriaal tegen president Assad. Nu blijkt dat deze youtubes al voor het publiceren van het incident door de media vanuit de VS geupload werden.

  Kortom, ben je op zoek naar de waarheid over Syrië en de vermeende wandaden van een gekozen president met dito regering, is dit rapport zeer verhelderend en laat het geen spaan heel van de “officiële “ berichten van onze internationale geconditioneerde pers!

  Het rapport

  Ook wil ik jullie de brief die vanuit het Syrische parlement aan de VS gericht werd niet onthouden. Hierin staan openbaringen die door onze media achtergehouden werden zoals het feit dat president Assad al in maart van 2013 aan de VN gevraagd heeft een onderzoek in te stellen naar gebruik van chemische wapens door de huurlingen. Niet alleen werd dit onderzoek 5 maanden uitgesteld dankzij inspanningen van de VS en de UK maar werd zelfs het verzoek van president Assad naar dit onderzoek verzwegen. Zoals iedereen wel zal begrijpen is het voor de VS en anderen die graag willen bombarderen niet handig als de vermeende boef een verzoek tot onderzoek doet bij de VN. In plaats daarvan vertelde de mainstream dat Assad een VN onderzoek zou dwarsbomen.

  Brief Syrische regering aan VS

  Ik hoop dat wij met het rapport van IPJ alsook de brief van de Syrische regering,  jullie materiaal aanreiken waarmee jullie in discussies de geinformeerden en ongeinformeerden weten te overtuigen.

  Deel deze informatie breed opdat de oorlogslustigen geen kans krijgen meer ellende en verdriet te zaaien.

 20. http://rt.com/op-edge/mother-chemical-attack-footage-fraud-509/

   

  There is proof the footage of the alleged chemical attack in Syria was fabricated, Mother Agnes Mariam el-Salib, mother superior of St. James Monastery in Qara, Syria, told RT. She says she is about to submit her findings to the UN.

  Mother Agnes, a catholic nun, who has been living in Syria for 20 years and has been reporting actively on what has been going on in the war-ravaged country, says she carefully studied the video featuring allegedly victims of the chemical weapons attack in the Syrian village of Guta in August and now questions its authenticity. 

  In her interview with RT, Mother Agnes doubts so much footage could have been taken in so little time, and asks where parents of the supposedly dead children are. She promises to send her report to the UN. 

  The nun is indignant with the world media for apparently turning a blind eye to the Latakia massacre by rebel extremists, which left 500 civilians including women and children dead.

  Russia’s Foreign Ministry has called on the international community to pay attention to revelations made by Mother Agnes Mariam el-Salib. 

  1. Er circuleren ook van dat soort videootjes over de maanlandingen die fake zouden zijn. Het ligt er in ditr geval idd dik boven op dat die opnames getruct zijn, maar een mening van een mevrouw is op zich geen bewijs.

 21. Ik begrijp vanuit dat oogpunt ook wel de reactie van Germen, toch zijn er behoorlijk wat zaken, wat er een richting aan geven dat het door de Rebbels en dus als het ware indirect door en onder invloed van de machten buiten het land georganiseerd zal zijn. En dat met een bepaalde agenda. Mvg.Jasper. –  — http://www.youtube.com/watch?v=EzLVfdrQRsY#t=13http://www.globalresearch.ca/STUDY_THE_VIDEOS_THAT_SPEAKS_ABOUT_CHEMICALS_BETA_VERSION.pdf

Laat een reactie achter