Introductie tot permacultuur ontwerp

Share Button

Permacultuur is een ontwerpsysteem. Deze Engelse documentaire laat goed zien wat dat precies inhoudt.

Gebaseerd op de 72 uur durende Permaculture Design Certificate Course zoals ontworpen door permacultuur-grondlegger Bill Mollison. Geoff Lawton neemt je mee in de wereld van permacultuurontwerp en laat je kennis maken met een nieuwe manier om naar de wereld te kijken. Leer hoe je je ontwerpvaardigheden kan vergroten door te observeren, analyseren en in harmonie te brengen met de patronen in de natuur. Ontdek de theorie en zie vervolgens de voorbeelden in de praktijk in deze opmerkelijke video, die essentiële informatie bevat voor iedereen die graag meer wil leren over permacultuur en hoe dit in het dagelijks leven toegepast kan worden om duurzame overvloed te creëren.

 

Een overzicht van topdocumentaires over permacultuur is te vinden op Films for Action.

Aanverwante artikelen en informatie:
-) Permacultuur, een introductie
-) Eetbare dorpen en steden
-) Raamtuinieren
-) De gemakkelijke moestuin
-) De kruidenspiraal
-) De eetbare bostuin 
-) De buurtmoestuin
-) Een boerderij voor de toekomst
-) Eetbare groene woestijnen met Permacultuur
-) Groen Goud – VPRO Tegenlicht over permacultuur
-) Rondleiding Permaculture Research Insitute 
-) Permacultuur, voorbeelden en inspiratie
-) Permacultuur in Nederland en omgeving
-) Web of Life, Diversiteit is van levensbelang
-) Eetbare planten en paddenstoelen database
-) Ruil je eigen eetbare planten bij elkaar
-) Engelse Plants for a Future database

Vrij downloadbare documenten:
-) Permacultuur, ontwerpen met de natuur (pdf)

Share Button

Douwe

Woonachting in Noorwegen, en al sinds lange tijd geïnteresseerd in de "grotere vragen" des levens. Dit combineer ik met een actieve instelling om te kijken hoe we het leven met elkaar en voor elkaar een stukje gemakkelijker en mooier kunnen maken. Zelf heb ik bij een aantal onderwerpen die vanuit mijn gezichtspunt het voortbestaan van mensen aanzienlijk kunnen vergroten websites helpen ontwikkelen om deze informatie gratis beschikbaar te maken voor eenieder. Dit zijn: eetbaarnederland.nl, permacultuurnederland.org, esperanto-jongeren.nl en mensenrechten.org. Mijn huidige tegeltjeswijsheid: Do the best you can, with what you have, where you are :-)

Dit vind je misschien ook interessant:

6 reacties

 1. Douwe schreef:

  Voor de liefhebbers, op http://www.geofflawton.com/fe/32461-surviving-the-coming-crises is een gratis online internet college over permacultuur begonnen met lessen van Geoff Lawton. Zeer de moeite waard.

 2. Pieter schreef:

  Indrukwekkend.
  Sterke opmerking aan het einde “we kennen wel waarde toe aan producten en diensten maar niet aan de basis: een gezond ecosysteem”

 3. moerstaal schreef:

  Oeps, moet ik weer een email adres invullen…
  Laatst stond hier ook al een link naar een website waar je dat moest doen.
  Ik kwam toen nog niet waar ik verwachtte te zijn…

 1. 11 november 2012

  […] Gebaseerd op de 72 uur durende Permaculture Design Certificate Course zoals ontworpen door permacultuur-grondlegger Bill Mollison. Geoff Lawton neemt je mee in de wereld van permacultuurontwerp en laat je kennis maken met een nieuwe manier om naar de wereld te kijken. Leer hoe je je ontwerpvaardigheden kan vergroten door te observeren, analyseren en in harmonie te brengen met de patronen in de natuur. Ontdek de theorie en zie vervolgens de voorbeelden in de praktijk in deze opmerkelijke video, die essentiële informatie bevat voor iedereen die graag meer wil leren over permacultuur en hoe dit in het dagelijks leven toegepast kan worden om duurzame overvloed te creëren. Lees verder: Introductie tot permacultuur […]

 2. 14 december 2013

  […] -) Een boerderij voor de toekomst -) Boeren 2.0 – Een bloedsomloop van organische stof -) Introduction to permaculture design met Geoff Lawton -) Permaculture Design Course met Bill Mollison en Geoff Lawton […]

Geef een reactie

Advertisment ad adsense adlogger